Şimdi Ara

Moraine adasına yerleşiyoruz(ciddi konu)+278 kişi olduk-son 22 kişi! (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.553
Cevap
41
Favori
28.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kimsenin burada oraya para verecegını dusunmuyorum.Ha heves etmıssınız pıyangodan para cıkarsa bellkı .ya sponsorla olabilir.

adam 1 tl paypaldan verebılecek var mı dıyor o bile zor cıkıyor.
  • Beyler eğer restorant açılcaksa ben işletebilirim

edit:Beyler sahile bi restorant yaparız deniz kenarında müthiş olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lukolde -- 24 Temmuz 2013; 15:50:01 >
  • benide yaz hocam
  • Bu ada küçük ve uzak burası olmaz daha yakınlardan yer bakın
  • Daha önce de yazdım. Bu adayı almak ütopya. Ada alacağınıza Türkiye'den çiftlik satın almaya bakın.
  • Hocam " ben adada her zaman kalmam 20-25 gün kalırım " diyorsunuz . Madem ömür boyu orada yaşamayacaksınız neden 10-15 bin lirayı gözden çıkarasınız ki gidin yurt dışında o paranın belli bir miktarıyla tatil yapın.

Ayrıca forumda 2.5 milyon dolar gibi bir parayı toplamak çok zor gibi görünüyor.Eğer fikrinizde bir adada yaşama hevesi varsa satın almak yerine kiralamayı deneyin 50 yıl felan kiralık olarak veriyorlar hem daha ucuza gelir hemde elektriği olan , konforlu yerlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eugnie -- 24 Temmuz 2013; 17:10:54 >
  • Konuyu bir finans uzmanına açtım. Onun şöyle bir önerisi oldu. Parayı nakden ortaya koymanıza gerek yok 300 çalışan kefil ve 300 bordro gösterip 5milyon dolar banka kredisi alırsınız dedi. Bankalara oturur pazarlık ederiz. adayı ipotekleriz paranın diğer kısmıyla ada da hızlı bir kalkınma hamlesi yaparız bir kaç yılda toplarız kendimizi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhanbostanci

Konuyu bir finans uzmanına açtım. Onun şöyle bir önerisi oldu. Parayı nakden ortaya koymanıza gerek yok 300 çalışan kefil ve 300 bordro gösterip 5milyon dolar banka kredisi alırsınız dedi. Bankalara oturur pazarlık ederiz. adayı ipotekleriz paranın diğer kısmıyla ada da hızlı bir kalkınma hamlesi yaparız bir kaç yılda toplarız kendimizi.

fikir çok iyi evet bunu yapabiliriz,ilk defa satin almaya dair guzel bi fikir ortaya atildi tesekkur ederim bunu duzenleyip satin almaya dair bi tanitim hazirlayip ilk mesajimda paylasicam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aklıma yattı.Aklıma gelen bir kaç soru ve öneriyi yazıyım:
    1)Ada kaç tane konut kaldırabilir?300 kişi+turizm amaçlı? Asıl önemli olan adanın doğallığını koruyabilmek.
    şöyle bir önerim var.Konut konusunda kaç kişi fayda sağlar bilmiyorum.
    2)Ada kimin üstüne olacak?Anladığım kadarıyla herkese eşit parsellenecek.
    3)Elektrik evler için birinci öncelikli olmasa bile revir,eğlence mekanları vb. için önemli.Güneş ve rüzgar panellerinden sağlanabilir diye düşünüyorum.Bilgili arkadaşlar yazarsa sevinirim.
    4)Para konusu içinse ada ortakları için para olmamasını savunuyorum.İthalat vb için para gerekli.Turistlerden hizmet karşılığı para alınmalı.Adanın merkez bankasında o para birikmeli.Her sana ada için gerekli meblağ dışında artan ortaklara kar payı olarak eşit dağıtılmalı.
    5)En azından birkaç tane hızlı tekne ambulans olarak bekletilmeli.
    Şimdilik aklımdakiler bunlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: sanitas

Benim aklıma yattı.Aklıma gelen bir kaç soru ve öneriyi yazıyım:
    1)Ada kaç tane konut kaldırabilir?300 kişi+turizm amaçlı? Asıl önemli olan adanın doğallığını koruyabilmek.
    3)Elektrik evler için birinci öncelikli olmasa bile revir,eğlence mekanları vb. için önemli.Güneş ve rüzgar panellerinden sağlanabilir diye düşünüyorum.Bilgili arkadaşlar yazarsa sevinirim.
    4)Para konusu içinse ada ortakları için para olmamasını savunuyorum.İthalat vb için para gerekli.Turistlerden hizmet karşılığı para alınmalı.Adanın merkez bankasında o para birikmeli.Her sana ada için gerekli meblağ dışında artan ortaklara kar payı olarak eşit dağıtılmalı.

