< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaf3r89 -- 31 Ocak 2018; 16:37:0 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaf3r89 -- 31 Ocak 2018; 16:37:0 > |
Patladı zaten ana akım medya satılmış olduğu için malum kitlenin haberi yok ev almaya devam ediyorlar
400bin liralık evin kirasi maksimum 1500tl bugün 1 ay vergisini düş senede eder 16.500tl getirisi yılda sadece %4. Açıklanan enflasyon oranı %12, Reel %20 :) evin tüm yıl kiracılı olacağı ve hiç masraf çıkarmayacağı farz edilmiştir 400bintliyi %4 dolar faizine koysan aynı getiriyi alırsın hem de kur artışından faydalanırsın 1 yıl hoşgeldin TL faizi alsan 47bintl yapar enflasyon karşısında erimemiş olur Özetle 400bintlye ev alıp kiraya veren adam aslında kendi parasından yiyor. Ama sorsan ''ev aldım çok şükür eğonomi çoğğ eyii'' der |
Ekonomiden az buçuk anlasan ülkenin ne durumda olduğunu anlarsın güzel kardeşim :) paylaştığım yazıları okuyup biraz ufkunu genişletsen yine anlarsın ama malesef anlama zorluğunuz var. Senin için basit bir şekilde anlatıyorum. Bu ülkede dışarıdan ithal edilmeyen ne kaldı :) Fasulye pirinç dahi ithal ediliyor ucuza satılıyor fakat ucuz dediğime bakma yine fiyatlar yüksek fakat senin çiftçinin senin ülkenin adamından almıyorsun gidiyorsun sözde pirinç fasulye diye başka yerden yiyorsun. Ya geçtim ekonomiden anlama en basit ucuz et diye bize yedirtikleri sağlıksız et skandalı patladı :) sen kendi ülkende hayvancılığa teşvik az yaparsan bu ülkede üretim durdurup her şeyi özelleştirirsen bu ülke biter. Bunlar sadece sadece minik kısmı aç elektrik faturanı faturanın %50 ötv kdv trt belediye vs gidiyor kısaca devlet kullandığın elektriğe bile ortak farkında değilsin.
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 31 Ocak 2018; 16:46:33 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 31 Ocak 2018; 22:6:23 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simerazzı -- 31 Ocak 2018; 18:52:48 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|