Bildirim
Motoru sesli ve sessiz çalıştıran mazot farkı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
aldığım mazotlardan en sessizi shell.
diğer firmalardan kastınız nedir ? opet, total vs bunlarda sorun olmaz ama adı sanı duyulmadık mazotlarda sıkıntı çıkartabilir. en basiti enjektörleri kötü etkileyebilir.
her firma kendi katkısını atıyor içine. bu ses sanırım ondan farkediyor. yoksa aynı mazot dağıtılıyor firmalara. -
MOTOR YAĞI ETKİLİYOR SESİ,,MAZOT ETKİLEMİYOR -
nasıl motor yağı eklesinler litresi 30 lira,,
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Misafir Çocuğu
MOTOR YAĞI ETKİLİYOR SESİ,,MAZOT ETKİLEMİYOR
Enjeksiyon motorun sesi ile doğrudan alakalı bence. -
Bilindik firmalarda sıkıntı olmaz da diğerlerini bilemem. Yakıtın kalitesi bayiden bayiye bile değişebilir ama motora zararı olacağını sanmıyorum. Opete sessiz demişsiniz ama genelde shell önerilir o konuda. Bana da shell daha sessiz gibi geliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bp, shell falan denedim onlar benim arabada opete göre sesli çalışıyorlar. Benim merak ettiğim sesli çalışan alsak nolur bi zararı oluyor mu. Ne oluyorda daha çok ses çıkıyor yani?
quote:
Orijinalden alıntı: lordplanett
quote:
Enjeksiyon motorun sesi ile doğrudan alakalı bence.
bu konuya göz atın
https://forum.donanimhaber.com/istasyon-sahibinden-yakit-konusunda-bilinmeyen-hersey--124867179 -
bence sesli çalışan mazot (opet mimli bu konuda) tuboyu zorluyor bu durum bozulmasına kadar gider,, geçen yozgat bulvarı opetten mazot aldım ,, bağıra bağıra 500 km zor gitti, bu yüzden böyle pis işletmeleri ifşa ediyorum, benim paramı çalan firma tez vakit ceza bulsun,, totalden aldım 600 ü geçecek,, alpet 700 gidiyor da kalın mazot küçük motora gelmiyor,,
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de opetin sesli shell in sessiz çalıştığını düşünenlerdenim. Araç 2012 corsa dizel. -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: lordplanett
quote:
Enjeksiyon motorun sesi ile doğrudan alakalı bence.
bu konuya göz atın
https://forum.donanimhaber.com/istasyon-sahibinden-yakit-konusunda-bilinmeyen-hersey--124867179
Konuyu açıldığı günden biliyorum, yine de mazotun rolanti sesine net bir şekilde etki ettiği düşüncesindeyim. Üst devirlerde ise o kadar emin değilim. Lpg'deki bütan-propan oranında olduğu gibi akışkanlık, yanma, tortu ve sessizlik sağlayan katkıların üretilen gücü törpülediğini düşünüyorum. Sesli motorin iyidir diyemem ama kötü olduğu manasına da gelmiyor bence.
Not: Yazdıklarımın teknik veya bilimsel bir dayanağı yok, dikkatli bir kullanıcıyım benimkiler sadece gözlem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lagun@ -- 29 Kasım 2017; 14:53:55 >
-
sessiz -> sesli
1. Total Excellium
2. Shell V-Power
3.BP Ultimate
4. OPET
Verimlilik-Ekonomi
1.BP Ultimate
2.Total Excellium
3. Shell VPD
4. Opet
Referans Alinan Istasyon isletmeleri
Shell Petrol A.S.
BP Petrolleri A.S.
TOTAL OIL Turkiye
MEHMETCIK VAKFI
Genellikle shell petrol A.S. istasyonlarindan aliyorum.
1.6iDtec Honda CRV ile 35.000KM de 12% DPF dolulugu gozlemlendi, 15-20KM arasi ortalama suruslerde 2.4/20 birim ( 13 DPF ikazi siniri )
Ben yukarida yazdigim tum istasyonlardan ihtiyac durumunda yakit aliyorum. Bana gore en onemli konu istasyonun hangi firma tarafindan isletildigi. Hep tam depo gezdigimden uzun seyehatlar disinda sorun cikmiyor.
