Şimdi Ara

Motosiklet Terörüne Kimse Dur Demiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ulkede bir bunlar akilli neresi "musait " kendilerinde gecis ustunlugu ve kural tanimazliklari hak gorurler! Ters yonden birden cikmalari filan bunlara yasak gelmeli anca paklar . Kural tanimiyorlar ...

• e_capkan kullanıcısına yanıt

Kaldırıma park etmeseler, park etmiş araçların arasına park ediyorlar. Arabanın çıkışını engelliyorlar. Park edince öndeki ve arkadaki araçla arada kalan mesafenin yarısını alıyorlar.

Yanlışlıkla dokunsan devrilse motor ve 2 araca hasar vereceksin.

yani deveye sormuşlar sırtın neden eğri, devede nerem doğru ki demiş ya o muhabbet.

imar rantı ile şekillenmiş şehirlerimiz hiçbir seyi düzgün yapmaya imkan vermiyor ki zihniyeti düzeltip sorunları ortadan kaldıralım.

Halen daha kat artırma, 30 metrekarelik evler ile nüfus yoğunluğunu bölgesel olarak artırma peşindeyiz.

yani olmaz o iş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu motosiklet terörine kim dur diyecek daha kaç insanın canı yanıcak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hendrickk H kullanıcısına yanıt
    Eylül 2022 gibi ilk Kocaeli'de başlamış bu akım:
    https://www.gundemkocaeli.com.tr/video/12058647/sokak-ortasinda-tuvaletini-yapan-kadin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten kuralları birtek motosikletçiler çiğniyor

diğer araç sürücüleri aynı norveçliler gibi sıfır hata sıfır ihlal

• Bunun motorla alakasi yok zihniyetle alakasi var.

Trafikte motordan daha cok arac var. suruculerin hepsine ayni muamele yapilirsa duzen olusur. motorla yollarda sacmalayan motorcu ile kaskini takmis koruyucu ekipmani giymis kurallara uygun giden adami bir tutarak duzen olusturulmaz.bir suru drift atan rolling ceken makas atan arac suruculeride unutulmayacak.sol seritte giden otobus kamyonlar unutulmayacak is makinasi ile ana yolda tedbirsiz gidenler unutulmayacak ambulans onunu kesen davarlar unutulmayacak. bir kesimi alip hoppa kaldirin bunlari trafikten demekle duzen olmuyor. her araca ayni muamele olacak..yok oyle motorlar kaldirilsin demek. kim ne isterse onu kullanir bu ulkede. toplu yasamayi ogerenin ..

• bir kişilik araba var da insanlar mı tercih etmiyor? tek kişilik araç sürmeye yasaklama getirecek olmak, antidemokratik bir uygulama olmayacak mı? kural tanımıyoruz, bu kadar basit. her şey göstermelik. bu motosikletleri de göstere göstere istanbul'a hediye ettiler.  

• o sırada meksika göçmeni barak hüsein ile nihera göçmeni yarahimin başhi ağabeyin trendyol motosu üzerinde selamlaşırken attığı bakış:  

• Motorcuların intihara meyilli hareketlerine sayısız örnek verebilirim trafikten. Pek çoğunu zaten hemen herkes bilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni anayasa çıkarsa düzelecekmiş, yeni anayasa çıkmadığı için düzelmiyormuş, yersen tabi 

• kırmızı ışıkta beklerken araçların arasından geçip en öne gitme hevesleri yüzünden araçları çize çize gidiyorlar manevralarında .

Umurlarında bile değil, basıp gidiyorlar, arkalarına bile bakmadan.

Arabayı alalı 1 sene olmuştu,bir kavşakta arka kapıyı göçertecek kadar sürttü bir kurye. Durduk baktık felan,adam diyorki tutanak tutalımvs.

Baktım adam yabancı (suriye ,afgan vs). dedim bundan birşey çıkmaz, muhtemelen ehliyeti felanda yoktur. dedim hemen bin motoruna git, yoksa kafa göz dalacağım sana. arkasına bile bakmadan gitti.

