Şimdi Ara

Hasar hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Reno austral sahibiyim araç 1000 km de. Geçen gün ters yönden gelen biri tamponuma çarptı. Özür dilendi falan tutanak tutuldu ayrıldık.
    Eve geldim tamponu temizledim bende bir kaç sıyrık vs boyaya ihtiyaç yok dedim konuyu kapadım. Hatta karşı tarafı da aradım ben arabayı yaptırmayacağım ufak tefek bişeyler var boşuna trafiğinin hasarsızlığını bozmayacağım dedim, karşı taraf teşekkür etti telefonu kapadık.

Geçen içime kurt düştü sbm ye girdim bir baktım karşı taraf hasar dosyası açtırmış, sigortası da %100 benim haksız olduğuma kanaat getirip rucu etmeye çalışmış. Neyse devreye girdik konuyu çözdük, %100 karşı taraf suçlu oldu.

Bugün yetkili servisi aradım, aracı ne boyamayı biliyorlar( araç mat gri) ne de tamponun ne zaman geleceğini. Ayrıca 30.000 tl civarı da hasar kaydı yazacağını söylediler.

Bu şartlarda ben ne yapayım? Bu karaktersizlere ders vermem lazım. tampondaki sıyrıklar için 30.000 hasar kaydı korkunç bir tutar ve 1 ay arabasız kalmak istemiyorum. Mahkeme açabilir miyim?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• bennett.antony B kullanıcısına yanıt
    Hem aracınızı yaptırın yetkili serviste, hemde aracınız da olan hasarın oluşturduğu değer kaybını direk geçirin, genelde yetkili servislerde aracılık yapıyorlar aynı durum bizim başımıza da geldi %100 hatalı karşı taraf, hem aracımizi yetkili serviste yaptırdık. hemde değer kayıp bedelini aldık karşı taraftan. tabiki araç 1 2 hafta yattı servis te ne yazik ki ancak acimayacaksin bu devrin insanina iyilikte maraz doğar boşuna dememişler siz araştırın olmadi bı avukat ile görüşün ama dediğim gibi %100 haklı iseniz yetkili sevislerde hasar bölümünde calisan kisiler size yardımcı oluyorlar aracilik yapıp velaket veya sozlesme imzaliyorsunuz geri kalan herşeyi onlar hallediyor hiç yormayın kedinizi vurun beline acimayin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haktan24 -- 1 Kasım 2023; 20:37:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • haktan24 kullanıcısına yanıt
    Hocam bir tampon için 30.000 hasar kaydı yazdıracağım ve araçsız kalacağım. Bu arada tamponda gerçekten çok büyük bir çizikte yok. Hadi yaptırdım diyelim plastik parça için değer kaybı olmayabilir hadi oldu verecekleri 3-5 bin değil mi? Ben arabamı satarken 30.000 kayıtlı olduğu için en az 50.000 tl düşüğe satacağım.

• Plastik bir tampon için 30 bin TL hasar kaydı nasıl oluyor aklım hala orada kaldı
    Ayrıca tampon da göçük falan yoksa boya vs ile halledilemez mi illa değişmesi mi gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 1 Kasım 2023; 21:39:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Yetkili servis benim bildiğim uğraşmıyor direk yeni Tampon boya yapıştırıyor geçiyor anca sanayide yaptırması lazım ama burada suçlu tarafin art niyeti var işler değişiyor o yönden haklı iken haksiz duruma düşme problemi var kurunun yaninda yaş ta yanar misali artık karşı suçlu kişiye dava acilmasi lazım araç değer kaybi vs bu da yetkili servis üzerinden işliyor yi ne de dediğim gibi arastirsin bir avukata danissin en net cevap i o şekilde alabilir.

Araç austral saten mineral gri. Servisin beyanı kesinşikle boya yapılamadığı, yeni tampon takılması gerektiği.
    Tampon 20.000 tl boyası sökmesi takması 30.000 kayıt yazar dediler.

