Şimdi Ara

Motorola Mpx220 Alsam İyi Olur mu?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1- Mp3 zil sesi oluyor.
    2- Tuş takımı ekranda iz bırakıyor. (çok dikkatli olmama rağmen)
    3- Ararken veya cevap verirken kimi kısa süreli kilitlenmeler oluyor(windowstan kaynaklanıyor sanırım)
    4- Sesi az çıkıyor (Çantadayken pek çoğunda duymuyorum)
    5- Tuş takımında herhangi bir renk değişimi olmadı
    6- Bir kere ekranı kilitlendi ve sonuçta değişime girdi.
    7- Şimdi yine serviste (kamera arızası)
    8- Çok şık bir telefon
    9- Bence kapaklı teller daha sık arıza yapıyor.
    10- Sorunsuz kullanım istiyorsan alma. Git içinde işletim sistemi olmayan sadece bir telefon al. Başka bir şey yapmanın önemi yok. Resim için bir kamera ve müzik içinde mp3 çalar al. Daha kullanışlı olur. Başın da ağrımaz.
  • ya bu telefon için kamerası kotu diyosunuz.
    ben sx1 kullanıyorum kamerası vga .
    sx1 e gorede kotumu mesela cunku mpx220 almayı dusunuyorum
  • evet netlik olarak sx1 vga kamerası daha iyidir.
  • kamera fazla işine yaramıyorsa mpx220 alma mpx200 al
  • quote:

Orjinalden alıntı: BatuhanK

kamera fazla işine yaramıyorsa mpx220 alma mpx200 al

nyse o zmn ben en iisi bu ara telefon deiştirmekten vazgeçiyim
    genede saolun
  • Ya neyle neyi mukayese ediyorsunuz??? İhtiyacı olmayan zaten MPX200 de almaz 220 de almaz. Hangi telefonda Windows var? Bu biir. Hangi nokia nın çift çekirdekli işlemcisi var? Bu iki. Smart fonları bırakın aptal telefonlar dahil bütün piyasada en hızlı telefon hangisi girin ilgili sitelere de benchmak sonuçlarını inceleyin.. Bu üççç. Sevgili nokialarınız 512MB lık kartı çakınca yerlede sürünüyor, benim MPX220 de 2GB lık miniSD var fiyatı = 95 YTL ydi. (şimdi bilmem) Bırakın çakılmayı hızında en ufak bi değişiklik yok, şimdi bana 2GB lık kart takıp da çakılmayacak nokia gösterin (N91 hariç) Bu döööört.

Ayrıca MP3 den zil sesi olmuyormuşş..... Komik, bırakın MP3 ü 3gp kilibinden zil sesi yapıp zil çaldığından dış ekrandan klibi seyredersin!

Windows nedir bilirmisiniz Windows?
  • kamerası tam bir fiyasko SX1 in vga camerası bundan çok çok net bu birr
    teknik servis desteğinin zayıflığı ikiiiii
    kötü malzeme kalitesi üççç
    b.tooth ile veri transferi oldukça yavaşş dört
    kilitlenme ve benzeri yazılım hatalarıda mevcut beşş
    ayrıca motorola sitesinde 512 mb e kadar hafıza kartını desteklediği yazıyor .
    ve sonuçta motorola satmaya kalk bakalım kaç para edecek senin o beğenmediğin nokiaların yarı fiyatı bile etmez.
  • ayrıca çağrı geldiğinde klip oynatmak windowsa özgü değil onu symbian da yapıyor biz windowsu biliyoruz ama senin symbian dan haberin yok galiba.
  • nohyacılar basmış burayı bilip bilmeden konuşuyolar.

teknik servis kötü demişler o modeksandaydı artık genpa aldı öyle bir sorun olacağını düşünmüyorum.

kilitlenme ve yazılım hatası demişler 1.47 romda çoğu sorun(hatta hepsi) ortadan kalkıyor(sesin az olması da dahil)

512 mb a kadar kart takılabiliyor denmiş mpx.gen.tr de 2 gb takan var ve çok memnun

ayrıca arkadaşın biri
    quote:

ve sonuçta motorola satmaya kalk bakalım kaç para edecek senin o beğenmediğin nokiaların yarı fiyatı bile etmez.

demiş. sen telefonu al sat yapmak için mi kullanıyorsun yoksa kullanmak için mi? bu telefon uzun süreli kullanılabilcek bir telefon senin nokialar gibi 3 ayda modası geçenlerden değil.

