Şimdi Ara

Motosiklet aküsü şarj ? Kaç saate dolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
19.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm 12 volt 9 amper bir sulu aküm var birde 15volt 625 mAh adaptörüm var ben buna geri akımı önlemek ve voltajı düşürmek için 3 tane + 3 tane - kutba diyot bağladım 1 de + kutba lamba bağladım 3 amperlik. seri şekilde. neyse şuan 13.98 volt alıyorum aküye bağlayınca 12.03 volt dan başlamıştı 3 saati oldu 12.26 volta çıktı akü suyu 3 gün önce değiştim. (akü suyunu değiştiğime sanki akü şarjlıymış gibi çalışıyordu motor)

öğrenmek istediğim konu 12v 9 amper bir akünün 14 volt 625mAh ile kaç saate dolar? (matematiğim hiç yok formul çözemem)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanbey53 -- 25 Ekim 2012; 15:29:54 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motosiklet Aküsü Kaç Saatte Dolar?

Motosiklet akülerinin şarj süresi, akünün boyutuna, kapasitesine ve kullanılan şarj cihazına bağlıdır. Genelde, tam şarj olması gereken süreler şu şekildedir:

• Küçük motosiklet aküleri (5-10 Ah): 4-8 saat
    • Orta boy motosiklet aküleri (10-15 Ah): 8-12 saat
    • Büyük motosiklet aküleri (15 Ah ve üzeri): 12-18 saat

6 akülü elektrikli motorlar için şarj süreleri:

6 akülü elektrikli motorlar daha büyük akülere sahip oldukları için şarj süreleri daha uzundur. Genellikle, tamamen şarj olmaları 8-12 saat sürer.

Şarj süresini etkileyen diğer faktörler şunlardır:

• Akünün boşalma derecesi: Akü ne kadar boşalırsa, şarj olması o kadar uzun sürer.
    • Şarj cihazının gücü: Daha güçlü şarj cihazları, aküleri daha hızlı şarj eder.
    • Çevresel sıcaklık: Düşük sıcaklıklar şarj süresini uzatabilir.

Motosiklet akülerini şarj ederken aşağıdaki ipuçlarını takip etmelisin:

• Her zaman üreticinin önerdiği şarj cihazını kullan.
    • Aküyü iyi havalandırılan bir yerde şarj et.
    • Şarj sırasında akü kutup başlarının temiz ve sıkı olduğundan emin ol.
    • Tam şarj olduktan sonra şarj cihazını çıkar.

Motosiklet aküsünün ne kadar sürede şarj olacağını bilmek, yolculuklarınız sırasında sorunsuz bir sürüş deneyimi için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1000 mah = 1 ah sonlarındaki h ise hours yani saatte dir.akülerin değerleri sonuna h koyulur ama adaptörlerde sadece ma(miliamper) veya a (amper) yazılır yani adaptörlerin değerlerinin sonuna h koyulmaz

3 adet diyotun tanesi 0.7 v düşürür(1n400x serisi) 3x 0.7 v = 2.1 volt düşürür. 15-2.1 = 12.9 v . | 12.9 v ile akü şarjı uygundur. ampule gerek yok

artıya yönleri düzgün şekilde 3 adet seri diyot koyduk aküye bağladık.

9000 / 625 = 14.4 | 14.4 saaat çıktı pratikte ne olur bilinmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

1000 mah = 1 ah sonlarındaki h ise hours yani saatte dir.akülerin değerleri sonuna h koyulur ama adaptörlerde sadece ma(miliamper) veya a (amper) yazılır yani adaptörlerin değerlerinin sonuna h koyulmaz

3 adet diyotun tanesi 0.7 v düşürür(1n400x serisi) 3x 0.7 v = 2.1 volt düşürür. 15-2.1 = 12.9 v . | 12.9 v ile akü şarjı uygundur. ampule gerek yok

artıya yönleri düzgün şekilde 3 adet seri diyot koyduk aküye bağladık.

9000 / 625 = 14.4 | 14.4 saaat çıktı pratikte ne olur bilinmez

amper miliamperi biliyorum yazabildim yanlışlıkla diyotlar 0.7 düşürür dedin bilemem ama 15 volt veren adaptöre 3 diyot bağladım 13.98 14.11 volt arası gidiyor. ampule gerek olmasaydı diyotlarım patlardı onu takmamdaki amaç ilk yüklenmede veya aküde bi sorun oluşsa yükü oraya vermesi amacım 3 amperlik bir lamba kolay kolay yanmıyor. mesela ilk açtığımda akü boşken 6 saniye lamba yanıyor ve sönüyor. bi durum olsa ya adaptör yanar ya akü yanar yada diyodlar patlar ampul olmasa

• quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

quote:

