mondial 125 mt 90.000 yakıo yannız 2500 km'de çok mu fazla yoksa düşermi daha da
Motor için 2500 çok uzun bi yol. Normal duruma gelmiştir motorun.
2004 honda activa(100 cc-7 hp)ilk zamanlar 50-52.000 arası yakıyodu şimdi 58-60.000 arası yakıyo...
quote:
Orjinalden alıntı: Fiatci
quote:
Orjinalden alıntı: eflatun
neredeyse araba kadar yakıyormuş bu motorlar yaw araba dediysem dizel ve lpg liler kadar
Yine bunlar iyi bide 800-1000 cc liklerin yakıtını araştır.......
800-1000cc olarak kategorize ettiğin motorlar km de 7-9 litre arası tüketimleri vardır buda km de 210-250lira arası yapar...
şimdi çıkıp da araba kadar yakıyo derseniz burda olmaz işte...bu araçlar bir ferranin dahi yapamadığı işleri yapıyorlar...0-100 hızlanma 2.8saniye gibi...ama tabi bu bir başarımıdır..kendinizi güvende ve çevrenize zarar vermeden yapıyorsanız başarıdır zevktir
bende mondial 151 rs varda bu 10 liralık 95octan benzinle 140 km yaptı ekonomik kullanınca yani işte lambalarda falan kalkarken gaza abanmayınca 71ykr gibi bişey ama yok ben asılacam gaza artislik yapcam dersen 110ykr u buluyo
benim motorun yakışı normal mi arkadaşlar...son zamlardan dolayı hesaplamadım...malum kış ayları soğuk oluo
crazytown motorun 4 zamanlı ve 125 lik yakıt değeri şehiriçi kullanım için normal...
100km yaklaşık yakıt değerleri 125cc lik motorlar için 2-2.5 litre aralığıdır...
eyvellah abi saolasın
quote:
Orjinalden alıntı: infinite
quote:
Orjinalden alıntı: Fiatci
quote:
Orjinalden alıntı: eflatun
neredeyse araba kadar yakıyormuş bu motorlar yaw araba dediysem dizel ve lpg liler kadar
Yine bunlar iyi bide 800-1000 cc liklerin yakıtını araştır.......
800-1000cc olarak kategorize ettiğin motorlar km de 7-9 litre arası tüketimleri vardır buda km de 210-250lira arası yapar...
şimdi çıkıp da araba kadar yakıyo derseniz burda olmaz işte...bu araçlar bir ferranin dahi yapamadığı işleri yapıyorlar...0-100 hızlanma 2.8saniye gibi...ama tabi bu bir başarımıdır..kendinizi güvende ve çevrenize zarar vermeden yapıyorsanız başarıdır zevktir
Bak dikkat et zaten motor için diyorum.Bu makineler düşük hacimlilere göre içiyor.Ayrıca 1400-1600 cc arası bir yakıtın yakıtıyla aynı.Ayrıca biz gidişine bişey demiyoruz yakıtı konuşuyoruz................
walla bende aysa 150t1 var 1 depo ile 350km gidiyorum
bende 100cc kendi toplamamız mobilyette var glardion olarakta bilinir 19/19 karbiratör var su gibi yakıyor 12,5ykr ama 120rahat vuruyor... toplama olduğu için yakıtta çok ayrıca vites yok
işte benim canavar yazdan yaza biniyorum inşallah önümüzdeki yaz çift motor takıcam
abi ben anlamadım bu işte bi terslik yokmu sizcede, rakamlar çok abartı geldi, bende 307 hdi var araba 1.3 ton 140 bin falan yakıyo
beygir ve ağırlık meselesi yada motor hacmi ve ağırlık meselesi... benim canavar yaklaşık 10bg 60kg o 60ta ben yani beygir başına 10kg düşüyor buda motoru zorluyor hayliyle çok yakıyor...