Şimdi Ara

Aracımla kaldırıma çıktım ufak hasarlar var kasko hakkında yardım edebilcek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kaldırımın bi tarafı alçak bi tarafı yüksekmiş onu farketmedim ve alır düşüncesiyle dönmeye kalktım. Ön sağ tekerlek kaldırımın yüksek tarafından indiği gibi arabanın altı sürtmeye başladı. Tekrar geri gelerek kurtulmuyodu bende devam etmek zorunda kaldım. Arabanın sağ altı komple sürttü kaldırıma. Sanayiye gidip arabayı kaldırtıp altına baktık alt korumalık kırılmış ve kaporta çok hafif yamulmuş. Ustalar ciddi bişey yok dedi ama içime dert oldu. Aracım 2009 seat leon daha doğuş otoya daha gitmedim kaskosu var. Kaskodan mı yaptırsam cebimden mi yaptırsam yoksa yaptırmadan kullansam mı die kararsız kaldım. Kaskodan yaptırmak için ne gerekio veya bunun için hasarsızlık indirimini bozmaya değer mi yardımcı olursanız çok sevinirim. İlk aracım inanın işin içinden çıkamadım...

• sigortacınızla görüşün...
    beyan ile yapılabiliyorsa yaptırın...
    beyanla yapılmaz derse,sigortacı
    ( yalan söyleyecek haliniz yok);
    beyan ile olmuyorsa;aynı yerde kazayı yeni yapmış gibi polis çağırın tutanak tutturun... tutanakla kaskodan yaptırın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 8 Temmuz 2009; 21:39:02 >
  • Vala pek bi önemi yoksa görünür bir yerde de değilmiş öyle kullan bence
  • hocam korumalığı düzeltseniz bile göz önünde olmayan bir parça ve çamur içinde kalacak... boşverin gitsin eğer mekanikte ve elektronikte bir sorun yoksa kaskonuzu bozdurmaya değmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaCKeRBoY64 -- 9 Temmuz 2009; 2:10:30 >
  • masrafın ne kadar olduğunu kaporta ustasına bir sorun,ufak bir durumsa sakın doğuşa gitmek gibi bir hata yapmayın,ufak bir durumsa kendiniz yaptırın kaskoyu bozdurmaya değmez.
  • İçine Dert Olduysa Kaskodan Yaptırma Bence Hasarsızlığı Bozdurmaya Değmez Ustaya Söyle Ucuz Yollu Bişeyse Halletsin . . .
  • bence bi baktırın masraf ne kadar belki kaskoyu bozmadan yapılcak bı olaydır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tavsiye verebilmek için parasal detayları bilmek lazım. Kaskonuzu bu olay ile (veya poliçe dolana kadar başka bir olay ile) bozdurmazsanız seneye bir kademe (%30) hasarsızlık indirimi alacaksınız. Mevcut poliçe prim tutarınızdan bu %30'luk indirimin ne demek olduğunu siz bilebilirsiniz. Bunun karşılığında ustaların "ciddi bir şey değil" dediği hasarın tamir bedeli fazla bir şey tutmuyorsa kaskoyu unutmak daha mantıklı olur.

Mesela 2006 senesinde aracın ilk senesinde 850 TL kasko primi ödemiştim ve poliçe yenilemesine 1-2 ay kala park sırasında ufak bir hasar oluşmuştu. Özel serviste 150 TL.ye yaptırtmıştım ve bu sayede kasko bozulmadığı için poliçe yenilerken 250 TL civarı indirim almıştım.

Tabi kasko bozulmasın diye cepten yaptırıp, ondan sonra da kaza falan yapar da mecburen kaskoyu deldirirsen bu sefer cepten verdiğin para boşa gitmiş olabilir. Bunu da göz önüne almak lazım.
  • oflazca bir senede %30 indirim nasıl oluyor yahu? Her sene için %10 olmak üzere, maksimum %60 a kadar iniyor diye biliyorum ben?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ankay2

oflazca bir senede %30 indirim nasıl oluyor yahu? Her sene için %10 olmak üzere, maksimum %60 a kadar iniyor diye biliyorum ben?

genelde ilk sene %30, diğer senelerde +%10 şeklinde oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: trust_company

quote:

Orjinalden alıntı: ankay2

oflazca bir senede %30 indirim nasıl oluyor yahu? Her sene için %10 olmak üzere, maksimum %60 a kadar iniyor diye biliyorum ben?

genelde ilk sene %30, diğer senelerde +%10 şeklinde oluyor.

Aynen böyle. İlk sene %30, sonraki senelerde %10 artışla hasarsız geçen dördüncü senede %60 indirim elde ediyorsunuz. Ve hasar durumunda hasarsızlık sıfırlanmıyor, bir kademe düşüyor. Misal benim ortak daha geçen hafta 2005 Passat FSI'a 500TL'nin biraz altında (tam hatırlamıyorum) bir bedelle kasko yaptırdı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.