• Otomobile'e göre ölüm riski 35 kat daha fazla olan bir alete insanlar neden biner?

Daha aklı başında tek bir insanın bu aletlere özenip kullandığını görmedim.

Kendi hatalarını geçtim bir başkasının hatasıyla ölme/yaralanma ihtimalleri çok yüksek. Göze alınacak risk değil.

Birde ölmek bazen kurtuluş. Tonla sakat kalan motorcu var.

Çoğu sakat kalınca akıllanıyor ama iş işten geçmiş oluyor. Çünkü geri dönüşü yok.

• önceden 2 tekerleklilere saygı duyuyordum. artık saygım yok. öylesine kuralsızlarki, trafikteki durumları pek çok kişiyi tehlikeye atıyor. trafiğin 30km hızla aktığı yerde 60-70 km hızla gidip kazaya sebep olup sonrada hırçınlık çıkartıyorlar, valla motorcuları arabanın altına alasım var artık.

• Suç motorcularda değil onları görmemezlikten gelen kolluk kuvvetlerinde. İsteseler hepsini mum gibi yaparlar ama uğraşmak istemiyorlar. Bir sürü Polis tanıdığım var Polisi Jandarması bıkmış bezmiş artık. Hepsi iş arıyor düzgün bir şey bulan zaten istifa edip çıkıyor. Yıllanmış olanlar mecbur devam ediyor onlarda mümkün mertebe olaya bulaşmamak için uğraşıyor. Ülke tam bir tımarhaneye dönmüş durumda.

• Motor cemaatinde büyük psikolojik sıkıntılar var. Yoldan karşıya geçeceğim kenarda bekliyorum lavuk zırt diye çıkıp "başka yer yok mu ***asdsad*** küfür " küfür ediyor. Bak lan işine demekle yetiniyorsun.

10 seneye pakistan - hindistan - bangladeş oluruz.

Suçlu anne babalar. Saldım çayıra mevlam kayıra diye diye toplumun bir tarafını şey etti bu cahil ana babalar.

• gördükleri her 50 cm boşluğa giriyorlar, tost olacaklar sonunda.

• coolman06 C kullanıcısına yanıt

Çok net... Katılıyorum.

Ülkede hiç bir sektördeki teröre dur diyen yok ki. Sırf motor olsa iyi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü, Genel Müdürü şusu busu olsam yapacağım işler o kadar belli o kadar net ki. Bunu nasıl akıl edemezler diyorsun. Dert, akıl etmemek değil bence. "Denetlemek istemek" veya "istememek", bütün mesele bu :)

Evimin önünde kavşak var, sola dönüş için sıra var, dışarıdan illa bilmemne evlatları gelip bekleyen 10 arabayı geçiyor, sahiplerini salak yerine koyuyor.

Bakıyorum, 10 metre ileride polis çevirme yapıyor, niye yapıyor, ne yapıyor belli değil, dümdüz yol. 1-2 servis çeviriyor göstermelik belgelerine bakıyor falan. Saçma sapan bi trafik oluşturmak da cabası.

20'li yaşlarda sahilde otururken çevirme yapan polislerle muhabbet ediyorduk. "Çık gazla bu akşam serbest" diye geyikle başladık muhabbete, polis diyor ki, her çevirme ayrıdır, far uygulaması yapıyoruz, alkol uygulaması yapıyoruz, kemer uygulaması yapıyoruz. Örneğin kemer uygulaması yapıyorsan, adamın farı yanmıyorsa bakmıyoruz bile diyor. Kemere bakıyoruz sadece. Veya alkol ise alkol, başka şeye bakmıyor. Yahu böyle saçma sapan uygulama mı olur? Adamlar paso istatistik kasıyor.

Adam gibi denetim yok ki trafikte. Veya başka yerlerde başka uygulamalarda da... Kanun var, o var bu var, ama denetim yok.

