Şimdi Ara

Moralim alt üst.. Yardıma ihtiyacım var.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hatrı sayılır bir üniversite bitirdim. Deli gibi iş başvuruları yaptım, sonuç hepsi olumsuz. Yetmedi bir sürü sertifika aldım üstüne master yapayım dedim belki eksiklerim vardır diye düşünerekten. Derslerde yaptığımız projelerde yanlız kaldım, projeyi tek başıma yaptım ve ortak projede en düşük notu ben aldım. 2 aydır çalıştığım yerden dün çıkışım verildi. Ne yaparsam yapayım olmuyor.. Adaletsizlik mi? Şanssızlık mı? Doğru zamanda olmamak mı? Sorun ne Sizce?

Ne yapabilirim bana akıl verin. Çıkış yolu bulamıyorum.. Çaresiz ve mutsuzum, dostlar.

• Diploma işin teorisi sadece diplomana güvenemezsin, işin pratik kısmındada kendini geliştirip kanıtlaman gerekir. İş bulamıyorsan stardartlarını düşüreceksin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: a1kalite34

Diploma işin teorisi sadece diplomana güvenemezsin, işin pratik kısmındada kendini geliştirip kanıtlaman gerekir. İş bulamıyorsan stardartlarını düşüreceksin..

Takıldığım yer orası değil aslında. O kadar emek verip bişeyler yapınca, hiç emek vermeyenlerin daha değerli olması gücüme gidiyor. Hani nasıl bir düzen? Emeklerim boşuna mıydı onu merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MinPayne

quote:

Diploma işin teorisi sadece diplomana güvenemezsin, işin pratik kısmındada kendini geliştirip kanıtlaman gerekir. İş bulamıyorsan stardartlarını düşüreceksin..

Takıldığım yer orası değil aslında. O kadar emek verip bişeyler yapınca, hiç emek vermeyenlerin daha değerli olması gücüme gidiyor. Hani nasıl bir düzen? Emeklerim boşuna mıydı onu merak ediyorum.

Yahu arkadaşım adamlar çıktı kendileri söyledi evet dedi oğlumun arkadaşını sınava girmeden direk sayıştaya odacı olarak işe başlattık dedi yahu bu işler böyle özel sektördede böyle adam kendi akrabasını yerleştiriyo hadi onu geçtim 0 dan bişey bilmeyen adam o işte uzun yıllar kalıyo şirkete bağlılığını gösteriyo yani onu kovup seni alacak halleri yok yani hangi sektörde çalıştın vs bilmiyorum ama bu işler böyledir yani devlet dairesindede böyledir özel sektördede.

• quote:

quote:

”Kariyerim boyunca 9000’den fazla başarısız atış yaptım, 300’den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandiracak atişi ıskaladım.. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. Başarımın sırrı işte bu dur.” (M. Jordan)

Sistem senin gibi bizlerin de, yani sessiz çoğunluğun da belasını okuyor. Bu iş böyle yürür. Yaklaşık 5 yıl kadar sürüneceksin en az. Ondan sonra bir şeyler yoluna girmeye oturmaya başlayacak ama emin ol sen bu süreçten zemin etüdü yapılmış betonarme depreme dayanıklı bir bina olarak çıkacaksın.

Tabii eğer birkaç on saçma şeyle karşılaşıp çabalamaktan vazgeçersen onun sonucu seni nereye götürür tahmin etmek hiç güç değil.. ama sabır ve sebat edip alınterin üzerinde çaba harcar ve verdiğin emeklerin ziyan olmasından ders çıkararak bir daha böyle bir hataya düşmemek için süreci kontrol altında tutmaya gayret edersen verdiğin emeklerin değerini karşılığını aldığını göreceksin..

Kimse Sana bir şey vermez. Sen istediğin kadar çırpın kimse sana hiçbir şey vermez; kendi cebinden çıkmamasına rağmen dahi vermez.. Senin söke söke alman lazım. Hak verilmez, alınır. Nasıl ki o programı tamamlamak için çalıştın tek başına, uğraştın; aynı şekilde bu iş bittikten sonra yaptığın işi şerefsiz leş kargalarının çalmaması için de çaba göstereceksin ve bu gayreti bu çabayı bu iş için hak ettiğin şeyi söke söke alana kadar da didineceksin kendini ortaya koyacaksın hocam.

