Şimdi Ara

## MOZİLLA FİREFOX + EN İYİ EKLENTİLER ## Ana Konu ## (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.973
Cevap
53
Favori
326.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Egé

quote:

Orijinalden alıntı: ByAdmin

Mause Scrool e tıklayarak yeni sekme ile açtığımızda önceki versiyonlarda sekmeyi en sonda açardı şimdi hemen yanında açılıyor 3.6 da bunu eskisi gibi ayarlamak mümkünmü?

Tab Mix Plus eklentisini kurarsanız eski halini alıyor.

addons.mozilla.org
    Add-ons for Firefox (en-US)
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1122

Bu eklentiye gerek kalmadan sekme özelliğini eskisi gibi kullanmak isteyenler yani yeni sekmelerin en sonda açılmasını isteyenler ;

Adres satırında about:config yazıp enter'a basın.
    Açılan sayfada browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent değerini false yapın. Firefoxu yeniden başlatın.

Not; Alıntıdır..

Bu değer benim firefoxta yoktu.
    Yeni \Boolean komutu verip, kutucuğa -browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent -i yapıştırın. Kendiliğinden False olması lazım. Firefoxu yeniden başlatın.
  • nirvanaLAB ve XxTRxX arkadaşım yararlı olabildiysem ne mutlu.Dökümanı ekledikten sonra farkettim kısayolu koymadığımı.Dökümanda uzun uzun anlattığım keyword bookmarking ekleme işleminin birde kısayolu var.

Firefox Keyword Bookmark Kısayoldan Nasıl Eklenir ?

İlk olarak Keyword Bookmark’ını eklemek istediğiniz sayfanın üzerindeki arama çubuğunda sağ tuş tıklayın ve gelen menüden "Arama için anahtar kelime ekle" seçeneğini seçin.

Daha sonra gelen pencerede ilk boşluğa Keyword Bookmark’ınıza vereceğiniz ismi yazınız.Son olarak en önemli bölüm yani Anahtar Kelime bölümü.Buraya Keyword Bookmark’ınızı hatırlayabileceğiniz bir anahtar harf veya kelime yazın.Hepsi bu kadar.
  • Arkadaşlar bu 3.6 sürümü tam oturmadı mı nedir anlayamadım.

İlk defa birçok eklenti uyumları bu kadar geç kaldı ve hala 3.6 ya uyumlu yapılmayan eklentiler var....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 28 Şubat 2010; 2:12:08 >
  • quote:

quote:

quote:

Kullandığı eklenti yada tema 3.6 ya uyumlu olmayan arkadaşlar buraya Linkini yazsınlar uyumlu hale getireyim tekrar Upload edeyim arkadaşlar

IE Tab eklentisi hala 3.6 ya uyumlu değil. Buyrun linki;

addons.mozilla.org
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1419

Kullandığım yöntem İe tab da işe yaramamıştı, bende araştırıp Corel İe tabı buldum aynı işi görüyor pek beğenmesemde şimdilik bunu kullanıyorum.

addons.mozilla.org
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/10909

ie tab eklentisinin hala 3.6 ya uyumlu hale getirilmemesinin nedeni de sanırım bu Corel İe tab eklentisi..
  • Corel IE tab, bazı siteleri desteklemiyor gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Maiden 

Corel IE tab, bazı siteleri desteklemiyor gibi.

Ben şimdiye kadar bu sorunla karşılaşmadım, İe tab kadar beğenmedim ama mecbur kullanıyorum güncellenene kadarda kullanacaz artık.
  • Güzel Bir Topic Yaratmışsınız , Teşekkürler Herkese
  • Arkadaşlar şu an addon lardan kaldırılan bir eklentiyi size sunuyorum. Memory Fox ciddi anlamda firefox'un ram kullanımını düşüren bir program.Eklentiyi FEBE kullanarak dışarı çıkardım.

RS İndirme linki aradaki - işaretini kaldırın

HF indirmek linki
  • quote:

Orijinalden alıntı: scqo

Arkadaşlar şu an addon lardan kaldırılan bir eklentiyi size sunuyorum. Memory Fox ciddi anlamda firefox'un ram kullanımını düşüren bir program.Eklentiyi FEBE kullanarak dışarı çıkardım.