konuya ilgili oldugunuz tesekkur ederim oncelikle,bu kadar yatirim icin oldukca iyi bi butce gerekli.ilk asamada ada satin alincak,ondan sonra belki ekstradan para toplariz adaya yatirim icin,mesela kisi basi 2bin veririz.adaya yerlesim kurmaya calisiriz,herkes 2 bin verse 600 bin eder bunu yatirim icin kullaniriz.yani kucuk tahta evler insa edilir,elektrik icin bi takim gerekli seyler yapilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eugnie

Hocam " ben adada her zaman kalmam 20-25 gün kalırım " diyorsunuz . Madem ömür boyu orada yaşamayacaksınız neden 10-15 bin lirayı gözden çıkarasınız ki gidin yurt dışında o paranın belli bir miktarıyla tatil yapın.

Ayrıca forumda 2.5 milyon dolar gibi bir parayı toplamak çok zor gibi görünüyor.Eğer fikrinizde bir adada yaşama hevesi varsa satın almak yerine kiralamayı deneyin 50 yıl felan kiralık olarak veriyorlar hem daha ucuza gelir hemde elektriği olan , konforlu yerlerdir.

bu ada benim en buyuk hayalim,iyide yillar boyu kalamamki paran olsa dahi zor kışın bi kere zor olur.kış için özel bir küçük yalitimli saglam bir ev yapılabilir.isteyen istedigi kadar kalir hani herkesin butcesi farklidir ona gore plan yapilir.ben orayi hem tatil hemde macera için istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eugnie

Hocam " ben adada her zaman kalmam 20-25 gün kalırım " diyorsunuz . Madem ömür boyu orada yaşamayacaksınız neden 10-15 bin lirayı gözden çıkarasınız ki gidin yurt dışında o paranın belli bir miktarıyla tatil yapın.

hayir ada icin kabaca 10-12 bin turk lirasi,ucak bileti icinde 4 bin tl.toplam yaklasik 16 bin tl.ayrica yatirim amacli olarak yerlesim plani icin ekstradan kisibasi 2-3 bin verilebilir.

• Oha ciddi ciddi gidiyorsunuz galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: Triple Seven

Hocam benim attığıma dayı inceleyin bence her şey hazır. Marina, evler, villalar, helikopter pisti, bar falan hepsi var. Elektrik var.

goremedim hocam gozden kacirdim heralde pm atarsan bakabilirim.bu arada bi arkadas hazir bi ada gosterdi linkte mimarisi yapilmis oda çok iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: kdrcnrbyrm

Oha ciddi ciddi gidiyorsunuz galiba.

planlarim dogru islerse 4,5 sene sonra adayi aliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Trauser

quote:

Hocam benim attığıma dayı inceleyin bence her şey hazır. Marina, evler, villalar, helikopter pisti, bar falan hepsi var. Elektrik var.

goremedim hocam gozden kacirdim heralde pm atarsan bakabilirim.bu arada bi arkadas hazir bi ada gosterdi linkte mimarisi yapilmis oda çok iyi

http://www.leafcayresort.com/
    http://www.privateislan...-cay-private-residences
    Adamlar her şeyi planlamış under 1 milyon diyor bizim adadan büyük.
    Zaten ben buldum bu adayı :D

• quote:

quote:

quote:

http://www.leafcayresort.com/
    http://www.privateislan...-cay-private-residences
    Adamlar her şeyi planlamış under 1 milyon diyor bizim adadan büyük.
    Zaten ben buldum bu adayı :D

pardon ben baskasi sanmistim evet cok iyi ada eger olurda ada satin alma asamasina gecersek bu adayida goz onune alicam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sanitas

Benim aklıma yattı.Aklıma gelen bir kaç soru ve öneriyi yazıyım:

konuya ilgili oldugunuz tesekkur ederim oncelikle,bu kadar yatirim icin oldukca iyi bi butce gerekli.ilk asamada ada satin alincak,ondan sonra belki ekstradan para toplariz adaya yatirim icin,mesela kisi basi 2bin veririz.adaya yerlesim kurmaya calisiriz,herkes 2 bin verse 600 bin eder bunu yatirim icin kullaniriz.yani kucuk tahta evler insa edilir,elektrik icin bi takim gerekli seyler yapilir.

Yazlık bir beldede yazlğım olacağına tropik adada olsun.Bu bana cazip geldi.Evler prefabrik olabilir.İklim müsait.
    Şöyle bir konu var:http://forum.donanimhaber.com/m_67497668/f_//tm.htm#67497668

• Yaz demiştim niye yazmadın !
  • quote:

Orijinalden alıntı: İKaan

Yaz demiştim niye yazmadın !

bugun topluca eklicem herkesi o yuzden yazmadim veya onceden dediysen gozden kacirmisim demekki bugun eklerim

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.