Şimdi Ara

Motorola Atrix (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
699
Cevap
14
Favori
79.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enteran

quote:

Orijinalden alıntı: tekno_gus

biz de arkadaşa aldık bi tane evet sıfırlanmış cihaz ama şuan için bi sorun yaşamadık pixel testi filan yaptık sorunsuz, reset filan da atmadı hiç öyle stabil çalışıyor(1.5gün içinde) şarj biraz az gidiyor çünkü arkadaş yeni aldığıiçin telefonu kurcalıyor ondan.
    şimdi kimseye alın da demiyorum, almayında demiyorum bu cihazların çoğu hard brick olmuş cihazlar çünkü bilen bilir bu cihazların en fazla iadesi bu yüzden oldu. Cihazın bitanesinin ekran soketi diğerin usb girişi öbürün ekranı onun kasası....diye yüzlerce cihaz farklı farklı neden ler tamir edip sürmeleri bana mantıklı gelmiyor hard brick olmuş cihazlar bunlar. dock ile lgili bunlar HD dock değil yani O kumandalı olardan değil iki çeşit dock var HD ( kumandalı olanklavyeli) bi de bunlar var kutu dan çıkan tabi ellerin kaldı bu docklar herkes hd aldığı için onlarda paket yapmış... bi de ea-nfs olay var bu eski kullanıcı kalıntısı değil herkes te çıkması mantıklı değil cihaza atılan orjinal rom dan çıkarılmış( veya tam olarak çıkarılmamış ön yüklü uygulama ) uygulama olma olasığı çok fazla diye düşüyorum.

sonuçta garantili cihazlar biraz uğraşarak para iade almak mümkün...ama bu riski almak istemiyorsanız pek bulaşmayın...şunu da hatırlatıyın teknoloji bu sıfır ürün(sıfırlanmamış olanlar) sorunlar yaşaya bilirsiniz burda bu olasılık biraz daha fazla

nasıl anlarım diyorsanız
    1. siyah vidalarda tornavida izi varmı
    2. hdmı ve usb giriş larinde izler varmı kullanıma bağlı
    3. kamera camlarında ekran da toz varmı
    .....

+1

Yalnız şu Dock olayı söylediğin gibiyse üzülürüm, biraz da almam bu yüzdendi. HDMI kablo (bir de ufak bir eksiklik olarak HDMI TV ) elimde olmadığı için şimdilik lazım değil ama geleceğe dönük almıştım.

Konuyu şöyle toparlayabiliriz bence:

+1) Ürün UCUZ olmasının yanında bir de aksesuar HEDiYELi (Ucuzluk hem kendi eski fiyatına göre, hem de şu anki piyasa muadillerine göre.)
    -1) Ürün refurbished (yani fabrikasyon sıfırlamalı ve testten geçirilmiş, ama rastgele tamirli değil, ikisi farklı şeyler. Her elektronik üründe olduğu gibi bunun da tek tük istisnaları olabilir.)

Bu bağlamda paranın tam karşılığı denebilir. Süper indirimdeyken 6 ay önce 1150 TL'ye aldığım ve piyasada bulunabildiği çok yakın zamana kadar 1000-1100 TL civarında fiyatlandırılan HTC EVO 3D'ye çok yakın özellikleri var hem de dahili hafızası daha fazla. Dünden beri olan kullanımımda, işlemcinin ve ekranın az miktarda küçük olmasından kaynaklanan herhangi bir eksiklik hissetmedim. Akıcı, net ve daha kibar.

Kimi arkadaşların telefonlarında sorun varsa, daha önceki alışveriş tecrübeme dayanarak, konuya uygun şekilde yaklaşıldığında her normal garantili üründe olduğu gibi hepsiburada.com ile sorunu çözebileceklerine inanıyorum. Bildiğiniz gibi ürün alındıktan sonraki sırasıyla 7 günlük ve 30 günlük süreçler Hepsiburada.com'u ilgilendirir, ondan sonrası ise direk servis işidir, hepsiburada.com zaman kaybı olacaktır.

Telefon güncelleme almayacak olayına gelince, ben ICS olmadığı için çalıştıramadığım Chrome dışında önemli bir bir uygulamaya rastlamadım. Onun da tek artısı PC ile senkronizasyon yapması idi. Ben de, ne zamandır kullanmaya niyetlendiğim Opera Mobile (Mini değil) yükledim. Pc'den ve Telefondan Opera Linki aktifleştirdim, senkronizasyon sorunu çözüldü. Program da çok iyiymiş bu arada, isabet oldu.

