Şimdi Ara

Motorola Atrix (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
699
Cevap
14
Favori
79.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

Benim cihazda bugün geldi. Brightstar zımbırtısı vardı. Cihazın her yerinde jelatinler vs. vs. Vidalara baktım siz deyince herhangi bir iz falan yok. Başka nereye bakabilirim?

Ha birde arka kapak her yerde tırtıklı görünürken bizde dümdüz, kadife gibi bir doku ile çıktı.

Edit: Sadece kutu deforme ise sorun yok ama acaba böyle mi Bazen gerçeklere kulak kapamak daha iyiymiş. Yemin ederim LG E-900 ü aldığım kadar sevinemedim.

o kapak zaten bence yenilemenin sembeolü yoksa kapalı kutu cihaz olsa kutuyu acıp kapagı degiştirip yeni kutuya koyup vermezler iyice bakmak lazım her türlü testide yapmak şart bu cihazlara artık inş. sadece kutu yüzünden degişime girmiş cihazdır

• quote:

Benim cihazda bugün geldi. Brightstar zımbırtısı vardı. Cihazın her yerinde jelatinler vs. vs. Vidalara baktım siz deyince herhangi bir iz falan yok. Başka nereye bakabilirim?

Ha birde arka kapak her yerde tırtıklı görünürken bizde dümdüz, kadife gibi bir doku ile çıktı.

Edit: Sadece kutu deforme ise sorun yok ama acaba böyle mi Bazen gerçeklere kulak kapamak daha iyiymiş. Yemin ederim LG E-900 ü aldığım kadar sevinemedim.

sana belki sağlamı denk gelmiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: AğzıAçık

quote:

Hocam bugün biraz daha kurcaladım. Yukarıda arkadaşın belirtmiş olduğu belirtiler yok. Ayrıca poşetlerin hepsi kapalıydı kutu açarken vs. ama ilginç olanı brightstar garanti belgesi ve kutu üzerindeki vodafone, brightstar bandrolü.

Her neyse; bugün kurcalarken bir şey farkettim; ön camım sağ alt köşesinden plastik ya da komple ön cama ait çerçeve mi diyeyim; sanki 1 milim havaya kalkıyor; bastırınca yapışıyor gibi. Kıllandım açıkçası.

• Geri iade et tamir gormua cihaz olmasi yuksek ihtimal...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Hocam bugün biraz daha kurcaladım. Yukarıda arkadaşın belirtmiş olduğu belirtiler yok. Ayrıca poşetlerin hepsi kapalıydı kutu açarken vs. ama ilginç olanı brightstar garanti belgesi ve kutu üzerindeki vodafone, brightstar bandrolü.

Her neyse; bugün kurcalarken bir şey farkettim; ön camım sağ alt köşesinden plastik ya da komple ön cama ait çerçeve mi diyeyim; sanki 1 milim havaya kalkıyor; bastırınca yapışıyor gibi. Kıllandım açıkçası.

Ben tamamen vazgeçtim zaten Atrix den

• Teşekkürler bilgilendirme için....
  • Yarın Kargo'dan ürünü almaya gideceğim. Bakalım bahsettiğiniz gibi ürün REFURBİSHED'mi. Ben 16 yıl elektronik işiyle uğraştım. Bir ürünün 2. el olup olmadığını anlamam çok zor olmayacaktır emin olun. Ürünle ilgili ön yargım yok, 2. else de, değilse de bunu burda belirteceğim, Ancak Hepsi burada.com gibi büyük bir alışveriş portalının böyle bir hata yapması imaj açısından çok kötü olur. Gerçi kardeşim spor malzemesi siparişi vermişti, ürün kullanılmış çıktı geri iade ettik. YArın ola hayrola!
  • quote:

Orijinalden alıntı: loutrec_

Yarın Kargo'dan ürünü almaya gideceğim. Bakalım bahsettiğiniz gibi ürün REFURBİSHED'mi. Ben 16 yıl elektronik işiyle uğraştım. Bir ürünün 2. el olup olmadığını anlamam çok zor olmayacaktır emin olun. Ürünle ilgili ön yargım yok, 2. else de, değilse de bunu burda belirteceğim, Ancak Hepsi burada.com gibi büyük bir alışveriş portalının böyle bir hata yapması imaj açısından çok kötü olur. Gerçi kardeşim spor malzemesi siparişi vermişti, ürün kullanılmış çıktı geri iade ettik. YArın ola hayrola!