bende bazı deneyimlerimden bahsedyim

geceleri uçuş moduna alıp, gündüz yaklaşık 30-40 dakika müzik ve 15 dakika konuşup ortalama kurcaladığınızda 3 günü rahat çıkarıyor.

bluetooth u evet yavaş onu kabul ediyorum ancak bilgisayarda 17 kb/sn ile çalışıyor.

isterseniz arkadaşların dediği gibi my documents e atıp ya da app.data/sounds un içine atıp mp3leri zil sesi olarak kullanabiliyorsunuz ya da daha kolay bi yöntem RJV tonesetter adlı programla herhangi bir yerdeki mp3, WMA vs. dosyaları zil sesi, mesaj sesi, alarm sesi vs. olarak ayarlayabiliyorsunuz.

sabit ayarlı nokia vs. gibi(symbianda kullandım kesmedi) telefoları kullanmaktansa kolayca özelleştirebildiğim (sizin tabirinizle HANTAL) MPx220 kullanırım daha iyi

• uzun süreli kullanmakmı telefon teknolojisi bu kadar hızlı ilerlerken bir telefonu uzun süre kullanırsan teknolojiden oldukça uzaklaşırsın 3.2 mp camera çıktı b.tooth mesafesi 100 metreye çıktı WLAN zart zurt birsürü sey...(para etmeyince ikinci eli sığındıgınız tek şey teli satmak içinmi yoksa kullanmak içinmi alıyorsun lafı oluyor.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: yakinn

uzun süreli kullanmakmı telefon teknolojisi bu kadar hızlı ilerlerken bir telefonu uzun süre kullanırsan teknolojiden oldukça uzaklaşırsın 3.2 mp camera çıktı b.tooth mesafesi 100 metreye çıktı WLAN zart zurt birsürü sey...(para etmeyince ikinci eli sığındıgınız tek şey teli satmak içinmi yoksa kullanmak içinmi alıyorsun lafı oluyor.)

Dostum şu anda elimde 5 tane telefon mevcut 3 motorola (mpx220-v3i-v3 black) 2 nokia (9500 ve 6680) sana şunu sölim performans ve kalite bakımından mpx220 çoğu nokia yı tokatlar ayrıca nokia nın şu anda 9500 hariç
    çift çekirdekli işlemci kullandığı hangi telefon var ? Sen telefonlardaki 3.2mp yi övüyorsan o zaman ben sana canon a70 ve sony cybershot bu 2 cihazda 3.2 mp bunların foto kalitesini sunayım telefonda 10mp çıkarsalar ne olcak yaa görüyoz şu anda piyasadaki tellerin foto kalitesini bence hepsi berbat ayrıca foto kalitesinde kesinlikle
    lider marka şu anda ve görünen oki herzaman sonyericsson olcak.ayrıca bluetooth 100 metre ve WLAN diyorsun bunlar dediğin gibi artık hayatın vazgeçilmezleri arasında ama bunları kullanacak olsam ki kullanıyorum yani emin ol kullanacağım son işletim sistemi symbian olur windows mobile dururken symbiana
    ne hacet yani.Birde bence nokianın bana göre takdire şayan 3 modeli var oda 9500-7710 ve n93 gerisi bana göre traş.2.elde para etme meseleside bence sığınmayla alakası yok ben cihazı alırım kullanırım ve satarkende illaki zararına satarım yoksa nokialarda zarar edilmiyomu ?görüyoruz zarar edilmediğini bkz:2.el
    bölümüne nedense çoğunluk nokia satılıyor 2.elde yoksa alan adam memnun kalmıyomu yada aradığını bulamayıp hayal kırıklığınamı uğruyor bence evet bu yazdıklarımın hepsi oluyor ki adam yeni modeli düşünmek için kullandığı modeli satıyor satılmazsa zarar edeyim biraz düşüncesiyle eninde sonunda satıyor olay bu yani.
    Ayrıca şu andaki mpx220 de kesinlikle burada yazan sorunların hiçbirisini yaşamadım kamerası kötü olabilir ama dediğim gibi kamera olsa ne olur olmasa ne olur.versiyonu 1.47 yap kafan rahat mpx in rahat olsun bak keyfine.hadi kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LunarGuardian -- 6 Haziran 2006; 6:21:09 >

• quote:

kamerası tam bir fiyasko SX1 in vga camerası bundan çok çok net bu birr
    teknik servis desteğinin zayıflığı ikiiiii
    kötü malzeme kalitesi üççç
    b.tooth ile veri transferi oldukça yavaşş dört
    kilitlenme ve benzeri yazılım hatalarıda mevcut beşş
    ayrıca motorola sitesinde 512 mb e kadar hafıza kartını desteklediği yazıyor .

