Şimdi Ara

Motor sesini nasıl kaybedebilriim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
23.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sony cd çalar +usb teybim war. Jameson 1400 watt anfim 2 tane oval pioneer kolunomwar max 380 watt yazıodu. 30cm 800 watt pioneer basım war.
    Tehsisatı sanayide bağlattığımdan dolayı sorunlar yaşıorum tabi. Kolonlar ve bas anfide.
    1. yardım konum= gaza bastığımda ince bi wıyıltı sesi gelio sinir bozucu ve o sesten dolayı hoparlörlerim kısık durumda tam werim çalışmıolar.
    Çok yere sordum. Kimisi dedi şasi ayrı çekilmeli kimisi teyp arkasına ufak bişey takıolar o sesi kesio dedi.
    2. yardım konum= anladığım kadarıyla bu bas ve hoparlörlere anfim yetmio matematiksel olarak hesapta yetio ama sesi fazla açınca sesler birbirini boğuyo.
    Ayarın iyi olmadığındanmıdır yoksa gerçekten anfim mi yetmio?

PIONEER TS-A6921 4 YOLLU HOPARLÖR
    JAMESON USA 505 4x350W PROFESYONEL OTO ANFİ
    SONY CDX-GT414 MP3 CD ÇALAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Proserpina_ -- 9 Temmuz 2008; 23:40:58 >

• 1 - teybin ve amfinin çok iyi şaselenmesi gerekiyor. şaseye olan bağlantılarını sağlamlaştırın olmazsa akünün eksisinden direk besleme kablosu cekın amfı ve teybe.

2 - o amfi birkere jameson bu tür kalitesiz amfılerden öyle performanslar alınabilir ancak, edison alsaydınız keşke.
  • Edisonu biliorum. Ya acemilik işte ilk merak. motor sesi konusu biraz araştırmam lasım. Daha önce hoparlör yokken anfi üzerinde hiç böle bi sorun yoktu seste ama çok ısınıyodu. Şasi güçlendirildi anfinin hoparlörler takıldı ısınma yok fakat wıyıltı gelmeye başladı gaz ritmine görede artıp azalıo. Şasiden elektrik rahat alabildiği için ses olabilir. Gerçi elektrikçi değilim ama mantiken öle görünüo. Dar kablo drençli olduğundan sesi kesiodu ama anfi zorlanıodu. Elektrikçi bi abi söledi tamirci. dedi böle böle ufak bişi takıolar teybin arkasına paraziti önlüo 10-20 ytl bişi dedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Proserpina_

Edisonu biliorum. Ya acemilik işte ilk merak. motor sesi konusu biraz araştırmam lasım. Daha önce hoparlör yokken anfi üzerinde hiç böle bi sorun yoktu seste ama çok ısınıyodu. Şasi güçlendirildi anfinin hoparlörler takıldı ısınma yok fakat wıyıltı gelmeye başladı gaz ritmine görede artıp azalıo. Şasiden elektrik rahat alabildiği için ses olabilir. Gerçi elektrikçi değilim ama mantiken öle görünüo. Dar kablo drençli olduğundan sesi kesiodu ama anfi zorlanıodu. Elektrikçi bi abi söledi tamirci. dedi böle böle ufak bişi takıolar teybin arkasına paraziti önlüo 10-20 ytl bişi dedi.

amfi rca kablolarıyla amfi elektrik kablosu yanyana gidiyorsa da aynı sorunu yapabilir..
  • Bu gün burda sürekli tehsisat yapan biri ile konuştum. Dedi şasiden anfi yetmesi lazım buna dedi elektrik kabloların kötü dedi. Yaparsak inletiriz dio. Anfin çok zorlanmışsa çıkışları patlamış olabilir. hallederiz dedi. Bi ara götürücem baqalım.
  • Çıkış patlaması felan hikaye...Çıkış elemanlarından birisi bozulsa zaten ampli korumaya alır kendini veya çıkışlardan biri veya birkaçı çalışmaz.

Onun haricinde,motor sesi olayında,teybin iyi şasi aldığından emin olun.Amplinin şasisi ile teyp şasisi arası bağlantı rahat olmalı.Yani ikisi de şasiye düzgün bağlanmalı.Gerekirse teybin metal kasasından arabanın şasisine kablo çekin.

Ayrıca,diğer bir arkadaşın önerdiği gibi,rca kabloları ile besleme kabloları birbirine yakın gidiyorsa ayırın onları.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Çıkış patlaması felan hikaye...Çıkış elemanlarından birisi bozulsa zaten ampli korumaya alır kendini veya çıkışlardan biri veya birkaçı çalışmaz.

Onun haricinde,motor sesi olayında,teybin iyi şasi aldığından emin olun.Amplinin şasisi ile teyp şasisi arası bağlantı rahat olmalı.Yani ikisi de şasiye düzgün bağlanmalı.Gerekirse teybin metal kasasından arabanın şasisine kablo çekin.

Ayrıca,diğer bir arkadaşın önerdiği gibi,rca kabloları ile besleme kabloları birbirine yakın gidiyorsa ayırın onları.

