Şimdi Ara

Motor arıza ışığı ve sonrası...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
1
Favori
4.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2011 model 38 binde 1.4 fiesta benzin/lpg oto aracım var. Cumartesi gecesi seyir halinde iken araç durduk yere motor arıza ışığı verdi ve bir anda araba aptallasti gaza bastığım halde devir düşmeye falan başladı ne olur ne olmaz deyip arabayı benzine aldım ama yine aynı sorun. neyse güç bela gideceğim yere vardım.

Ertesi sabah aracı çalıştırdığimda araç çok geç marş alıyordu ve çalışınca da devir 400 ile 1000 arası sürekli gidip geliyordu ve gaza basmazsam 1 dk icinde stop ediyordu.

Bulunduğum yere en yakın yetkili cetas di. Oraya gitmeye karar verdim aracın hala garantili olması sebebiyle. Oraya da bir sekilde dua okuya okuya vardım tam kapılarının önünde araba stop etti. Yaklaşık 45 dk kadar açılmalarını bekledikten sonra aracımın lpg yüzünden garanti dışı kaldığını ve lpg li araçlara bakmadıklarını belirttiler. Baya bi sovup saydıktan sonra (içimden) ben ve fiestam artık tek basımıza yollardaydik.

Yakınlarda sanayi var mı diye bi süre aradıktan sonra en sonunda bir tane buldum ve kendimi öyle rastgele bi yere attım ve Sadık dostum son nefesini ustanın gözleri önünde verdi.

Ustanın ilk teşhisi bujiler oldu. Araçtan 4 buji çıkardı 4 ude birbirinden ayarsizdi ve bir tanesi pert olmuştu. Yeni bujileri takip parmaklarımızı caprazlayip çalıştırdık ama ölenle ölünmüyor iste. Sonra bujilerde birsey yoksa onları çıkarttığı yerde (bisey diyordu buraya ama unuttum) bir sorun vardır dedi ve aldı ışığını soktu kafayı.

Ve o an ustanın söyledikleri hala kulaklarımda çınlar; piston delmiş. Bana, hayatında hiç böyle şeylerle alakası olmayan birine en basta pek bir anlam ifade etmedi ama ustaya attığım "o ne yenir mı ki ?" Bakışından olsa gerek gerekli açıklamayı hemen yaptı. Motor sökülecek piston değişecek ve gömlekte bir şey varsa komple rektefiye olacak dedi. Bunları duyduktan sonra aklıma birden piston aşşa videosu geldi. Durduk yere sırıtmaya başladım adamın karşısında.

Neyse daha 38binde ki arabanın motor rektefiye olacak ama her iste bi hayır vardır dedim. Bugün haber verecek rektefiye mı yoksa sadece piston mu değişecek diye. Kafama tek taktiğim hiç bilmediğim bir sanayide hiç tanımadığım bir ustaya arabayı teslim etmiş olmam ama oturduk bi kere adamın kucağa mecburiyetten inşallah ısını düzgün yapar.

yönetici notu: tahrik edici başlık değiştirilmiştir
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bence arabanızı adam gibi bir ford özel servisine cektirin. 38 bindeki araba zart diye o hale gelmez mümkün değil. Rektefiye isteyecek duruma geldiği son 50 km de birden belli olmamalı
  • Benzinli araç o kilometrede o sorunu yapmamalı ..Motor yağı felan eksikmiydi acaba ..Aracı sürekli olarak çokmu sert kullandınız yada bunun gibi uygulamalar yoksa motor kolay kolay o hale gelmez ..Başka ustayada gösterseydiniz keşke.
  • Ford size aracın LPG'ye tam uyumlu olduğunu beyan etti mi? Garanti verdi mi? Lpg ustasının muntazam bir montaj yaptığına adınız gibi emin misiniz? Aracı tıkandığı yerde kıpırdatmamanın size şimdiçekici ücretinden daha fazlaya malolduğunu farkettiniz mi? Kusura bakmayın ama burda Ford en son şüphelenilecek olgu. Gayet taraflı bir yaklaşım olmuş. Bu arada Piston eriten araç kendini sarsıntılı çalışma gibi çeşitli şekillerde belli eder. Ustayla tekrar görüşüp mümkünse işin başında bekleyin. Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Ford size aracın LPG'ye tam uyumlu olduğunu beyan etti mi? Garanti verdi mi? Lpg ustasının muntazam bir montaj yaptığına adınız gibi emin misiniz? Aracı tıkandığı yerde kıpırdatmamanın size şimdiçekici ücretinden daha fazlaya malolduğunu farkettiniz mi? Kusura bakmayın ama burda Ford en son şüphelenilecek olgu. Gayet taraflı bir yaklaşım olmuş. Bu arada Piston eriten araç kendini sarsıntılı çalışma gibi çeşitli şekillerde belli eder. Ustayla tekrar görüşüp mümkünse işin başında bekleyin. Geçmiş olsun.
    Yanlış buji kullanımı sonrası 10 bin km kullanım pistonların anasını ağlatmaya yetebilir.
  • quote:

