Şimdi Ara

Motorola Droid RAZR: En ince akıllı telefon nasıl üretildi? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
1
Favori
24.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Rajeesh

quote:

Orijinalden alıntı: AKINCI BURAK

O 111.1 $ burada olur 1111.1 $

hala sözleşmeli fiyat nedir bilmeyen insanlar var, bi de donanım forumu olucak lan burası

Anlamadigim bir sey var ben sozlesmesiz fiyati mi 1111$ dolar dedim yoksa siz mi cok akillisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: noyancelebi

@mehme@

nickinin sonundaki e harfi fazla olmus

@: et, demek zaten ismin mehmeet se bilemem tabi

iphone ile iyi gunler

Biliyorum aldik bi kere mehmeet olsun ne fark eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehme@

quote:

@mehme@

nickinin sonundaki e harfi fazla olmus

@: et, demek zaten ismin mehmeet se bilemem tabi

iphone ile iyi gunler

Biliyorum aldik bi kere mehmeet olsun ne fark eder

Nick degistirme talebinde bulun dostum
  • Ben takintili degilim oyle olsun fark etmez, ama sen istersen talepte bulunayim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben takintili degilim oyle olsun fark etmez, ama sen istersen talepte bulunayim :)

Evet istiyorum :)
  • bu telefondan almalıyım.
  • quote:

quote:

Ben takintili degilim oyle olsun fark etmez, ama sen istersen talepte bulunayim :)

Evet istiyorum :)

Oldumu? Malesef yazdigin nic kullanimdaymis, sirf senin icin degistirdim :))
  • Estagfirullah kardesim buyuksun :)
  • Hep aynı hikayeler. Önce büyült sonra gitgide küçült. sonra teknoloji gelişti de ekranı kasayı büyüt sonra tüm bu teknolojiyi tekrar küçült ve devamlı pazar oluştur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anafor

Böyle bir telefon yapıpta içine Gyro sensör koymayan zihniyeti kınıyorum. Böyle bir üründe gyro sensör nasıl olmaz ya?

dostum gyro sensöre ihtiyacı yok.gyro sensörün yaptıklarını yapan birkaç sensör var bu telefonda..haa adı gyro değil sadece..misal bende xt720 var çok güzel yarış oyunu oynayabiliyorum.anlıyacağın motorola kendi yapıyor gyro sensörünü :)
  • Bugün bu telefonu birazcık kurcalama fırsatı buldum. Android ile tanışmam şu şekilde oldu, motorola qliq, htc desire, lg optimus black. Kimisi motorolaya kötü der, kimisi iyi der, bilemeyeceğim fakat kullandığım üç telefondan malzeme (özellikle malzeme ve işçilik muazzam) ve yazılım desteği açısından en iyisi motorola qliq idi. (2009'da çıkan qliq eclair sürüm güncellemesi geldi en son) Şu anda da bugün incelediğim (atrix 2, droid razr ve droid 3 ü de inceledim) droid razr modelini almayı planlıyorum. Telefonun tutuşu ilk başta biraz garip geldi. Ekranı kocaman olduğu gibi kendisi de kocaman. Atrix 2 ile aynı ekrana sahip olmasına rağmen ondan bir santim falan daha uzun, azcık da genişti. Inceliği, bilemiyorum, bana çok kullanışlı gelmedi. Sonyericson Xperia Arc mesela kasa tasarım (tutuş/kavrayış/inceliğin kullanımı) konusunda daha iyi. Buna alışılır herhalde birkaç günde. Öyle rahatsız edici bir yanı yok nihayetinde.

Dikkatimi çeken -çok gerekli mi bilemiyorum- bir diğer özelliği de bu telefonda GLONASS uydu alıcı olmasıdır. GPS bilindiği üzere ABD tarafından sağlanan bir hizmettir. GLONASS ise rusların 1996'da bitirdiği bir konum belirleme hizmetidir. Ayrıntılı bilgim yok ama hata oranları şöyle. GPS; 75 metre, GLONASS; 27 m. Şimdi herkes bizim telefon nasıl tam tutturuyor vs bir şeyler söyleyebilirler, bir şey demiyorum fakat bunlar bilimsel veriler ve bu konu hakkında -dediğim gibi- ayrıntılı bilgim yok gerçekten. (Denizciyim, bu kadar (75m) hata verse boğazdan gemi geçemezdi herhalde) (Hata oranı da "incelik" denen bir tabirle anlatılıyordu, belki başka bir şeye delalet ediyordur) Sadece buna sahip olmak fikri hoşuma gidiyor.

EDIT: Telefon GPS ve GLONASS'ı beraber kullanıyor, nitekim daha iyi sonuç veriyor. (İkisinin toplam 50 ye yakın uydusu var sanırım, GLONASS ın 24 adet. GLONASS'ı iphone 4 te kullanıyormuş Assited GPS (şekebe destekli sanırım) ile beraber.

Telefonda gyro olmaması ilginç gerçekten. qliq te var mıydı bilemeyeceğim ama gyro varmış gibi kullanıyordum. google sky map mesela sorunsuz çalışıyordu, keza hareket sensörlü oyunlar. Bir arkadaş da droid te de olmadığını söylemişti. Eminim bunu halletmenin bir yolunu bulmuştur motorola. Bunun haricinde NFC olmasını da bekliyordum ben (aslında sanıyordum), yokmuş. NFC artık KGS (otoban/köprü) ve iett'lerde geçiyor/başlıyor. DLNA ve MicroHDMI var.

Yalnız telefonu eline aldığında harbiden çok güzel bir şeye sahip olduğunu düşünüyor insan. Arkadasındaki kevlar kısım (tutuşu çok kolaylaştırıyor -kaymıyor- ve yumuşak bir his veriyor aynı zamanda), tasarımındaki sıra dışılık (samsung ve LG lerin kalas tasarımı, htc lerin birbirine benzer modellerinden sonra çok iyi gelir hakikaten) ve muazzam ekran kalitesi (super amoled kullanıyor) tamamen telefonu mükemmel kılıyor diyebilirim. Ekran parlaklığı atrix 2 den düşüktü. (Ayarları kurcalayıp artırayım dedim ama sondaydı ayar) Biraz bekleyip galaxy nexus premium (artık karıştırır oldum, 4.0 lı model) almayı düşünüyordum ama bu telefonu almak konusunda kararımı kesinleştirdim. Birkaç güne alırsam doğru dürüst bir yorum yazabilirim sanırım.

EDIT 2: Motoblur da özlediğim bir programdır; bunu da belirtmek istiyorum. Bu sosyal medya olayının telefonla optimizasyonunu herhalde en iyi motoblur yapıyor. HTC Sense (Friend Caster dı sanırım o) de kullanmış biri olarak motoblur'u tek geçerim. LG'nin ki tam bir hayal kırıklığı zaten. Telefonun motorola ara yüzü de tecrübe ettiğim kadarıyla çok iyiydi. Menüleri vs epey hoşuma gitti. 4.0 güncellemesinden sonra ne olur o zaman bakmak gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simbolmina -- 24 Ocak 2012; 1:18:33 >

• Dün aldım pek kurcalayamadım ama kamerası biraz vasat geldi bana. İnceliği ve tutuş konforu çok iyi. Telin arka kısmında hafif ısınmayı hissediliyor. Tam flashlı sitelerde hiç donma takılma olmuyor.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.