HF indirmek linki

Bu programın ayarları nasıl olacak ?
  • quote:

Firefox keyword bookmarkingle ilgili internetteki en geniş türkçe kaynak, kendim hazırladım.Umarım işinize yarar.Kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum inanılmaz zaman kazandırıyor.

Dikkat!!! Keyword Bookmarking bir Firefox özelliğidir.Internet Explorer ve Opera'da çalışmamaktadır.

.............................

scqo arkadaşım,

Bir önceki sayfada bulunan Keyword Bookmarking ile ilgili değerli katkınız için teşekkür ediyorum.
    İhtiyacı olanlara çok güzel ve detaylı bir kaynak olmuş, elinize sağlık..

Not ; Tüm katkısı olan arkadaşlara ayrıca teşekkürler, sağolun..
  • quote:

quote:

Arkadaşlar şu an addon lardan kaldırılan bir eklentiyi size sunuyorum. Memory Fox ciddi anlamda firefox'un ram kullanımını düşüren bir program.Eklentiyi FEBE kullanarak dışarı çıkardım.

HF indirmek linki

Bu programın ayarları nasıl olacak ?

Ben yüklediğim gibi kullandım.

quote:

scqo arkadaşım,

Bir önceki sayfada bulunan Keyword Bookmarking ile ilgili değerli katkınız için teşekkür ediyorum.
    İhtiyacı olanlara çok güzel ve detaylı bir kaynak olmuş, elinize sağlık..

Not ; Tüm katkısı olan arkadaşlara ayrıca teşekkürler, sağolun..

Egé arkadaşım ne demek insanlar firefox u bi anlasalar bir daha vazgeçemiyecekler ama anlatamıyoruz yaw. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scqo -- 16 Şubat 2010; 1:36:57 >
  • explorer 7 en ıyısı ya bana gore
    her sıteyı acıyor sak dıye
    fırefox hıc denemedım hızlımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robot Rock

explorer 7 en ıyısı ya bana gore
    her sıteyı acıyor sak dıye
    fırefox hıc denemedım hızlımı

Bi zahmet deneyin :)
  • quote:

quote:

Corel IE tab, bazı siteleri desteklemiyor gibi.

Ben şimdiye kadar bu sorunla karşılaşmadım, İe tab kadar beğenmedim ama mecbur kullanıyorum güncellenene kadarda kullanacaz artık.

Aşağıdaki linkteki topikte bir kişi ie tab eklentisini 3.6 ya güncellediğini yazmış. Açıklamasında da " The only change I made was the max version number in the install file. No changes have been made to the extension itself. " yani sadece maximum version numarasını değiştirdiğini başka herhangi bir değişiklik yapmadığını söylemiş.

Ben buradaki XPI uzantılı dosyayı indirdim ve açtım ama ie tab ı çalıştıramadım. Ekte herhangi bir virüs vb. tehlike yok ancak 3.6 version da çalıştıramadım ben.. İsterseniz sizde bir deneyin..

XPI uzantılı eklerin açılması bilmeyenler için aşağıdaki gibi oluyor;

Firefox altında kurulum:
    Dosya > Aç yolunu takip edin.
    Açılan menüden bilgisayarınıza indirdiğiniz XPI dosyasını seçin.
    Tamam düğmesine basarak devam edin.
    Kurulum sonunda hata uyarısı almazsanız kurulum başarıyla tamamlanmış demektir.
  • @Egé

Önceki sayfalarda 3.6 da çalışmayan eklentileri hallederim dediğimde bu yöntemle yapıyordum İetab bendede çalışmamıştı, ama bi tekrar deneyeceğim buraya sonucu eklerim.

Kurulumda sorun olmuyo iş çalışmasında kuruyor ama çalışmıyor buda , bendekindede böyle olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAdmin -- 16 Şubat 2010; 14:32:06 >
  • Hadi beyler hareketlendirelim başlığı.İnternette tesadüfen bulduğum bir eklentiyi sizinle paylaşmak istiyorum.

Eklenti adı: ArchView

Görevi: İnternette paylaşılan zip ve rar dosyalarını bilgisayarınıza indirmeden içeriğini görebilmenizi sağlayan bir program.

