Şimdi Ara

Motor neden hararet yapar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: aLLyC

Asil hata tam olarak burada.

Yatmis arac.

Yatan aracta korozyon olur, bunun nedeni sogutma sivisindaki SU olur.

Kaldi ki 2004 model arac en iyi sogutma sivisi 7 yil dayanir yattiginda 5 yil diyebiliriz.nacizane fikrim sogutma sivisini ve devirdaim pompasini degistirin.
    Kisacasi aracinizin sogutma sisteminde oldukca fazla korozyon var.

Genlesme deposunda kahverengilesme varsa bu yazdiklarimi ispatlar. Devir daim pompasi zamanla erimis ve uzerinseki paller yeterli debiyi saglamiyor olabilir. Pompalanmayan sistem termostat acmaz çünkü radyatordeki su sadrce konvansiyonel olarak yer drgistirir bu da motor blogundaki sivinin cok sicak radyatordekinin cok daha serin oldugunu gosterir.

Termostatlar sorunsuz olsa da devir daim pompasinin degismis olmasi gerekli sorununuz buradan kaynaklaniyor olabilir.

Ozellikle az kullanilan araclarda EVANS gibi susuz sogutma tavsiye ederim.

Hocam benim benzer bir konuda sorum var. Aracım 15 gün park halinde kalmıştı. Suyu normal seviyede ama ben yine de radyatör genleşme kabı kapağını açıp çıplak gözle bakayım dedim. Geçen yıl açmıştım ve sorunsuz açılmıştı kapak ama bu sefer ilk defa olmak üzere kapak zorlamama rağmen açılmıyor. Sanki sımsıkı kapatılmış gibi en son ki 3 ay önceki bakımda. Daha fazla zorlarsam elimde kalır diye çekiniyorum kapak göbeği ve contası. Hararet sorunu yok çok şükür. Sizce sorun ne olabilir ve tavsiyeniz nedir? Teşekkürler. (Araç Pug 208 - 2014 model - 35.000 km)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Ağustos 2017; 0:53:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Arac sogukken acmayi deniyorsunuz dogru mu anladim?

Basima gelmedi bilmiyorum. 2014 model aracin sogutma sivisini neden izlemek istiyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 22 Ağustos 2017; 0:55:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLLyC

Arac sogukken acmayi deniyorsunuz dogru mu anladim?

Basima gelmedi bilmiyorum. 2014 model aracin sogutma sivisini neden izlemek istiyorsun?

Evet hocam araç soğukken denedim. Ama havalar biraz sıcak sadece. Geçen yıl sorunsuz açılmıştı. Bu yıl yetkili servis bakımında nasıl sıkıldıysa açılmıyor. O derece. Sadece sıvıyı genleşme kabı içinde görmek için kapağı açmak istedim.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Kapak hic mi oynamıyor? Normalde asiri basinc tahliyesine uygun kapak oldugu icin rahatca basi oynar ve bastirarak acariz. Kapak hic oynamiyirsa madem yetkili servise goturdunuz en guzeli onlara danismak.

Yetkili servis en fazla garantiden genlesme tanki ve kapagi degistirir cok basit bir islem. Madem yetkili servise goturdunuz baskasina elletmeyin derim.

Ek olarak kirmizi sogutma sivilari 5 yesiller 3 yil diye hatirliyorum. Sogutma sivinizin degisim suresi gelmis olabilir. 15gun cok degil ama uzun sureli yatiyorsa arac susuz sogutma sistemlerini de incelemenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 22 Ağustos 2017; 1:2:56 >
  • Hocam bundan sonra aklınızda bulunsun, bir araç üst üste 3-4 kez özellikle yokuşta ardarda şakırtı sesi veriyor ise hararetin ön belirtisini veriyor demektir.

• baranel B kullanıcısına yanıt
    Güzide konyamda yokuş yokki bunu test edebiliyim
    Şakırtı sesi tam ne oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 22 Ağustos 2017; 11:10:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metufkcr

Suyun kaynama sesinden bahsediyor olmalı. Çaydanlıkta olduğu gibi fokurtu, tıkırtı, şıkırtı türü bir ses gelir kaput altından...

• quote:

Ahhh ne şanslısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

quote:

Ahhh ne şanslısınız

Yürüyüş olarak rahatızda arabayı okula ankaraya götürdüğüm yokuşlarda korkudan yusuf oluyorum bağırta bağırta kaldırıyorum dizel olaydı keşke diyorum 🙁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 22 Ağustos 2017; 13:46:18 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.