Şimdi Ara

Motorsiklet Tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
6.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sizlerin engin tecrübelerine ve yardımına ihtiyacım var. Yeni iş yerim ve evim arası 10KM ve ben bu mesafeyi otobüs,minibüs veya otomobil yerine daha ekonomik ve konforlu bir şekilde katedmek istiyorum. Amacım ufak bir scooter veya elektrikli bisiklet gibi bir araç edinmek. 10+10 toplam günde 20 KM yol yapacağım bu araçla, ve yolun yarısı giderken yokuş aşağı gelirken rampa yukarı olacak. yani yolda kalmak da istemiyorum. bütçe olarak şimdilik fazla birşey ayıramıyorum ama 2000 lira diyelim. İkinci el de olabilir illa sıfır olması şart değil maksat iş görülsün, ayrıca daha önce motor tecrübem ve a2 ehliyetim de yok. belirtmek istedim.
    Elektrikli bisiklet yarı yolda bırakır, masrafı fazla olur,bataryası ölünce bulmak zor olur ,yavaştır,rahatsızdır gibi şikayetler duydum. kararsız kaldım. Scooter ise sonuçta motorlu taşıt kategorisinde, vergisiydi,benziniydi,ehliyetiydi tuzlu olur gibime geliyor. birde size danışayım dedim. Fikir ve önerisi olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hi-Tech-Man -- 2 Nisan 2012; 20:28:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hi-Tech-Man

Selam DH motorcuları,
    Sizlerin engin tecrübelerine ve yardımına ihtiyacım var. Yeni iş yerim ve evim arası 10KM ve ben bu mesafeyi otobüs,minibüs veya otomobil yerine daha ekonomik ve konforlu bir şekilde katedmek istiyorum. Amacım ufak bir scooter veya elektrikli bisiklet gibi bir araç edinmek. 10+10 toplam günde 20 KM yol yapacağım bu araçla, ve yolun yarısı giderken yokuş aşağı gelirken rampa yukarı olacak. yani yolda kalmak da istemiyorum. bütçe olarak şimdilik fazla birşey ayıramıyorum ama 2000 lira diyelim. İkinci el de olabilir illa sıfır olması şart değil maksat iş görülsün, ayrıca daha önce motor tecrübem ve a2 ehliyetim de yok. belirtmek istedim.
    Elektrikli bisiklet yarı yolda bırakır, masrafı fazla olur,bataryası ölünce bulmak zor olur ,yavaştır,rahatsızdır gibi şikayetler duydum. kararsız kaldım. Scooter ise sonuçta motorlu taşıt kategorisinde, vergisiydi,benziniydi,ehliyetiydi tuzlu olur gibime geliyor. birde size danışayım dedim. Fikir ve önerisi olan?

http://forum.donanimhaber.com/m_57441632/tm.htm

şu motoru incele sahıbıyle gorus

• yamaha bw100 modeli sanırım. sahibi istanbulda, bense izmir. cevap için teşekkürler. yalnız bu 100 cc sanırım. 50 cc altı motorlarda ehliyet gerekiyor mu?
  • trafik kanununa göre tüm motorlu araçlarda ehliyet zorunludur.. motor hacmi bir şey değiştirmez.. 50cc ve altı için ehliyet zorunlu değil sözü sadece şehir efsanesidir..
  • elektrik motorları motor değil mi ?
  • hocam sana öyle dandik çin malı motor tavsiye etmeyeceğim.kymco agility 125 bu motor gerçekten diğer scooterlara göre güzel bir motor.yakıt konusunda tasarrufludur.size sorun çıkartmaz.yani bi alırsınız anca servis bakım zamanı geldiği zaman gidersiniz motoru kontrol ettirmeye o da.dış görünüş açısından bence çok güzel.sizin ihtiyaçlarınızı da fazlasıyla karşılayacaktır.ancak fiyat konusunda sizi biraz aşıyor.bu konuda tavsiyem ise kredi kartınız varsa belli miktarı peşin verip geri kalanını böldürünüz.kredi kartınız yoksa üzülmeyin çoğu motor bayiisinin anlaşmaları var bankalarla.kredi kartsız taksit de yapabiliyorlar eğer kredi borcunuz veya bankalarla sorununuz yoksa.ha bir de unutmadan 125lik olduğu için motor yılda 50-60lira civarı bir vergisi var.ama 3500liralık motorun da 50liralık vergisi olsun bir zahmet.bu meblağlar beni aşar diyorsanız o zaman 2000-2500liraya sıfır çin malı scooterlar var.onlar da işinizi görür ama kymcodan aldığınız rahatlığı o motorlarda alamazsınız.

