Şimdi Ara

motorlarla ilgili bir sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben bu işlerde daha yeniyim.yardımcı olursanız sevinirim.
    manuel bir kolu ac bir motor yardımıyla otomatik hale getirmem gerek.nasıl bir motor kullanmalıyım?ne yapmam gerek.tek fazlı ac bir motor sizce ideal mi?ek bir devreye ihtiyacım var mı?

• kardeş kol diyorsunda bu kol nasıl hareket ediyor yani hangi yöne hareket ettirmek için ne kadar kuvvet uygulanıyor eger iki yöne hareket ediyorsa bunu illa motor kullanarak yapmak zorunda değilsin elektro mıknatıs kullanarakta bunu yapabilirsin eger motor kullanman gerekse ben sana 3fazlı derim ama bulundugun yerde tek faz varsa ve sen fazla güç tüketmeden motordan güç alabilmek istiyorsan teknelerde 12v dc ile çalışan küçük su pompa motorları var boyutlarına göre çok güçlüler hurdacılardan bu gibi şeyleri bulabilirsin ve kolun hareket yönü karışık bişeyse iyi bir mekanik aksam da yapman gerekir ve bu motorun yönü şiddeti ne kadar değişiyor onu ayarlıyacak bir devre acemiyim yardım edin diyosan biraz daha bu konuyu aç istersen
  • Manuel kolun detayını bilmemekle beraber, sizin işinizi silecek motoru görür diye düşünüyorum.Eğer devir kontrolü de yapman icap ediyorsa 0-12V 2 A'lik ayarlı bi güç kaynağı ile de Devir ayarını yapabilmen mümkün.Ben böyle bi düzeneği uydu bulma işinde kullanmıştım.Eğer kullanım amacını detaylı yazarsan belki başka fikirler de çıkar ortaya.
  • ANLADIGIM KADARIYLA SENİN İSTEGİN MOTORLA KUMANDA MEKANİK KUMANDA BUNUN İÇİN ADIM MOTOR KULLANABİLİRSİN...
  • Model uçak servo motorları var. onlardanda kullanabilirsin
  • burada önemli olan motorun tipi değil mekanik bağlantıdır. öncelikle motor kolu yavaşça döndürmesi için redüktörlü olmalıdır. kolu açma veya kapama hareketini bitirmek içinde motoru durduracak sınır anahtarlarlada motoru kontrol edebilirsin. otomatik kapıları açıp kapatan sistemler istediğine yakın örneklerdir.
  • ideal olan step motor gibi gözüküyor.
  • arkadaşlar elimde manuel bir zeytin kırma makinesi var. kol saat yönünüde hareket ederek iki silindiri döndürüyor. ve zeytin bu iki silindir arasında ezilerek kırılmış oluyor. size makinenin resmini en kısa zamanda göndereyim. ilginize teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: şilanlı

arkadaşlar ben bu işlerde daha yeniyim.yardımcı olursanız sevinirim.
    manuel bir kolu ac bir motor yardımıyla otomatik hale getirmem gerek.nasıl bir motor kullanmalıyım?ne yapmam gerek.tek fazlı ac bir motor sizce ideal mi?ek bir devreye ihtiyacım var mı?

Bir devreye gerek yok. Bir motor-redüktör çifti işini görür. Trifaz motorlar daha ucuzdur, olanaklıysa kullan.

Silindirlerin yapması gereken devri yazarsan bir öneride bulunabilirim.

Kolay gelsin..
  • Sıradan asenkron motor işini görür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.