Şimdi Ara

Motor neden hararet yapar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocamlar 30 dakika bir sürüşten sonra çokta deli olmayan trafikte kontağı kapatıp 30 dk bir inşaata baktık sonra aynı 30 dk lık yolu geri dönerken motor sıcaklığı göstergesi sona dayandığını gördüm sonra en aşşağı indi motor kontrol ikazı yandı ikaz söndü hararet yükseldi böyle sürünce hemen sağa çektim boşa aldım araba çalışırken dedem anti firize su döktü baya su kaynadı fışkırdı sonra bir daha su döktük hafiften indi motor sıcaklığı bende fanı en sıcağa aldım hemen sizce neden olmuş olabilir
    Arabayı 3bin devirin üstünde asla kullanmam vites atarım hep klima vs açık değildi sürüş sırasında

Araba Fiat albea 2004 model 1.2 16v lpg li

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 20 Ağustos 2017; 17:12:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Su eksiltiyorsa ve hararet yapıyorsa conta yakmış olabilir önemli bir sorun hemen baktırın
  • Hararet ibresi en sona dayanıp da sonrasında en aşağı indiyse sıkıntı büyük. Fakat oradan tekrar yukarı tırmandıysa sistemde hava var demektir. Muhtemelen motor su kaynattı. İnşallah bir şey olmamıştır.

Kaloriferi en sıcağa çekme işini de en baştan yapmanız gerekiyordu, ibre ilk tırmandığında da direkt sağa çekmeliydiniz.
  • Genleşme kabının kapağını açtınız ve dışarı o esnada su fışkırmadı mı? Siz dökmeden önce su var mıydı sistemde?

• Gktupc G kullanıcısına yanıt
    Hocam antifriz kapağını açtık buhhar fışkırdı çok sıcak su baya azalmış önce su ilave ettik evde garaja koyduk baika arabayla antifiriz almaya gittik dedem 70ler de

124 de çok yaşamış bu problemi böyle yapınca düzellir dedi de güvenmedim en geç bir haftaya arabayı ustaya götürecem bide lastik alayım diyorum

Bide hocam araba 2004den beri bizde ilk defa bu durumla karşılaştık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 20 Ağustos 2017; 20:58:31 >
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    Hocam durdurana kadar sürekli indi motor ikaz ışı yandı bir daha yükseldi ben sürekli devire bakarım dikkati çeker çekmez sıcak fanı açtım zaten sonrada arabayı kenarı çektik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 20 Ağustos 2017; 21:15:56 >
  • termostatı kontrol ettirin hocam. sıcaklığı ayarlayamıyor olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Suyu eksilmiştir hararet yapar, radyayör veya yedek su kabı kapakları contası eskimiştir su buharlaştırır ve suyu azalınca kaynatır hararet yapar. Suyunu sürekli gözlemle. Eksilme oluyor mu, boruları kontrol et çatlak vs. var mı? Kısacası bir süre gözlemle anlarsın neyden olduğunu. Muhtemelen su eksiltmiş, eksilince radyatör basıncı düşmüş ve araç su kaynatmış...

• sıcaktan yapar.geçen ay bikaç gün aşırı sıcak zamanlar olmuştu.benim logan bile hararet yapacaktı,müdehale etmesem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gün 5 dk lık yolda motor ısı göstergesi hemen ortaya geldi normalmidir cuma ustaya götürecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 21 Ağustos 2017; 11:51:3 >
  • sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Hocam baktım araba su kaçırmıyor gibi görünüyor sızdırma vesaire göremedim bakalım bu gün annem bir yere gidecek yine olursa hemen yarın ustaya ...

• Bir hafta boyunca gözlemle. Suda bir eksilme var mı diye. Farkedersen tamirciye git sızıntı nerden oluyor diye onlar bulurlar. Eğer su eksiltmediği halde hararet yaparsa radyatör tıkalıdır, termostat arızalı olabilir, su devirdaim pompası arızalı olabilir. Bu aralar gözün sürekli hararet göstergesinde olsun.