• O zaman şöyle bir durum ortaya çıkıyor bu araca boya yapılamıyorsa herhangi bir çizik , sürtme durumunda falan ne olacak ? Biz boya yapamıyoruz aracı komple degiştirin mi diyecekler . Ayrıca çok riskli ve stresli bir durum . Eğer gerçekten boya falan yapılamıyorsa araç ile kaza yapmamak için bol bol dua etmelisiniz. Ben böyle bir durumda trafiğe bile cikamazdım Allah yardımcın olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Saçma sapan bir durum. Renaulta güvendik rezil olduk.

• Sorun edilmeyecek dediğiniz bir durum var ise yaptırmayın ancak yasal olarak haklarını ne dir ne değildir bunu anca bir avukat yardımı ile alabilirsiniz benim soyledigim aracınızı servise verdikten sonra işleyen süreç sizdeki olay farklı bunda işleyiş nasıl olur bilemiyorum karşı dava açmanız için elinizde somut belge olması lazım ya aracınızın hasar bedeli olacak ya da tramer kaydı servis raporu tabiki aracınızı servise verdikten sonra 30 binlik hasar kaydı oluştuğu zaman servis te biraz ekliyor üstüne 40 50 bin TL lik ve üstüne yatma bedeli ekleniyor dava yolu ile bu meblalari alabilirsiniz üste aracınızı yaptırmış olursunuz tabiki aracınız da tramer kaydı olusmus olacak ama dediğim gibi yaptırmak istemeyebilirsiniz diğer türlü işleyiş için avukata danisin ya da yetkili servisi de farkli nasıl bir yöntem izlenebilir yardimci olabilirler belki geçmiş olsun.

• Tramer her türlü görünür geçmiş olsun amakKaza fotoğraflarıni yüklersen ona göre birşeyler diyebilirim dostum, karşı tarafa her türlü yaptırım hakkınız var çünkü

• Hem ters yönden gel, hem anlaş, hem de sonradan terse getirmeye kalk. İyi ki kontrol etmişsiniz. Bu arada kontrol ettiğiniz yerin linkini atabilir misiniz? Ben de kontrol edeceğim. 4 ay önce benim de park halindeki aracıma çarptılar. Ben kaskodan yaptırdım ve %100 rücu şeklinde ama Sbm'de baktığımda herhangi bir şey göremiyorum. Yanlış yere mi bakıyorum acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Tanıdık bi kaportacıya git bin lira masraf yazsın geçsin bişey de yapmasın. Hasarsızlığını böylece bozmuş olursun. Tampona değer kaybı çıkmıyor diye biliyorum.

Bedelsiz hasar kaydından daha iyi olur hem. Satarken başın ağrımaz. Bedelsiz hasar kayıtları insanları ürkütüyor artık. Çünkü kesme biçme taklalı araçlar hep böyle çıkıyor. Ağır hasar yazılmasın diye yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 2 Kasım 2023; 0:38:41 >

Servis boya yapılmıyor demiş. Yeni tamponda boyasız geliyor boyanacak zaten. Sbm tarafında itirazmı ettiniz nasıl siz suçlu görünürken araya girdik %100 onlar suclu oldu oluyor. Yani kararı nasıl değiştirtebildiniz?

Bu arada madem karar değişti siz aracınızı yaptırmayabilirdiniz.

Servisin tampon boyasını tutturması zor, aracınızı teslim almadan önce güneş/gölge/aydınlık/karanlık olarak farklı açılarda ve farklı ışık altında kontrol edin. Aceleyle teslim almayın. Bu kadar oldu der geçerler.

• Mahkeme acilmaz, mahkemede dava acilir. Mahkemeden ne talep edeceksiniz gercekten anlamadim.

tampon boyali mi geliyormus yani, ilginc. fabrikada boyanabiliyorsa serviste neden boyanamiyormus?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 3 Kasım 2023; 5:24:50 >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

her eksper yemez oyle parasini alsin birsey yapmasini. kazinmis, macunlu, astarli boyali tek tek tum asamalarin fotograflarini isteyen eksper gordum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.