Şimdi Ara

Mouse ' da dpi nedir arkadaşlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
12
Favori
265.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HAAltuntas

quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

quote:

Orijinalden alıntı: HAAltuntas

Benim mouse ölmek üzere.. BF3 ve MW3 çıkana kadar bi mouse almayı düşünüyorum. Aslında beğendim bir tane 2000 dpi.. Sorun olur mu oyunda?

Bf3 için 5000 dpi ve üzeri öneririm, tanka falan binince ihtiyacın olacak yüksek dpi

onlar çok tuzlu

3 Ay geçmiş ama eğer hala almadıysan A4 x7 XL-750BF öneririm.2500 DPI ama BF ve tarzı oyunlarda tank kullanırken 2500 DPI'a ayarlıyorum,çok rahat kullanılıyor tanklar.Fiyatı 30-40 tl civarı.Microsoft Habu kullanıyorum şuanda ele daha iyi oturuyor ve çok şık duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanXXXXx -- 12 Aralık 2011; 16:02:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

1- Düşük DPI - Yüksek Sensitivity => örnek: |__________|_______x____|__________|

2- Yüksek DPI - Düşük Sensitivity => örnek: |___|___|___|___|___|___|___|___|___|

Eğer mouse hızınızı bir standarta oturttuysanız, yukarıdaki iki durumda da mouse'un hareket hızı aynı şekilde ayarlanabilir. Ama tercih edilmesi gereken her zaman 2. seçenektir çünkü düşük DPI kullanırken (1. seçenekte) aradaki X noktasına mouse imlecini götüremezsiniz. Ancak yüksek DPI kullanırken (2. seçenekte) çizgi aralıkları daha kısa olduğu için aradaki hedeflere ulaşabilirsiniz.

Biraz karışık oldu sanırım, ama özetle:

Yüksek DPI her zaman iyidir. Eğer yüksek DPI'da mouse'unuz çok hızlı hareket ediyorsa (ki etmesi normal) oynadığınız oyunun ya da Windows'un mouse hassasiyetini (sensitivity) düşürmeniz yeterli olacaktır.

aradığım cevabı buldum. boşa konu açmışım yahu. teşekkürler headbanger!

• quote:

1- Düşük DPI - Yüksek Sensitivity => örnek: |__________|_______x____|__________|

2- Yüksek DPI - Düşük Sensitivity => örnek: |___|___|___|___|___|___|___|___|___|

Eğer mouse hızınızı bir standarta oturttuysanız, yukarıdaki iki durumda da mouse'un hareket hızı aynı şekilde ayarlanabilir. Ama tercih edilmesi gereken her zaman 2. seçenektir çünkü düşük DPI kullanırken (1. seçenekte) aradaki X noktasına mouse imlecini götüremezsiniz. Ancak yüksek DPI kullanırken (2. seçenekte) çizgi aralıkları daha kısa olduğu için aradaki hedeflere ulaşabilirsiniz.

Yüksek DPI her zaman iyidir. Eğer yüksek DPI'da mouse'unuz çok hızlı hareket ediyorsa (ki etmesi normal) oynadığınız oyunun ya da Windows'un mouse hassasiyetini (sensitivity) düşürmeniz yeterli olacaktır.

Sağol Oğuz abi.Böyle yararlı bir anlatım arıyordum bende

• bende fps oyunları oynuyorum. daha doğrusu "counter-strike" oynuyorum. kullandığım mouse logitech g9x laser. şimdi şuna bi açıklık getireceğim. arkadaşlar bende oyuna ilk başladığımda onu bunu bahane ederdim. "benimde ekipmanım olsa şukadar oynarım" "benimde öyle kulaklığım olsa spawn olurum" şeklinde. bunları söylemek çok kolay. çünkü konuşmak gerçekten kolay. mousepad steelseries - ses kartım creative audigy2 zs - kulaklığım siberia v2 - mouse g9x laser. şimdi bunları neden söyledim. şunun için söyledim;

