Şimdi Ara

Motogp 2011 Sezonu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
0
Favori
12.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1 Casey Stoner 1:33.138 (q)
    2 Jorge Lorenzo +00.120
    3 Dani Pedrosa +00.180
    4 Ben Spies +00.809
    5 Marco Simoncelli +00.852
    6 Andrea Dovizioso +00.888
    7 Colin Edwards +00.916
    8 Alvaro Bautista +01.222
    9 Hector Barbera +01.454
    10 Hiroshi Aoyama +01.499
    11 Valentino Rossi +01.538
    12 Karel Abraham +01.589
    13 Cal Crutchlow +01.653
    14 Randy de Puniet +01.732
    15 Nicky Hayden +01.817
    16 Loris Capirossi +02.364
    17 Toni Elias +03.029
  • Yine sıkıcı bir yarıştı.Rossi elinden gelenin fazlasını yaptı ama motor gitmeyince kaldı 7.likte.
    Lorenzo'nun kazanması şampiyona için iyi oldu.Stoner bazen böyle önündekini geçemeyince yarıştan kopuyor.

Açıkçası bu yarıştan sonra WTCC'yi dört gözle bekliyordum mükemmel bir yarış oldu hele 2.si ilk 3 sırada Bmw'ler vardı son 5 tura kadar ilk 2'dekiler çapışınca yarış sonun da ilk 3 sırada Chevrolet'ler yer aldı Bmw şefi cinnet geçirdi
    Valla forumda WTTC severler var mıdır bilmiyorum ama bu sene geçti seneye ana konusunu açıcam nasip olursa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bianconera -- 4 Eylül 2011; 21:46:12 >

• Motogp yarışlarını yaklaşık 2 senedir takip eden birisiyim.Kesinlikle F1'den kesinlikle daha zevkli ve heyecanlı. Konunun bu bölümde kendine yer etmiş olması çok iyi ancak Moto sporları olarak Motogp'nin olması lazım. Benim gibi takip edipte burada olmayan çok vardır herhalde.

Neyse bugün kü yarışa dönersek; Stoner,Lorenzo'ya ilk başlar da iyi baskı kurmuştu hatta aynı turları bile atıyordu. Etkili bir atak yapamayınca fark ilk 2 saniyeye sonra 5 sonrada 1,5 sn ye geri de olan Pedrosa'ya geçildi. Zaten Pedrosa, Stoner'ı geçtiğinde son 4-5 turda 2 saniye fark açmış 1.den 7 saniye yemişti.Ama 3.olması mücadele bakımından iyi oldu.

Andrea dovizioso gelecek sene San Carlo Honda takımında hızlı ve sakar Marco Simoncelli ile yarışacak.Bu kapışma asıl pilotun kim olacağı yönünde ilk kapışmaydı. Dovizioso'nun yeteneğininden kuşkum yok daha iyi pilotajı vardır ve çok hırslıdır. Rossi'nin kendisini geçtiği zaman nasıl cevaplar verdiğini Lorenzo'yu arkasında tuttuğunu çok iyi biliyoruz. Dovizioso gelişmesini en çok istediğim pilottur. Ben Spies'de çok iyi pilot ama nasılsa daha güçlü olan motoruyla sürekli 4-7.lik arasında yarışlar vermekte.

Rossi ise onca fanatiğine rağmen düşman çatlatamadı.Ducati bence yürüyen efsaneye yaramadı. Motorun Honda ve Yamaha gibi takımlardan verimsiz olması bir yana seside çok kötü. Acayip bir tiz sesi var. Ama Carlo Honda ile Yamaha öyle mi?
    An itibariyle güncel MotoGP puan durumu şöyle:
    http://www.motospor.org/2011-motogp-puan-durumu.htm

Kousuke Akiyoshi bir kez yarışta kalmış ondan da puan almayı başarmış.Hopkins de öyle.

Moto 2 de ise favori pilotum olan Marc Marquez kazandı. İnşallah 1.liği arasında 23 puan olan itici Bradl'a bırakmaz. Kenan'ın sakatlığı devam ediyor. Geçmiş olsun dileklerimizi sunalım.

125 cc harika geçiyor.Terol neyse de Zarco olmasa tadı da olmayacak buranın.Geçen seferde önceden sevinip sıra kaybetmişti.Yine bu sefer arkasına bakıp 1.likten oldu. Tuhaf ve renkli bir isim.Severek takip ediyoruz.

• Sn @Supreme

Arkadaş sen de haklısın ama forum kurallarını biliyorsun. Küfürler uzaklaştırılma nedeni daha dikkatli olursak konu tutabilir, izleyen sayısı artabilir. Rossi'nin takım değiştirmesi göründüğü kadar kolay bir şey değil.Yıllardır şampiyon olduğu takımından,çalışanından,motorundan ayrılmak onu doğal olarak daha zora soktu.Psikolojik baskı da eklenince daha önceden izlediğimiz o zevkli mücadeleleri göremiyoruz. Geçen sene kadar zevkli değil. Rossi bu spordan vazgeçerse Moto gp adına çok büyük kayıp olur.Çok yetenekli pilotlar var evet ama daha yaşı ilerlemiş olmasına rağmen kariyeri başarılarla dolu bir efsane var.