Güncelleme engelinin daha ziyade WEBTOP uygulaması nedeniyle olduğunu düşünüyorum. Çünkü Motorola'nın yeni çıkaracağı Webtop destekli "Masaüstü Android" konseptli cihazında da Android 2.3 kullanılıyor. İşte 2012 Eylül ortasından benzer haberler:
    (donanımhaber'de de sanki aynı haberi görmüştüm ama şimdi bulamadığım için onun linkini koyamadım, belki de yanlış hatırlıyorum...)

http://www.teknolojioku.com/haber/donanim/iste-motorolanin-androidli-bilgisayari.html
    http://www.pclabs.com.tr/2012/09/14/motorola-android-yuklu-masaustu-sistem-duyurdu/
    http://news.yahoo.com/motorola-brings-android-desktop-world-014508838.html

Bir de Google'ın Webtop'u istemediği, onun yerine ChromeOS'u yerleştirmek istediğini okudum. Eğer doğruysa, aynı iPhone'un Google Maps'ten vazgeçmesi gibi sorunlarla dolu bir karar. Kaynaklar:

http://blog.laptopmag.com/report-motorola-kills-webtop-technology-and-lapdock-accessory
    http://www.androidauthority.com/motorola-webtop-discontinued-113906/

Bir de benim telefonumun da, bir başka arkadaşın da yazdığı gibi sağ alt köşesi 1 milim yukarı kalkıyor, elle dokununca geri oturuyor.
    Şimdi bu soru telefonunu 2012 Temmuz ve öncesinde alanlara geliyor --> Sizde de böyle birşey oluyor mu? (Çok da önemli değil gerçi)

telefonu haziranda aldım... benim ekranadada öyle bir sorun vardı sağ alt ve sol üst köeşeri 1 milim aşağı yukarı bastırınca oynuyordu... 2 hafta sonra o telefonu ahizeden gelen cızırtı yüzünden teleservise doa kapsamında değişime yolladım. Yeni bir telefon geldi.. Bu yeni gelen telefondad ekrana eğer bastırırsan. hangi kısımdan bastırırsan bastır o kısım 0,5 milim kadar içeri girip yavaşca cıkıyor... ama normalde her köşeden eşit bir şekilde ne aşağıda ne yukarıda. Şimdilik sorunum yok..

bunun nedeni ise atrix dokunmatik camının kasaya yapıştırma yöntemi ile monte edilmiş olması..

http://www.youtube.com/watch?v=rGpk-hsmtZ4

videoyu izleyin. Atrixin ön camını cıkarmak için kenarları saç kurutma mak. ile ısıtıyor.. GErisi tut çek gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: runo15

quote:

Orijinalden alıntı: mls777

hb'den dün elime ulaştı. 2 gündür kullanıyorum bir sıkıntı yok. ama yüklü programlarda kafama bir şey takıldı. ea-nfs oyunu yüklenmiş. fakat sd karta. sd kart yok ama herkes deki gibi? ne alaka dedim.

nfs shift oyunu demo olarak telefona yüklü gelir. Beğenirseniz satın alabilirsiniz. zaten oyunun içinde satın alma diye karşınıza uyarı çıkar. Bu refurbished olduğunu göstermez. tüm atrixlerde durum budur.

Siz telefonu aldığınızda SD-kart çıktı mı telefonun içinden?
    Bizim pakette fazladan Dock var ama SD kart yok. Bu yüzden NFS'nin SD kart dosyaları da yok.
    Boş bir SD kart takıp markete girdim, tüm NFS versiyonlarının yanında "SATIN AL" değil de ücreti yazıyor.
    Acaba telefonu eski partideki dağıtımından alanlardan, Motorola için orijinal NFS dosyalarını elinde olanlar bir yere yükleyebilirler mi, veya daha önce yüklemişler midir, böylece biz de indirebilelim?

Bu arada DH Motorola Atrix Kullanıcıları kulübünden bu konuya hoşgeldiniz, yakında ben de size iade-i ziyaret yaparım...
    Hatta sizin oralara takılmaya başlarım herhalde, sevdim ben bu telefonu çünkü...

• quote:

quote:

quote:

hb'den dün elime ulaştı. 2 gündür kullanıyorum bir sıkıntı yok. ama yüklü programlarda kafama bir şey takıldı. ea-nfs oyunu yüklenmiş. fakat sd karta. sd kart yok ama herkes deki gibi? ne alaka dedim.

nfs shift oyunu demo olarak telefona yüklü gelir. Beğenirseniz satın alabilirsiniz. zaten oyunun içinde satın alma diye karşınıza uyarı çıkar. Bu refurbished olduğunu göstermez. tüm atrixlerde durum budur.

Bizim pakette fazladan Dock var ama SD kart yok. Bu yüzden NFS'nin SD kart dosyaları da yok.
    Boş bir SD kart takıp markete girdim, tüm NFS versiyonlarının yanında "SATIN AL" değil de ücreti yazıyor.
    Acaba telefonu eski partideki dağıtımından alanlardan, Motorola için orijinal NFS dosyalarını elinde olanlar bir yere yükleyebilirler mi, veya daha önce yüklemişler midir, böylece biz de indirebilelim?

Bu arada DH Motorola Atrix Kullanıcıları kulübünden bu konuya hoşgeldiniz, yakında ben de size iade-i ziyaret yaparım...
    Hatta sizin oralara takılmaya başlarım herhalde, sevdim ben bu telefonu çünkü...

sd kart çıkmadı zaten bende oyunun demo versiyonu olduğunu gördüğümde yani oynamak için satın almam gerektiğini anladığımda kaldırmıştım. Sonra netten crackli apk dosyasını bulup o şekilde kurdum.

