Şimdi Ara

Motorola Atrix 4G İncelemem (Detaylı olarak inceleme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
11.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefonu 2 gündür kullanıyorum ona göre inceleme yapacağım, özellikle hiç kullanmayıp da merak eden insanlar için en azından aklında olan soruları ve merak edilenleri cevaplamaya çalışacağım...

Pil Süresi: 1930 Mah bataryası ile zaten piyasada bulunan tüm pda cihazlarından şarjının daha iyi olacağı aşikardı. Yalnız bilindiği gibi bu işler sadece bataryanın amperini yükseltmekle bitmiyor, yazılımsal ve donanımsal olarakda etki ettiğini hepimiz biliyoruz.
    Şu ana kadar kullandığım pda'lerden hepsinden şarjı daha uzun gitti. Atrixden önce şarjı en uzun giden omnia2 idi. Kullananlar veya daha önce kullanmış olanlar bilirler bataryasının ne kadar iyi olduğunu. Dün sabah telefonu elime aldım hspda(H) açık şekilde internetde dolaştık full şekilde video izledim müzik dinledim telefonla konuştum kısacası telefonu öğlene kadar elimden düşürmedim. Aynı işlemi omnia2de yaptığımda şarjı anca öğlen bitmişti, ancak atrixde şarj %50 seviyesindeydi. Kısacası çok detaylamadan full kullananlar için söylüyorum sabah 8'den akşam 4'e kadar tek batarya dayandı. Tabiki normal kullanıma göre bu süre çok farklı olacaktır lütfen normal kullanım ile kıyaslamayın bile. Normal kullanımda 2 gün rahat gittiği söyleniyor.

Ses: Ses kalitesi bakımdan gayet temiz ve net ses veriyor, ayrıca ekolayzır ayarları ile müzik dinlerken istediğin tonda müzik dinleyebiliyorsunuz. Karşılaştırma yapmak gerekirse kullandığım telefonlar arasında Htc touch pro2 den sonra en iyi sesli pda diyebilirim. Bu arada hoparlör mono , eğer stereo yapsalardı eminim çok güzel olacaktı.

Ekran: Ekranı Qhd çözünürlükde olduğundan kalite olarak hemen kendini belli ediyor. Yalnız super amoled plus ekranlar canlılık bakımından atrix ekranından daha üstün olduğunu düşünüyorum. Atrixin ekran ışığı güneş ışığında da görülebiliyor çok net olmasada. Yalnız ekran parlaklığını otomatiğe almak gerekiyor.

Malzeme kalitesi ve Boyutları: Malzeme kalitesi olarak kullandığım cihazlar arasında biraz omnia2yi andırıyor sert plastik ve hafiflik olarakda benziyor. Hd2 ile kıyaslarsak boyut daha küçük ve kibar. Ayrıca telefon görünümüde güzel ve şık. Batarya kapağı plastik ve açılması biraz sinir bozucu.

Performans: Performans olarak henüz pek test etmedim ama özellikle hız konusunda telefon kendini gösteriyor. Takılma hiç görmedim menülerde çok hızlı. Tek ekisisi donanım olarak ara sıra telefonun kasmasıdır,bu sorunda yeni güncelleme ile giderilecektir inşallah.

Kamera: Kamera konusunda da çok test etmediğim halde video kalitesi gerçekten güzel. Şu an için 720p olmasına rağmen parlak ve canlı videolar çekebiliyor. Güncelleme ile 1080p video çekecektir. Fotoğraf olayını test etmedim ama pek fark olacağını sanmıyorum.

Ahize: Telefon görüşmesi yaparken sesim net karşıya gidiyor aynı zamanda karşı tarafın seside net geliyor yani bu telefonda kısık ahize ses tonu gibi bir sorun bulunmuyor. Bu arada gürültü azaltmak için arka tarafda ikinci bir mikrofonu var telefonun kısmet test ettim. Gürültülü bir ortama girdim ama gerçekten karşı tarafta konuştuğum kişi çok gürültünün gelmediği beyan etmiştir.

Artıları: Artılarını yukarda bahsettim o yüzden ekstra birşeyden şimdilik bahsetmeyeceğim.

Eskileri: Yazılımı android 2.2 bir an önce güncellemesi gerekir , Türkçe dil desteği yok , morelocale ile çok az bir şekilde Türkçe oluyor. Aksesuarları yok telefon yeni ama bazı telefonlar çıkar çıkmaz ülkemizde satılmadığı halde aksesuarları geliyor ama henüz atrixin aksesuarları gelmedi ve bulmakta çok zor. Finger print yani parmak izi okuyucuyu kendi parmağıma göre ayarladığım halde şahsen kullanamadım bu çok kötü oldu.

Son Eklemeler: Telefon ele tam oturuyor,şık ve düzgün yapıda, atrixi ister telefon olarak ister pda olarak isterse ek aparatlar ile bir laptop olarak kullanabiliyorsunuz.

Özetle: Mantıklı düşünmek gerekirse son çıkan pda'ler arasında bence alınacaklar arasında en iyisidir.

