Şimdi Ara

Motor yaptırmalı yaptırmamalı mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
4
Favori
49.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

Madem hesapta blok yamulmuş niye usta görmemiş.

Sen ustayı değiştir.

Motor yapılması gerekiyorsa yapılır.Usta para kazanacak diye değil.

Ben de ustadan şüphelendim ama motor bloğunun resmini çektik, silindirin içi delinmiş. Yani bir patlama söz konusu gerçekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta bende ikinci el araç aldım kimse bir şey demedi bana.4 gün sonra arabayla yolda kaldım.Çekciyirl götürdük neyse motor bitik çıktı.210 bin km de.İşte ustalar baktı motora önce enjektörlerden başladı sorunlar sonra kartere kadar indi.Komple yeni motor rektefesi yapıldı.Ancak bize başında usta garantisini verdi bi sorun olursa bizde diye.Fiyatı 8500 TL tuttu.Bizde vermeye karar verdik.İçinde turbo tamiride dahil.1500 km yaptım sıkıntı yok ta ki düne kadar.Motordan sesler gelmeye başladı.Vuruntu gibiydi.Neyse ustaya gönderdim sesi çekiciyle getir dedi.Neyse götürdük enjektörden yakıt mı ne kaçırıyormuş onu hallettiler düzelmiş.Ve bir kaç bişey daha değişmiş ancak bizim garantimizde dediler para almadılar.Motorun neredeyse herşeyi değişti zaten.Şuanda bi sıkıntı yok.Eğer ustanıza güveniyorsanız yaptırın.Eğer güvenmiyosanız ilerde tekrar aynı sorun yaratabilir.Bana usta anlattı böyle böyle parça var ancak fazl götürmez diye.Bende değiştirin sağlam bişe yapın dedim ve yaptırdık.İnşallah sıkıntı olmaz yaptırırsan...

• Bilgizayarcı kullanıcısına yanıt
    Silindir içindeki çatlak yada deliklerde silindir içine gömlek denilen metal bir kap yerleştirilip sabitleniyor.Özellikle köy minibüsleri ford transit filan bu tür patlama çatlamayı çok yapar.Sulu Silindir gömleği derseniz bunun ustası bunu yapar, motor eskisi gibi çalışır.Tahminim en fazla 2 bin tl tutar.Belki de daha az.
  • one man one engine kullanıcısına yanıt
    Keşke 2 bin tl'de kalsa idi. Rektifiye etmeye karar verdik, 6-7 bin tl'ye patladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgizayarcı -- 6 Mayıs 2017; 11:28:45 >
  • Geçen günü oto yıkamada eski opel vektra sahibi olan birisiyle araç hakkında konuşuyorduk. Adam aracına daha yeni motor yaptırmış serviste yalan söylemeyeyim 7.600 tl. civarı bir şey tuttuğunu söylemişti. Bilginiz olsun diye yazdım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.