Şimdi Ara

Moraine adasına yerleşiyoruz(ciddi konu)+278 kişi olduk-son 22 kişi! (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.553
Cevap
41
Favori
28.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sanitas

quote:

Orijinalden alıntı: Trauser

quote:

Orijinalden alıntı: sanitas

Benim aklıma yattı.Aklıma gelen bir kaç soru ve öneriyi yazıyım:
    1)Ada kaç tane konut kaldırabilir?300 kişi+turizm amaçlı? Asıl önemli olan adanın doğallığını koruyabilmek.
     Moraine adasına yerleşiyoruz(ciddi konu)+278 kişi olduk-son 22 kişi! şöyle bir önerim var.Konut konusunda kaç kişi fayda sağlar bilmiyorum.
    2)Ada kimin üstüne olacak?Anladığım kadarıyla herkese eşit parsellenecek.
    3)Elektrik evler için birinci öncelikli olmasa bile revir,eğlence mekanları vb. için önemli.Güneş ve rüzgar panellerinden sağlanabilir diye düşünüyorum.Bilgili arkadaşlar yazarsa sevinirim.
    4)Para konusu içinse ada ortakları için para olmamasını savunuyorum.İthalat vb için para gerekli.Turistlerden hizmet karşılığı para alınmalı.Adanın merkez bankasında o para birikmeli.Her sana ada için gerekli meblağ dışında artan ortaklara kar payı olarak eşit dağıtılmalı.
    5)En azından birkaç tane hızlı tekne ambulans olarak bekletilmeli.
    Şimdilik aklımdakiler bunlar...

konuya ilgili oldugunuz tesekkur ederim oncelikle,bu kadar yatirim icin oldukca iyi bi butce gerekli.ilk asamada ada satin alincak,ondan sonra belki ekstradan para toplariz adaya yatirim icin,mesela kisi basi 2bin veririz.adaya yerlesim kurmaya calisiriz,herkes 2 bin verse 600 bin eder bunu yatirim icin kullaniriz.yani kucuk tahta evler insa edilir,elektrik icin bi takim gerekli seyler yapilir.

Yazlık bir beldede yazlğım olacağına tropik adada olsun.Bu bana cazip geldi.Evler prefabrik olabilir.İklim müsait.
    Şöyle bir konu var:http://forum.donanimhaber.com/m_67497668/f_//tm.htm#67497668

10 kisi birlesip bi para koyariz prefabrik ev yapariz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: qwertydevil.

20Milyon toplayın benı cagırın bu adayı hem ev hemde tıcarethaneye cevıreyım..

20 milyon toplanmasi imkansiz.adayi zor satin aliriz.

• Daha uygun adalar mevcut onlara baksan ya bı..Gecen gordum 650k $ lık adalar var.
    Gecen bırı satıldı 4000Donum havaalanı kurulu bı ada 70Mılyon£ gıttı canım ada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwertydevil. -- 24 Temmuz 2013; 20:39:53 >
  • Eğer çok talep olursa Bruce Wayne olarak adayı satın alabilirim;Ama iş yapmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

Eğer çok talep olursa Bruce Wayne olarak adayı satın alabilirim;Ama iş yapmam

hocam sen aklı başında bi insansın bazen goruyorum yorumlarini,seninde ciddi olarak fikrini almak isterim

• quote:

quote:

hocam sen aklı başında bi insansın bazen goruyorum yorumlarini,seninde ciddi olarak fikrini almak isterim

Ada alırsak ve hayvan yetiştiremezsek açlıktan ölürüz.

Köy ya da dağda bir arazi alalım,oraya yerleşelim.Hem ucuz olur,hem rahat ederiz

• quote:

Orijinalden alıntı: qwertydevil.

Daha uygun adalar mevcut onlara baksan ya bı..Gecen gordum 650k $ lık adalar var.
    Gecen bırı satıldı 4000Donum havaalanı kurulu bı ada 70Mılyon£ gıttı canım ada.

fiyata bakma sadece çevresinede bak,bu ada miamiye yakın amerikaya komşu ve floridayada yakın.vizede istenmiyo,bunun gibi bi ada bulamadim bulursan haber ver

• quote:

quote:

quote:

Ada alırsak ve hayvan yetiştiremezsek açlıktan ölürüz.

Köy ya da dağda bir arazi alalım,oraya yerleşelim.Hem ucuz olur,hem rahat ederiz

yerlesme fikri imkansiz gibi yani surekli yasamayiz abartmaya gerek yok,ben 20-30 gun kalirim ve bi kac yapi insa ederim peyzaj mimari yaparim biraz.ve tekne alma fikrim var.bahamalarda satilik bolca tekne var

• Kimsede dememişki karıyı needen bulcaz.

• 4.5 sene sonra katilsam kabul olurmu

• quote:

Orijinalden alıntı: MüminKardeş

4.5 sene sonra katilsam kabul olurmu

satin almada eksik cikarsa,katilimda bi aksilik olursa alabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: __Rainman

Kimsede dememişki karıyı needen bulcaz.

Rusyadan ithal edicez.
  • ekleyin

•  Moraine adasına yerleşiyoruz(ciddi konu)+278 kişi olduk-son 22 kişi!

Bir plan yaptım yukarda . Elektrik için rüzgar gülleri lazım onlarıda yerden tasarruf için suya koyacağız . Bir başka geçim kaynağı da balık olabilir . Belli balıkları birleştirip bir çiftlik yapabiliriz . Ayrıca turistlerin daha dikkatini çekmesi için 2 tane yunus bulundururuz . Böylece turistlere daha cazip gelir . Para olarak ta kick starter başlatabiliriz . Bunun için amerikadaki arkadaşlar yardımcı olabilir (Kickstarter sadece amerika ve kanada da var)

edit: Benide ekle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tall Man -- 24 Temmuz 2013; 22:50:31 >

• Katılmak istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: -berkay-

Moraine adasına yerleşiyoruz(ciddi konu)+278 kişi olduk-son 22 kişi!

Bir plan yaptım yukarda . Elektrik için rüzgar gülleri lazım onlarıda yerden tasarruf için suya koyacağız . Bir başka geçim kaynağı da balık olabilir . Belli balıkları birleştirip bir çiftlik yapabiliriz . Ayrıca turistlerin daha dikkatini çekmesi için 2 tane yunus bulundururuz . Böylece turistlere daha cazip gelir . Para olarak ta kick starter başlatabiliriz . Bunun için amerikadaki arkadaşlar yardımcı olabilir (Kickstarter sadece amerika ve kanada da var)

teşekkürler hocam güzelmiş fikirlerin,yeterli miktarda yatırım fonu oluşturabilirsek bazılarını hayata geçirebiliriz

• ekleyln lütfen biraz da orda takılalım ticaret falan yaparız

• quote:

quote:

teşekkürler hocam güzelmiş fikirlerin,yeterli miktarda yatırım fonu oluşturabilirsek bazılarını hayata geçirebiliriz

Hocam 2 kere eklemişsin beni listeye

• quote:

quote:

quote:

Hocam 2 kere eklemişsin beni listeye

düzelttim teşekkürler ikaz için :D

• 300 kişiyi tamamlayamadık mı yaa rağbet ilk günler çoktu seçerek alıyorduk 141 de kalmış

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.