Şimdilik bu kadar daha sonra aklıma geldikce ve yeni birşeyler öğrendikce başlığa eklentiler yapabilirim

Resimler;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sworn -- 21 Nisan 2011; 14:21:19 >

• telefonu nerden aldın
  • Hayırlı uğurlu olsun güzel inceleme ve güzel cihaz nereden aldınız ve ne kadara aldınız mümkünse ?
  • Arkadaşlar telefonu Ankara'da telefoncu bir arkadaşımdan aldım diğer detaylarda lütfen bana kalsın :)
  • Öncelikle hayırlı olsun.Bu cihaz şuanda tam performansını veremediğini düşünüyorum ki zaten şu anki haliyle bile hızlı yazılım güncellemesi ile uçar diye düşünüyorum.Parmak izi okuyucu nerelerde kullanılıyor telefonu açarken kullanılıyorda başka uygulamalarda dosya şifreleme vs varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sworn

Arkadaşlar telefonu Ankara'da telefoncu bir arkadaşımdan aldım diğer detaylarda lütfen bana kalsın :)

En doğal hakkınız ama suan zaten bir sürü telefonun oldugu ortamda yani telefon seçmenin bi hayli zorlaştığı sıralarda fiyat öğrenseydik pek fena olmazdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Japonya

Öncelikle hayırlı olsun.Bu cihaz şuanda tam performansını veremediğini düşünüyorum ki zaten şu anki haliyle bile hızlı yazılım güncellemesi ile uçar diye düşünüyorum.Parmak izi okuyucu nerelerde kullanılıyor telefonu açarken kullanılıyorda başka uygulamalarda dosya şifreleme vs varmı?

Parmak izi okuyu ekran kilidi açıp kapatırken ve pin kodu kilidi yerine kullanılabiliyor. Onun dışında başka işlevi henüz yok sanırım.

quote:

Orijinalden alıntı: theformul

quote:

Arkadaşlar telefonu Ankara'da telefoncu bir arkadaşımdan aldım diğer detaylarda lütfen bana kalsın :)

En doğal hakkınız ama suan zaten bir sürü telefonun oldugu ortamda yani telefon seçmenin bi hayli zorlaştığı sıralarda fiyat öğrenseydik pek fena olmazdı

Hocam fiyatları öğrenmenin en kolay yolu sahibinden.com a bakmaktır. Orada ortalama fiyatları görebilirsiniz :)

• Hayırlı olsun, inceleme için teşekkürler.
  • İnceleme için teşekkürler. Çok güzel bir cihaz.
  • merak ettiğim bişi var şuan çıkan android 2.3.3 güncellemesini atrix e yükleyebiliyomuyuz.yani o güncellemede türkçe dil desteği bulunuyo ondan sordum ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: r_aktan

merak ettiğim bişi var şuan çıkan android 2.3.3 güncellemesini atrix e yükleyebiliyomuyuz.yani o güncellemede türkçe dil desteği bulunuyo ondan sordum ??

Hocam güncelleme ne zaman çıktı haberim yok hiç biryerde görmedim duymadım daha, eğer ki xda developersda bulunan gingerbread'dan bahsediyorsan denemedim henüz.
  • quote:

quote:

merak ettiğim bişi var şuan çıkan android 2.3.3 güncellemesini atrix e yükleyebiliyomuyuz.yani o güncellemede türkçe dil desteği bulunuyo ondan sordum ??

Hocam güncelleme ne zaman çıktı haberim yok hiç biryerde görmedim duymadım daha, eğer ki xda developersda bulunan gingerbread'dan bahsediyorsan denemedim henüz.

valla hocam google nexus s e yukleynce turkçe oluomuş.ne olduğunu bende bilmiyorum??
  • Hocam denedim ginger romu nerdeyse aynı Türkçeleşmiyor
  • Teşekkürler paylaştığın için
    1-2 ay kullandıktan sonrada incelemeni bekliyorum
  • quote:

Hocam denedim ginger romu nerdeyse aynı Türkçeleşmiyor

hocam denedim dediğin hangisi? atrix mi türkçeleşmio??
  • bu telefona radyo koymak çokmu maliyetli geldi acaba adamlara
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkant1
    Teşekkürler paylaştığın için
    1-2 ay kullandıktan sonrada incelemeni bekliyorum

Tabiki hocam seve seve bir inceleme daha yaparim
  • quote:

quote:

Hocam denedim ginger romu nerdeyse aynı Türkçeleşmiyor

hocam denedim dediğin hangisi? atrix mi türkçeleşmio??

Xda developers forumda Gingerblur rom serisi var onu denedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yoizhik
    bu telefona radyo koymak çokmu maliyetli geldi acaba adamlara

Radyo olmasi lazim, olmasada yazilimlarla bu sorunu hallederler bence büyük sorun degil.
  • Telefonu aldım kadıköyden. at&t den bir kod ile kullanıma açtılar.nasıl oldu detayını bilmiyorum..telefondan genel olarak memnunum..çok hızlı..ancak vodafone numaralarını arayamıyorum. kitlenip kalıyor cihaz. neden anlamadım. bilen var mı?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.