Şimdi Ara

MOTOR SU DEPOSU DONUK VAZİYETTE ARAÇ ÇALISTIRMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR BU SOĞUK HAVALARDA MALUM ARACIMIN SU DEPOSU BUZ TUTMUS ANTİFİRİZDE YOKTU ARACIMDA . ARACI ÇALIŞTIRIP ARA GAZ VERMEK İSTEDİM İLK MARŞTA ÇALIŞTI VE ARABAYA ARA GAZ VERMEYE BAŞLADIM YAKLASIK 1 DK BİR BAKTIMKI KAPUTTAN DUMAN ÇIKIYOR HEMEN STOP ETTİRDİM ARABAYİ KAPUTTAN DUMAN GELMEYE BASLADI DİREKSİYONUN ALTINDAN BİLE GELDİ DUMAN ARABANIN İÇİNDEN KORKTUM İSTOP ETTİRDİM ARACİ ÖYLECE DURUYOR ARABA SİZCE NE OLMUŞ OLABILIR KAPUTU AÇTIM BAKTIM Bİ GÖRDÜMKİ SU DEPOSU BUZ TUTMUS BLOG MLOK ÇATLAMIS OLABILIRMI MOTOR YANMIS OLABILIRMI NEKADARLIK MASRAFI VARDIR BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM ARKADAŞLAR HAVALAR NORMALA DÖNÜP ARAC KENDİ KENDİNE ÇÖZÜLENE KADAR DOKUNCAMI ZANNETMIYORUM ARACA

• Geçmiş olsun. Hararet yaptı sanırım araç. Duman çıktığına göre.

Yedek su deposunun kapağını açık bırakın su donunca hacmi artar malum.
  • 2 liralik masrafi 10 liraya cikarmişsin tabiri caizse antifirizin nerde ?
  • Geçmiş olsun. Bu kış günün de araca antifreeze koymamak ne akıl? Blok çatlamış büyük bir ihtimalle.
  • Duman cikiyosa sikinti olabilir ama buzlar isinip cozunmeye basliyosa su buhari olabilir gordugunuz.. su buhari ise masraf acmayacaktir, bu halde calistirmayin.. yukarida da soylenmis su deposunun kapagini acin cozunene kadar oyle kalsin, kapak acik halde araci calistirmayin, kapagi acik unutmayin..
  • Keşke çalıştırmasaymışsınız.en iyi ihtimalle conta yakmıştır araç.maalesef daha kötüsü de olabilir.geçmiş olsun.ama kış ayında antifirizsiz araç kullanmanın mantığını da anlayamadım doğrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

Geçmiş olsun. Hararet yaptı sanırım araç. Duman çıktığına göre.

Yedek su deposunun kapağını açık bırakın su donunca hacmi artar malum.

Nasıl bir mantık bu ?

Su donduğu zaman tüm yüzeyden genişler. Sadece üstten değil.

Derindondurucuya bu yuzden cam sise konmuyor. Kapagini acsanda bir halta yaramaz.

Zaten depo agzina kadar dolu olmuyor.

Konu sahibi arkadas cok gecmis olsun. Otomobil dunyasina yeni giris yaptin sanirim...

Havalarin isinmasini beklemelisin.
  • Kisin sogutma suyuna antifriz koymamak?

BU NE CESARETTİR YARABBİİİİ. SENİ TANİMAK İSTİYORUM YİĞİDİM BENİ MUTLAKA ARA...
  • 4 yil once yasadigim olay

Sonuc= motor blogu catladi
  • Geçmiş olsun
  • motor bloğunuz sizlere ömür..
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    geçen ay motora giden borulardan biri patladı usta kaynak yaptırdı ve dedıkı antirfirz koyma abi arabanın motor boruları eskıdı için kolay patlar hesabı yaptı o sebebden koymadım
  • By Efendy B kullanıcısına yanıt
    beyaz bir dumandı fakat plastıkmı desem değilik bir yanık kokusu geldi
  • geçen ay motora giden borulardan biri patladı usta kaynak yaptırdı ve dedıkı antirfirz koyma abi arabanın motor boruları eskıdı için kolay patlar hesabı yaptı o sebebden koymadım
  • geçmiş olsun kardeşim inşallah okadar kotu sonuclanmaz benim sonum :( nekadar bi masraf çkıyor kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harpy34

geçen ay motora giden borulardan biri patladı usta kaynak yaptırdı ve dedıkı antirfirz koyma abi arabanın motor boruları eskıdı için kolay patlar hesabı yaptı o sebebden koymadım

Gerçekten öyle dediyse o ustayı ben döverim. Öyle saçma şey mi olur? Götürün o ustaya arabayı eseriyle gurur duysun
  • motor cartayı çekmiş. çekiciyle servise götürün. o antifiriz koyma diyen ustayıda dövün.
  • Ekimde antifirizimi koydum
  • Allâh yardimcin olsun inşallah blok catlamamiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harpy34

O zaman o borular yenisiyle degistirilmeliydi ustanın ki iş değil ki.ne yani boruyu çatlatmayalim diye motoru mu yiyelim ayak üstü.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.