Şimdi Ara

Mouse ' da dpi nedir arkadaşlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
12
Favori
265.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: musAKka

quote:

Orijinalden alıntı: mrmeram

Sağolasın, ilk olarak mousepad alacağım da game pad olması şart mı çünkü 60 lira verdiğim bir mouse a ne kadarlık bir pad alabilirim ki.
    İkincisi ise o olay tamam anladım orayı da ben her mouse ile istediğim noktayı işaretliyebiliyorum o mouse un değil pc ekranının pikseline bakar
    yani anlattağım gibi yüksek sens düşük dpi ile düşük sens yüksek dpi arasında kullanıcı açısından hiçbir fark yok burda tabi cs için konuşuyorum.

Mousepad normalde bir bez parçası gibi görünebilir ancak oyunlardaki etkisi neredeyse mouse kadardır. Gerek hassasiyete, gerekse mouse'un yüzeylerindeki rahat hareketine önemli katkı sağlarlar. Sapma vs. gibi şeyler de özel durumlar haricinde olmaz. Bana kalırsa 25-30 TL'lik giriş seviyesi bir mousepad alınabilir. Hatta fazla para harcamak istemiyorsan yıpranmamış, temiz ikinci el ürünlere de göz atabilirsin.

Oyunlarda DPI'ya gelince yine yukarıda anlattıklarım geçerlidir. Bunu en iyi sniper silahı ile uzak mesafedeki hedeflere nişan alırken görebilirsin. Normalde rush yaparken, hızlı bir oyunda bunu çok farketmezsin ancak iş uzaktaki bir hedef olunca, hassas hareket gerektiğinde düşük DPI'da tam istediğin noktaya getirememek gibi bi durum oluşur. Aradaki farkı tam anlayabilmek için de özellikle yüksek DPI'da yeterince tecrübe edinmeniz gerekir. Sonra tekrardan düşük DPI'ya geçince attan inip eşeğe binmiş hissine kapılırsınız çünkü aynı pürüzsüz ve hassas oynanışa sahip olmadığınızın farkına varırsınız.

hocam musade varsa benmde bı sorum olcak x7 macroları hakkında bılgın varmı?

• Kinzu v2 kullanıyorum default dpi gayet tatmin edici.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ustad53

quote:

quote:

Sağolasın, ilk olarak mousepad alacağım da game pad olması şart mı çünkü 60 lira verdiğim bir mouse a ne kadarlık bir pad alabilirim ki.
    İkincisi ise o olay tamam anladım orayı da ben her mouse ile istediğim noktayı işaretliyebiliyorum o mouse un değil pc ekranının pikseline bakar
    yani anlattağım gibi yüksek sens düşük dpi ile düşük sens yüksek dpi arasında kullanıcı açısından hiçbir fark yok burda tabi cs için konuşuyorum.

Mousepad normalde bir bez parçası gibi görünebilir ancak oyunlardaki etkisi neredeyse mouse kadardır. Gerek hassasiyete, gerekse mouse'un yüzeylerindeki rahat hareketine önemli katkı sağlarlar. Sapma vs. gibi şeyler de özel durumlar haricinde olmaz. Bana kalırsa 25-30 TL'lik giriş seviyesi bir mousepad alınabilir. Hatta fazla para harcamak istemiyorsan yıpranmamış, temiz ikinci el ürünlere de göz atabilirsin.

Oyunlarda DPI'ya gelince yine yukarıda anlattıklarım geçerlidir. Bunu en iyi sniper silahı ile uzak mesafedeki hedeflere nişan alırken görebilirsin. Normalde rush yaparken, hızlı bir oyunda bunu çok farketmezsin ancak iş uzaktaki bir hedef olunca, hassas hareket gerektiğinde düşük DPI'da tam istediğin noktaya getirememek gibi bi durum oluşur. Aradaki farkı tam anlayabilmek için de özellikle yüksek DPI'da yeterince tecrübe edinmeniz gerekir. Sonra tekrardan düşük DPI'ya geçince attan inip eşeğe binmiş hissine kapılırsınız çünkü aynı pürüzsüz ve hassas oynanışa sahip olmadığınızın farkına varırsınız.

Genel olarak bilgim var. Siz sorunuzu iletin, zaten ben bilmesem bile bilen birisi çıkar mutlaka.