Motosiklet işi de bunlardan biri. Birisi yazmış yukarıda, otomobil kamyon terörünü, sol şerit orta şerit terörünü de bitireceksin, kırmızı ışık terörünü de bitireceksin, minibüs dolmuş taksi terörünü de bitireceksin. Bir tanesini yok et demekle olmuyor.

Motosikleti eskiden elit bi grup kullanırdı, şimdi maşallah, her türlü it kopuk biniyor.

Bilinçlendirmeye çalışan sürücüler, sayfalar, videolar haricinde akıllanmak da yok. Hergün Instagram'da aynı tip kazaları izliyoruz. Bir de hepsi kameraya çekip, gidip otomobil sürücüsüne dayılanıyor. Olayların %90'ında haksız olan motosiklet sürücüleri bu arada.

En çok gördüğüm ve hala akıllanmadıklarını düşündüğüm olay, sağdan geçme şeklindeki kazalar.

Adam arabanın sağına girmiş, kavşakta bile sağından geçmeye çalışıyor, otomobil sürücüsü zaten yolun en sağında, daha sağından bir şey gelebileceğini düşünmüyor ve sağa dönmeye karar verince, arabanın zaten o an dibinde olan mal vatandaş çarpıp düşüyor, kalkıp sürücüye dayılanıyor "sönyöl vörsönöööööö" diye. Lan o adam sinyal verse ne olur vermese ne olur, sen zaten ya dibindesin, ya 20 ile giden trafikte 50 ile geliyorsun, durma şansın zaten yok.

Bu kadar da aptal bi kitle, aynı hataları yapmaya devam edip motosiklet kullandıklarını sanıyorlar.

Bi aptal grubu daha var, E5'te en solda beyaz çizgi ile beton bariyer arasında gidiyor. Bir de trafik 30'la akıyor, bu mal ordusu 130'la falan geçiyor.

Motosiklet kullanıyor olsam en son gireceğim yer orası olur. Hem tozlu, hem de yüksek süratte beyaz çizgiye basarsanız tutuşu kaybetmeniz olası. Bunu nasıl düşünemiyorlar, aklım almıyor. Bu anlamda hem kendileri hem başkaları için tehlike arz eden tüm tiplerin ehliyetine, motoruna, arabasına, şusuna busuna el koyacaksın, bu kafada, yetide olmayan adama bisiklet bile vermeyeceksin. Bu kadar basit aslında.

Avrupa'da Amerika'da hep görüp yazar söyleriz ya, "medeniyet medeniyet" diye. Aslında değiller, az başı boş bırak, bizdeki itler gibi oluyorlar işte. İnsanın doğasında var bu. Niye cozutamıyor, biliyor öküz gibi ceza yiyeceğini. Biliyor ki "School Bus" durduğunda STOP yazıları çıktığında hareket eder de bi yerlerden geçmeye çalışırsa bi daha ehliyet vermezler, hapis cezası yer, anasını bellerler... Yoksa basar geçer bizdeki öküzler gibi.

• Fthcyr F kullanıcısına yanıt

Değil ama Otomobiller de dakka başı yayaların üstüne sürüp çekilsene diye küfür etmiyor. Daha dün izmitte karşıya geçmek için dortyol ağzında aracı ile bekleyen bir kadına ana avrat küfür etti serseli. Yol sıkıştığı için lerlemiyor motorcuda tabi geçecek yer bulamıyor neymiş geçemeyecekse neden girmiş yola lafa bak.

• realgs kullanıcısına yanıt
    Adam tutanak tutalım demiş daha ne istiyorsun? Elden nakit para mı?
    Nedense herkes kafa göz dalma kavga peşinde.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilmediğim için soruyorum cahilliğime verin. Ben şimdi motorsiklet alsam arabaların arasından geçme hakkım var mı? Duran ya da akan trafikte.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.