Şimdi Ara

Motorcuların video çıksın diye trafikte sorun çıkartmaya çalışması hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Motorcusuda arabacısıda aynı.Kimse kimsenin umrunda değil herkes kendi beyniyle hareket ediyor.Herkes kendi yargılarıyla hareket ediyor.Şu hükümetin yerinde olsam çok ağır Tarfik kuralları getiririm ve bundan zerre taviz vermem.İki kere para cezası 3. ise hem para cezası hemde ehliyetine el koyma.Bu ehliyeti alabilmesi içinde tekrar sürücü kursuna başvuru yapıp sınava tabi tutulması gibi çeşitli zorluklar getiririm. E5 boyunca her kavşağa zorunlu Trafik Polisi.Kurallara uymuyanın gözünün yaşına bakmıycaksın çıldıran çıldırsın kuduran kudursun bu toplum başka dilden anlamıyor.İnsanların umrunda değil kuralların çiğnenmesi normal birşeymiş gibi görünüyor.Adamlar yemişim kuralları die Tarfik kurallarıyla adeta dalga geçen bile var ne bekliyoruz.Ağır kurallar şart.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Delikanlı motorcu ayna kırdıktan sonra kaçmayan, kırdığı aynanın arkasında olan motorcudur. Ayna kırıp kaçanlar nonoştur.

Delikanlı motorcu trafiğin aktığı yoldan giden, kaldırımdan gitmeyen motorcudur. Kaldırımdan gidenler nonoştur.

Delikanlı motorcu kırmızı yanınca duran, yeşil yanınca geçendir. Kurallara uymayan motorcu nonoştur.

Aşağıdaki video beni hep sinir etmiştir. Plakasız motor ile otoban kullanıp otobüse artistlik yapan saygısız ve benim gözümde insan olmayan bir motorcudur. Otobüs haklı veya haksız. Ben orasında değilim. Motorcu plakasız olduğuna göre otobanı da kaçak kullanıyor demektir.

TekTeker FunClubyoutube
    Metro turizm otobüsünün motorcunun üzerine kırışı ve sonrasındaki tartışma
    https://www.youtube.com/watch?v=1ZlU_zq3y2E

• Araca kamera taktım. Bir sonraki haksız yere hakaret eden veya saldıran motorcuyu mahkeme bekliyor. Trafiğin teröristleri resmen. Ters yönden girip insanın üstüne saldırıyorlar, kaldırımdaki yayaya çarpıp yayaya bağırıyorlar. Devletin hiçbir ceza vermemesinden güç buluyorlar. Ben şansımı hakaret için tazminat ve saldırı için de avukat vasıtasıyla TCK üzerinden dava ederek deneyeceğim. Belki artık caydırıcılığı olur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gcx G kullanıcısına yanıt
    avukatlar uğraşıyor mu ki böyle basit davalarla? bir de avukat maliyetini karşılarken dava açılmazsa zarara girmeyesin? kendin bireysel olarak başvursan aynı etkiyi göstermiyor mu?

şu ayna kırma olaylarına çok uyuz oluyorum aynamı kıran olsa ben de mahkemeye vereceğim muhtemelen ama avukat yerine dilekçeyle kendim başvurmam da aynı etkiyi yapacaksa söyle yaparım tabi.

ilk cezazı diye hagb alırlar genelde ama 5 yıl içinde tekrar suç işlediler mi yandılar.

• Hakaret olayı davalara kadar gitmiyor zaten. Arabulucuda bitiyor iş. Taraflar arabulucuda anlaşıyorlar. Hakaret eden tazminat ödüyor. İş kapanıyor.

Arabuluculuk masraflarını da hakarete uğrayan ödüyor. Hakaret eden değil.

• Sağa dönüşlerde en sağda bile olsaniz sağ aynaniza da bakın.

Sola dönüşlerde de aynı şekilde.

Araçtan inerken kapıyı açmadan önce aynaya bidaha bakın.