Dediğim gibi ihtiyacı olmayan MPX almaz! 512mb destekler diyorsun ben de 2GB kullandığımı söylüyorum. Yakında 4GB çıkacak ve ben onu kullanıyor olacağım. Sense nokianla halen 256 lık kartla mı çakılıyor yoksa 512lik lemi hesabı yapıyor olacaksın.

1.43, 1.47 ve 1.49 ROMlarında kesinlikle hiçbir problem, kilitlenme vs.. yoktur. Şu an 1.47 var ve Türkçe gayet stabil..

Bluetooth yavaş HAKLISIN

Teknik servis desteği aptalca HAKLISIN

Malzeme kalitesi kötü - Nokiayla mukayese edersen MPX220 nin işçiliği Ferrari gibi kalır ama MPX200 e göre evet kötü.

Gelelim ikinci el meselesine; geçenlerde birbuçuk yıl kullandığım ve o zamanlar 360YTL ye aldığım MPX200ümü 250YTLye 10dk içinde sattım. Dediğim gibi ihtiyacı olmayan zaten MPX almaz.

Diğer yandan burada iddia ediyorum hiçbir Nokia asla ve kat'a MPX220 ye hız ve esneklik açısından yaklaşamaz.

http://www.jbenchmark.com/phonedetails.jsp?D=Motorola%20MPx220

Buyrun, tarafsız bir inceleme ve sonuç... Diğer modellere de çekinmeden bakın lütfen. Bakın ki neyle neyi mukayese ettiğinizi anlayın. 9500 ler N90 lar nerelerde kalmış! Modası geçmiş olabilir ama halen DÜNYANIN EN HIZLI TELEFONU...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhardware -- 6 Haziran 2006; 21:46:17 >

• he bi sizin telefonlarınız destekliyor 2 gb hafıza kartlarını başka hiç bi nokia desteklemiyor biraz araştır bakalım hafiza konusunda yarışa girersen kaybedersin zira 4 gb sabit diskli telefon türkiyede sadece nokia da.
    mpx200 ü 250 ye alan varsa banada haber ver bizim telefoncu arkadaşta var 100 e veriyor ondan alayımda bende satayım.
    ben suan nokia telimde 1 gb hafıza kartı kullanıyorum ve gayet hızındanda memnunum.
    1 mp3 parçasını b.tooth la transfer etmesi saatler alıyor bumudur teknoloji bırakın
    ayrıca sefil nokia kelimesinden dolayı seni şikayet ettim
    2 ayda tuş takımı kararan bir telefonun malzeme kalitesini nokia la kıyaslaman bir facia.
  • quote:

Orjinalden alıntı: WOWOZANGE

quote:

uzun süreli kullanmakmı telefon teknolojisi bu kadar hızlı ilerlerken bir telefonu uzun süre kullanırsan teknolojiden oldukça uzaklaşırsın 3.2 mp camera çıktı b.tooth mesafesi 100 metreye çıktı WLAN zart zurt birsürü sey...(para etmeyince ikinci eli sığındıgınız tek şey teli satmak içinmi yoksa kullanmak içinmi alıyorsun lafı oluyor.)

