Şimdi Ara

Motor arıza ışığı ve sonrası... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
4.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence aracinizi hemen o ustadan alip Ford'un ozel servislerinden birine goturun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bujilerin takıldığı şey bobin olabilir mi ? eğer o parçaysa 100-150 liradır maksimun.400 cok geldi bana

• Bizim bir tanıdığın 2009 ford focus u vardı. Buji değiştirirken içeriye parça kaçırmışlar. Motor rektefiyelik oldu.
  • Gokhan G. kullanıcısına yanıt
    Bu araçta distribütör var mı yoksa tek bobinle mi yapıyor ateşlemeyi bilmiyorun. Eğer distribütör varsa komple distribütör 400 lira olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Bence aracinizi hemen o ustadan alip Ford'un ozel servislerinden birine goturun.

Titreme cok can sıkıcı hale geldi mı öyle yapicam artık mecbur.

Evet parçanın adı bobindi şimdi hatırladım siyah renkte ufak bi kutu seklindeydi fiyata da 390 demislerdi

• bu fiestalar lpg yi pek sevmiyor anlaşılan. bizim biraderin de 2006 fiestasına 2 sene önce lpg takıldı, birinde depoda benzin kalmamış benzin pompası arızalandı, ikincisinde araba uzun zaman benzinle çalışmayınca ve depoda az benzin olunca enjektörler tıkanmış, sanayide temizleyememişler çıkma enjektör takmışlar 400tl almışlar. benim anlamadığım benzinli motorların enjektörleri nasıl bu kadar pahalı oluyor? hem de çıkması ?
  • bu olayda LPG'nin motoru öldürdüğüne en büyük kanıt...
  • catalyst kullanıcısına yanıt
    Eskiden Özal'a gıcıklık olsun diye biri Davulu Delen Jaguar Partisi kurmuştu.
  • Dün gece eve dönerken sadece bir kere kick down yaptım ve o an hic yanmayan motor arıza ışığı sürekli yanıp sonmeye başladı ( oncede sürekli yanardi ) ve araç 4. Vitesde 2bin devirdeyken falan titreme yapmaya başladı bende o yüzden Manuel'e alıp eve kasar +3 bin devirde geldim. Evin önüne geldigimde ise aracı P ye aldım yine motorun kendi titremesinin yanında egzosdan pat pat pat ses geliyordu ve hava atıyordu. Dünden beri aracı çalıştırmadım servise götürmelimiyim ciddi birsey mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ste1n -- 29 Ekim 2013; 16:11:37 >
  • ste1n kullanıcısına yanıt
    ford servisine götür baktırt... motor mort olabilir... fiyat almak istediğini net şekilde belirt...
  • quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

ford servisine götür baktırt... motor mort olabilir... fiyat almak istediğini net şekilde belirt...

yetkili servis bakmıyor lpg var diye o yüzden özel servise götürücem atatürk oto sanayide ışıklar ford var orayı tavsiye etmişti birisi oraya gitmeyi düşünüyorum. tabi açıklarsa bugün.
    servis derken FORD için olan özel servisi kastettim + parasıyla değil mi neden bakmıyorlar? davalık olmuşlardı hala akıllanmamışlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

servis derken FORD için olan özel servisi kastettim + parasıyla değil mi neden bakmıyorlar? davalık olmuşlardı hala akıllanmamışlar...

saçmalıktan başka birşey değil işte. adamlarda müsteriye hizmet gibi bir dert yok nasılsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ste1n

Dün gece eve dönerken sadece bir kere kick down yaptım ve o an hic yanmayan motor arıza ışığı sürekli yanıp sonmeye başladı ( oncede sürekli yanardi ) ve araç 4. Vitesde 2bin devirdeyken falan titreme yapmaya başladı bende o yüzden Manuel'e alıp eve kasar +3 bin devirde geldim. Evin önüne geldigimde ise aracı P ye aldım yine motorun kendi titremesinin yanında egzosdan pat pat pat ses geliyordu ve hava atıyordu. Dünden beri aracı çalıştırmadım servise götürmelimiyim ciddi birsey mıdır ?

büyük ihtimal ateşleme sisteminde sıkıntı var. Bobin bozulmuş olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

quote:

Orijinalden alıntı: ste1n

Dün gece eve dönerken sadece bir kere kick down yaptım ve o an hic yanmayan motor arıza ışığı sürekli yanıp sonmeye başladı ( oncede sürekli yanardi ) ve araç 4. Vitesde 2bin devirdeyken falan titreme yapmaya başladı bende o yüzden Manuel'e alıp eve kasar +3 bin devirde geldim. Evin önüne geldigimde ise aracı P ye aldım yine motorun kendi titremesinin yanında egzosdan pat pat pat ses geliyordu ve hava atıyordu. Dünden beri aracı çalıştırmadım servise götürmelimiyim ciddi birsey mıdır ?