Ford size aracın LPG'ye tam uyumlu olduğunu beyan etti mi? Garanti verdi mi? Lpg ustasının muntazam bir montaj yaptığına adınız gibi emin misiniz? Aracı tıkandığı yerde kıpırdatmamanın size şimdiçekici ücretinden daha fazlaya malolduğunu farkettiniz mi? Kusura bakmayın ama burda Ford en son şüphelenilecek olgu. Gayet taraflı bir yaklaşım olmuş. Bu arada Piston eriten araç kendini sarsıntılı çalışma gibi çeşitli şekillerde belli eder. Ustayla tekrar görüşüp mümkünse işin başında bekleyin. Geçmiş olsun.

+1
    Adam motor lpg nedeni ile garantiden çıkmış diye sövmus bi de.. Hiç mi sormadıniz servise ben bu arabaya lpg takacam olur mu diye? Ayrıca lpg kiti ne, zaten lpg firmaları motora garanti veriyor neden onlara vermediniz? Konu fake bence..

• quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

quote:

+1
    Adam motor lpg nedeni ile garantiden çıkmış diye sövmus bi de.. Hiç mi sormadıniz servise ben bu arabaya lpg takacam olur mu diye? Ayrıca lpg kiti ne, zaten lpg firmaları motora garanti veriyor neden onlara vermediniz? Konu fake bence..

Alıntıları Göster
    Offf çok geçmiş olsun. Henüz 38 bin km' deki bir araç için olmaması gereken bir durum. Keşke Ford servisine verseydiniz aracı. Sanayideki servisler işi abartarak fazla para koparmanın peşindeler çoğu zaman.

• quote:

çok doğru...

birde tanımadığı bilmediği ustaya vermiş, o araba düzen tutmaz artık
  • Arkadaşım da fiesta aldı lpg takdırdı ama fabrikadan onaylıymış ve garanti bozulmuyordu. Keşke sizde o şekilde yaptırsaydınız. Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farks

Arkadaşım da fiesta aldı lpg takdırdı ama fabrikadan onaylıymış ve garanti bozulmuyordu. Keşke sizde o şekilde yaptırsaydınız. Geçmiş olsun.
    Pistonu eriten araba kapağı sübapları sağ braktı ise o küçücük delikten ustan pistonu gördü ise sende o esnafa güvendi isen mesele yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Pistonu eriten araba kapağı sübapları sağ braktı ise o küçücük delikten ustan pistonu gördü ise sende o esnafa güvendi isen mesele yok

Alıntıları Göster
    taktırdığınız lpg nin garantisi yok mu? Lpg taktırdığınız markanın servisinede uğrasaydınız.
  • istanbul beşiktaşta oturuyorsunuz onlarca özel ford servisi vardır işi bilen. en basiti yükleyin arabayı kaskodan çekiciye z.burnu demirciler sitesinde 3 4 tane sağlam servis bulursunuz işi bilen

ki bir aracın 40binde motor yemesi çok saçma geldi bana ford dediğiniz araçlar o kadarda yerden yere vurulmaz tamam bir mercedes motoru değil bir opel general motor değil ama tofaş motoruda değil ya ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GitarxtanbuL

istanbul beşiktaşta oturuyorsunuz onlarca özel ford servisi vardır işi bilen. en basiti yükleyin arabayı kaskodan çekiciye z.burnu demirciler sitesinde 3 4 tane sağlam servis bulursunuz işi bilen

ki bir aracın 40binde motor yemesi çok saçma geldi bana ford dediğiniz araçlar o kadarda yerden yere vurulmaz tamam bir mercedes motoru değil bir opel general motor değil ama tofaş motoruda değil ya ?