Dostum şu anda elimde 5 tane telefon mevcut 3 motorola (mpx220-v3i-v3 black) 2 nokia (9500 ve 6680) sana şunu sölim performans ve kalite bakımından mpx220 çoğu nokia yı tokatlar ayrıca nokia nın şu anda 9500 hariç
    çift çekirdekli işlemci kullandığı hangi telefon var ? Sen telefonlardaki 3.2mp yi övüyorsan o zaman ben sana canon a70 ve sony cybershot bu 2 cihazda 3.2 mp bunların foto kalitesini sunayım telefonda 10mp çıkarsalar ne olcak yaa görüyoz şu anda piyasadaki tellerin foto kalitesini bence hepsi berbat ayrıca foto kalitesinde kesinlikle
    lider marka şu anda ve görünen oki herzaman sonyericsson olcak.ayrıca bluetooth 100 metre ve WLAN diyorsun bunlar dediğin gibi artık hayatın vazgeçilmezleri arasında ama bunları kullanacak olsam ki kullanıyorum yani emin ol kullanacağım son işletim sistemi symbian olur windows mobile dururken symbiana
    ne hacet yani.Birde bence nokianın bana göre takdire şayan 3 modeli var oda 9500-7710 ve n93 gerisi bana göre traş.2.elde para etme meseleside bence sığınmayla alakası yok ben cihazı alırım kullanırım ve satarkende illaki zararına satarım yoksa nokialarda zarar edilmiyomu ?görüyoruz zarar edilmediğini bkz:2.el
    bölümüne nedense çoğunluk nokia satılıyor 2.elde yoksa alan adam memnun kalmıyomu yada aradığını bulamayıp hayal kırıklığınamı uğruyor bence evet bu yazdıklarımın hepsi oluyor ki adam yeni modeli düşünmek için kullandığı modeli satıyor satılmazsa zarar edeyim biraz düşüncesiyle eninde sonunda satıyor olay bu yani.
    Ayrıca şu andaki mpx220 de kesinlikle burada yazan sorunların hiçbirisini yaşamadım kamerası kötü olabilir ama dediğim gibi kamera olsa ne olur olmasa ne olur.versiyonu 1.47 yap kafan rahat mpx in rahat olsun bak keyfine.hadi kolay gelsin...

hehe telinin camerası bukadar kotü olunca telefon camerasıyla fotograf makinası cameralarını kıyaslayıp cep teli cameralarına çamur atmak yapabileceğin en mantıklı iş tebrik ederim seni.
    nokia nın 2. elde daha çok satılıyor olması alanların memnun olmamasından değil en çok satılan telefon markası yani sayısal olarak piyasada daha çok telefonu olduğundan kaynaklanıyor ama sen illaki çamur atacaksın ya alan memnun olmuyormuş muş ta neymiş hikayeee kendini kandırma.

• quote:

he bi sizin telefonlarınız destekliyor 2 gb hafıza kartlarını başka hiç bi nokia desteklemiyor biraz araştır bakalım hafiza konusunda yarışa girersen kaybedersin zira 4 gb sabit diskli telefon türkiyede sadece nokia da.
    mpx200 ü 250 ye alan varsa banada haber ver bizim telefoncu arkadaşta var 100 e veriyor ondan alayımda bende satayım.
    ben suan nokia telimde 1 gb hafıza kartı kullanıyorum ve gayet hızındanda memnunum.
    1 mp3 parçasını b.tooth la transfer etmesi saatler alıyor bumudur teknoloji bırakın
    ayrıca sefil nokia kelimesinden dolayı seni şikayet ettim
    2 ayda tuş takımı kararan bir telefonun malzeme kalitesini nokia la kıyaslaman bir facia.

Altı aydır kullanıyorum en ufak bir renk değişikliği yok!
    Ben 250 ye sattım ister inan ister inanma!
    Arkadaşımda 6630 var üzerinde de 512MB DV-RS-MMC kart var ve tel. resmen kağnı gibi çalışıyor. Az daha bastırsan duracak merett.
    N91 hariç dediiğimi okumamışsın galiba! Fiyatı facia olan bir telefonun kendisi cennet meyvesi olsa ne fayda?

Hepsi yaşanmış deneyimlerdir. Biz başkaları gibi palavra inceleme yapmıyoruz... Şikayetin için saol.

• bende 3 ay kullandım mpx220 yi tuş takımı 2 ayda kararınca servise gittim dedilerki parçası yok bende fitil oldum sattım senin tuş takımın kararmadıysa demekki üretimde standardı yaklayamamış motorola bana ukala diyen arkadaşı muhatap alıp cevap bile vermiyorum önce hitap etmesini öğrenmeli insan.
  • olay fanatikliğe dönmüş bile:)
    nokia kullanıyorum, ekonomik krize girene kadar çok tel değiştirdim...
    genelde nokia idi...
    fanatik de değilim nokia yada motorolada...
    ama olay symbian ve windows mobile arasında seçim yapmaya kalırsa, windows mobile kat ve katı symbianın, yapılacakların sınırı donanımın limitlerinde...
    bu symbiandan daha eski, oturmuş, ve arkasında microsoft gibi büyük bi devin olmasından kaynaklanıyo tabi...
    symbiana da hakim olan son kullanıcılar çoğaldıkça donanimlarin el verdiği sürece çok fonksiyonel işlevlere sahip olunabilir...
    ama symbian nokianın tekelinde kalmaya mahkum...
    çünkü symbianın büyük hak payı nokianın, o yüzden nokia her sene düzinece symbianlı tel çıkartırken, sonyericsson samsung gibi diğer firmalarbi iki tane çıkarıyo...
    nokianın yaptığı ise tam bi pazarlama stratejisi... tüm symbianlı telefonlar neredeyse (istisnalar mevcut ama az) birbirinin aynı donanıma sahip. şahin görünümlü doğan misali, göz boyama bu da... muhabbet hat, hazır kartın iki koldan aynı şirkete para kazandırması gibi, vestel regal gibi...