Bı de motorcu, arabacı, kamyoncu, otobüscü farketmez şu sinyali kullanın artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Katil olmamak için sadece dönüşlerde değil düz yolda ilerlerken de yan ve dikiz aynaları 7/24 kontrol ediyorum. Ters yönden ara mahallede uçar hızla üstünüze gelip ana bacı küfreden, yol kesen motorcular için tavsiyeniz var mı? Açın Youtube'u bakın, bu trafik teröristleri hem haksız hem millete ana bacı sövüyorlar. İşimde gücümde ailesi olan hayatımdan memnun bir insanım, ben yoluma gitmek istiyorum. Bundan böyle vereceğim avukata 10-20 bin TL ödesin hakaretten, belki bir daha yapmaz. Yoksa bunlara asla ceza yok, ben anlamıyorum nasıl/neden ceza yemiyorlar çok garip cidden.

arabuluculuk masraflarını hakarete uğrayan ödüyor demişsin öyle gene hakarete uğrayan zararda olmuyor mu

• Valla kardeş. Aynen dediğim gibi. Bir arkadaşım internet yolu ile birine bir şey söyledi. Meğer hakaretmiş. Hakarete uğrayan suç duyurusunda bulunmuş. Polis aradı. Arkadaş karakola gitti. İfade verdi. İfadesi savcılığa sevk edildi. Savcı arabulucu atadı. Arabulucu avukat bizim arkadaşı aradı. Karşı taraf ile pazarlık etti arkadaş. 10.000 TL'ye fit oldular. Arkadaş avukat ile Çağlayan adliyesinde buluştu. Banka yolu ile ödenen paranın orijinal dekontunu avukata verdi. Süreç boyunca sadece 10.000 TL ödedi. Başka hiç bir para ödemedi. Dosya kapandı.

Hepsi bu.

• Motosiklet kullananların bir kısmında ciddi zeka problemi var.

Geliş ve gidiş olan yolda geliş şeridi dolu diye bir tanesi benim şeridime tersten girmiş geliyor ve kenara çekilip yol vermediğim için durup tartışma yaşadık. Adamı ters şeritte olduğuna ikna edemedim.

Aracınıza kamera takın ve karşı taraf ne derse desin sakin kalın. Bu kamera kaydı ile suç duyurusunda bulunursanız canını yakarsınız.

Bir tanesi yine abuk sabuk hareketler yapıp yanıma yanaştı camı aç dedi açtım ne oldu dedim. Yol onunmuş neden tali yoldan çıkmışım ve neden yola çıkınca yavaş gitmişim. Tali yoldan çıktıktan 100 metre sonra kırmızı ışık yanıyor. Geri zekalı yanan ışığı görmediği için yola çıkıp gaza abanmamı bekliyormuş herhalde.

Kırmızı ışık yandığı için yavaş geldim bak yan yana duruyoruz dedim. Artislik yapıp aynanı kıracam şimdi diye tehdit etmeye kalkınca araç kamerasını gösterdim. İstersen kır ama yarım saat sonra karakolda abi davanı geri çek diye yalvarma dedim. Çenesini kapatıp uzadı gitti.

• Geçen birisi karanlık havada farları kapalı şekilde ana yoldan geliyormuş bende tali yoldan ana yola çıkıyordum. Son anda kurtardık. Hemen motoru bırakmış kaskı çıkarmış kavgaya geliyor.

Be mal sen önce farlarını aç. Karanlıkta seni nasıl göreyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 28 Aralık 2023; 22:45:44 >
  • bu video içini soğutur biraz, bunların anladığı dil bu

Tuzla'da motosikletli çifte baltalı saldırı girişimi - Dailymotion Videodailymotion
    Tuzla'da motosikletli çifte baltalı saldırı girişimi - Dailymotion Video
    https://www.dailymotion.com/video/x8qyh5t
  • Genelleme yapmayacağım. Bazı motorcuların psikolojisini yazıyorum. Adamlardaki mantalite şu:

İki tekerli küçük bir araç kullanıyorum. Psikopatım. Aklımdan zorum var. Trafikte birileri ile tartışayım. Gerekirse ayna da kırarım. Aksiyon olur. Nasıl olsa iki tekerli araç kullanıyorum. Arabaların arasından sıvışıp uyuz köpek gibi kuyruğumu kıstırıp kaçarım.

Arkadaşlara da anlatacak, kız arkadaşıma hava atacak hikayem olur.