Tofaş da 40 binde indirip dağıtmaz motoru ;)

Beşiktaşta oturuyorsanız eğer OTO SANAYİ çok yakınınız da. Seyrantepe veya Maslak'da mutlaka ÖZEL FORD SERVİSİ bulursunuz. Bence arabayı o tanımadığınız ustadan alın ve bir araştırın adam gibi birine götürüp gösterin. Yoksa o arabadan bence hayır pek gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 24 Eylül 2013; 11:31:51 >

• Lpg yi Maslak ta cevre otogaz da taktirmistim ki İstanbul da gidebilecek en iyi yerlerden biri ve 1800 liralık kit mtm taktirdim. 5-6 bin km önce LPG bakımına gittiğimde her şey normal bi sorun dediler ve filtresini değiştiler.

Araç Beşiktaş ta arizalanmadi eğer orda arizalansaydi Bostancı sanayide tanıdığa giderdim ama Çatalca'ya giderken bozulduğu için Büyükçekmece mimaroba da ki sanayi ye gittim mecburen.

Ustayla görüştüm dediği gibi piston da delik varmış. Tek piston, kol ve triger kayışını değişmiş. Gömlekte problem yokmuş. Bugün öğleden sonra toplamis olurum gelip alabilirsin dedi ama bugün gitmem imkansız ancak yarın sabah gidebilicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: ste1n

Lpg yi Maslak ta cevre otogaz da taktirmistim ki İstanbul da gidebilecek en iyi yerlerden biri ve 1800 liralık kit mtm taktirdim. 5-6 bin km önce LPG bakımına gittiğimde her şey normal bi sorun dediler ve filtresini değiştiler.

Araç Beşiktaş ta arizalanmadi eğer orda arizalansaydi Bostancı sanayide tanıdığa giderdim ama Çatalca'ya giderken bozulduğu için Büyükçekmece mimaroba da ki sanayi ye gittim mecburen.

Ustayla görüştüm dediği gibi piston da delik varmış. Tek piston, kol ve triger kayışını değişmiş. Gömlekte problem yokmuş. Bugün öğleden sonra toplamis olurum gelip alabilirsin dedi ama bugün gitmem imkansız ancak yarın sabah gidebilicem
    geçmiş olsun, kilometrede 10 kuruş kar etmek için şu rezaleti çekmeye değer mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

Açıkcası değmez ama LPG yüzünden olan bir şey değil bujilerin ayarsizligindan kaynaklı bir sorunmus.
  • quote:

quote:

Açıkcası değmez ama LPG yüzünden olan bir şey değil bujilerin ayarsizligindan kaynaklı bir sorunmus.

Arabaya LPG taktırmışsın, motoru elletmişsin, aracın bütün dinamiklerini bozmuşsun, sonra FORD VE ÜSTÜN KALİTESİ! diye konu açıyorsun.
  • Lpg ayarsiz ise patlama benzinde oldugundan daha yuksek basinc ve sicakliklarda patladigindan piston delmesi normal.

Buji ateşleme yapar. Yanma odasinda ne varsa onu ateşler. Yani buji yanma sicakligini basinci falan degistirmez. Bujilerin ayarsiz olmasi motoru tekletebilir yakiti yakmayabilir ama piston delmez.

Burada suclama en son araca yapilmali. İlk suclanacak kisi lpg takan adam. Alin araci faturasi varsa ne guzel usta yapmam derse de tuketici heyetine gidersiniz. Fatura yoksa gecmis olsun
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Piston erir mi hemen ya. Bujilere , buji kablolarına, ateşleme bobinine baktırın. Belki sorun sadece bobindendir ve 100 liraya kurtulursunuz

• Konu fake.lpg taktırdığınız yer garanti verir.ford lpg ye garanti vermiyor ki çoğu firmada lpg taktığınız anda garantiyi iptal eder.geçmiş olsun ama serviste 50 lira fazla vermekten kaçarken motoru elinize almayın derim.ford servisine götürün bence.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.