• quote:

quote:

...................
    Bir de benim telefonumun da, bir başka arkadaşın da yazdığı gibi sağ alt köşesi 1 milim yukarı kalkıyor, elle dokununca geri oturuyor.
    Şimdi bu soru telefonunu 2012 Temmuz ve öncesinde alanlara geliyor --> Sizde de böyle birşey oluyor mu? (Çok da önemli değil gerçi)

telefonu haziranda aldım... benim ekranadada öyle bir sorun vardı sağ alt ve sol üst köeşeri 1 milim aşağı yukarı bastırınca oynuyordu... 2 hafta sonra o telefonu ahizeden gelen cızırtı yüzünden teleservise doa kapsamında değişime yolladım. Yeni bir telefon geldi.. Bu yeni gelen telefondad ekrana eğer bastırırsan. hangi kısımdan bastırırsan bastır o kısım 0,5 milim kadar içeri girip yavaşca cıkıyor... ama normalde her köşeden eşit bir şekilde ne aşağıda ne yukarıda. Şimdilik sorunum yok..

bunun nedeni ise atrix dokunmatik camının kasaya yapıştırma yöntemi ile monte edilmiş olması..

http://www.youtube.com/watch?v=rGpk-hsmtZ4

videoyu izleyin. Atrixin ön camını cıkarmak için kenarları saç kurutma mak. ile ısıtıyor.. GErisi tut çek gelsin.

Anlaşıldı bunun da yeni gelen partinin refurbished olması olayı ile ilgisi yok yani, öncekilerde de var demek. (zaten öyle olduğunu da pek düşünmüyordum...)

Ekranın bu montaj yöntemini duymuştum, şimdiye kadar kimsenin ekranının, tercih edilen bu yöntem nedeniyle düştüğü bilgisinin de gelmediğini okuduğumu hatırlıyorum bir yerlerden, ama nereden şimdi tam çıkaramadım.

Bu durum yokmuş gibi varsayacağız yani...
    Arasıra telefonun gıdısını sever gibi bastırırız kenarından camına, canımız sıkıldıkça..

Şu Refurbished olayını da öyle bir anlattılar ki sanki biri eline tornavida alıyor da girişiyor telefona...
    Fabrikasyon koşullarda olduğuna bazılarını inandıramadık. Ben eskiden (10 sene kadar önce) bir firmada teknik serviste çalışırken bu şekilde üretilmiş, hatta üzerinde 'Refurbished' diye de etiket olan Seagate Harddisk'ler satmıştık indirimli fiyata... İade işlerini de o zamanlardan biliyorum, elimden bir çok ürün geçmişti bu şekilde.

Şimdi yani mümkün mü mesela, birisi çıksın, tamir masasında Harddisk tamiri yapmaya kalksın, içini açmadan olan kart değişimi gibi tamirler haricinde, disk plakası falan takabilsin. Fabrikasyon olmadan bunlar mümkün değil. Plakalardaki eğimden bahsetmiyorum bile, bu işleri bilenler sözlerimdeki detayı anlamıştır. Bir harddiskin içini, özel toz vakum sistemleri olmayan normal odada açarsan, tekrar kapattıktan sonra o disk en geç 1 hafta içinde hızla ölür. Diskin dönme hızı düşünüldüğünde içinde kalan en ufak bir toz zerreciği, kaya parçası gibi etki yapar. Telefon da böyle hassas birşey, tamirli ürün kendini belli eder hemen. Hiç iz bırakmayacak kadar usta olsa bile birisi, ortamın şartları da ona göre olmalıdır. Yoksa en temiz ortamdaki toz zerrecikleri bile yapışır her tarafa. En hijyen zannetiğiniz bir odaya gece görüşlü bir kamera ile bakın anlarsınız ne demek istediğimi... Şu reklamlardaki bakterileri görmüş gibi olursunuz tozları görünce.

Refurbished ürünleri ayırt etmek için yazılan maddeler, aslında bir yerde tamir görmüş telefonlar için yazılmalıdır, kavram kargaşası var gerçekten.

• quote:

quote:

quote:

quote:

sd kart çıkmadı zaten bende oyunun demo versiyonu olduğunu gördüğümde yani oynamak için satın almam gerektiğini anladığımda kaldırmıştım. Sonra netten crackli apk dosyasını bulup o şekilde kurdum.

Eyvallah bilgi için saol, böylelikle uğraşmama gerek kalmadı..

• geçinizz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dundar19

arekadaşım herhalde cok acelen vardı verdigin tüm linler sizin firmanın sayfasına cıkıyor .

......................

vidalara bakmak telefonu incelemek benim adıma boş işler vidaya bakacak kişi servis elemanıdır .

........................

Alıntıyı kısalttım.

Ben kolaylık olsun diye kısayol vermiştim ama sitenin işleyişi farklıymış. Kısaca arama kriterlerini değiştirip aldığım sonuçların kısayolunu kopyaladım, ama arama kritelerini değiştirince sitenin başlık adresi değişmiyormuş, hepsinin aynı olduğuna da o an dikkat etmedim. Sayfa başlığının değişmesi için, her seferinde anasayfaya dönüp baştan arama yaptırmak gerekiyor, bu da uzun iş.
    Sonuçta farketmez, söylediğim firmalara ait veya başka firmalarla ilgili herkes arama yaptırabilir. Hazır arama şablonundaki kriterleri bu isimlerle değiştirdiğiniz zaman o firmalarda da aşırı derecede şikayet çıkıyor. İşin anafikri bu.