Dostum tespitlerini burda paylaşırsan çok sevinirim. Bizler için çok faydalı olur

• quote:

quote:

Yarın Kargo'dan ürünü almaya gideceğim. Bakalım bahsettiğiniz gibi ürün REFURBİSHED'mi. Ben 16 yıl elektronik işiyle uğraştım. Bir ürünün 2. el olup olmadığını anlamam çok zor olmayacaktır emin olun. Ürünle ilgili ön yargım yok, 2. else de, değilse de bunu burda belirteceğim, Ancak Hepsi burada.com gibi büyük bir alışveriş portalının böyle bir hata yapması imaj açısından çok kötü olur. Gerçi kardeşim spor malzemesi siparişi vermişti, ürün kullanılmış çıktı geri iade ettik. YArın ola hayrola!

Dostum tespitlerini burda paylaşırsan çok sevinirim. Bizler için çok faydalı olur

Yarın akşam saatlerinde yorum yapmaya çalışacağım. ;)

• Hepsiburada dan aldım bir vida aşınmış kesinlikle yenilenmiş ürünler artık tartışmaya gerek yok fakat bize sorun yaratırmı yarın birgün
  • ulan ağzıaçık sende bi telefon alacan 3 senedir al işte benim dediğim sony ericsn arc olmadı wonder ne uğraşıyon
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mishakal

ulan ağzıaçık sende bi telefon alacan 3 senedir al işte benim dediğim sony ericsn arc olmadı wonder ne uğraşıyon

sen anlamazsın koçum

şimdi sana burda özellikler saysam ağzıaçık bakarsın. al demekle olmuyor o işler

Nick-avatar-mesaj uyumu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mishakal

ulan ağzıaçık sende bi telefon alacan 3 senedir al işte benim dediğim sony ericsn arc olmadı wonder ne uğraşıyon

sen anlamazsın koçum

şimdi sana burda özellikler saysam ağzıaçık bakarsın. al demekle olmuyor o işler

Nick-avatar-mesaj uyumu

olum 3 senedir ne araştırması lan bu ?

senin almaya gönlün olsa çoktan alırdın.

ayrıca buca macı yatırdı yine tek maçtan gittik

• bende bu cihazdan iki tane aldım ikisinide hediye aldım :)) wirelles sorunu var birinde bulunduğum ortamda çok fazla wifi noktası var kafası karışıyor cihazın sanırım hepsini listelemiyor:)) ikinci ürünü iade etme konusunda kararsızım açıksaı vida izi v.s yok bu fiyata alınabilecek en iyi telefon riske girilir diye düşünüyor 2 yıl idare ederse ...

Asıl canımı sıkan konu motorola yeni açıkladığı ics 4 güncellemeri planlanlamalarında atrix yer vermemiş bazı sitelerde sözünde durmadı yorumları yapılıyor.
  • Tam olarak şu anda Atrix'i kargodan aldım. Forumda okuduğum gibi önyargılı yaklaştım cihaza, vidalarda herhangi bir çizik var mı yok mu diye büyüteç kullanarak her yerini didik didik ettim. SONUÇ: Bu cihaza'a daha önce hiç el değmemiş. Zerre kadar bir kanıta rastlamadım. Ürün fabrikadan olduğu gibi gelmiş. Bu arada Play Kit 'de kutunun içinden çıktı.
  • ben de hb den aldım cumartesi elime ulaştı, kutuyu açarken refurbished olduğuna dair bir izlenimim olmadı, bugün forumda bu iddiaları görünce vidalarını, ekranı, pil altında ki etiketi dikkatlice kontrol ettim herhangi bir soruna rastlamadım. en azından bana gelen cihazın tamamen sıfır olduğunu düşünüyorum.
  • Ürün sıfır. Bundan hiçbir şüpheniz olmasın! (Bende HB'den aldım. bana gelen ürün sıfır!)
  • quote:

Ürün sıfır. Bundan hiçbir şüpheniz olmasın! (Bende HB'den aldım. bana gelen ürün sıfır!)

içimizi rahatlattın konu kapanabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Motorola ile iletişime geçtim bu refurbished konusunda, önce canlı destekten konuştum sonra mail attılar nedir ne değildir diye, bende verdim veriştirdim :) Siz de mail atarsanız eminim birşeyler olacaktır. Hiç olmazsa HB Hızlıal gibi sitelere bir yaptırım olabilir ya da İCS güncellemesi gelebilir. Susma sustukça İCS gelmez :D

-------------------------------------------------------------------------------------------
    1. BÖLÜM: CANLI DESTEK ÜZERİNDEN İLETİŞİME GEÇTİM:

