|
MOTORLU PANJUR - KEPENK ARIZASI: TEKNİK YARDIM
Otomatik kepenk veya elektrikli panjurlarınızda bir arıza mı yaşıyorsunuz? Sorunu kendi başınıza çözmek için teknik yardım rehberimizi takip edin.
Yaygın Motorlu Panjur ve Kepenk Arızaları ve Çözümleri:
- Otomatik Kepenk Yarıda Kalıyor: Panjurun motorunu kontrol edin. Motor arızalıysa veya sıkışmışsa bir teknisyen çağırın.
- Otomatik Kepenk Sigorta Attırıyor: Elektrik panelini kontrol edin ve atmış bir sigorta olup olmadığını inceleyin. Sigortayı değiştirin veya kısa devre olup olmadığını kontrol edin.
- Otomatik Kepenk Yukarı Kalkmıyor: Panjurun uzaktan kumandasının pillerini değiştirin. Kumanda çalışmıyorsa, alıcının elektrik bağlantısını kontrol edin.
- Elektrikli Panjur Açılmıyor: Panjurun güç kaynağını kontrol edin. Güç kaynağı yoksa, elektrik tesisatınızda bir sorun olabilir.
- Otomatik Kepenk Açılmıyor, Ne Yapmalıyım: Güç kaynağını, motoru, kumandayı ve alıcıyı kontrol edin. Hiçbiri sorunlu görünmüyorsa, profesyonel bir teknisyen çağırın.
- Elektrikli Panjur Kapanmıyor: Panjurun mekanizmasını kontrol edin. Bir engel veya sıkışma varsa, panjur kapanmayabilir.
- Elektrikli Panjur Arızası: Panjurun motorunda, kumandasında veya alıcısında bir arıza olabilir. Bu durumda, bir teknisyenden yardım isteyin.
Önemli Güvenlik İpuçları:
- Elektrikli panjur arızalarını kendiniz onarmaya çalışmadan önce, elektrik bağlantısını kesin.
- Panjurun motoruna müdahale etmeyin veya çıkarmaya çalışmayın.
- Arızalı bir panjur mekanizmasıyla temas etmeyin.
- Yukarıdaki çözümleri denediğinizde sorun devam ediyorsa, bir profesyonel tamirci çağırın.