Ayrıca ben her aldığın her ürünün vidasını falan incele demedim ki, ama bu konunun her tarafı bundan bahsediyor. İnsanlar arızalı olmayan ürünlerin her tarafını inceleyecek şekilde pimpiriklendi. Bir tanesi de sanki şikayetvar.com'a bakarak iade etmiş gibi anlaşılıyor yazdıklarından. Ben de diyorum ki, önünde fiziksel olarak duran ürünün çalışıyor mu, vidalarında falan bir kurcalama var mı, illa bakacaksan buna bak, başkasının şikayetiyle niye hareket edip sağlam ürünü iade ediyorsun? Lüzumsuz iadeler de sonuçta firmaları zor durumda bırakıyor. Tüketici hakları varsa, tüketici de bunu kendi faydasına ama lüzumu halinde kullanmalı, istismar etmemeli.

Gelelim sona bıraktığım mevzuya:
    Ben (her normal insan gibi) iftiraya çok sinirlenirim.
    Birine çamur atmak niye bu kadar kolay geliyor kimilerine ?
    Sence ben bu firmayı övmek için taa 2007'de donanımhabere üye olup 5 yıl boyunca Brighstar'la ilgili hiçbirşey yazmayıp bu günü mü bekledim yani?

Senin de acelen vardı demek ki ne üyelik tarihime ne de bugüne kadar ne yazıp çizdiğime hiç bakmadan sallamışsın.
    Bakman da gerekmiyor zaten değil mi, bakmadan yaftalamak çok daha kolay.
    Adaletli olmanın değil de birilerini tepelemenin prim yaptığı bir çağda bizim gibi yapıcı konuştun mu hemen yaftalanırsın zaten.
    Buna göre ürüne kötü diyenlerin ve şikayet edenlerin de hepsi karşı firmanın maaşlı elemanı demek ki, hele hele biraz olumlu yazan hiç kimse gerçek kullanıcı olamaz değil mi?
    Bu konunun gündemde olduğu ve Motorola telefon almaya niyetlendiğim Son 2-3 gün hariç 270 küsur mesajımda, hatta bütün internet aleminde Brightstar'la ilgili bir tek yazımı bul, ben de sana iFTiRACI değilsin diycem.
    Hadi ispatla iddianı, yoksa sıfatını kabul et

Bütün iyi niyetimizle insanlara yardım etmeye ve aynı şekilde yardım almaya çalışıyoruz burda.
    Aldığım ürüne ait video bile koydum daha ne yapayım?
    Üstelik benim videoda da SIM kart yuvasında çizikler var, bunu niye yayınladım peki?

Bir kaç mesaj önce de, telefonun sağ alt köşesinin benimkinde de 1 milim yukarı kalktığını yazdım ve 'telefonu Temmuzdan önce alanlarda böyle birşey var mı' diye de sordum. Sonuçta ben de olayın aslını anlamaya çalışıyorum, çünkü benim de iade sürem işliyor.
    Brightstar yetkilisi olduğunu söyleyen Dynex, 'telefonlar refurbished değil, eski model ve güncelleme almayacağı için indirimli' derken, ben o aynı mesajımda gözlemlerime dayanarak, özetle 'bunlar refurbished ama indirimli olduğu için sorun değil' dedim.
    İşte o mesajım:
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=66509327

Tüm bunları nasıl açıklayabilirsin?
    Gerek yok, "sizin firma" de geç git. O daha kolay.

Alıntıları Göster
    quote:

Alıntıyı kısalttım.

Ben kolaylık olsun diye kısayol vermiştim ama sitenin işleyişi farklıymış. Kısaca arama kriterlerini değiştirip aldığım sonuçların kısayolunu kopyaladım, ama arama kritelerini değiştirince sitenin başlık adresi değişmiyormuş, hepsinin aynı olduğuna da o an dikkat etmedim. Sayfa başlığının değişmesi için, her seferinde anasayfaya dönüp baştan arama yaptırmak gerekiyor, bu da uzun iş.
    Sonuçta farketmez, söylediğim firmalara ait veya başka firmalarla ilgili herkes arama yaptırabilir. Hazır arama şablonundaki kriterleri bu isimlerle değiştirdiğiniz zaman o firmalarda da aşırı derecede şikayet çıkıyor. İşin anafikri bu.

Ayrıca ben her aldığın her ürünün vidasını falan incele demedim ki, ama bu konunun her tarafı bundan bahsediyor. İnsanlar arızalı olmayan ürünlerin her tarafını inceleyecek şekilde pimpiriklendi. Bir tanesi de sanki şikayetvar.com'a bakarak iade etmiş gibi anlaşılıyor yazdıklarından. Ben de diyorum ki, önünde fiziksel olarak duran ürünün çalışıyor mu, vidalarında falan bir kurcalama var mı, illa bakacaksan buna bak, başkasının şikayetiyle niye hareket edip sağlam ürünü iade ediyorsun? Lüzumsuz iadeler de sonuçta firmaları zor durumda bırakıyor. Tüketici hakları varsa, tüketici de bunu kendi faydasına ama lüzumu halinde kullanmalı, istismar etmemeli.