Chat Transcript

29/09/2012 05.41 PM

[11:36:58 AM] Hi, my name is Maureen. How may I help you?
    [11:37:06 AM] murat kara: hi
    [11:37:21 AM] murat kara: are you here?
    [11:37:37 AM] Maureen: Yes I am. How may I help you?
    [11:37:59 AM] murat kara: i dont speek english
    [11:38:04 AM] murat kara: im turkish
    [11:38:06 AM] murat kara: u have?
    [11:38:51 AM] Maureen: My apologies, but you have reach Android Support and we only have english support here. But you can contact your region's support, Turkey Technical support and customer assistance: +44.207.136.19.88
    [11:38:58 AM] Maureen: Is there anything else that I can assist you today?
    [11:39:24 AM] murat kara: yes
    [11:39:31 AM] murat kara: wait pls translate
    [11:39:41 AM] murat kara: 3555**************
    [11:39:49 AM] murat kara: my atrix phon imei number is 3555************
    [11:39:56 AM] murat kara: pleas check you?
    [11:40:03 AM] Maureen: Please call Turkey Technical support and customer assistance: +44.207.136.19.88
    [11:40:13 AM] murat kara: Is there a guarantee
    [11:40:18 AM] Maureen: Yes.
    [11:40:35 AM] murat kara: ok thx
    [11:40:47 AM] Maureen: If you need any more information get in touch. Thanks from Motorola, bye!
    [11:41:00 AM] 'murat kara' disconnected ('Concluded by End-user').
    ----------------------------------------------------------
    2. BÖLÜM : MOTOROLA BANA MAİL ATTI:
    From: motorola_uk@mailwc.custhelp.com
    To: ebrar.kara@hotmail.com
    Date: Mon, 1 Oct 2012 11:31:21 +0100
    Subject: Chat Session [Incident: 120930-001298]

If this issue is not resolved to your satisfaction, you may reopen it within the next 7 days.

Subject

Chat Session

Discussion Thread

Response Via Email (Sevgul)

01/10/2012 11.31 AM

Musteri Referans Numarasi:120930-001298

Sayin Murat Bey,

Motorola'yi aradiginiz icin tesekkur eder Turkce destegimiz oldugunu bildiririz.

Cumartesi gunu 29/9 tarihinde Motorola ile chat yoluyla iletisime gecmissiniz. Lutfen herhangi bir sorunuz varsa birde bize sorunuz.

Diger sorulariniz icin lutfen bizi aramaktan cekinmeyiniz. Gelecekteki aramalarinizda size en iyi hizmeti verebilmemiz adina lutfen referans numaranizi kullaniniz. Cagri merkezimiz Pazartesi'den Cuma'ya 09.00- 17:30 saatleri arasinda hizmet vermektedir.

Saygilarimizla,

Motorola
    0212 212 6686
    0212 212 MOTO
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    3. BÖLÜM ben MAİL ATTIM:
    Merhabalar, ilginiz için teşekkür ederim, Motorola gibi bir firmanın müşterisine böyle önem vermesi çok güzel birşey.
    Evet belirttiğiniz tarihte müşteri hizmetlerinizle iletişime geçtim ancak Türkçe destek olmadığı için bana bir telefon numarası verildi ve aramam söylendi. Oysa ben Motorola da Türkçe desteği olduğunu bildiğim için canlı destek hattından bilgi almak istemiştim. Her neyse;

Benim sorum şundan ibarettir:
    19/09/2012 tarihinde Türkiye de yerleşikwww.hepsiburada.com adlı internet sitesinden Motorola Atrix model bir cep telefonu satın aldım. Ancak Türkiye'de kullanıcı forumlarında ve bir çok platformda Eylül ayında Türkiye de stoklara giren Atrix modellerinin Refurished (Yenilenmiş) cihaz olduğu yönünde çok yaygın bir kanı oluştu. Çünkü bu düşüncenin oluşması için çok çok güçlü emareler var elimizde. Örnek vermek gerekirse; Bana gelen telefonun imei numarasını Motorolanın resmi sitesinden sorguladığımda cihazın garanti dışı olduğu yazıyor, benim 2 gün önce sıfır diye aldığım cihazın neden garantisi olmasın ki? Bir başka arkadaşımızın yaptığı sorgulamada da yine aynı site üzerinden almış olduğu ürünün aslında daha önce Honk Kong da satıldığını ve ürünün iade edilerek garanti dışı kaldığı söylenmiş. Bir başka arkadaşımıza gönderilen telefonun da sim kart takılan kısmında bir sürü çizik vardı.

Tüm bunların yanında benim aldığım sıfır cihazın kutusunu ilk açtığımda içinde daha önce açılmış ve kullanılmış bazı boş poşetler çıktı. Neden böyle birşey olsun ki? Demekki bu cihaz daha önce kullanılmış ve bir sebepten iade edilmiş ve daha sonra yenilerek Türkiye pazarına sokulmuş.

