Şimdi Ara

Motor Arızası Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2000 model 1,6 corolla aracımla otobanda 180km hıza çıktıktan sonra aracımın motoru sallantılı çalışmaya ve çekişten düşmeye başladı ilk başta motor kulağı koptu herhalde dedim ancak kaputu açtığımda sağlam olduğunu gördüm. Aracı ustaya götürdüm usta ilk önce bujileri söktü ve ilk sorduğu "bu araba hararet yaptımı" oldu ben hayır dedim çünkü hararet ibresi hiç yarının üzerine çıkmadı ama usta istediğini söyle bu araba hararet yapmış dedi bujileri gösterdi iki tanesinin ucu erimiş ve hepsi simsiyahtı. daha sonra 4 adet yeni buji aldım değiştirdi fakat arabanın çalışmasında çok bir değişiklik olmadı, ne olacak dediğimde motor dedi şok oldum... bu iş 2000-3000 tl arasını bulur dedi. Daha sonra bir arkadaşımın komşusu motor ustasıymış rica ettik geldi ve o baktı onun söyldediğide bu işin komple motorla falan alakası yok son derece yanlış dedi, ya conta yakmıştır yada bi parça daha söyledi 4 tane miymiş neymiş adını hatırlamıyorum onu bi cihaz var onunla ölçerek anlarız ancak dedi şu anda yanımda olmadığı için birşey diyemem dedi aracında çok korkulacak bir durum yok için rahat olsun dedi bu hafta sonu arabayı ona bırakmayı planlıyorum..
    Ancak kafam da hala soru işaretleri ve tereddütler kaldı, arac çalışırken motor yağ kapağını açıp elimi üstüne tuttuğumda elime üfleme hemde yağ sıçrattığını gördüm bu beni çok korkuttu aracım şu anda 89000km de ama çoğu kişi km ile oynandığını söyledi şu anda kaç binde olabileceği hakkında bir fikrim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34DriveN22 -- 6 Ekim 2011; 17:27:20 >

• Arkadaşlar 21 kişi okumuş bir tane cevap yok..! hiçmi anlayan bir üzstadımız bakmadı konuya..?
  • Geçmiş olsun öncelikle,

Bir motorun harert yapması için susuz kalması lazım.Radyatörde su seviyesini ve hortumları el ile kontrol edebildiniz mi ? Dolaşan su varmıydı olay gerçekleştiğinde.

Yüksek huzlarda seyrederken (180 km gibi) hararetin düşük olması lazım eğer su seviyesi yeterliyse.Haret daha çok bildiğiniz üzere dur kalklarda fırlar.

Conta yakmışsa zaten suya yağ karıştığını görüp buradan bu teşhisi de koyabilirsiniz.Eğer problem ateşlemede ise,bana kalırsa ateşleme bobininize baktırın.Gaz yememe,gürültülü çalışmaya sebep olabilir.Bağlı bulunduğu bujiler iş görmez olur eğer bozulursa.

Motor yağ kapağından üfleme ve yağ sıçratma normal bir durumdur,çok abartılı olmadığı sürece her arabada kabul edilebilir.Özellikle çift egzantrik arabalarda sıçratmaması imkansızdır zaten.

89.000 Km 2000 Model bir Toyota için mükemmel bir rakam.Size tavsiyem yağına ve suyuna dikkat ederek,ateşleme elemanlarının kontrolünü yaptırınız.Eğer sorununuz devam ederse kompresyon testi ile motorunuzun şimdiki durumunu irdeleyebilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.