herşey ekipman değil. tabiki ekipman çok önemli. sen istersen git f0rest'in bilgisayarında oyna yine onun gibi olamazsın. bak farkettiysen onunla aynoı ekipmanları onunla aynı config felan değil. git direk onun bilgisayarında oyna onunla aynı havayı teneffüs et. sen sensindir f0restte f0resttir. böyle gözünüzde çok büyütmeyin. alt tarafı bir oyun. ve ben bunu yapabilirim diye düşünün. kimse bunu anasının karnından öğrenmedi. kendini geliştirmek istiyorsan ne yapmalısın?

öncelikle cs silip baştan kurucaksın. hiç bir ayar yapmadan default bir şekilde oynucaksın. bitti. duck olayını scroola değil CTRL ile yapacaksın! yok configmiş yok hileymiş yok bug muş? bu şekilde ne sen f0rest olabilirsin, ne de bu oyunda bi halt yapabilirsin.

soruna gelecek olursak. dpi benim 5700 de. sensivitym 1.3

bazıları 800 yeter demiş. saçma. imleç hızını kısarsın dpi yüksek tutarsın oldu bitti

• ben leuage of legends diablo tarzı oyunlar oynuyorum.. Zaten laptop da oynamam bana dez avantaj sağlıyor bari iyi bi mause kullaniyim diyorum önerileriniz çok önemli zira ben öyle pc ye bi optik ause alıp kullanan daha FPS, DPI, Ping flana bunları yeni duymuş cahil cuhelayım :D bu işten tek kelime anlamam :) bana şunu al şurdan al derseniz iyi olur.. Desteğinizi rica ederim.. İsterseniz PM de atabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reisenshi

ben leuage of legends diablo tarzı oyunlar oynuyorum.. Zaten laptop da oynamam bana dez avantaj sağlıyor bari iyi bi mause kullaniyim diyorum önerileriniz çok önemli zira ben öyle pc ye bi optik ause alıp kullanan daha FPS, DPI, Ping flana bunları yeni duymuş cahil cuhelayım :D bu işten tek kelime anlamam :) bana şunu al şurdan al derseniz iyi olur.. Desteğinizi rica ederim.. İsterseniz PM de atabilirsiniz..

Belli bir bütçen varsa ona göre tavsiyede bulunmak daha mantıklı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reisenshi

ben leuage of legends diablo tarzı oyunlar oynuyorum.. Zaten laptop da oynamam bana dez avantaj sağlıyor bari iyi bi mause kullaniyim diyorum önerileriniz çok önemli zira ben öyle pc ye bi optik ause alıp kullanan daha FPS, DPI, Ping flana bunları yeni duymuş cahil cuhelayım :D bu işten tek kelime anlamam :) bana şunu al şurdan al derseniz iyi olur.. Desteğinizi rica ederim.. İsterseniz PM de atabilirsiniz..

bütçe durumun 60-70 lira arasındaysa Logitech G300 tavsiye ederim. Yok 50 liradan fazla veremem diyorsan A4Tech-X7 760H
  • logitech g500 5700 dpi :)
    3 ayarlanabilir dpi modu var oyundayken 5700 dpi e getirip mause sensivity yi düşük oynayınca mükemmel bir kontrole sahip oluyorsun.
    windows a dönünde tek tuşla dpi ayarını 2100 lere yada istediğin bir dpi seviyesine düşürüyorsun.
    fps için g500 tek geçerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ¥

monitör çözünürlüğün neyse ona yakın dpi mouse al mesela 1280x1024 çözünürlük için 1200 dpi yeterli olacaktır