Sence ben bu firmayı övmek için taa 2007'de donanımhabere üye olup 5 yıl boyunca Brighstar'la ilgili hiçbirşey yazmayıp bu günü mü bekledim yani?

Senin de acelen vardı demek ki ne üyelik tarihime ne de bugüne kadar ne yazıp çizdiğime hiç bakmadan sallamışsın.
    Adaletli olmanın değil de birilerini tepelemenin prim yaptığı bir çağda bizim gibi yapıcı konuştun mu hemen yaftalanırsın zaten.
    Buna göre ürüne kötü diyenlerin ve şikayet edenlerin de hepsi karşı firmanın maaşlı elemanı demek ki, hele hele biraz olumlu yazan hiç kimse gerçek kullanıcı olamaz değil mi?
    Bu konunun gündemde olduğu ve Motorola telefon almaya niyetlendiğim Son 2-3 gün hariç 270 küsur mesajımda, hatta bütün internet aleminde Brightstar'la ilgili bir tek yazımı bul, ben de sana iFTiRACI değilsin diycem.

Bütün iyi niyetimizle insanlara yardım etmeye ve aynı şekilde yardım almaya çalışıyoruz burda.
    Üstelik benim videoda da SIM kart yuvasında çizikler var, bunu niye yayınladım peki?

Bir kaç mesaj önce de, telefonun sağ alt köşesinin benimkinde de 1 milim yukarı kalktığını yazdım ve 'telefonu Temmuzdan önce alanlarda böyle birşey var mı' diye de sordum. Sonuçta ben de olayın aslını anlamaya çalışıyorum, çünkü benim de iade sürem işliyor.
    Brightstar yetkilisi olduğunu söyleyen Dynex, 'telefonlar refurbished değil, eski model ve güncelleme almayacağı için indirimli' derken, ben o aynı mesajımda gözlemlerime dayanarak, özetle 'bunlar refurbished ama indirimli olduğu için sorun değil' dedim.
    İşte o mesajım:

arkadaşım senin bu konudaki yerini tam anlamadım .firmacı degilsin kaldıki firma yetkilisi olsan bile böyle bir hakkın yok ama beni azarlama paylama hakkını kendinde görüyorsun anlat durumunuda bizde ögrenelim..

cihazı alan benim ....
    cihazı satan hepsiburada...
    ithalatcı brightstar......
    telefonu begenip begenmemek benim keyfim....
    ister iade ederim istersem kullanırım istersem alır kırarım sana neee??
    ben telefonu almışım kutusunu bile acmadım iade ettim bunda sana giripde cıkmayan ne oldu ben anlamadım....
    madem satıcı degilsin kes sesini yazılanı oku alıcı-satıcı muhatap oluyorda 3.kişi sana olan ne anlamak mümkün degil .sen vidaya bak nereye istersen bak ..
    kendini akıllı sanıp başkasına akıl vermeye kalkma ben müşteriyim istedigim siteye girer bakarım sanamı soracaktım ??..
    madem satıcı yada firma elemanı degilsinde ; begenmedim kıllandım şühpelendim telefonu iade ettim keyfimin kahyasımısın sen niye üzüldün firmaları düşünmeye başladın

***Tüketici hakları varsa, tüketici de bunu kendi faydasına ama lüzumu halinde kullanmalı, istismar etmemeli.****
    satıcı ürünün kutusunu bile pazar yerinden almışta telefonu içine zorla sokmuş gibi kutuluyor bende bunu begenmeyince istismar etmiş oluyorum firma avukatlıgıda sana kalıyor demi

şu resimleri bana birisi yorumlasın bu nasıl kutulama pazardan patates soganmı aldık filenin sagından solundan taşmış .naylon poşete gecir yolla bumu sıfır cihaz kutusu

Motorola Atrix
     Motorola Atrix
     Motorola Atrix

avrupada bu kutulama ile satılan başka cihaz varsa bir videoda bunun için koyunda bizim gibi cahilleri bilgilendirin hadi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dundar19 -- 5 Ekim 2012; 1:14:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sıcak hava dalgası

quote:

Orijinalden alıntı: loutrec_

Benim brightmobil veya hepsişburada.com ile hiçbir bağım yok. Ürün'ü HB'den sipariş verdim ve Pazartesi elime geçti. Yıllardır elektronik işiyle uğraşıyorum ve bu ürünün kullanılmış olduğuna dair herhangi bir iz ile karşılaşmadım. Ürün %100 sıfır. 4 gündür kullanıyorum ve yazılımda da bir sorunla karşılaşmadım. Bir arkadaş ürünün fotosunu koy demiş ancak fotoğraf koymayı bilmiyorum. Hem fotoğraf koysam da emin olun 2. el yada sıfır olduğunu fotoğrafla anlayamazsınız. Elinize alıp incelemeniz gerekir. Bana gelen ürün el değmemiş bir ürün. Saygılar!