Keşke daha iyi bir takımda yarışaydı iyiydi ama yapacak bir şey yok. Önceki mesaj da yazmayı unuttum 11.olarak başladığı yarışta 5.liğe yükseldi ama ilerleyen turlarda o tempoyu sağlayamadı 7.oldu. Rossi'yi, Rossi yapan da bu akıl almaz yarış biçimi. Podyum da göremeyince hayal kırıklığı oluyor haliyle.

Stoner'ın 1.olması taraftarıyım aman aman Lorenzo olmasında.

• yarışı Lorenzonun kazanması Şampiyona heyecanı açısından iyi oldu.Bu yarışta yagmur olasılıgı vardı fakat yagmadı,yagsaydı daha farklı pilotlar öne çıkabilirdi.Rossi yapabileceginin en iyisini yaptı.Dikkat ettiyseniz Ducati virajlarda çok berbat.Ön tekerlegin kayıp gitmesi an meselesi.Zaten Hayden bu şekilde yarış dışı kaldı.Ducati bu sene Ducati kullanabilir hale getirmekle Meşgul,ancak gelecek sezon iddialı duruma gelebilir.
  • Umudumuz seneye Ducati'nin kullanılabilir bir motor olması yönünde ama onu da görmeden inanmam ben. Ducati kaç yıldır böyle çünkü, o kayma sorunu Ducati'lerin çözülemeyen müzmin bir yönü, Stoner da zor duruyordu yani bu Ducati'lerin üstünde. Repsol Honda'ya gitti tam anlamıyla kendini buldu adam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

Umudumuz seneye Ducati'nin kullanılabilir bir motor olması yönünde ama onu da görmeden inanmam ben. Ducati kaç yıldır böyle çünkü, o kayma sorunu Ducati'lerin çözülemeyen müzmin bir yönü, Stoner da zor duruyordu yani bu Ducati'lerin üstünde. Repsol Honda'ya gitti tam anlamıyla kendini buldu adam.
    Stoner Repsol Honda ile şampiyon olacağa benziyor. Ama şurasını hatırlatalım Stoner Ducati ile 2007 ile bir şampiyonluk yaşadı ve uzun zaman Ducati ile yarıştı.

Ducati üzerinde Stoner,Rossi'ye göre daha başarılı görünsede Hayden'ın durumu ortada. Honda önce ki Honda'mı bir de ona bakmak lazım. Dani Pedrosa'nın düşmelerini saymazsak ilk 3 ten aşağı düştüğü yok aynı şekil de Dovizioso'da öyle. Stoner'ın,Honda yerine Yamaha ile aynı tur atmasını herkes bekleyebilir ancak Ducati ile eski yani şu an ki performansını arayacağı ortada.

• stoner'ın başarılı olduğu zamanki ducati şu an yok. bu yüzden bu kıyaslama doğru olmaz. Şu anda stoner o zamanki ducati'sine benzer bir motorda honda da ama şöyle bir avantajı var. Ducati ile viraj çıkışlarında yaşaddığı sorunları honda da yaşamıyor. Fakat bununla da lastikleri koruma sorunu yaşıyor.
  • 18 Eylül İspanya yarışlarını merakla bekliyorum. Keşke her hafta yapabilseler organizasyonu aynı F1 gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.Modeon

18 Eylül İspanya yarışlarını merakla bekliyorum. Keşke her hafta yapabilseler organizasyonu aynı F1 gibi.

F1 her hafta yapmıyorki? 2 haftada bir iyi bence.Bende merakla bekliyorum.Ducati biraz geliştirsede kendini heyecanlı yarışlar izlesek.İspanyadaki yarışta Lorenzo ve pedrosa iddialı olacaktır.
  • Evet şimdi baktım onlarda da ara var. 125 cc yarışları çok zevkli geçiyor. Geçenlerde komşu gelmiş 125 cc yarışlarını izliyorum.
    +Bunlar yarışıyormular.
    -Evet yarışıyorlar bunların daha iyileri var.
    +(Ekrana bakarak)Şunlara bak yan yatıyorlar hemde iki teker üstünde.
    -????assadasdadf
    Zaten yaşça büyük kendisi.Ben izlerken çok zevk alıyorum.
  • quote:

Evet şimdi baktım onlarda da ara var. 125 cc yarışları çok zevkli geçiyor. Geçenlerde komşu gelmiş 125 cc yarışlarını izliyorum.
    +Bunlar yarışıyormular.
    -Evet yarışıyorlar bunların daha iyileri var.
    +(Ekrana bakarak)Şunlara bak yan yatıyorlar hemde iki teker üstünde.
    -????assadasdadf
    Zaten yaşça büyük kendisi.Ben izlerken çok zevk alıyorum.

pazar günleri ben Vatandaşların aksine dışarı çıkıp gezmem.Pazar günü benim yarış izleme günümdür.Hangi yarış varsa izlerim.Motogp,formula1 ve indycar favorilerim.Bunlar olmazsa pazar günüm sönük geçer.