Aracımda konu sahibi arkadaşın aracındakiyle aynı tipte motor var ve bende de Shell kullandığım yakıtlar arasında en gürültülü çalışanı, Opet ve Total çok daha sessiz çalışıyor. Yalnız sesi gürültünün artması olarak değil de dizel motor ritminin daha gür çıkması gibi düşünün, Opet'te benzinliymişçesine sabit düz bir ses varken Shell'de ritimli bir ses geliyor motordan. Yine de internette okduğum yorumlarda genel olarak Shell'in daha sessiz olduğundan bahsediliyor, sanırım motordan motora fark ediyor, PSA motorlarında Shell daha farklı bir sonuç veriyor gibi. -
Teşekkürler birde ucuz mazot alıp kullananınız var mı. Ben ağrıdayım opet 5,20 küsürden satıyor burada. Bir marka var energy diye 4,63 farka bak. Hem opet bana baya bi uzak kalıyor. 70 km yol gidiyorum sırf opetten alacam diye 70 de geri gelirken.
Ucuz mazotun zararını görenler var mı hepsi aynı sadece içindeki katkı farklı diyorlar o da çok küçük bir oranmış.
quote:
Orijinalden alıntı: lazkopat324
Teşekkürler birde ucuz mazot alıp kullananınız var mı. Ben ağrıdayım opet 5,20 küsürden satıyor burada. Bir marka var energy diye 4,63 farka bak. Hem opet bana baya bi uzak kalıyor. 70 km yol gidiyorum sırf opetten alacam diye 70 de geri gelirken.
Ucuz mazotun zararını görenler var mı hepsi aynı sadece içindeki katkı farklı diyorlar o da çok küçük bir oranmış.
Sendeki kafa güzelmiş kardeş.140 km git gel
quote:
Orijinalden alıntı: labidu
quote:
Sendeki kafa güzelmiş kardeş.140 km git gel
öyle deme 50 liralık alıyordur şaka bir yana ama mazot almak için 140 km gitmek büyük başarı
-
Shel bana daha sessiz geliyor opet cok az bişey sesli
Ama şu benim aracta kesin ki shel den ne zaman yakıt alsam cabuk bitiyor
Sonra opetten alıyorum bereketli bura diyorum :)
Gerci bu ara fiyatlar uctu
Araca binerken düşünüyorum
Keyfi durumlar icin artık pek binmiyorum
Allah dizelle iş yapanların yardımcısı olsun
Öyle diyosunuz da ağrıya beklerim öteden beriden alında - 40 lara gelince donsun :)
Sessiz çalıştıran mazotların performansı düşük oluyor benim hissiyatım öyle , eğer motor vuruntulu çalışıyorsa torku artıyor.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Derdin ne senin 70 km gidilir mi Opet için
Nerede ucuz bulursam alırım 135 bin km oldu 4.47 den aldım istasyon sahibiyle konuş için rahat olur en azından sen fişini al yeter
Geçen aytemizden aldım 4.53 ve optimum 4.70
Dizel mi Eurodizel mi diyor. Dedim hepsi eurodizel değil mi deyince biri katkılı diğeri katkısız dedi tutturduğunda iteliyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
bence sesli çalışan mazot (opet mimli bu konuda) tuboyu zorluyor bu durum bozulmasına kadar gider,, geçen yozgat bulvarı opetten mazot aldım ,, bağıra bağıra 500 km zor gitti, bu yüzden böyle pis işletmeleri ifşa ediyorum, benim paramı çalan firma tez vakit ceza bulsun,, totalden aldım 600 ü geçecek,, alpet 700 gidiyor da kalın mazot küçük motora gelmiyor,,
|
Benzer içerikler
- rover hangi ülkenin
- carbon clean nedir
- fiat linea 1.4 benzin lpg yorumları
- araba sürmek için boş araziler ankara 2024
- hybrid araba kullanıcı yorumları
- opel corsa 2024 özellikleri
- ıd buzz fiyat
- dacia jogger özellikleri
- bmw fiyat listesi
- paul walker ne zaman nasıl öldü
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X