Bir diğer husus da şudur; yukarıda bahsi geçen internet alışveriş sitesinin reklamlarında cihazın Teleservice tarafından 2 yıl distiribitör garantisi altında olduğu yazılı ancak her nasılsa bize gelen kutunun içinden Brigtstar garanti belgesi çıkıyor ve bu firmayı biraz araştırdığımızda karşımıza şu sonuç çıkıyor: Bu firma kullanılıp iade edilen cihazları sıfırlayarak 2 yıl garanti ile satan bir firma. :) Ne kadar elzem değil mi?

Hal böyle olunca; Motorola gibi dünyada kendisini kanıtlamış bir markaya güvenerek + GoogLe gibi çok büyük bir firmanın da bu markayı satın alma durumu da dikkate alındığında Motorola artık tüketicinin gözünde çok çok yüksek sıralarda yer alıyor. Buna rağmen bu tür mide bulandırcı durumlar meydana geldiğinde emin olun bir çok kişi bu markadan ve ürünlerinden vazgeçmek durumunda kaldılar.

Yalnız benim üye olduğum forum.donanimhaber.com/motorola adresli forumda Atrix başlıklı konuda, Atrix model telefonu almaya karar verip de bu refurbished olayından sonra vazgeçenlerin sayısı bu güne kadar 300-400'leri buldu. Birde bu kişilerin yakınlarına bu telefon ve bu markayı satın almayın zira böyle bir sorun vardır deme ihtimallerini de göz önünde bulundurduğunuzda markanızı imajının ne kadar sarsıldığını tahmin etmeniz zor olmaz sanırım?

Biz Türk tüketicilerinin herşeye tahammülü vardır ancak kandırılmaya, kazıklanmaya asla tahammülleri yoktur.
    Eğer bu satılan cihazlar için verilen reklamlarda "BU CİHAZLAR REFURBİSHED'DİR, ONUN İÇİN FİYATI UYGUNDUR, GARANTİSİ VARDIR VS." denilmiş olsa idi inanın kimse sesini çıkarmaz kabul eder geçerdi, ancak kullanılmış ve sıfırlanmış cihazların "SIFIR"MIŞ gibi satılması, tüketicinin kandırılmasından başka birşey değildir.

Ha siz şimdi diyebilirsiniz ki, bu bizim sorumluluğumuzda olan birşey değildir, bu tamamen satın almış olduğunuzwww.hepsiburada.com adlı internet sitesinin yetki ve sorumluluğundadır diye savunmada bulunabilirsiniz. Tamam kabul, bu tamamen bu firmanın yetki ve sorumluluğundadır ancak sonuçta İmaj kaybı ve Müşteri kaybı Hepsiburada.com a değil MOTOROLA firmasına etki etmektedir. Yani kaybeden hepsiburada.com değil MOTOROLA'dır. :)) Emin olun bu böyle.

Gelelim şimdi de Motorola'nın üretip sattığı ve güncelleme açısından sözünde durmayışına:
    Dünya geneline satılan Motorola Atrix modeliniz için daha önce Android 4.0 İCS güncellemesi yapılacağı defaatle sitenizin ilgili bölümünde yayınlandı ancak her ne hikmetse özellikle bu telefonun üretimi durduktan sonra İCS güncellemesi almayacağı ve 2.3 sürümüyle kalacağı kararlaştırıldı.

Sizin gibi güçlü ve büyük bir firmanın bu şekilde müşterilerini kandırması ve hayal kırıklığına uğratması inanın bana çok çok kötü oldu. Üstelik Google Android sisteminin kurucusu ve geliştiricisidir. Motorolayı da Googlenin satın aldığını düşünürsek yani Androidin ana yurdundan nasıl olur da İCS güncellemesi gelmez aklım almıyor. İnanın bana sırf bu yüzden de binlerce müşteri kaybına uğradınız.

Türkiye pazarı sizin için önemli bir pazar değil anlaşılan. 80 milyon nüfusu olan bir ülke - ki elektronik cihazlar için bulunmaz nimet olan bir pazar - nasıl olur da sizin gibi bir firma için önemsiz olabilir ki?
    Biz kullanıcılar olarak sözünüzde durmanız ve İCS güncellemesini bu model içinde çıkartmanızı istiyoruz.

Her ne kadar bu mailimi okumayacağınızı bilsem d yine de düşündüklerimi ve eleştrilerimi bu maile yazdım. Hoşçakalın :)
    ---------------------------------------
    4. BÖLÜM: MAİLE CEVAP GELİNCE YAZARIM :=)

• quote:

Orijinalden alıntı: ebrarkara

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.