Yorumuna lafım yok ama yıllardır elektronik işiyle uğraşıp nasıl bir fotoğraf çekip yüklemeyi bilmezsin?Zaten fotoğrafla anlaşılmaz evet ama çok büyük çelişki olmuş.

Elektronik derken bilişim sistemlerinden yada bilgisayar'dan bahsetmedim, Elektronik deyince bilgisayarı çok iyi kullanan kişi sonucunu çıkarman çok yersiz oldu. Ben dvd, tv, gibi elektronik ürünlerden bahsettim. Bu ürünlerden anlıyor olmam bilgisayarı çok iyi kullandığım anlamına gelmez. Çelişki sizinle ilgili bir önyargı. Ön yargılı düşünüp yorum yazmadan önce hangi tür elektronik işle uğraştığımı sorman daha yerinde olurdu.

• quote:

quote:

Alıntıyı kısalttım.

İşte o mesajım:

arkadaşım senin bu konudaki yerini tam anlamadım .firmacı degilsin kaldıki firma yetkilisi olsan bile böyle bir hakkın yok ama beni azarlama paylama hakkını kendinde görüyorsun anlat durumunuda bizde ögrenelim..

cihazı alan benim ....
    ben telefonu almışım kutusunu bile acmadım iade ettim bunda sana giripde cıkmayan ne oldu ben anlamadım....
    madem satıcı degilsin kes sesini yazılanı oku alıcı-satıcı muhatap oluyorda 3.kişi sana olan ne anlamak mümkün degil .sen vidaya bak nereye istersen bak ..
    kendini akıllı sanıp başkasına akıl vermeye kalkma ben müşteriyim istedigim siteye girer bakarım sanamı soracaktım ??..
    madem satıcı yada firma elemanı degilsinde ; begenmedim kıllandım şühpelendim telefonu iade ettim keyfimin kahyasımısın sen niye üzüldün firmaları düşünmeye başladın

***Tüketici hakları varsa, tüketici de bunu kendi faydasına ama lüzumu halinde kullanmalı, istismar etmemeli.****
    satıcı ürünün kutusunu bile pazar yerinden almışta telefonu içine zorla sokmuş gibi kutuluyor bende bunu begenmeyince istismar etmiş oluyorum firma avukatlıgıda sana kalıyor demi

şu resimleri bana birisi yorumlasın bu nasıl kutulama pazardan patates soganmı aldık filenin sagından solundan taşmış .naylon poşete gecir yolla bumu sıfır cihaz kutusu

Motorola Atrix
     Motorola Atrix
     Motorola Atrix

Senin beni, elinde hiçbir delil yokken, aksine, bakmayı bilenler için tüm deliller aksini gösteriyorken, sanki firmasını savunan bir satıcıymışım da kimliğini gizleyip sahte bir kullanıcı olarak yazıyormuşum gibi; gerçekte olmadığım bir şeyle itham edip iftira atmaya ne kadar hakkın varsa; benim de seni, senin deyiminle paylamaya o kadar hakkım var.

Sen buraya herkesin göreceği şekilde istediğini yazıyorsun da, biz de kimseye hakaret etmeden bu konudaki düşüncemizi yazıyorsak bu seni niye rahatsız ediyor? Zaten fikrin sabitlenmiş, bu konuda bişey yazmak için ille de satıcı falan olmak lazım sanki. Ben hayatım boyunca satıcı da oldum, tüketici de oldum, ne var bunda? Burası herkese açık bir düşünce ve paylaşım ortamı değil midir? Madem satıcı ile özel yazışmak istiyordun ve sana göre satıcı ve senin dışındakiler 3. şahıs, o zaman senin burada işin ne? Git satıcının sitesine yaz ya da mail at. Peki o zaman forumların amacı nedir? Gerçek kullanıcıların ve konuyla ilgili menfaatsiz olan insanların ne düşündüğünü öğrenmek değil midir? Sen de o yüzden burada değil misin ki?
    Biz, kendimize göre gayet karlı olduğunu düşündüğümüz bir alışveriş konusunda, yine bize göre yanlış kriterlere göre verilmiş bir iade kararı konusunda, fikrimizi yazdık.
    HAKARET ETMİYORSAM "KAPA ÇENENİ" DEMEK DE NE OLUYOR? Burası bir forum, kimi susturuyorsun?

Hala vidaya takmışsın, vidayı sorun eden ben değilim başkaları, bunu cihazın fiyatının düşük olmasının delili olarak gösteriyorlar çünkü. Halbuki mesela bana gelen üründe hiç öyle bir vida sıkıntısı yok. Vidasına baktığım ilk telefon da, burada yazanlar doğru mu diye kontrol etmek için bu telefon oldu. Ama tüm bu desteksiz iddiaları doğru gibi kabul edip gerçekten iyi bir f/p telefonununu tedirginlikten dolayı kaybetmiş oldun bana göre. Şu anda DH Motorola ATRIX Kullanıcılarının 1 hafta geriden konularını okuyorum, onlar da genel de aynı şeyi savunuyor.
    Bu konuda düşüncemizi yazmak yasak mı?
    Buraya her düşüncesini yazan hakkında böyle mi düşünüyorsun, terbiyesizce "akıllı sanmak", "girdi çıkmadı" falan. Ben kargo ücretini ödemeyle ilgili ücretin firmaya girdiğiyle alakalı yazdım, sen bana ne hakla böyle yazıyorsun?