konuyu hortlatmak gibi olacak ama eğer benim gibi uygun mouse bulamayıp, istediği hassesiyeti bulamayanlar için arkadaşında dediği gibi ekran çözünürlüğünüz neyse ona göre mouse alın, örneğin benim ekranım 1600x900 çözünürlükte , aldığım mouselar 800dpı ve 1200 dpı dı, en son 900dpı mouse aldım ve tam istediğim rahatlığı yakaladım, diğerlerinde hep ya çok hızlıydı yada atlama yapıyordu cok farkediyor
  • verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim düşük dpı'li bir mause alıcaktım az kalsın :)
  • Merhaba arkadaşlar ben bütçeme uygun olarak bulduğum bu mause yi aldım. sizce nasıl iyimi. Genel olarak Call Of Duty 4 online için alıyorum.
    FC-1470 Blueray Gaming Mouse Oyun Mouse 3200 Dpi
  • 3600 dpi li a4 tech mausem var tek tusla dpi ayarı yapılıyor almanızı onerırım cok memnunum snıperdede tek tusla zoom shot yapma olanagı saglıyor cok iyi bir mouse
  • quote:

müthiş açıklamışsın üstad. yıllardır birinci maddeyi uyguladım hata etmişim.

• Beyler bugün A4 Tech X7 XL-750BK mouse aldım 60 liraya. Pek bir bilgim yok fonksiyonlarıyla ilgili ama şunları söylemek istiyorum. Cs 1.6 oynayıcısıyım. Sensitivity düşük olsa mouse dpi si yüksek olsa ya da sensitivity yüksek dpi düşük olsa ne farkedecek bana bir açıklar mısınız ? Misal sensitivity 1 de dpi 2500 de oynuyorum ya da sensitivity 10 da dpi 800 nesi farklı bunların. ikisinde de aynı noktaya ulaşmak için mouse u aynı çeviriyorum . Bir de cs oynarken sapma oluyor bazen acaba altlık alsam düzelir mi? sağolun şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmeram

Beyler bugün A4 Tech X7 XL-750BK mouse aldım 60 liraya. Pek bir bilgim yok fonksiyonlarıyla ilgili ama şunları söylemek istiyorum. Cs 1.6 oynayıcısıyım. Sensitivity düşük olsa mouse dpi si yüksek olsa ya da sensitivity yüksek dpi düşük olsa ne farkedecek bana bir açıklar mısınız ? Misal sensitivity 1 de dpi 2500 de oynuyorum ya da sensitivity 10 da dpi 800 nesi farklı bunların. ikisinde de aynı noktaya ulaşmak için mouse u aynı çeviriyorum . Bir de cs oynarken sapma oluyor bazen acaba altlık alsam düzelir mi? sağolun şimdiden

Aslında yukarıda açıklamıştım. Düşük DPI'da basamak aralıkları fazla olur, bu yüzden tam istediğin noktaya getirmen zorlaşacaktır.

Farzedelim ki; düşük DPI'da 10'ar 10'ar pixel atlarken yüksek DPI'da 2'şer 2'şer atlayabilir. Bu da ne demektir? Mesela 74. pixele imleçi getirmek istiyorsun ancak düşük DPI'da 10,20,30,40,50,60,70,80... diye gidiyor, aradaki 74'ü atlıyor. Fakat yüksek DPI'da 2,4,6,8,10.........70,72,74,76,78.... diye gidiyor ve böylece 74. pixele ulaşabiliyorsun.

Örneğin şu resim de güzel açıklar:

Mouse ' da dpi nedir arkadaşlar

Buradaki karelerin her bir köşesi senin mouse'unu getirebileceğin yer diye düşün. Yüksek DPI'da (higher DPI) mesela sağ üst köşedeği TAKC yazısında T harfini seçebiliyorsun ancak düşük DPI'da (lower DPI) imleci oraya getiremiyorsun.

Anlık sapmalar genellikle kalitesiz mousepad'ler yüzünden olur. Giriş seviyesi oyuncu mousepad'leri bile en azından sapma derdinden seni kurtaracaktır diye tahmin ediyorum.