• X7 almayı düşünüyordum da kimse memnun değil anlaşılan genelde mmo oynuyorum @musAKka varsa bi tavsiyen fare için öneri de bulunursan sevinirim
  • Arkadaşım 10 yıldır CS oynuyor ve beş yıl önce XL 750 BH aldığını söyledi hala kullanıyor ve çok memnun, A4 oyun mouse ları piyasadaki en ucuz oyun mouse larıdır XL 750 BK da alabilirsin sadece rengi farklı ben ondan aldım birkaç hafta oldu; mousepad kullanınca sorun olmuyor her şekilde tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: OZstriker

X7 almayı düşünüyordum da kimse memnun değil anlaşılan genelde mmo oynuyorum @musAKka varsa bi tavsiyen fare için öneri de bulunursan sevinirim

X7'ler malzeme kalitesi açısından vasatın altı, performans açısından ortalama seviye olmalarına karşılık yazılım açısından oldukça iyidirler. Fiyatları göz önünde bulundurulunca da F/P olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim.

Nispeten uygun fiyatlı olsun dersen Logitech G400, G500 gibi mouse'lar önerebilirim aslında.
  • Teşekkürler reis önerin için
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ustad53

quote:

quote:

Genel olarak bilgim var. Siz sorunuzu iletin, zaten ben bilmesem bile bilen birisi çıkar mutlaka.

bu norecoil dedılerı olay oyna elle ayarlanan bısemı yksa mouseda ole bı ozellıkmı varda onu secıorz bide dıger tusa macro yaptımzda 1ms bıle olsa serı atıs yapmıo oyunlarda basılı tutuomus gıbı deılde bıraz daha yavas bı sekılde atıo serı atması ıcın nası yapıorz son olarakda x7 mousedakı dıger tusları nasıl sol tusa atıyabılırz yanı sol tusun ıslevını nasıl degıstırebılrz(mesela sol tık yerıne sag tık sag tık yerıne sol tık yapıcak) bılen arkadaslar yazarsa sevnırım sımdıden tskler.

• öncelikle bilgileriniz icin çok teşekkür ederim arkadaslar... benım bi sorum olucak a4 tech x7 f6 mouse aldm ben bu mousenın özellıklerı hakkında pek bılgım yoktu fakat sızler saolun baya bı fonksıyonunu ögrendım ancak drıver ında v 5 mod adlı bı bolum var benım oynadıgım oyun Counter Strike 1.6 FPS oyunudur bu ayarların FPS ayarları ıle ılgılı oldugunu dusunuyorum bunu FPS olarak nasıl ayarlaya bılırım bılmıyorum ve sızlerden yardım ıstıyorum ... şimdiden tesekkurler
  • Selam arkadaşlar bende cyborg rat 9 var 5600 DPI kablosuz. Çok memnunum
  • Zamanında çok araştırmıştım bu mouse konusunu uzun zamandır bf oynuorm bana göre mouse + pad oyunda cok farklılık gosterıo ılk oyuna basladıgımda dandk 20tl lık bı mousela oynuodm dpi ayarı falan anlamazdım hedefı tutturmam gercekten cok zordu allah allah dıodum neden böle oluo falan sonra oyun sardı cart curt derken arastırdım sonunda razer naga epic aldım 5600dpi + razer control edition mouse pad aldım inanılmaz cok farkettı + cok daha zevk vermeye başladı eğer butcenız uygunsa kesınlıkle razerdan şaşmayın
  • quote:

1- Düşük DPI - Yüksek Sensitivity => örnek: |__________|_______x____|__________|

2- Yüksek DPI - Düşük Sensitivity => örnek: |___|___|___|___|___|___|___|___|___|

Eğer mouse hızınızı bir standarta oturttuysanız, yukarıdaki iki durumda da mouse'un hareket hızı aynı şekilde ayarlanabilir. Ama tercih edilmesi gereken her zaman 2. seçenektir çünkü düşük DPI kullanırken (1. seçenekte) aradaki X noktasına mouse imlecini götüremezsiniz. Ancak yüksek DPI kullanırken (2. seçenekte) çizgi aralıkları daha kısa olduğu için aradaki hedeflere ulaşabilirsiniz.

Biraz karışık oldu sanırım, ama özetle:

Yüksek DPI her zaman iyidir. Eğer yüksek DPI'da mouse'unuz çok hızlı hareket ediyorsa (ki etmesi normal) oynadığınız oyunun ya da Windows'un mouse hassasiyetini (sensitivity) düşürmeniz yeterli olacaktır.

SetPoint'te Speed 5 te iken 1600 DPI kullanıyordum, speedi 0 a çekip dpiyi 4000 e çeksem daha mı faydalı olur?