O kutunun tasarımı da özel, yarısı dışarda değil. Yayınladığım videoda da bu durum var. Kutuyu açsaydın belli bir noktaya kadar açılıp, kapak şeklinde yukarı kalktığını görürdün.

Önyargı, önyargı, önyagı...

• quote:

Orijinalden alıntı: loutrec_

...........................

Ben dvd, tv, gibi elektronik ürünlerden bahsettim. Bu ürünlerden anlıyor olmam bilgisayarı çok iyi kullandığım anlamına gelmez. Çelişki sizinle ilgili bir önyargı. Ön yargılı düşünüp yorum yazmadan önce hangi tür elektronik işle uğraştığımı sorman daha yerinde olurdu.

quote:

...........................

O kutunun tasarımı da özel, yarısı dışarda değil. Yayınladığım videoda da bu durum var. Kutuyu açsaydın belli bir noktaya kadar açılıp, kapak şeklinde yukarı kalktığını görürdün.

Önyargı, önyargı, önyagı...

Ben mesajımı yazarken, bir başkası da hemen bir öncesinde önyargıdan bahseden bir mesaj yazmış, pişti olmuşuz...
    Şimdi iki mesajı arka arkaya gören birileri çıkıp der mi ki acaba bunlar aslında aynı kişi??

Valla olur mu olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteran -- 5 Ekim 2012; 1:56:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: esclavodedios

quote:

bu cihazlar tamamen ülkemize sunulan bi kandırmacadır söyleki!!!

cihazlar fabrikada müdahele görmüş

kimilerinin dokunmatigi degişmiş kimilerinin kasası kimilerinin ekranı vs vs vs

yane kısacası aldıgını cihazın teknik müdahele görmüş oldugunu göz ardı etmeyin dock ile geliyor olması avantaj anca bukadar kusuru göz önünde bulundurup bu cihazların her nekadar fatura kesilsede 2. EL CİHAZLAR OLDUGUNU göz ardı etmeyiniz...

Ne yani bize sıfır diye sattıkları cihazlar aslında ikinci el mi?Nasıl bıu kadar emin olabiliyorsun yada elinde ne gibi deliller var?Hangi yetkilinin ağzından duydun bunları ki böyle müthiş bir iddianın arkasında duruyorsun?

o tamamen palavra sıfır cihaz belki şebekeye tam uyumlu değildir alamayanlar kedi gibi mundar diyor...

• quote:

quote:

Alıntıyı kısalttım.

İşte o mesajım:

cihazı alan benim ....

Motorola Atrix
     Motorola Atrix
     Motorola Atrix

avrupada bu kutulama ile satılan başka cihaz varsa bir videoda bunun için koyunda bizim gibi cahilleri bilgilendirin hadi bekliyorum

Sayın Dündar19,

Yine tekrarlamak istiyorum cihazlar asya pazarı için üretilmiştir. Ve ne yazıktırki üreticiler türkiye yi avrupa pazarı olarak değil, asya yada ortadoğu pazarı olarak görüyorlar(istisnalar var tabii)

Tskler,

• quote:

Diğer konulardan da kısaca bahsedeyim;
    Telefonun pilini hiç durmadan ekran açık kullanımda 8-10 saat gidiyor gibi hesapladım. Bunu da toplam süreden durağan süreleri çıkartarak buldum. Bekleme süresi çok daha uzun yani. Henüz 2. döngünün içindeyim, sonuçlar net olmayabilir. HTC Evo 3D için bu süre sadece 6 saat idi.

Selamlar, evde eşim dahil 2 adet atrix kullanılıyor, ekran açık internet-oyun-video maksimum 4 saat gördüm, full oyun oynarsam 3 saat ancak dayanıyor, sizin süre harikaymış
  • burdan varacağınız tek bir sonuç var. en kötü ihtimali ele alın. telefon refurbished dir.. sonuçta 2 sene garantisi var.. sen 600 liraya çift çekirdekli canavar bi telefon alıyorsun, ben buna razıyım diyorsan mis gibi al kullan.. piyasa baktığınız zaman muadili hatta daha zayıf xperia arc s bile 1.200tl den satılıyor.. 2 katı fiyatı. bu sebeple refurbished olduğu bilinerek alınabilir.. ha yok ben uğraşamam servisle v.s. diyenlerde 1000 tl sini verir gider daha kaliteli markalardan alır konu kapanır.. f/p olarak benim bile ağzım açık kaldı telefonu görünce
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

burdan varacağınız tek bir sonuç var. en kötü ihtimali ele alın. telefon refurbished dir.. sonuçta 2 sene garantisi var.. sen 600 liraya çift çekirdekli canavar bi telefon alıyorsun, ben buna razıyım diyorsan mis gibi al kullan.. piyasa baktığınız zaman muadili hatta daha zayıf xperia arc s bile 1.200tl den satılıyor.. 2 katı fiyatı. bu sebeple refurbished olduğu bilinerek alınabilir.. ha yok ben uğraşamam servisle v.s. diyenlerde 1000 tl sini verir gider daha kaliteli markalardan alır konu kapanır.. f/p olarak benim bile ağzım açık kaldı telefonu görünce

refurbished telefonlar sıkıntı üstüne sıkıntı çıkarmaz mı ?

