Şimdi Ara

MOTOROLA SBG6580 SURFboard Uydunet Modem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
5
Favori
5.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amerika' dan ısmarladığım MOTOROLA SBG6580 SURFboard modemim bugün geldi ve hemen bağlayarak kullanmaya başladım... İlk yarım günlük kullanım tecrübeme göre Netmaster modeme göre wireless çekim alanı çok daha fazla... Ayrıca sayfaların açılma hızları ve download hızlarında belirgin bir iyileşme farkettim... Daha önceleri 95 mb' ı geçmeyen speedtestler 97 civarında :

• Gümrük sıkıntısı oldu mu acaba ? bir de hangi siteden satın aldınız ? gebel performans hakkında daha fazla bilgi verebilirseniz çok iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Gümrük sıkıntısı olmadı çünkü ebay' den alırken gümrük vergisi üzerine eklenip tahsil ediliyor peşin ödüyorsun yani... Genel performans çok iyi örnek olarak download testi vereyim : Stabil olarak bu seviyenin altına düşmedi...

• 802.11ac destekli Motorola Surfboard Extreme SBG6782-AC modeli de varmış. Keşke ülkemizde de satılsa.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16825390004
  • quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

Amerika' dan ısmarladığım MOTOROLA SBG6580 SURFboard modemim bugün geldi ve hemen bağlayarak kullanmaya başladım... İlk yarım günlük kullanım tecrübeme göre Netmaster modeme göre wireless çekim alanı çok daha fazla... Ayrıca sayfaların açılma hızları ve download hızlarında belirgin bir iyileşme farkettim... Daha önceleri 95 mb' ı geçmeyen speedtestler 97 civarında :

bende ebay den almayı düşünüyorum, satın aldığınız linki buraya koyabilirmisniz,

ayrıca hemen bağlayarak kullanmaya başladım demişsiniz, benim bildiğim kadarı ile bağlantıdan sonra turksat aranıp modemin mac adresini kayıt ettiriliyor, şimdiye kadar arıza için gelen ekipler böyle yapıyorlardı diye biliyorum.

geçenlerde benim netmaster cbz384 modem IP alamadı telefon ettim ertesi gün gelen eleman modeminiz arızalanmış dedi söktü gidiyor peki dedim yerine modem takmayacakmısınız, arkadaşı aradım o getirecek dedi, neyse bir gün daha bekledik elman geldi modemi taktı ve aradı mac adresini söyledi, giderkende bir saate net gelir dedi, iyi dedik eleman gitti akşam oldu gelen giden yok yine aradım meğerse modemi kaydetmeyi unutmuşlar, fakat akabinde başka bir eleman geldi elinde benim modemle birlikte o ne dedim arızalı değil sizin modeminiz dedi, ee peki neden bağlanmıyor dedim, ben biliyorum dedi ve bir sandalye alıp koridordaki kutuyu açtı orada bulunan kablo birleştiricisi (iki tarafı dişi ve başına konnektörler geçiyor, splitter değil) onu söktü ve yerine cebinden çıkardığı splitteri bağladı, ve modemide yerine bağlayıp merkezi aradı mac adresini okudu kayıt ettirdi, ve bana giderken net yarım saate gelecek dedi gitti, ne yarım saati tam 3-4 saat bekledim yine yok bişi sonra kendisi aradı ve dediki bizim burda bi salak kız var kayıt etmeyi unutmuş, şimdi acilen kayıt yaptırıyorum, ve dediği gibi 10 dakkaya geldi net bağlantısı. daha sonra bana abi direk kablo çektirme imkanın varsa çektir diğer merkezi sistemden gelen sinyaller internete karışıp bozuyor dedi, bende merdiven boşluğundan modeme direk kablo çektirip kendisini aradım geldi aşağıdan bir başladı eve kadar kontrol etti benim taktığım konnektörleri kesip attı kendisi daha kaliteli konnektörler bağladı sinyalleri ayarladı ve gitti bakalım şimdilik iyi 15-20 gündür sorun yok, fakat arada bir sayfalar çok geç açılıyor bilhassa D.H forumda daha sık oluyor bu sorun.

• engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    Hemen bağlayıp internete bağlandım demem yani 444 0 126 ' yı arayıp modem MAC kodlarını kaydettirdikten sonra ; o da 1 dakika sürmedi yani... Ebay linki :http://www.ebay.com/itm/Motorola-SURFboard-SBG6580-409-6-Mbps-Cable-Modem-BEST-OFFER-/111500180416?pt=PCC_Modems&hash=item19f5edbbc0 Orada yazdığı gibi 95 dolar modem fiyatı ; 21.72 dolar posta ve 30.55 dolar da gümrük vergisi... Biraz pahalıya geliyor gümrük + posta ama bence dandik modemlere göre çok iyi performansı var o yüzden tavsiye ediyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

Hemen bağlayıp internete bağlandım demem yani 444 0 126 ' yı arayıp modem MAC kodlarını kaydettirdikten sonra ; o da 1 dakika sürmedi yani... Ebay linki :http://www.ebay.com/itm/Motorola-SURFboard-SBG6580-409-6-Mbps-Cable-Modem-BEST-OFFER-/111500180416?pt=PCC_Modems&hash=item19f5edbbc0 Orada yazdığı gibi 95 dolar modem fiyatı ; 21.72 dolar posta ve 30.55 dolar da gümrük vergisi... Biraz pahalıya geliyor gümrük + posta ama bence dandik modemlere göre çok iyi performansı var o yüzden tavsiye ediyorum...

birde bunu buldum, bende ingilizce yok bir bakıp bilgi verirseniz.

http://www.ebay.com/itm/Motorola-SBG6580-Surfboard-Cable-Modem-DOCSIS-3-0-SBG-6580-Comcast-TWC-COX-NEW/171427113421?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D27538%26meid%3D2d7207e5800245bf99c6448deeee3ba6%26pid%3D100005%26prg%3D11353%26rk%3D1%26rkt%3D6%26sd%3D111500180416&rt=nc

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    Evet o daha ucuza geliyor : 92 dolar modem ; 19.18 dolar posta masrafı + 29.27 dolar da gümrük... Bunu tercih edebilirsiniz...
  • Ben 72 dolara aldım açık arttırmadan parayı ödedim ama arkadaşlar kafayı karıştırdı. 20 küsür dolar gümrük yine 20 küsür de kargo bedeli. Arkadaşlar 72 dolara aldığın için gümrük ödemene gerek yoktu dediler.
  • Nedense ebay motorola modemlere hep gümrük çıkarıyor herhalde daha önce sorun çıkmış modemlerle ilgili... Gümrüğü ödeyince direkt adresine geliyor paket yani hiç uğraşmıyorsun ...
  • Geldi türkiyeye sorun olmadı, istanbuldan yurtiçi kargoya verdiler, yurtiçi kargo boluyu geçebilirse yarın elimde modem
  • Bu modem keşke normal şekilde gelebilse. İlla ebay den almak zorundayız. Çok stabil ve wifi si oldukça güçlü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • siz kullanıyor musunuz?
  • Evet uzun süredir kullanıyorum ve çok memnunum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürün elime ulaştı ama Ebaydeki zenci teyze Brand new diye bana kullanılmış ürün satmış umarım arızalı değildir. Saatin 5 olması heyecanla bekliyorum. heme gidip interneti 25 Mbit yaptırıp Mac id yi bildirip kullanmak istiyorum
  • Modem gayet güzel çalışıyo sıkıntı yok. Ama daha 25mbit e geçemedim. Gece 12 den sonra aktive olacak dediler.
  • Rouvax kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle kullan çok memnun kalacaksın...
  • Teşekkürler bi de gece 12 yi beklemeseydik iyi olacaktı :D
  • Gece 12 yi geçti ama 25 mbit i göremiyoum hala 10mbit
    modemin fişi çekip takmaktan başka yapılacak bişey varmı ?
  • son durum nedir ? ..alır almaz firmware 'mi yükletmek gerekecek uydunet'ten ? kopmalar, bağlanamama sorunları devam mi yada var mi ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.