Orijinalden alıntı: HaSaN_2144

slm 12 volt 9 amper bir sulu aküm var birde 15volt 625 mAh adaptörüm var ben buna geri akımı önlemek ve voltajı düşürmek için 3 tane + 3 tane - kutba diyot bağladım 1 de + kutba lamba bağladım 3 amperlik. seri şekilde. neyse şuan 13.98 volt alıyorum aküye bağlayınca 12.03 volt dan başlamıştı 3 saati oldu 12.26 volta çıktı akü suyu 3 gün önce değiştim. (akü suyunu değiştiğime sanki akü şarjlıymış gibi çalışıyordu motor)

öğrenmek istediğim konu 12v 9 amper bir akünün 14 volt 625mAh ile kaç saate dolar? (matematiğim hiç yok formul çözemem)

9 amper akünün normal şarj akımı 15 -16 saat 900 miliamperdir. 625 miliamper ile orantı kurarak şarj zamanını bulabilirsiniz. Farklı yöntem akü kapasitesinin % 60 fazlasını şarj akımına bölerseniz kaç saat şarj etmeniz gerektiğini bulursunuz. 9x1,6=14,4 amper vermeniz gereken toplam akım. 625 miliamper = 0,625 amper. 14,4 amper / 0,625 amper = 23,04. Toplam 23 saat şarjda tutmanız gerektiği ortaya çıkıyor sabit akım veremezse voltaj yükseldikçe çekilen akımda azalacağından bu süre daha da uzayacaktır. Doğrusu 23 saatten sonra periyodik olarak ölçüm yapılarak 14 volta çıkması beklenecektir. Adaptörünüz 14 volttan fazla vermiyorsa unutsanızda o aküye zarar veremezsiniz. Akü dolduğunda şarj akımıda sıfıra yaklaşacaktır.
    Selamlar.

bende 1 gün bekleteyim diye düşündüm adaptörümü 14 volta sınırlandırdım .dediğiniz gibi yani bozulmaz o zaman sabah duruma bakarım 4 amper adaptörüm var o 19 v onu 14 volta düşürüp erken şart etmeyi düşünüyodum ama yavaş şarzın daha uzun süreli sağlıklı olur diye yapmadım. bi sakıncası varmı 4 amperlik adaptörle şarjın akü plakaları bozarmı

• quote:

quote:

quote:

quote:

slm 12 volt 9 amper bir sulu aküm var birde 15volt 625 mAh adaptörüm var ben buna geri akımı önlemek ve voltajı düşürmek için 3 tane + 3 tane - kutba diyot bağladım 1 de + kutba lamba bağladım 3 amperlik. seri şekilde. neyse şuan 13.98 volt alıyorum aküye bağlayınca 12.03 volt dan başlamıştı 3 saati oldu 12.26 volta çıktı akü suyu 3 gün önce değiştim. (akü suyunu değiştiğime sanki akü şarjlıymış gibi çalışıyordu motor)

9 amper akünün normal şarj akımı 15 -16 saat 900 miliamperdir. 625 miliamper ile orantı kurarak şarj zamanını bulabilirsiniz. Farklı yöntem akü kapasitesinin % 60 fazlasını şarj akımına bölerseniz kaç saat şarj etmeniz gerektiğini bulursunuz. 9x1,6=14,4 amper vermeniz gereken toplam akım. 625 miliamper = 0,625 amper. 14,4 amper / 0,625 amper = 23,04. Toplam 23 saat şarjda tutmanız gerektiği ortaya çıkıyor sabit akım veremezse voltaj yükseldikçe çekilen akımda azalacağından bu süre daha da uzayacaktır. Doğrusu 23 saatten sonra periyodik olarak ölçüm yapılarak 14 volta çıkması beklenecektir. Adaptörünüz 14 volttan fazla vermiyorsa unutsanızda o aküye zarar veremezsiniz. Akü dolduğunda şarj akımıda sıfıra yaklaşacaktır.
    Selamlar.

bende 1 gün bekleteyim diye düşündüm adaptörümü 14 volta sınırlandırdım .dediğiniz gibi yani bozulmaz o zaman sabah duruma bakarım 4 amper adaptörüm var o 19 v onu 14 volta düşürüp erken şart etmeyi düşünüyodum ama yavaş şarzın daha uzun süreli sağlıklı olur diye yapmadım. bi sakıncası varmı 4 amperlik adaptörle şarjın akü plakaları bozarmı

Akım ve voltaj sınırlaması yaparsanız akünüz zarar görmez. Seri lamba ile akımı sınırlarsınız diyotlarlada gerilimi sınırlarsınız işini görülür. Normal şarj akımları ile doldurulan akülerin ömürleride uzun olur. Ömür önemli değil hızlı şarj edeyim derseniz 4 amperlik adaptör ve seri lamba ile direk şarj edebilirsiniz. 4 amper geçirirseniz yaklaşık 4 saatte dolar. Periyodik olarak akü voltajını ölçerek kontrol edersiniz 14.4 volta gelince şarjı kesersiniz.
    Selamlar.

saygılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.