yani sürekli bi arıza çıkarır diye korkuyorum şahsen
  • quote:

Orijinalden alıntı: AğzıAçık

quote:

burdan varacağınız tek bir sonuç var. en kötü ihtimali ele alın. telefon refurbished dir.. sonuçta 2 sene garantisi var.. sen 600 liraya çift çekirdekli canavar bi telefon alıyorsun, ben buna razıyım diyorsan mis gibi al kullan.. piyasa baktığınız zaman muadili hatta daha zayıf xperia arc s bile 1.200tl den satılıyor.. 2 katı fiyatı. bu sebeple refurbished olduğu bilinerek alınabilir.. ha yok ben uğraşamam servisle v.s. diyenlerde 1000 tl sini verir gider daha kaliteli markalardan alır konu kapanır.. f/p olarak benim bile ağzım açık kaldı telefonu görünce

neden refurbished olduğuna bağlı.. fazla bilgim yok ama mesela telefon 2 kere arızalanmıştır, son arızasında anakartı yanmıştır, servis müşteriye 1 üst modelini vermiştir, müşteriden aldığı telefonun da anakartının yenisini takar piyasaya sürer.. bunun arızalanma ihtimali sıfır telefonlarla aynıdır.. yani sorun teşkil etmez.. ancak telefonun tamir edilemeyen kronik bir sorunu vardır.. servis telefonu iade alır, sürüm güncelleyip refurbished olarak satar, işte o zaman kullanıcı büyük sıkıntı çeker.. ama onda da servise verir 3-4 kere, sonra tüketici haklarına başvurup üst modelini alır.. dediğim gibi tamamen şans.. çünkü o fiyata 2. el o özelliklerde telefon almaya çalışın, piyasanın ne kadar yüksek olduğunu anlayacaksınız

• quote:

quote:

quote:

neden refurbished olduğuna bağlı.. fazla bilgim yok ama mesela telefon 2 kere arızalanmıştır, son arızasında anakartı yanmıştır, servis müşteriye 1 üst modelini vermiştir, müşteriden aldığı telefonun da anakartının yenisini takar piyasaya sürer.. bunun arızalanma ihtimali sıfır telefonlarla aynıdır.. yani sorun teşkil etmez.. ancak telefonun tamir edilemeyen kronik bir sorunu vardır.. servis telefonu iade alır, sürüm güncelleyip refurbished olarak satar, işte o zaman kullanıcı büyük sıkıntı çeker.. ama onda da servise verir 3-4 kere, sonra tüketici haklarına başvurup üst modelini alır.. dediğim gibi tamamen şans.. çünkü o fiyata 2. el o özelliklerde telefon almaya çalışın, piyasanın ne kadar yüksek olduğunu anlayacaksınız

hocam anladığım kadarıyla Motorola ATRIX almamı tavsiye etmiyorsunuz. bende vazgeçtim zaten şansızımdır kesin bana sık arızalanan bir atrix gelecektir.

o yüzden başka modellere markalara yöneldim siz bana çift çekirdekli başka hangi telefonu tavsiye edersiniz ? bütçem 850 TL

şahsen internette çok dolaşırım o yüzden ağır flashlı siteleri kaldırabilsin. arasırada oyun oynarım

• quote:

hocam anladığım kadarıyla Motorola ATRIX almamı tavsiye etmiyorsunuz. bende vazgeçtim zaten şansızımdır kesin bana sık arızalanan bir atrix gelecektir.

o yüzden başka modellere markalara yöneldim siz bana çift çekirdekli başka hangi telefonu tavsiye edersiniz ? bütçem 850 TL

şahsen internette çok dolaşırım o yüzden ağır flashlı siteleri kaldırabilsin. arasırada oyun oynarım

konuyu kirletmemek adına pm atıyorum
  • Atrix siparişi vericem Gold dan ama kafam karıştı ne yapsam ki şimdi :)
  • arkadaşlar bu ürün madem refurbished

niye siyah vidalarda iz yok
    niye ekran içinde toz yok
    niye usb ve hdmi girişinde zerre kadar iz yok
    niye hafıza kartının altındaki siyah parlak tabanda iz yok (sim kartı yerinde herkeste iz var bence test edildiğinden ve acımasızca iğne vari bir şeyle çıkarıldığından
    niye çoğu insanda kurulmuş olarak Zinio Reader, ZSProvider.nfs (sırf apk si )yüklü olarak geliyor (bunlar refurbishet olsa seninkinde a uygulaması
    benimkinde b uygulaması başkısınınkinde c uygulaması olur herkeste aynı uygulama yüklü

bazıları diyorki pilin altındaki etiket yer yer kabarıklıklar var.hiç elinizi orda gezdirdinizmi çünkü düz bir satıh değil yani düz bir plastiğin üzerine yapıştırılmamış

benimkinde zerre sorun yok ama bende ilk başta kıllanmadım değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endülüs_faruki -- 5 Ekim 2012; 21:13:22 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.