Şimdi Ara

Mouse'ların Kablo temassızlık sorununun çözümü , Yaptım oldu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
22.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 27 Ocak 2021; 21:22:58 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mouse Temassızlık Sorununu Çözme: Yaptım Oldu!

Bilgisayar kullanıcıları olarak, sık karşılaştığımız sorunlardan biri de mouse temassızlık sorunudur. Bu sorun, mouse'un hareket etmediği veya düzgün çalışmadığı durumlarda ortaya çıkar. Mouse kablosu temassızlık sorunu, kablosuz mouse kullanıcıları için de yaygın bir sorundur.

Mouse Temassızlık Sorununa Neler Neden Olur?

Mouse temassızlık sorunu genellikle aşağıdaki nedenlerden kaynaklanabilir:

• Kablo hasarı veya gevşekliği
    • Pil bitmesi (kablosuz mouse'larda)
    • Toz veya kir birikmesi
    • Donanım veya yazılım sorunları

Mouse Temassızlık Sorununu Çözme Adımları

Mouse temassızlık sorununu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

Kablolu Mouse için:

• Kablodaki herhangi bir hasar veya gevşeme olup olmadığını kontrol et.
    • Kablo bağlantılarını çıkar ve tekrar tak.
    • Farklı bir USB bağlantı noktası dene.
    • Mouse sürücülerini güncelle veya yeniden yükle.

Kablosuz Mouse için:

• Pilleri kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Mouse alıcısını farklı bir USB bağlantı noktasına tak.
    • Alıcı ile mouse arasındaki mesafeyi azalt.
    • Mouse'u alıcıdan uzaklaştır ve ardından yeniden yaklaştır.
    • Mouse'u yeniden senkronize et (mouse'un kullanım kılavuzuna bak).

Diğer İpuçları:

• Mouse'un temiz olduğundan emin ol.
    • Bilgisayarını yeniden başlatmayı dene.
    • Farklı bir mouse kullanarak sorunun mouse'da mı yoksa bilgisayarda mı olduğunu belirle.

Bu adımları uyguladığında mouse temassızlık sorununu çözebilirsin. Sorun devam ederse, bir bilgisayar tamircisine başvurman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynı yerde benim mousunda temessızlığı vardı. 1yıl kenarda bekledi en sonunda 1ay kadar önce sıkılıp yapmaya karar verdim. İçini açıp kablosunu çıkardık.Kumaş kablo son derece kaliteli. Temessızlık yapan yeri kestik bantla yapıştırdık.Hal böyle olunca, mouseu kapatırken bantla birlikte iyice genişleyen kablo yerine oturmadı. Bu sefer aldım elime kerpeteni mouseun kablosunun çıktığı yerdeki plastiğini genişletip kırmaya başladım. İnanır mısınz o kadar sağlam yapmışlar ki çok uğraştım ama tertemiz oldu. Şimdi tekrardan g5ime kavuşmanın sevincini yaşıyorum. 5yıllını doldurmuştur mouse belki de daha fazla artık ne zaman aldığımı unuttum o derece. Zaten bu 5yıl içinde tüm pc aksesuarlarını logitech aldım(z313,f710,k120), hiçbir sorunla karşılaşmadım. Logitechi çok takdir ediyorum fiyat/performans açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dippas -- 30 Nisan 2012; 17:46:27 >
  • Aim'i sağlam , bir mouse neticede , baska mouse'lara benzemiyor , üretimi devam etsede alsak Mühendislik harikası
  • Pidi z13333'den yüksek G400 bulabilirsem ona geçicem. Artık 1yıl kenarda kaldığı için kirlendi g5im :) . Steelseries qck mini pad almayı düşünüyorum g400le birlikte fiyatı çok uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dippas -- 30 Nisan 2012; 21:03:11 >
  • madem bu kadar seviyorsun uygun fiyattan yollayayim sana kullanmadigimi :D

mousela nasil fanteziler onlar ayrica
  • Konuyu hortlatmış olacağım ama yeni başlık yerine buraya yazmak daha doğru olacak sanırım.

başlıktaki tavsiyelere uyarak bir toparlama yaptım yalnız 1-2 gün sonra aynı haline geri döndü. tam idare etmeye kendimi alıştıracağım derken bu sefer hiç çalışmamaya başladı. zaten gittiğini düşünerek kabloyu değiştirmeye karar verdim.

gelelim sorunuma;

usb kablosunda 4 renk kablo olmasına rağmen benim mouse'umdan çıkan 3 kablo var. 4ncü kablo (siyah)bağlı olmadan da çalışmıyor sanırım. bu kabloyu mouse'un neresine lehimleyeceğimi nasıl öğrenebilirim?
  • Bilmyorum deneme yanılma yapabilirsin
  • Ben dediğiniz çözümü uyguladım artık hiç çalışmıyor çöp oldu. Mouseum Rampage smx gentle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.