ama mpx200 den 220ye bilenler bilir, bi çok fark far, olay bu olmalıdır...
    6600 2003te çıktı,6630 yada türevleri 2005-2006, kamera kalitesi dışında kullananlar farkedecektir, fazla hissedilebilir bi fark yok...

motorolayı eleştiren de bazı yerlerde haklıdır...
    teknik desteğini haketmeyen bi firmaya vermişler... eline düşen lanet okuyo...

ama sonuç olarak, motorola mpx220 fonksiyonellik açısından nokianın bi çok modeline fark atar, bisene sonra çıkmış modellerine bile...
    ama n serisi tabiki mpx220ye göre üst bi sınıf, ama çıkış seneleri farklı, yine de karşılaştırmak abes kaçar, çünkü n serisi neredeyse dizüstü bilgisayarlar fiyatında, mpx220 ise 500ytl...
    ayrıca n90 fiyatına çok güzel smart fonlar bulabilirsiniz, mpx220 gibi, ve o fiyata alabileceğiniz smart fonlara çok fazla eleştiride bulunabileceğinizi sanmıyorum...

nokia kullanıyorum, ama gönlüm motorolada, bi de teknik servis rezaleti olmasa:)

saygılar...

• bravo zurani kardeş keşke herkes senin gibi objektif ve ılımlı olabilse ama adamlar kullandıkların telin özelliklerini yazacaklarına yok su kadar kart takınca çakılmayacak nokia tanımıyorum sefil nokia gibi ibareler kullanıp forumu gerginliğe sürüklüyorlar bende bu telefonu beğenerek aldım ama yukarıdaki sebeplerden dolayı satmak zorunda kaldım ne kadar ii bir tel olduğunu biliyorum ama bu tür söylemler beni bu telefonun zayıf yönlerini vurgulamaya itip sanki telefona tavır aldım izlemini yaratmama neden oldu oysa mpx220 gerçekten güzel bir telefon bir kaç eksiğine rağmen ama her telde bu tür eksikler bazı avantajlar olabilir önemli olan bunları rakip markaları kötülemeden vurgulamak.
  • fanatizm yaşamımızın her yerinde var abi, tuttuğumuz takımdan en yakın arkadaşlarımızla polemiğe girip, kırıcı olabiliyoruz...
    forumlarda yaşanması doğal, keşke biraz daha saygı ve ılım olsa...
    öyle forumları okurken, insan kendini çok daha iyi hissediyo, böyle forumlarda ise insan gerginleşiyo istemesede:)
    arkadaşımın mpx220si var, gerçekten tuşları aşındı, gerçi 6 ay oldu, ve o telefonu hor kullanır, ve aldığın teli servise götürüp, parça yok kardeşim cevabını almak çok sinir bozucu... modeksan çok kötü bi teknik servis...www.sikayetvar.com dan merak edenler okuyabilir...

bide tel olayında bi faktör...
    şans faktörü...
    sen alırsın çok titiz kullanırsın, ama sorun yaşarsın, arkadaşın alır hor kullanır, kapı gibi hiç bişi olmaz aynı modelde, murphy kanunu gibi walla...

yıllarca babama anlatamadım bu şans olayını, tel bozuluyo, bozdun kötü kurcalaya kurcalaya diye yapıştıryo:)
    ulen nasıl üstüne titrediğimi bilse, gözleri yaşarır bea, ama gel de inandır...

işte forumlarda bu konuya güzel cevaplar alabiliyosun...

çünkü aynı modeli bi çok insan kurcalarken çok farklı deneyimler yaşayabiliyo...

son olarak mpxlerdeki donanimsal sorunlar harici, çok genel olarak kullanıcıdan kaynaklanıyo, çok fonksiyönel olduğundan dolayı kullananlar çok fazla zorlayabiliyo, bu da o telefon için doğal...

• bir de şunu söyleyim gümüş mpx220 lerdeki tuşlar kararıyor kullanılan malzemeden dolay, siyahlarda böyle bir sorun yok
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.