Şimdi Ara

[Montajı yaptım sonunda]NOCTUA NH-D14 , OCZ REAPER HPC ve ASUS P5Q DELUXE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mevcut sistemimdeki işlemciyi ve soğutucuyu değiştirmek istiyorum.
    RAM 'leri değiştirmek hem olanaksız hem de değiştirmek istemiyorum .

Kullandığım RAM'ler 4x2GB OCZ REAPER HPC ,anakart Asus P5Q Deluxe.

Almayı düşündüğüm soğutucu NOCTUA NH-D14 ; bir kaç gündür yabancı kaynaklı ve bana benzer konfigürasyonlu sisteme sahip olan vatandaşlarını google'dan aratmaya çalışıyorum ;ama bir sonuca ulaşamadım.

Bu soğutucu yatay olarak takıldığında anakart ile sorun yaratmıyor(Noctua'nın uyumluluk listesinde var.)
    Ancak yatay olarak takıldığında,soğutucudaki fan 1. slottaki RAM'in üzerine geliyor.
    Reaper 'ın da 7 cm yüksekliği var.

Kafamdaki olasılıklar ;

Soğutucuyu yatay takıp soğutucuya ait olan fanı kasanın egzoz tarafından taksam ve bu arada kasanın arkasındaki eksoz fanı da intake olarak değiştirsem ; kasam HAF-X olduğu için zaten tavanda eksoz fan var.

Diğer ihtimal ; soğutucuyu dikey olarak taksam acaba sorun olur mu ?Dikey takıldığı zaman RAM'e temas olur mu ?

Bu konfigurasyona sahip olan ya da deneyimi olan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 16 Ekim 2012; 23:57:32 >

• eğer ramları değiştirmezsen durum vahim 2 tane 2gb lik sat 1 tane 4 veya 8gb lık al. noctuayı nasıl takarsan tak ramları kapatacaktır
  • hocam sıcak havanın aşağıdan yukarı yükselmesi yani sizin montaj şekliniz güney kuzey yönlü taze havayı alamadığı işlemciye sıcak hava atımı olacaktır buda ısı değerlerinde aşırılık yaratır en mantıklı çözüm normal soğutucu ebatlarına sahip ramler edinmektir sizin durumuzda eğerki elinizde aynı soğutucuya sahip 2 adet 4 lük bulunsaydı sorun yaşamazdınız elinizdeki ramleri çıkarıp değiştirmek şart gibi görünüyor

öbür türlü kasa içerisindeki hava akımını dengelemek adına bayağı bir uğraş vereceksinizgiriş çıkış ayarlamalarını yapayım derken uğrasırsınız tam randıman alma ihtimalinizde yok sıcak ve soğuk havanın çakışması oluşabilirki kış günü soğuk bir oodada arzı endam pcnizin tr deki gibi cephesel yağışa maruz kalması ile sonuçlanabilir :D

iyi forumlar
  • Merhaba ,

Yorum yapan herkese teşekkürler . Noctua sevdası beni bitirdi .

Bugün noctua siparişi verdim .

Noctua siparişi vermeden önce de RAM lerimi kısa boylu Kingston lar ile değiştirmeye karar verip
    Forumdan iceman_54 arkadaştan (eğer anakartım ile uyumlu olmazsa iade etmek üzere) almıştım .

Ram leri saat 18.00 sen beri deniyorum ; ama bsod'dan (mavi ekran) kurtulamadım.
    Bios tan değişik kombinasyonlar deniyorum (nb volt,dram volt. , ram zamanlamaları) ama sonuç aynı .

Asıl konu şu ;bugün pclabs ın noctua incelemesini gördüm .
    Ne büyük şanstır ki benim anakartım ile test etmişler .

Fotolardan gördüm ki aslında noctua ram ler için sorun teşkil etmiyor.
    Heatsink zaten birinci ram slotundan önce bitiyor .

Üstelik normal montaj şekliyle bile monte edilse noctua'nın intake fanı yukarı kaydırılarak bile bendeki Reaper 'ların üzerine takılabilir.
    Onu da geçtim ; yine yatay şekilde motaj ile ama intake fan kasadaki eksoz fanının karşısına takılarak (kasa fanı ters takılacak bu arada) çok rahat takılabilirmiş .

Bu da montaj fotoları :

En alttaki fotoda gözüken konfigürasyonda en sağdaki fanı boş tarafa (en sola) takmak en güzel çözüm sanırım...

http://www.pclabs.com.tr/2009/12/09/noctua-nh-d14-incelemesi/2/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 15 Ekim 2012; 20:30:56 >

• iyi güzel bir soğtucu hayırlı olasun diyelim ozaman.doğu batı yönünde montajını gerçekleştir forumda olsa ikinci el alacaktım
  • Bu durumda batıdan doğuya olacak gibi...
  • Montajı yaptım ; batıdan doğuya soğuk hava dalgası ...