• Sağolasın, ilk olarak mousepad alacağım da game pad olması şart mı çünkü 60 lira verdiğim bir mouse a ne kadarlık bir pad alabilirim ki.
    İkincisi ise o olay tamam anladım orayı da ben her mouse ile istediğim noktayı işaretliyebiliyorum o mouse un değil pc ekranının pikseline bakar
    yani anlattağım gibi yüksek sens düşük dpi ile düşük sens yüksek dpi arasında kullanıcı açısından hiçbir fark yok burda tabi cs için konuşuyorum.
  • quote:

Sağolasın, ilk olarak mousepad alacağım da game pad olması şart mı çünkü 60 lira verdiğim bir mouse a ne kadarlık bir pad alabilirim ki.
    İkincisi ise o olay tamam anladım orayı da ben her mouse ile istediğim noktayı işaretliyebiliyorum o mouse un değil pc ekranının pikseline bakar
    yani anlattağım gibi yüksek sens düşük dpi ile düşük sens yüksek dpi arasında kullanıcı açısından hiçbir fark yok burda tabi cs için konuşuyorum.

Mousepad normalde bir bez parçası gibi görünebilir ancak oyunlardaki etkisi neredeyse mouse kadardır. Gerek hassasiyete, gerekse mouse'un yüzeylerindeki rahat hareketine önemli katkı sağlarlar. Sapma vs. gibi şeyler de özel durumlar haricinde olmaz. Bana kalırsa 25-30 TL'lik giriş seviyesi bir mousepad alınabilir. Hatta fazla para harcamak istemiyorsan yıpranmamış, temiz ikinci el ürünlere de göz atabilirsin.

Oyunlarda DPI'ya gelince yine yukarıda anlattıklarım geçerlidir. Bunu en iyi sniper silahı ile uzak mesafedeki hedeflere nişan alırken görebilirsin. Normalde rush yaparken, hızlı bir oyunda bunu çok farketmezsin ancak iş uzaktaki bir hedef olunca, hassas hareket gerektiğinde düşük DPI'da tam istediğin noktaya getirememek gibi bi durum oluşur. Aradaki farkı tam anlayabilmek için de özellikle yüksek DPI'da yeterince tecrübe edinmeniz gerekir. Sonra tekrardan düşük DPI'ya geçince attan inip eşeğe binmiş hissine kapılırsınız çünkü aynı pürüzsüz ve hassas oynanışa sahip olmadığınızın farkına varırsınız.

• Sağol daha iyi oturdu kafama sanki
  • quote:

quote:

Sağolasın, ilk olarak mousepad alacağım da game pad olması şart mı çünkü 60 lira verdiğim bir mouse a ne kadarlık bir pad alabilirim ki.

Mousepad normalde bir bez parçası gibi görünebilir ancak oyunlardaki etkisi neredeyse mouse kadardır. Gerek hassasiyete, gerekse mouse'un yüzeylerindeki rahat hareketine önemli katkı sağlarlar. Sapma vs. gibi şeyler de özel durumlar haricinde olmaz. Bana kalırsa 25-30 TL'lik giriş seviyesi bir mousepad alınabilir. Hatta fazla para harcamak istemiyorsan yıpranmamış, temiz ikinci el ürünlere de göz atabilirsin.

Oyunlarda DPI'ya gelince yine yukarıda anlattıklarım geçerlidir. Bunu en iyi sniper silahı ile uzak mesafedeki hedeflere nişan alırken görebilirsin. Normalde rush yaparken, hızlı bir oyunda bunu çok farketmezsin ancak iş uzaktaki bir hedef olunca, hassas hareket gerektiğinde düşük DPI'da tam istediğin noktaya getirememek gibi bi durum oluşur. Aradaki farkı tam anlayabilmek için de özellikle yüksek DPI'da yeterince tecrübe edinmeniz gerekir. Sonra tekrardan düşük DPI'ya geçince attan inip eşeğe binmiş hissine kapılırsınız çünkü aynı pürüzsüz ve hassas oynanışa sahip olmadığınızın farkına varırsınız.

adam hem bilgili hem de müthiş anlatıyor. helal olsun. :)

• Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.