• F1'i izlemeyi yaklaşık 2 senedir bıraktım.Ne zaman 1.6 twin turbo motor uygulamasına gider rekabet artar belki izlerim.Red bull iyice zevksizleştirdi yarışları.Ferrari'de böyleydi ama sürücü faktörü vardı.Sonuçlara ne zaman baksam 1. Vettel sonra 2.webber.Schmi bile daha podyum yüzü göremedi.

Moto gp öncesi tahmin yapalım bence daha zevkli olur.
  • quote:

F1'i izlemeyi yaklaşık 2 senedir bıraktım.Ne zaman 1.6 twin turbo motor uygulamasına gider rekabet artar belki izlerim.Red bull iyice zevksizleştirdi yarışları.Ferrari'de böyleydi ama sürücü faktörü vardı.Sonuçlara ne zaman baksam 1. Vettel sonra 2.webber.Schmi bile daha podyum yüzü göremedi.

Moto gp öncesi tahmin yapalım bence daha zevkli olur.

bu hafta başlayalım.Zaten çok zor Tahmin olmaz.1-2 belli bizdede
  • İSPAnya gp (Aragon) Antrenman sonucu:

1 Dani Pedrosa 1:50.281
    2 Jorge Lorenzo +00.449
    3 Casey Stoner +00.525
    4 Marco Simoncelli +00.612
    5 Andrea Dovizioso +00.810
    6 Randy de Puniet +01.095
    7 Nicky Hayden +01.137
    8 Valentino Rossi +01.395
    9 Colin Edwards +01.545
    10 Hiroshi Aoyama +01.578
    11 Ben Spies +01.630
    12 Hector Barbera +01.735
    13 Alvaro Bautista +01.943
    14 Cal Crutchlow +02.299
    15 Karel Abraham +02.877
    16 Toni Elias +03.159
    17 Loris Capirossi +03.561
  • quote:

Orijinalden alıntı: loko

İSPAnya gp (Aragon) Antrenman sonucu:

1 Dani Pedrosa 1:50.281
    2 Jorge Lorenzo +00.449
    3 Casey Stoner +00.525
    4 Marco Simoncelli +00.612
    5 Andrea Dovizioso +00.810
    6 Randy de Puniet +01.095
    7 Nicky Hayden +01.137
    8 Valentino Rossi +01.395
    9 Colin Edwards +01.545
    10 Hiroshi Aoyama +01.578
    11 Ben Spies +01.630
    12 Hector Barbera +01.735
    13 Alvaro Bautista +01.943
    14 Cal Crutchlow +02.299
    15 Karel Abraham +02.877
    16 Toni Elias +03.159
    17 Loris Capirossi +03.561

Dani Pedrosa ilk 3 tur da düşmese çok çekişmeli bir yarış izleyeceğiz.Simoncelli ile geçen yarışta kıl payı kaybeden Dovizioso çekişmesinde ise kazanan Dovizioso olacak. 1. olarak favorim ise Casey Stoner.

• Stoner in alameti farikası o sezon bridgestone lastikleri ve benzin sınırlaması olmadan neredeyse yamahadan 1500 devir fazla çeviren makinesiydi.
    Geçmek için devamlı rossi lastiklerine çok fazla yükleniyordu ve bir müddet sonrada bitiriyordu, ertesi sezon ise aynı lastiğe geçerek jokeri çeken rossi durumu eşitledi ki aynı motoru kullanmasına rağmen lastiğin performans düşüklüğü nedeniyle limitleri fazla zorlayan lorenzo devamlı düşmeye başladı ,neredeyse kendisi itiraf ediyorki kariyeri bitiyordu.
  • Yarınki yarış için Stoner Avantajlı gözüküyor fakat İspanyolları İspanyada unutmamak lazım.İspanyada hep daha iyi performans gösterirler.Sanırım start çok önemli olacak.
    Rossi ve ducati Antrenman Turlarında farklı bir şasi(Aluminyum şasi) denedi.Onlar yarış kazanmayı degil,şasiyi geliştirmeyi düşünüyorlar.Yalnız bu yarışta Rossi mecburen Pitten start alacak çünkü Antrenman turlarında Motoru zarar görmüştü.Şimdi kendi Motoruna 6 cı motoru taktılar ve yedegede 7ci takıldıgından cezalı duruma düştü.Yarışta Rossi Aluminium şasi ile yarışacak.Yeni şasinin eskisinden biraz daha iyi oldugunu belirtiyor.Rossi açıklamasında bu şasiyi yavaş yavaş geliştirmeliyiz dedi.
  • Rossi,neden dünyanın en değerli sporcuları arasında olduğunu Ducati ile kazanacağı şampiyonlukta tekrar ispat edecek.
  • Faubel'e helal olsun düşmüş olsa da ne geçiş denemesiydi o öyle...
    Onun dışında Terol için çok kolay bir yarış oldu.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.