arkadaşlar köy icinde cocukluktan beri ehliyetsiz kullandigim 150 cc kanuni motorum var artik ehliyet almam gerekiyor denetim artti 😁 sorum şu hangisini almaliyim a- a1 fln diye ayrılıyor galiba ehliyetin hatrina 250 cc veya daha uzeri (500cc kadar yolu var )bir motora terfi etmeyi dusunuyorum bu arada b sinifi ehliyetinim var yaş 30
bildiğim kadarıyla a2 sınıfı ehliyete sahip olman gerekiyor. a2 sınıfı 600cc ye kadar kullanabilir.
Burada güzel açıklamışlar. Diğer Motosiklet sınıfları içinde inceleyebilirsin.
bunun hakkında wp grubumuzda çok fazla tartışmı?tık bunu. Şöyle bişey var *16 veya 17 yaşında A1 ehliyet alabilirsiniz buda sana 125cc ye kadar kullanım sınırı veriyor. *18 yaşında A2 alabilirsiniz, A2 ehliyet te cc sınırı yoktur fakat 47hp gücü geçmemek zorunda(güç denge oranı vs söylemiyorum). *En üst motosiklet ehliyeti olan A ehliyeti almak için ya 24 yaşında olmanız gerekiyor ya da 2 yıllık A2 ehliyetiniz olması gerekiyor. A ehliyet ile bütün motosikletleri kullanabilirsiniz.
30 yasindaysan ve b ehliyetin varsa direk A sınıfı al 1810 TL harçlar dahil fiyatı A2 istersen 1540 tl