Şimdi Ara

Motosiklet İçin Gelen Acımasız Trafik Sigortası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, 2015 model honda pcx scooterım var.
    Zorunlu trafik sigortası bitti,
    en iyi teklif 1060 tl

Fiyatı duyunca bir ağırlık çöktü, evlat acısı gibi desem yeridir.

Canıma tak etti bu sigorta işi, bunun ucuz, hileli, sahte vs. allah ne verdiyse uygun fiyata yapma yolu yok mudur ?

Bu noktaya geldim şuan.

• Taşrada yaşayan baban amca vs yaşça büyük bir tanıdık üzerine satış yapıp plakayı da değiştirirsen belki makul rakamlara yaptırabilirsin. Araştırmaya değer gerçekten, benim sigortanın bitmesine 6 ay var o zamana kadar bir değişiklik olmazsa benim de yapacağım budur. 5-6 bin TL lık motosiklete her yıl 1000 küsür sigorta ödersek olacak şey değil yani, haklısınız.
  • Sigortacı artık plakadan çıkartmıyorlar TC'den bakıyorlar dedi, yani plakayı değiştirmek/değiştirmemek birşey değiştirmeyecek gibi, senden daha büyük yaştaki birinin üzerine yaparsan ne çıkar bilmiyorum. Sadece bir yere değil birden fazla yere sorulmalı. Ben en ucuz Ergo'da bulmuştum.

Bilene iki sorum var;
    * 2.Motorumu aldım, zorunlu trafik sigortasını kaç gün içinde yaptırmalıyım?
    * Motoru 2-3 Ay hiç kullanmadım, garajda beklettim, bu sigorta olaylarının biraz normalleşmesini bekledim, 2 Ay sonra yaptırmaya kalksam herhangi bir gecikme/ceza/fark uygulanır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: agulec

Sigortacı artık plakadan çıkartmıyorlar TC'den bakıyorlar dedi, yani plakayı değiştirmek/değiştirmemek birşey değiştirmeyecek gibi, senden daha büyük yaştaki birinin üzerine yaparsan ne çıkar bilmiyorum. Sadece bir yere değil birden fazla yere sorulmalı. Ben en ucuz Ergo'da bulmuştum.

Bilene iki sorum var;
    * 2.Motorumu aldım, zorunlu trafik sigortasını kaç gün içinde yaptırmalıyım?
    * Motoru 2-3 Ay hiç kullanmadım, garajda beklettim, bu sigorta olaylarının biraz normalleşmesini bekledim, 2 Ay sonra yaptırmaya kalksam herhangi bir gecikme/ceza/fark uygulanır mı?

Zaten TC numarasından kayıtlı olduğu ikamet plakasını kastettim. Eğer nufusa kayıtlı olduğunuz mernis sistemine göre ikametiniz İstanbul'da ise gidip Çanakkale plaka alamazsınız. Ancak orada bir adresiniz olmalı ve ikametinizi oraya almalısınız. Yaşta sigorta primi çok farkediyor diye duydum sigortacı arkadaşlar daha iyi bilir. Yani 18-22 yaşındakine 1000TL çıkarsa 45 yaşındakine 700TL falan çıkabilir.

Sorularınıza bildiğim kadarıyla cevap vereyim. 2. den kastınızın 2. el olduğunu düşünerek noter satışını aldınız, 15 gün içinde sigorta yaptırıp ruhsatın aslını almanız gerekiyor. Bu süre içinde yaptırmazsanız cezası var ama ne kadar olur onu bilemiyorum.

• evet doğru 2.el aldım motoru, motor 48 plaka ama ben Bursa'da ikamet ediyorum.
    benim demek istediğim de aynı aslında; 48 plaka olmasına bakmıyorlar, TC'ye bakıp ikamet ettiğin yere göre zorunlu trafik sigortasını çıkartıyorlar. Artık plakaya bakan sigortacı kalmadı demişti.
  • Sigorta yaptırmıcam.
    buna mecbur bıraktılar.
  • 4 gün önce 2.el 1650 liraya kanuni merlin scooter aldim en düşük 1000 lira trafik sigortası çıkıyor bende yaptirmamayi düşünüyorum ama devlet sonra bunu fitil fitil burnumuzdan getirir gibime geliyor.

Ayrıca satışı aldıktan sonra nr kadar vaktimiz var yaptırmak için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzücü ama malesef büyük ?ehirlerde fiyatlar inanylmaz seviyelere yükseldi.
    Özellikle Yzmir-Ankara-Ystanbul'da 1000 liranyn altynda trafik sigortasy yaptyrmak inanylmaz zor.

Kaskosunu, trafik sigortasyndan daha ucuza yaptyran tanydyklarym var.
    Varyn gerisini siz hesap edin.
  • Ben 200cc lik scrabeo mu allianz a 2 gun once395 Tl ye sigortalattim.Motorum 6 aydir yatiyordu. Komsum 50 cc lik honda today e daha pahali sigorta veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

Ben 200cc lik scrabeo mu allianz a 2 gun once395 Tl ye sigortalattim.Motorum 6 aydir yatiyordu. Komsum 50 cc lik honda today e daha pahali sigorta veriyor.

Motorunuzun kaçıncı sigortası ve sizin kaçıncı motorunuz? Birde hangi ildesiniz

• Istanbuldayim. Motoru gecen sene sigortalatmistim. Ama 6 ay yurt disinda oldugumdan sigortayi durdurtmustum. Yani 2 sefer.
    Fakat eger insanlar ayni 1800yili teksas gibi kullanmaya devam ederlerse dahada artar. Bugun arabayla bir kopruden geciyorum.Donerken tek gidisli yoldan birden karsima motor cikti.Hemde son surat. Ne yapacagimi sasirdim. Benim kizacagim yerde o bana kizdi. Insanlar motoru hic bir kurala uymadan kullaniyor. Ilginc.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000watts -- 18 Nisan 2016; 23:38:05 >
  • Küçük yerlerde daha uygun oluyor. Benim ikinci motorum. İlkini satıp yenisini aldım. Sigortanın bitmesine 1 ay kaldığı için 26 tl iade olacak. İndirimden de yararlanıp 180 tl 5 taksit hallettim. Yani 155 tl hallettik. Seneye Allah kerim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.