• Çin mallarından zaten gına geldi, sapı elinde kalıyor. hiç bulaşmam. Bu kymco motorları fena durmuyor, baktım Bu agilenin birde city modeli var birde buna yakın super 8 modeli var , arada pek fark göremedim ama fiyatları da 4000 civarı sanırım. super 8 spor görünümlü biraz daha hoş duruyor. araştırmaya devam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çocuk Scooter tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Bisiklet tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    i
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • anlaşılan DHde pek motorcu yok.
  • Kymco agility ve agility city kendini kanıtlamış modellerdir. Tavsiye ederim. Elektrikli bisiklete hiç bulaşmayın ona vereceğiniz parayla iyi bir bisiklet alabilirsiniz, hem spor yaparsınız hem de ulaşacağınız yere keyifle gitmiş olursunuz.
  • Bugün Asya Motor, Arora, Yuki Mondial tarzı motorlar satan bayiye gittim motorları inceledim biraz, bahsettiğim modeller gerçekten kalitesiz ve insanın elinde kalacakmış hissi veriyor, oyuncak gibi bir plastik elbiseleri var ve hiç güven vermiyor.Zaten satıcının kendisi de "bu model motorların ister 125 ister 250lilik olsun farketmez otoyola çıkarsan elinde kalır servisten kurtaramazsın dedi" ki adam parça ve servis bayisi aynı zamanda. Arora ve Asya motorun yerli üretim olduğunu söyledi. Sonra dükkandaki Kymco super 8 modelini, gösterdi ki en pahalı model oydu 4100 lira gibi bir rakam ama 100bin km garantili ve 125 cc 13 beygirlik motorounu çok övdü. Bu motora kefilim elinde kalmaz dedi, bende kalitesini gördüm cidden farklı duruyor lakin önceki motorların hemen hemen 2 misli fiyatı var.
  • Mondial 125 mg deluxe 2000 tl sıfır , tipine aldanma eskilere nazaran daha sağlam modellerdir bunlar , bu paraya ancak bu kardeşim.
  • Teşekkür ederim yalnız ben scooter tarzı düşünüyorum. Aprilia scarabeo 200 modelini de baya beğendim ama tuzlu tabi.
    Bazı sorular

En iyi motor markası hangisidir ?
    Japon mu İtalyan mı?
    Vespa neden pahalı?
    Fiyat / performans olarak en iyi scooter hangisi
  • quote:

Teşekkür ederim yalnız ben scooter tarzı düşünüyorum. Aprilia scarabeo 200 modelini de baya beğendim ama tuzlu tabi.
    Bazı sorular

En iyi motor markası hangisidir ?
    Japon mu İtalyan mı?
    Vespa neden pahalı?
    Fiyat / performans olarak en iyi scooter hangisi

En iyi motor markası diye bişey yoktur..

japonların, italyanların motorları gayet iyi sağlam dayanıklı motorlardır..

hangisini beğenirsen, bütçene hangisi uyarsa o sana göre iyidir.

honda ,kawasaki suzuki,yamaha

vespa piaggio aprilla gilera

hepsi iyi motorlardır..

Vespa neden pahalı , vespa çok sağlam dayanıklıdır. scooter ı icat eden firmadır.

vespaya düzgün bakarsan torunun kullanır ,ülkemizde pahalı olmasına rağmen en iyi servis ve destek kalitesine sahiptir.

stoklarında satışta olan her motorun %99 parçası mevcuttur. hiç sıkıntı çekmezsin.1980 model vespanın parçaları bile hala mevcuttur.(ancak fiyatlar diğerlerine nazaran pahalıdır.)

son dönemlerde ülkemize giren kore malı sym -kymco ikilisi vardır bana göre fiyat performans olarak en iyi motorlardır.

en iyi hangisi dersen sym tavsiye ederim.servis sorunuda çekmezsin.

kymcoda çok iyi motordur fakat biraz servisi yedek parçası sorunludur.

Hikayenin özü,

paran var ise kesinlikle vespa-piaggio hiç bir sorun yaşamazsın ne motorda ne serviste

bunun yanında yamaha suzuki scooterlarıda çok iyi makinalardır, ancak özellikle yamahada problem yaşarsın servis ve parça..

yok fiyat performans bişey alayım diyorsan

sym veya kymco....

alacağın motoru iyi bir ustaya mutlaka göster..

Haydi kal sağlıcakla..

• İlk motor için en fazla 100 bilemedin 125 lik bişey olsun diyorum. bakınıyorum 2. ellere sürekli, uygun bişey denk getiremedim henüz. Piagio fly 100 ler nasıldır? ikinci elde 2700-3000 civarı istiyorlar sıfırı zaten 4500 falan.
    İkinci elde 2500 liraya, kymco super 8 veya sym fiddle 2 mi yoksa honda today-piagio fly mı önerirsiniz?
  • quote:

İlk motor için en fazla 100 bilemedin 125 lik bişey olsun diyorum. bakınıyorum 2. ellere sürekli, uygun bişey denk getiremedim henüz. Piagio fly 100 ler nasıldır? ikinci elde 2700-3000 civarı istiyorlar sıfırı zaten 4500 falan.
    İkinci elde 2500 liraya, kymco super 8 veya sym fiddle 2 mi yoksa honda today-piagio fly mı önerirsiniz?

Ben de İzmirdeyim. Aynı derdim var. İşe git gel 20 Km falan yapıyor.
    Bende scooter arıyorum. Bütçem max. 1.500 TL.
    Mondial 150 ZN modeli var gözüme çarpan.
    Konuyu takip ediyorum. Ama bütçe kısıtlı işte...
  • 125 lik cup aldım, acemiliği atlatırsam kazasız zevkli bişeye benziyor bakalım
  • quote:

125 lik cup aldım, acemiliği atlatırsam kazasız zevkli bişeye benziyor bakalım

Hayırlı olsun. Ben de 150 lik Asya aldım. 2 gündür bende sorunsuz şu an :)
  • teşekkürler, size de hayırlı olsun
  • quote:

125 lik cup aldım, acemiliği atlatırsam kazasız zevkli bişeye benziyor bakalım

hangi marka model aldınız ? ve kaç liraya aldınız ? bilgilendirirseniz seviniriz.
  • MARKASI yuki 125 28H diye geçiyor. sahibi almış vitesli diye binememiş scooter aldı bende ondan aldım 1400'e, normalde 2000 liralık motor. daha 2000Km de. sıfır gibi, memnunum şuanda bi sorun yok tıkır tıkır gidiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.