Şimdi Ara

mouse kayma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • chic marka bir mouse um var optic her şey normalken bi kaç haftadır ben bi tarafa çekerken fırlamaya başladıdiyelim sola çekiyorum imleç tavana fırlıyor... ama ışınlanmıyor yürüdüğünü görebiliyorsun.. mouse bozuk heralde dedim 3-4 yıllık mouse çünkü.. logitech optical pilot mouse aldım... aynı sorunu yaşıyorum boşuna 20 ytl baymış olmak istemiyorum... lütfen yardım..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mouse Kayma Sorunu ve Çözümleri

Bilgisayar kullanırken sıklıkla karşılaşılan sorunlardan biri olan mouse kayma sorunu, kullanıcılar için oldukça can sıkıcı olabilir. Bu sorun, mouse imlecinin ekranda olması gerektiği gibi hareket etmediği durumlarda ortaya çıkar. Mouse'un yeterince kaymaması veya hiç kaymaması gibi belirtilerle kendini gösterebilir.

Mouse Kayma Sorununun Nedenleri

Mouse kayma sorununun birçok farklı nedeni olabilir. Bunlar arasında şunlar yer alır:

• Kirli veya Hasarlı Mouse Altı: Mouse'un altındaki küçük ayakların kirlenmesi veya hasar görmesi sürtünmeye neden olarak mouse'un kaymamasını sağlayabilir.
    • Kirli veya Hasarlı Mouse Pad: Mouse pad'in kirli veya hasarlı olması da sürtünmeyi artırarak mouse'un kaymasını engelleyebilir.
    • Kablosuz Mouse Kayma Sorunu: Kablosuz mouse'larda pil zayıfladığında veya bağlantı sorunu olduğunda kayma sorunu yaşanabilir.
    • Yazılım Sorunları: Bilgisayarın işletim sistemi veya mouse sürücülerindeki sorunlar da mouse kayma sorunlarına yol açabilir.

Mouse Kayma Sorununun Çözümleri

Mouse kayma sorununu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Mouse Altını ve Mouse Pad'i Temizle: Mouse'un altındaki ayakları ve mouse pad'i nemli bir bezle silerek temizle. Kir ve kalıntıları gidermek için dikkatlice ov.
    • Mouse Altını Değiştir: Mouse'un altındaki ayaklar hasar görmüşse, yenileriyle değiştirmeyi dene.
    • Mouse Pad'i Değiştir: Kirli veya hasarlı mouse pad'i değiştirerek yeni bir tane kullan.
    • Kablosuz Mouse Pilini Kontrol Et: Kablosuz mouse kullanıyorsan, pilin zayıf olup olmadığını kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Bağlantıyı Kontrol Et: Kablosuz mouse'larda bağlantı sorunları yaşanıyorsa, alıcıyı ve mouse'u yeniden takmayı veya yakınlaştırmayı dene.
    • Yazılımı Güncelle: Bilgisayarının işletim sistemini ve mouse sürücülerini en son sürümlere güncelle.

Bu adımları uyguladıktan sonra mouse kayma sorununun çözülmesi gerekir. Ancak sorun devam ediyorsa, daha kapsamlı bir sorun giderme işlemi için bir teknisyene başvurman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kullandığın yüzeyle alakalı olabilir mousepad yada masanın üzerinde bir tümsek oluşmuşsa bazen kayabilir (optik mouse icin bez mousepad öneririm). logitech pilot mouse kalite olarak chicden çok daha iyidir zaten pişman olmazsın.(gerçi bende de G1 var mousepad kullanmıyorum bir problem olmuyor)
  • chic mouseum da oldukça kaliteli.. 4 yıl önce 20 milyon küsürat bi fiyata almıştım.. bu mouse eğer sorun mouse un bozulmuş olmasından kaynaklanmıyorsa ki galiba öyle değil ama azalma var gibime geldi.. yinede bu aldığım şey lükse giriyor.. mousepadim biraz yamulmuş ama piyasada mousepad yok ne yazıkki :( netten satın alabileceğim bi adres biliyorsanız lütfen yazın..
  • hepsiburada'da bi sürü var ama.markalı bir şeyler arıyorsanwww.editorunsecimi.com ya dawww.sffcomputers.com a bak
  • optik mouse için pad o kadar öenmli değildir, düz bir zemin üzerinde beyaz bir kağıt bile iş görür...
  • masa çok pürüzlü sorun o galiba ama yeni mousepad buldum babam saolsun bi bankanın imza zımbırtısını verdi baya güzel mousepad oldu kaymıyor yapıştı arası hafif kalın üst yüzey pürüzsüz

yardım için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mouse tutukluk sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.