• 2000 üzeri dpinin pek faydası olmaz. zararı da olmaz sanırım. çözünürlüğün 1080se 2000dpi yap, 1366 ise 1500 gibi. gerisi daha yüksek çözünürlükler için dual monitor gibi
  • CS de Oyun içi 1024/768 - Masa üstü 1440/990 Ekran çözünürlüğü için. 22" LCD Monitör

400 DPİ - 3 Sens. (neg accel : 3.2)
    800 DPİ - 1.5 Sens. (neg accel : 1.6)
    1000 DPİ- 1.2 Sens. (neg accel : 1.3)
    1200 DPİ - 1 Sens (neg accel : 1.08)

Arkadaşlar bu 4 seçenekte Counter Strike de 360*/34.6 cm yapıyor. Sizce hangi DPİ kullanmam bana avantaj sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi_ruhx -- 25 Nisan 2013; 12:13:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taharet Musluğu

quote:

1- Düşük DPI - Yüksek Sensitivity => örnek: |__________|_______x____|__________|

2- Yüksek DPI - Düşük Sensitivity => örnek: |___|___|___|___|___|___|___|___|___|

Eğer mouse hızınızı bir standarta oturttuysanız, yukarıdaki iki durumda da mouse'un hareket hızı aynı şekilde ayarlanabilir. Ama tercih edilmesi gereken her zaman 2. seçenektir çünkü düşük DPI kullanırken (1. seçenekte) aradaki X noktasına mouse imlecini götüremezsiniz. Ancak yüksek DPI kullanırken (2. seçenekte) çizgi aralıkları daha kısa olduğu için aradaki hedeflere ulaşabilirsiniz.

Biraz karışık oldu sanırım, ama özetle:

Yüksek DPI her zaman iyidir. Eğer yüksek DPI'da mouse'unuz çok hızlı hareket ediyorsa (ki etmesi normal) oynadığınız oyunun ya da Windows'un mouse hassasiyetini (sensitivity) düşürmeniz yeterli olacaktır.

SetPoint'te Speed 5 te iken 1600 DPI kullanıyordum, speedi 0 a çekip dpiyi 4000 e çeksem daha mı faydalı olur?

http://forum.donanimhaber.com/m_74222971//tm.htm

Şu konuda birkaç açıklama daha yazdım, belki ilginizi çeker.

Sorunuza gelince de, Setpoint'ten speed'i belki 1-2 civarına düşürüp 4000 DPI'ya çekmeniz daha faydalı olacaktır.

• ben de yeni fare aldım, yazılanları okudum ama bendeki programı çözemedim, yardımcı olur musunuz?
     Mouse ' da dpi nedir arkadaşlar
  • genelde pro oyuncular 400-1000 dpi arası kullanır. ama yüksek dpi yapıp düşük hassasiyetin bir zararı olmaz. ben mesela mouse un sensini düşürüyorum. dpi 8200 de kullanıyorum. :D o kadar para verdik kullanmamak olmaz şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur06

Eğer sıkı bir oyuncuysan 2500 dpide kullanmazsın zaten,zaptedemezsin mousu.Ayrıca a4tech x7 lerde çok sapma oluyor,dandik bir laseri var. Tavsiye etmem.
    Ms 1.1 var bende 400 dpi. Anlayacağın dpi'nin yüksek olması değil,sapma olmaması önemli.

Tamam da dpi az olduğu zaman da fare çok yavaş kalıyor. Adam yanında dolaşıyor, sen mouse'u döndürünceye kadar adam seni öldürüyor. CS oynayan biri Razer mouse için mouse'u zaptedemiyorum, ama çok hızlı iyi adam indiriyorum demişti.
  • DPI ile mouse hızını farklı kefelere koymak lazım. DPI ayarı mouse'un hızını arttırmak için değildir. Ancak DPI'yı yükselttiğinizde tarama çözünürlüğü artacağı için mouse'un da hızı dolaylı yoldan artacaktır. Zaten bu yüzden ayrıca "sensitivity" ayarı vardır.

Siz mouse'un DPI'ını en üste çıkartın. Eğer kaliteli bir mouse'unuz varsa ve yüksek DPI'da donanımsal olarak sorun oluşmuyorsa en yüksek DPI ayarında kullanın.

Bunu yaptıktan sonra mouse hızını sadece ama sadece sensitivity ayarı ile düzenleyin.
  • quote:

DPI ile mouse hızını farklı kefelere koymak lazım. DPI ayarı mouse'un hızını arttırmak için değildir. Ancak DPI'yı yükselttiğinizde tarama çözünürlüğü artacağı için mouse'un da hızı dolaylı yoldan artacaktır. Zaten bu yüzden ayrıca "sensitivity" ayarı vardır.

Siz mouse'un DPI'ını en üste çıkartın. Eğer kaliteli bir mouse'unuz varsa ve yüksek DPI'da donanımsal olarak sorun oluşmuyorsa en yüksek DPI ayarında kullanın.

Bunu yaptıktan sonra mouse hızını sadece ama sadece sensitivity ayarı ile düzenleyin.

Neden en yüksek DPI ayarında kullanmamız gerekiyor?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.