Yakalanmayacaklarını düşündükleri için ayna kırıyorlar. Delikanlı isen aynayı kırdıktan sonra kaçma bakalım. Ama kaçar işte. Çünkü erkek değildir. NONOŞTUR. Ayna kırıp kaçan, arabaya tekme atıp kaçan, kaldırımdan giden motorcu NONOŞTUR. Bitti.

• Trafikte insanlar cidden akıllarını kaybetmişler. Hem hata yapıyor hem saldırıyor. Ulan hadi hatayı anlarım, bir kaza olursa tutanak tutulur insanlar yoluna gider.

En güzeli sağlam bir dava, saldırırsa küfrederse sonuçlarına katlansın yoksa böyle iki taraftan birinin ölümüyle sonuçlanan olaylar ortaya çıkacak. Herkes araçlarında bıçak, silah, muşta taşıyor barut gibi geziyor.

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

O yönden evet. Ancak beni geçecekse solumdan geçecek, trafiği okuyacak. Ben en sağ şeritteyken sağa sinyali sadece aynı şeritte arkamdaki arabaya "Bak ben sağa döneceğim, mesafeni ayarla" demekten fazlası değildir. En sağ şeritteki arabayı şeridine tecavüz ederek sağından geçmeye çalışırsanız burada hatalı sinyalsiz dönen ya da kapı açan araba değildir. Şeridin içi tamamen o anda o şeritte bulunan araca aittir. O araç motosikletse onu sağa zorlamak nasıl yanlışsa, o araç otomobilse de o şerit içinden geçmek aynı şekilde yanlıştır. O araç o şeritten çıkmadığı sürece istediği gibi zikzak yapabilir, aynaya bakma yükümlülüğü de yoktur. Kapı açarken de aynı şekilde, hatalı park yapmamışsa, açtığı kapı diğer şeride taşmıyorsa aynaya bakmak zorunda da değildir.

Motorcular biraz trafiği okusun bir zahmet. Onların keyfine göre NFS'deki NPC'ler gibi araba süremeyiz.

• Zafer Akçay diye bir sürüş uzmanı var. Motorcuların hatalarını videolarla anlatıyor. Sürekli izlemeye çalışıyorum. Şimdi aşağıya bir video yükleyeceğim. 6. olay. 06:09 süresinde.

İnsana benzeyen ama insan olmayan iki ayaklı hilkat garibesi motorcu bir yaratığın sebep olduğu kazayı ve olay yerinden el kol hareketleri yaparak nasıl korkak köpek gibi sıvıştığını göreceksiniz.

Diyeceksiniz ki: Arabayı kullanan aşırı korkmuş. Olabilir. Adam acemidir. Sürmeyi yeni öğrenmiştir. Yazık oldu adama.

Zafer AKCAYyoutube
    Bu sefer ben de sinirlendim. Üst üste geline dayanmak zor oluyor 🤪 Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCWgg-uzywuSxVI9cZ44L4TA/join Video göndermek için: zakcay@gmail.com 00:00 (1) ÖMER 01:36 (2) AYBERK 02:35 (3) RiderEmirko 03:33 (4) ÖZGÜR 05:32 (5) ALPEREN 06:08 (6) RAMAZAN 07:15 (7) SAMET 08:21 (8) ESAD 09:10 (9) GEZ_ER.TÜRK 10:00 (10) SAMET 10:46 (UTANDIK) BURAK-NACİ 11:33 (NE BEKLENİR) KUBİLAY-TAHA-BAHADIR-MOTOSEYYAH 13:10 (DERS) AQUAPLANING https://youtu.be/dyT4OUfKxJw
    https://www.youtube.com/watch?v=n8O8QwHVPsg
  • 20 senelik motorcuyum. Motorcu haksız abi net

• Code140 kullanıcısına yanıt

Hatalı kullanan o kadar çok motorcu var ki. Onların yüzünden hatasız, kurallara saygılı kullananlar da arada yanıyor. Hatalı, hatasız ayırt etmeyen otomobil sürücülerine de dikkat etmek lazım.

Bir motorla bir otomobilin karıştığı bir kaza haberi vardı. Biri haberin altına haberi okumadan şu yorumu yapmış.

-Eğer işin içinde motorcu var ise, kesin suç ondadır.

Böyle düşünmek te çok büyük yanlış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 14 Şubat 2024; 12:48:12 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.