Şimdi Ara

MOTORDAN GELEN SES (SORUN ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar 2004 model ford fiesta aracım var.Arabayı aldığımdan beri ilk çalıştırıp direksiyonu iyice sağa veya sola çevirip zorladığımız zaman cıyır cıyır ses geliyor.Servise giddiğimde ise kayış kaçırıyor değiştiririm ama bi hafta sonra gene aynı ses gelir dedi iyi neyse peki dedik ama pek inanmadım daha önce ise hızlı bir şekilde ilerlerken frene yavşca bastığımda ise titriyordu araba yetkili servise gittiğimde ise ön diskler değişecek demişti ondan olabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevzatkrts -- 8 Şubat 2014; 19:41:13 >

• hidrolik direksiyonların genelinde olur. Sonuna kadar çevirsen bile (ki çevirme) en sona dayayıp da zorlarsan servosundan gelir o ses. Böyle devam edersen direksiyon kutusunu alırsın eline... Servis de keklemye çalışmış seni. Ön disk kalınlığını kumpasla ölçtürüp kalınlığını görmeden ve en son kaç mm.'de değişmesi gerektiğini bilmeden de elletme. Mesela benim 2004 civic ön diskler 18mm. ye inince değişti. Sıfır disk de 22mm zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

hidrolik direksiyonların genelinde olur. Sonuna kadar çevirsen bile (ki çevirme) en sona dayayıp da zorlarsan servosundan gelir o ses. Böyle devam edersen direksiyon kutusunu alırsın eline... Servis de keklemye çalışmış seni. Ön disk kalınlığını kumpasla ölçtürüp kalınlığını görmeden ve en son kaç mm.'de değişmesi gerektiğini bilmeden de elletme. Mesela benim 2004 civic ön diskler 18mm. ye inince değişti. Sıfır disk de 22mm zaten.

Aynı model fiestası olan arkadaşta böyle bir problem yok neden olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevzatkrts

quote:

hidrolik direksiyonların genelinde olur. Sonuna kadar çevirsen bile (ki çevirme) en sona dayayıp da zorlarsan servosundan gelir o ses. Böyle devam edersen direksiyon kutusunu alırsın eline... Servis de keklemye çalışmış seni. Ön disk kalınlığını kumpasla ölçtürüp kalınlığını görmeden ve en son kaç mm.'de değişmesi gerektiğini bilmeden de elletme. Mesela benim 2004 civic ön diskler 18mm. ye inince değişti. Sıfır disk de 22mm zaten.

Aynı model fiestası olan arkadaşta böyle bir problem yok neden olabilir

Alıntıları Göster
    Arkadaşın mı "benimkinde öyle bir şey yok" dedi, sen mi onun arabasının direksiyonunu denedin?

Aslında o sesin gelmesi normal, gelmeyince merak etmek lazım bence.

• quote:

Arkadaşın mı "benimkinde öyle bir şey yok" dedi, sen mi onun arabasının direksiyonunu denedin?

Ben kendim denedim özellikle ilk calıştırıp sola veya saga dogru geri geri gelirken(zorlamaksızın)başlıyo ötmeye tüm site duyuyo bende anlamdım

• quote:

quote:

Ben kendim denedim özellikle ilk calıştırıp sola veya saga dogru geri geri gelirken(zorlamaksızın)başlıyo ötmeye tüm site duyuyo bende anlamdım

Alıntıları Göster
    Özel veya yetkili servise gösterebilirsin. Eğer tamirat gerektiren bir durum varsa fiyat da verirler. Ona göre karar verirsin.

• quote:

Özel veya yetkili servise gösterebilirsin. Eğer tamirat gerektiren bir durum varsa fiyat da verirler. Ona göre karar verirsin.