büyük ihtimal ateşleme sisteminde sıkıntı var. Bobin bozulmuş olabilir

şimdi geldim servisten. makinaya bağlayınca 4. silindir ateşleme arıza dedi . usta sağına soluna baktı bi sıkıntı göremedi sonra bi test sürüşüne çıktık kullanırkende birşey yoktu ve dün yanan arıza ışığı içinde aracı cok zorlamış olduğum için yandıgını soyledı. haklı çünkü rampa çıkarken manuel de 3. vitesdeyken kick down yapmıştım. bu şekilde kullan dedi muhtemelen bobinde var bişey ama seni yolda bırakmaz ölü gibi çalışır ama yine çalışır getirir seni servise dedi.

bende kullanırken bir sıkıntı hissetmiyorum sadece arıza ışıgı yaktıgı için gidiyorum servise. ustanın dediği gibi olana kadar daha uğramam herhalde.

• Sizin arabanın kaderi biraz pişmiş tavuk gibi olmuş hocam valla Allah Sabır versin. 2011 model arabada her ne suretle olursa olsun bu kadar sorun çıkması çok can sıkıcı. 98 model aracımda bu kadar sorun çıktı geçen sene, 200 bin km de iken motor komple indi rektefiye oldu, LPG kiti adam gibi bir marka ile değişti ve sorunum falan kalmadı. Yaşındandır 16 yaşında 200bin de araba normaldir diyip avuttum kendimi fakat sizin durum cidden adamı hayattan soğutur... Umarım adam gibi bi bir usta bulup tüm sorunlarınıza çözüm getirebilirsiniz.

Aracı şu anda halen LPG de mi kullanıyorsunuz acaba? Yoksa benzinde de bu sorunları vermeye devam ediyo mu?
  • grezimonk kullanıcısına yanıt
    Burada suç kullanıcıda değil mi?
    Bir araçta problem varsa hala çalıştırmaya zorlamak nedir? Arıza ışığı yakmış, devirde sıkıntı var. ilk fark ettiğinde stop edip, servis veya özel ustayı arasa böyle böyle dese ne yapmalıyım dese belki küçük işlemlerle kurtaracaktı. aracı zorla nefes almayana kadar tabiri caizse at gibi çatlayana kadar zorlamak ne kadar dogru?

Burada yanlış iş yapan ustanın da suçu olabilir. Aracım 16bin km'den beri lpg takılı. Şu anda 67bin km'de ne performans kaybı, ne çalışma problemi, ne de arıza ışığı yakıyor. Yakıtı da benzine oranla düşünülünce gayet iyi. bakımları da zamanında yapılıyor hiçbir problemi yok...

Bayramda toprak köy yolunda aracım saplandı. Çıkarana kadar biraz zorladım, yarı otomatik olduğu için de tam vitesleri kontrol edemedim. 1-2dk sonra çıkardım ama çok hafif kibritten çıkan kadar dumanla beraber berbat bir koku geldi. Hemen göstergeye baktım sorun yok, kaputu açtım motorun sesi normal. Biraz zorladığım için motor hafif ısındı, fan çalıştı. motorun çalışma sesinde bir gariplik yok diye fan durunca stop edip yetkili servisten numarasını aldığım ustayı aradım. olayı anlatıp yorumunu alınca baskı balatanın biraz yandığını bayram bitimi aracı getir kontrol edelim dedi. bayram sonrası kendisi baktı baskı balata şu anda iyi durumda biraz ömründen yemişsin dedi. Onun yerine kontrol etmeyip hala kullansam, zorlasam aracı ve problem sogutma suyundan olsa su bitip conta monta ne varsa yaksa suçlu lpg değil ben olurdum...

Konu sahibi arkadaş için de geçmiş olsun. Tanımadığın ustaya arabayı teslim etmek de büyük cesaret, en azından özel ford servisine filan gitseydiniz, arkadaşınıza filan sorup usta bulsaydınız. İlla çevrenizde sanayide birilerini tanıyan eş-dost-akraba olurdu. O işinizi görmese bile onun yardımıyla iyi bir usta bulunabilir. Öyle bodoslama sanayiye gireni nasılsa anlamıyor diye düdüklüyor bazı ustalar, zaten motorun içini mi görüyor diyor geçiriyor da geçiriyor...

Fiestanın motoru Euro 5 miydi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: fulsac

Fiestanın motoru Euro 5 miydi ?

hiçbir fikrim yok. nereden bakıcaz ona?
    sürücü tarafının kapı içinde bir etiket var orda yazıyor.Tüm Euro 5 motorların alaşım sübap ve yanma odaları yüzünden lpg ile uyumsuz olduğu söyleniyor.
    bende 2012 1.25 fiesta var Euro 5 motor lpg taktırma konusunda kararsızım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.