Bu da bir önceki soğutucum OCZ Vendetta 2 vs Noctua karşılaştırması :

Ocz Vendetta 2 Intel Burn Test 1. Etap sonrası maximum sıcaklık değerleri :

Noctua Intel Burn Test 1. Etap sonrası maximum sıcaklık değerleri :

Core 1 ve Core 2 sıcaklık farkları : 18 derece.
    Core 3 ve Core 4 sıcaklık farkları : 20 derece.

Üstelik test esnasında yan kapak açık ve termal macun yeni...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hoca soğutucu bloğun yönü doğruda fanlar yanlış takılmış ::D havayı egsoz fanın ordan almayacak o fanı cıkarıp sürücülere bakan yüzden (yani doğu) havayı alacak sekilde tak orta kısımdaki fanı ise egsoz fan gibi birici fandan aldığı sıcak havayı atacak sekilde bagla sıcaklıklar dahada düşecektir

güle güle kullan
  • Fanlar yanlış derken ?

Kasanın egzoz fanını ters çevirdim şu an intake olarak çalışıyor yani şu an noctua'nın batısındaki fana taze hava üflüyor .
    Ortadaki fan da batıdan gelen havayı emip doğu tarafındaki bloğa üflüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 17 Ekim 2012; 19:26:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tulû

Fanlar yanlış derken ?

Kasanın egzoz fanını ters çevirdim şu an intake olarak çalışıyor yani şu an noctua'nın batısındaki fana taze hava üflüyor .

egzos fan dışarı hava verme yerine içeri hava alıyor demek ozaman soğutucu sistemi ters kurman konusunda sıkıtı yokta yeni egsoz çıkısını kasanın neresine yerleştirdin

not ramlarin sıcaklarının neden yüksek oldugu anlasıldı işlemciden alınan sıcak hava hemen dibinde yer alan ramlare vuruyor sıkıntı olur mu sanmam sistemi batı doğu yönlü yapamanın sebebi ram slotunu işgal etmesi mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathell -- 17 Ekim 2012; 21:52:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Deathell

quote:

Fanlar yanlış derken ?

egzos fan dışarı hava verme yerine içeri hava alıyor demek ozaman soğutucu sistemi ters kurman konusunda sıkıtı yokta yeni egsoz çıkısını kasanın neresine yerleştirdin

not ramlarin sıcaklarının neden yüksek oldugu anlasıldı işlemciden alınan sıcak hava hemen dibinde yer alan ramlare vuruyor sıkıntı olur mu sanmam sistemi batı doğu yönlü yapamanın sebebi ram slotunu işgal etmesi mi ?

Kasanın(Cooler master HAF X) tavanında iki adet 20cm'lik egzoz fanı var .

İkinci paragrafı anlamadım ?
    RAM sıcaklığının yüksek olduğu demişsin de böyle bir durum söz konusu değil ki ?
    Evet RAM slotunu kaptması ; doğu batı yapsam RAM'in üstüne gelen fanı biraz yukarı kaldırmam gerekirdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 17 Ekim 2012; 22:17:47 >

• hayırlı olsun hocam... Demek bu yüzden benden almıştın ram leri.. Baştan söyleseydin bende fikir belirtirdim hiç gerek yokmuş ram almana o kadar uğraşmaya, ışte birşey almadan önce iyice araştırmak lazım. Üstte bi arkadaş ram leri değiştirmen lazım yazmış diye sende ulen aynen kısa profil ram alayım dedin herhalde
    Sağlık olsun. Güle güle kullanın fenomen bir soğutucu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noctua fanları Egzos fanına doğru üfletin egzos fanı da dışarı üflesin ısılar daha düşer.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Deathell

quote:

Fanlar yanlış derken ?

Kasanın(Cooler master HAF X) tavanında iki adet 20cm'lik egzoz fanı var .

İkinci paragrafı anlamadım ?
    RAM sıcaklığının yüksek olduğu demişsin de böyle bir durum söz konusu değil ki ?
    Evet RAM slotunu kaptması ; doğu batı yapsam RAM'in üstüne gelen fanı biraz yukarı kaldırmam gerekirdi...

hava girişi doğudan batıya olması daha doğru kasa içerisindeki hava akışı belli bir yolu izlediğinden zıt yönlü hava akmları oluşmaz ve çarpışması sonucu ısı dağılımında dengesizlikler meydana gelmez yinede sen bilirsin denemeni tavsiye ederim faydasını göreceksindir.fanı bir iki santim kaldırman okadaar sorun olmaz kasanın eni kılı kılına denk gelmiyorsa tabii ya da hocam kasayı faln boşver güzel bir ahsap zemin üzerine otur gitsin yok sıkışmış yok bu takıl yok sirkülasyon derdin olmaz kasa fanlarıda olmayacak tek duyacagın işlemci fanı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.