Alıntıları Göster
    Araç çalıştıktan sonra emin misiniz direksiyondan olduğuna ? v kayışından olmasın ? Bilyeleri bozulmuş olabilir.Rulmanlar zarar görmüş olabilir.Frenlere gelirsek Fren disklerin yamulmuş ya da rot balans ayarınız bozulmuş lastiklerdeki.Anlamanın yolu düz yolda giderken bir sarsıntı yoksa frene basınca araç sallanmaya başlıyorsa fren diskleriniz değişmeli.Fren diskinin yamulması çokça görülen bir olay.Frenlere çok sert basılması aşırı ısınması frenler sıcakken aracın yıkatılması ya da yıkanırken disklere su gelmesi yolda giderken su birikintisinden geçmeniz sebeb olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ŞANZUMANDAN GELEN SES
    14 yıl önce açıldı
    Şanzımandan gelen ses
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loveparade

Araç çalıştıktan sonra emin misiniz direksiyondan olduğuna ? v kayışından olmasın ? Bilyeleri bozulmuş olabilir.Rulmanlar zarar görmüş olabilir.Frenlere gelirsek Fren disklerin yamulmuş ya da rot balans ayarınız bozulmuş lastiklerdeki.Anlamanın yolu düz yolda giderken bir sarsıntı yoksa frene basınca araç sallanmaya başlıyorsa fren diskleriniz değişmeli.Fren diskinin yamulması çokça görülen bir olay.Frenlere çok sert basılması aşırı ısınması frenler sıcakken aracın yıkatılması ya da yıkanırken disklere su gelmesi yolda giderken su birikintisinden geçmeniz sebeb olabilir.

ford un yetkili servisine götürmüştüm ön diskler dedi düz yolda giderken frene basınca ise tüm araba titriyor eyer bugün yapabilirsem ses kaydı almayı düşünüyorum daha yararlı bilgi almam için

• Ses kaydını çektim yakında inşaat olduğu için inşaat sesleri var ilk başdaki sesi iyi dinlerseniz duyacağınızdan eminim indirme linkini veriyim youtubeye koyamadım mp4 video yapmayada şuan uğraşamayıcağımhttp://www.dosya.tc/server22/XYYr3u/Ses001_online-audio-converter.com_****.html indirip dinler ve konuya hakimiyetiniz varsa cevap verirseniz sevinirim.
  • nevzatkrts kullanıcısına yanıt
    Dosya bulunamadı.
  • quote:

Dosya bulunamadı.

hemen düzeltiyorum özür dilerim
  • quote:

quote:

Dosya bulunamadı.

hemen düzeltiyorum özür dilerim

yeni link:
    http://s3.dosya.tc/server16/lza3bU/SES.rar.html
    İndirdim dosyayı fakat ses duyamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

İndirdim dosyayı fakat ses duyamıyorum.

ilk başta dikkatli dinlerseniz cıyır cıyır ses geliyor
    aracının markası neydi ? dizel mi ?
  • quote:

aracının markası neydi ? dizel mi ?

aracın markası ford fiesta 2004 lpg li
    öncelikle v kayışına bak derim motordaki ses pek duyulmuyor inşaattan dolayı.V kayışının bağlı olduğu yerdeki bilyalar bozulmuş olabilir.
  • quote:

öncelikle v kayışına bak derim motordaki ses pek duyulmuyor inşaattan dolayı.V kayışının bağlı olduğu yerdeki bilyalar bozulmuş olabilir.
    bir kere diskleri değil balataları değiştirt önce ondan sonra git bi amortisörcü bul eğer direksiyonu çevirirken katur kutur ses geliyorsa amortisör takoz lastiği var onlardan olabilir
  • quote:

Bir daha almayı düşünüyorum bu gün ses kaydını sanayiye gittiğim zaman adam baktı biraz İnceledi felan bişey yok dedi arabanda gaz kaçağı var dedi şu ilerde git baktır dedi bişey çıkmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: tarx

bir kere diskleri değil balataları değiştirt önce ondan sonra git bi amortisörcü bul eğer direksiyonu çevirirken katur kutur ses geliyorsa amortisör takoz lastiği var onlardan olabilir

V kayışını diyorsunuz dimi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.