Yoksa gelen vurur geçen vurur.. sonra bir bakmışsın millet üstünden geçiyor, sen de alışmışsın..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

quote:

quote:

”Kariyerim boyunca 9000’den fazla başarısız atış yaptım, 300’den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandiracak atişi ıskaladım.. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. Başarımın sırrı işte bu dur.” (M. Jordan)

Sistem senin gibi bizlerin de, yani sessiz çoğunluğun da belasını okuyor. Bu iş böyle yürür. Yaklaşık 5 yıl kadar sürüneceksin en az. Ondan sonra bir şeyler yoluna girmeye oturmaya başlayacak ama emin ol sen bu süreçten zemin etüdü yapılmış betonarme depreme dayanıklı bir bina olarak çıkacaksın.

Tabii eğer birkaç on saçma şeyle karşılaşıp çabalamaktan vazgeçersen onun sonucu seni nereye götürür tahmin etmek hiç güç değil.. ama sabır ve sebat edip alınterin üzerinde çaba harcar ve verdiğin emeklerin ziyan olmasından ders çıkararak bir daha böyle bir hataya düşmemek için süreci kontrol altında tutmaya gayret edersen verdiğin emeklerin değerini karşılığını aldığını göreceksin..

Kimse Sana bir şey vermez. Sen istediğin kadar çırpın kimse sana hiçbir şey vermez; kendi cebinden çıkmamasına rağmen dahi vermez.. Senin söke söke alman lazım. Hak verilmez, alınır. Nasıl ki o programı tamamlamak için çalıştın tek başına, uğraştın; aynı şekilde bu iş bittikten sonra yaptığın işi şerefsiz leş kargalarının çalmaması için de çaba göstereceksin ve bu gayreti bu çabayı bu iş için hak ettiğin şeyi söke söke alana kadar da didineceksin kendini ortaya koyacaksın hocam.

Yoksa gelen vurur geçen vurur.. sonra bir bakmışsın millet üstünden geçiyor, sen de alışmışsın..

Mükemmel.. Allah Razı olsun. Çok darbe yiyorum.. Ama ciddi hayat dersleri edindim + verdiğin Örnekler de bana ciddi Tecrübe oldu. 5-10 yıl sonra bu mesajıma dönüp tekrar okuyacağım.. Umarım gülümseyerek hatırlarım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

quote:

quote:

Mükemmel.. Allah Razı olsun. Çok darbe yiyorum.. Ama ciddi hayat dersleri edindim + verdiğin Örnekler de bana ciddi Tecrübe oldu. 5-10 yıl sonra bu mesajıma dönüp tekrar okuyacağım.. Umarım gülümseyerek hatırlarım..

Nasipten ötesi yok üstad.. Çalışıp uğraşıp nasibimiz için kapı aramadıkça Allah rızasına uygun olarak hayati adımlar peşinde olmadıkça nasip kapısını da aralayamayız.. Allah yardımcınız olsun İnşAllah azminizin karşılığı olarak mükâfatınızı en kısa zamanda alırsınız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu ülkede rahat yaşamak için ya işinde çok iyi olacaksın ya da Ankara da dayın olacak yoksa üniversite bitirmekle filan olmuyor bu işler

• Valla bazı arkadaşlar vermiş nasihatlerini filan ama Ekonomi konusunda yeri geldiğinde hep yazmışımdır.

Maalesef bu ülkede işveren miktarı < işgücü miktarı oldukça daha çok kişi bu ülkenin sistemi içinde harcanır gider ve gidecektir.

Sizin gibi kimbilir kaç yüzbin kişi vardır..

Her sene kaç milyon kişi Kpss'ye giriyor , şu sınava bu sınava giriyor ancak içlerinde %5 - %10 luk kısmı belki hayallerine yaklaşıyordur.Gerisi umduğunu değil bulduğuyla yetinecek.

Çünkü Türkiye'nin şartları budur maalesef.

Önce sınavlar daki ilk %5-%10 'lardan sonra adam kayırma, torpil kısmını da geçebilirseniz sonra yalakalık meselesini de halledebilirseniz bir şeyler olabilir.

Türkiye'de emekler ve haklar mı dediniz ?

Öyle bir kavram var mıydı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 22 Ocak 2015; 23:33:21 >

• Kısmetinde yoksa ne yaparsan boş.2 senelik açıktan okuyup iyi yerlerde çalışanlar biliyorum.
  • Güzel yazmışsınız, hepinize teşekkür ediyorum.

@Indigo Bu kısmet bi bize uğramıyor demek ki..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.