Hocam motor suyu bitmiş motor sağlam dediler hatta 2004 arabanın hala 98bin km de olduğunada inandıramadım

Boş yere dert etmişim neyse sevindim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 21 Ağustos 2017; 20:57:30 >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Motor suyu normal şartlarda bitmez. Dediğim gibi 1 hafta boyunca gözlemle su eksiltecek mi diye. Eksiltirse, önleme yoluna gidersin... Geçmiş olsun...

Tamam hocam yine de bakar olacağım perşembe genel kontrol için servise götürecem zaten bayram öncesi baktırayım herşeyine

• quote:

Orijinalden alıntı: Metufkcr

Tamam hocam yine de bakar olacağım perşembe genel kontrol için servise götürecem zaten bayram öncesi baktırayım herşeyine

Tamamdır:)

• Termostat hatası gibi duruyor, eskiyince geç açılır, geç kapanırlar. Fiat'ların hararet müşürleri de eskiyince böyle yapar. Fan devreye geç girer, geç kapatır hatta kontakla kapanmayan eski arabalarda bazen aküyü bitirirdi. Sonra bir gün fan hiç devreye girmez.

2004 model araba. Şimdilik bir uyarmış. Termostat, fan müşürü ve radyatör kapağını değiştirin. Antifirizi yine eski oranına tamamlayın. Pas yaparsa kalorifer, motor kapağı, devri-daim pompası sırayla dert açar.
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    3ünede baktırdım sıkıntı yok dendi fanda zamında devreye giriyormuş perşembe bir daha baktırırım.

Araba 2004 eski ama çok yıl garajda yattı 2011 den sonra adam akıllı kullanılmaya başlandı desem yeridir km si daha 98 binde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 22 Ağustos 2017; 0:29:44 >
  • Dedenin cani saolsun ama hata etmis.

Neden kapakta motor sicakken acmayin yazar ?

Sogutma sistemi basinclidir. Siz basinci 1 atm e indirdikten sonra su kaynama yapar. 1atm basincta 100C de su kaynar. Ancak orada olan basinc suyun kaynamasini engeller. Kaldi ki antifreze ile saf su karisimi.

Araclarda yaklasik 7-8litre sogutma sivisi vardir. Sadece 2 litresini o genleşme haznesinde gorururuz. Basincli sistem isi transferi saglar. Sogutma sivisi 120C oldugunda motorda bazi yuzeyler 140 150C civarina cikar. Siz kapagi actiginiz anda kaynama olur ve contalar zarar gorme olasiligi artar..

Kisacasi yapilmamasi gerekeni yapmissiniz.

Araci duzlukte veya yokus asagi yuk bindirmeden ama viteste sicak iklimlendirmeyi ve fani en son seviyede acarak surmeniz en dogrusu olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 22 Ağustos 2017; 0:33:54 >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Asil hata tam olarak burada.

Yatmis arac.

Yatan aracta korozyon olur, bunun nedeni sogutma sivisindaki SU olur.

Kaldi ki 2004 model arac en iyi sogutma sivisi 7 yil dayanir yattiginda 5 yil diyebiliriz.nacizane fikrim sogutma sivisini ve devirdaim pompasini degistirin.
    Kisacasi aracinizin sogutma sisteminde oldukca fazla korozyon var.

Genlesme deposunda kahverengilesme varsa bu yazdiklarimi ispatlar. Devir daim pompasi zamanla erimis ve uzerinseki paller yeterli debiyi saglamiyor olabilir. Pompalanmayan sistem termostat acmaz çünkü radyatordeki su sadrce konvansiyonel olarak yer drgistirir bu da motor blogundaki sivinin cok sicak radyatordekinin cok daha serin oldugunu gosterir.

Termostatlar sorunsuz olsa da devir daim pompasinin degismis olmasi gerekli sorununuz buradan kaynaklaniyor olabilir.

Ozellikle az kullanilan araclarda EVANS gibi susuz sogutma tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 22 Ağustos 2017; 0:44:13 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.