Elektrik kablolarıyla ses kabloları yan yana gidio.
  • Onları birbirinden en az 10-20cm uzaklaştırıp deneyin tekrar...
  • yüksek akım taşıyan elektrik kablolarının ses kablolarından mümkün olabildiğince uzakta durması daha sağlıklı olur.
  • sony ile tesisat olmaz bu teyplerin ses çıkışları 34 kademe 25 den sonra sesi bozuyo ve ancak anfiden anfiye aktarma yaparsanız güçleniyor sen o teybi sat yerine pıoner 4150 tak ne vızıltı kalır ne sesde bozulma dene dua et
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Proserpina_

Sony cd çalar +usb teybim war. Jameson 1400 watt anfim 2 tane oval pioneer kolunomwar max 380 watt yazıodu. 30cm 800 watt pioneer basım war.
    Tehsisatı sanayide bağlattığımdan dolayı sorunlar yaşıorum tabi. Kolonlar ve bas anfide.
    1. yardım konum= gaza bastığımda ince bi wıyıltı sesi gelio sinir bozucu ve o sesten dolayı hoparlörlerim kısık durumda tam werim çalışmıolar.
    Çok yere sordum. Kimisi dedi şasi ayrı çekilmeli kimisi teyp arkasına ufak bişey takıolar o sesi kesio dedi.
    2. yardım konum= anladığım kadarıyla bu bas ve hoparlörlere anfim yetmio matematiksel olarak hesapta yetio ama sesi fazla açınca sesler birbirini boğuyo.
    Ayarın iyi olmadığındanmıdır yoksa gerçekten anfim mi yetmio?

PIONEER TS-A6921 4 YOLLU HOPARLÖR
    JAMESON USA 505 4x350W PROFESYONEL OTO ANFİ
    SONY CDX-GT414 MP3 CD ÇALAR

merhaba
    parazit kesici adaptör kullanacaksınızhttp://www.meka-shop.com/nf500-parazit-kesici-adaptor-p-550.html?cPath=217_242
    iyi günler

• arkadasla aynı sorun bendede var teyp sony 6800 amfi pionneer 800watt pionneer sub ve jvc oval 210 watt var araç ducato minibüs ayrıca teype baglı tribün hoparlörleri var
    bu parazit giderici denen aleti ben kullandım fakat ses performansını çok belirgin derecede düşürdüğü için kullanmaktan vazgeçtim ses kısıldığı için doğal olarak inleme sesi biraz gidiyor ama beni tatmin etmedi
    şase konusundada amfinin şaseyi ve gücü direk aküden alıyor teyp ise orjinal teypin şasesine bağladık ama sizin dediğiniz ses kablolarını amfiden nasıl uzaklaştıracağım ki tüm amfinin aynı çıkışlar aynı yüzünde
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayzek

arkadasla aynı sorun bendede var teyp sony 6800 amfi pionneer 800watt pionneer sub ve jvc oval 210 watt var araç ducato minibüs ayrıca teype baglı tribün hoparlörleri var
    bu parazit giderici denen aleti ben kullandım fakat ses performansını çok belirgin derecede düşürdüğü için kullanmaktan vazgeçtim ses kısıldığı için doğal olarak inleme sesi biraz gidiyor ama beni tatmin etmedi
    şase konusundada amfinin şaseyi ve gücü direk aküden alıyor teyp ise orjinal teypin şasesine bağladık ama sizin dediğiniz ses kablolarını amfiden nasıl uzaklaştıracağım ki tüm amfinin aynı çıkışlar aynı yüzünde

Ben de aynı amfiden kullanıyorum, mid ve ovaller için, benim amfide bass bağlı değil. Motor sesi alma sorunu bende de oldu. Güç kablosu ile RCA'ları ayırttım. Güç kablosu şoför tarafından, RCA'lar yolcu tarafından geçiyor. Bir de parazit kesici taktım, parazit kesici zaten 2 kanala takılabiliyor, bass'a giden kanala bağlamana gerek yok, bende sadece mid'lerden motor sesi geliyordu, midlere giden RCA ile Midlerin bağlı olduğu kanal girişi arasına, amfiye taktım. Şimdi midlerde çıt yok, performansta düşme yok. Parazit gidericinin markası da BOSE sanırım. 10-15 lira gibi bir parça. Ama eğer güç kablonla rca aynı taraftan gidiyorsa, şasesi iyi alınmamışsa, tek başına bu alet işi çözmez. Sorun herşey denenmişken, geriye kalan sesi gidermekse bu alet jamseon usa 505'te benim işime yaradı.

• parazit gidericiyle bile sorunu çözemediyseniz teybin içinde amfi çıkışlarının sigortası oluyor, ufacık bir tel. işte bu tel sigorta atabiliyor bu durumda sizin yapabileceğiniz birşey yok, teybin tamirciye götürülmesi gerek.
  • Şu amfinin elektrik ve RCA kablolarını yan yana tutmayın sorun çözülecektir..
  • Arkdaslarin dediklerini göz önune al FAKAT senin sorunun teybin arkasindaki RCA KABLOLARININ sase almiyor olmasi. Rca kablosunun en dis kismindaki demire ince tel sar ve teybin herhangi bi yerine monte et sase aldirmasini sagla. 2 kabloyada bu islemi uygula artik motor sesinden eser kalmiycaktir.
  • teyp in arkasından şase bağlamak doğru ama yanlış bi yöntem ses deki stereo kalitesini bozmuş oluyoruz en mantıklısı teyp in rca çıkışlarında ki hat dirençlerinin değiştirilmesidir...
  • teyibe motor kesicler takılılır parazit engleyici
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.