Kullanımı:

Status bar da çanta ikonuna tek tıklama yapınca, alttaki resimde görülen çanta üstünde büyüteç çıkıyor.Bu durumda yazdığınız herhangi bir direk rar yada zip linkinin(örnek: donanimhaber.com/dosya.rar gibi) içeriğini dosyayı indirmeden size göstermekte.Özelliği kapatmak için bir daha çanta ikonuna tıklarsanız link normal şekilde çalışacaktır.

## MOZİLLA FİREFOX + EN İYİ EKLENTİLER ## Ana Konu ##

İndirme linki
    addons.mozilla.org
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5028

edit: Anlatımda eksiklik düzeltmesi,düzenleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scqo -- 18 Şubat 2010; 23:38:38 >
  • Eklenti Adı: Tab Counter

Görevi: Açtığınız sekme sayısını size gösterir.

Kullanımı:Ayarı yok sağ üst köşede X tuşunun altında görebilirsiniz.Ne işime yarar ?diyebilirsiniz.Daha önce paylaştığım Memory Fox eklentisiyle Firefox'un kaç sekme ile ne kadar RAM yediğini görmenizi kolaylaştırır.

Görüntüsü:

İndirmek Linki :
    addons.mozilla.org
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4346

edit: düzenleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scqo -- 18 Şubat 2010; 23:35:03 >
  • Eklenti Adı: Snap Links Plus

Görevi: Çoklu link açmaca.Hani Windowsta masaüstünüzde sağ tuşa basılı tutarak farenizi hareket ettirdiğinizde bir kare oluşur.Aynı sistem burda var. Sağ tuşla kare yaratarak tüm linkleri bir anda seçip sekmeler halinde açılmasını sağlıyorsunuz.

Kullanımı: Ayarları vardır ama yüklendiği gibide kullanılabilir.Eklenti yüklendikten sonra default olarak sağ tuşa basılı tutarak linkleri seçip sekmeler halinde açabilirsiniz..Ayarlarını kurcalarsanız mesela çizilen karenin kesikli mi düz çizgimi ,renginin ne olacağı gibi detayları ayarlayabiliyorsunuz.

Görüntüsü:

İndirme Linki:

http://downloads.mozdev.org/snaplinks/snaplinks-1.0.8-fx+sm.xpi ----> FF 3.6 için indirme linki

addons.mozilla.org
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4336
    ----> Firefox: 1.0+ – 3.0a8 için indirme linki

edit: düzenleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scqo -- 18 Şubat 2010; 23:34:34 >
  • Eklenti Adı: URL Fixer

Görevi: Adreslerin sonunda yanlış bir şekilde yazdığınız .cmo yada .con uzantılarını otomatik .com olarak düzelterek size zaman kazandırır.Sadece .com değil .org ve .net adreslerini de yanlış yazdığınızda düzeltme yapar. .com.tr net.tr org.tr de çalışmamaktadır..Eklenti işinden anlayan biri .com.tr adreslerini de ekleme yapsa süper olur aslında.

Kullanımı: Tek ayarı var,eklentiyi ilk kurduğunuzda yanlış yazdığınız uzantıyı Bunu mu demek istediniz ? diye uyarıyor ve altındaki kutucukta düzeltmeler için onay al gibi birşey söylüyor kutucuktaki işareti kaldırmanız yeterli. .Eklenti kurulduğu anda çalışmaya başlar.

Görüntüsü:

İndirme Linki:

addons.mozilla.org
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2871

edit: bilgi ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scqo -- 18 Şubat 2010; 23:33:16 >
  • Firefox da yedek alma hep konuşuldu. Bunun için FEBE eklentisi vardı. Bundan başka 771 Kb lık çok küçük MozBackup isminde bir program var. İndirilen program çift tıklanarak kuruluyor. Çalıştırdığınızda çok kolayca sizi yönlendirerek yedeğinizi alıyor. Dikkat etmeniz gereken yedek dosyanızı nereye koyacağınızı veya nereye koyduğunuzu bilmek.. Sık Kullanılanları, eklentileri, görünümü kısaca firefox un tamamını yedekliyor. Bundan sonra pc nizi formatlasanız bile firefox u kurduktan sonra bu yedekten yükleme yaparsanız önceki firefox un aynısını elde etmiş oluyorsunuz..

Program üretici sitesi;

http://www.mozbackup.org/

1.4.10 versionu Direk indirme linki;

http://mozbackup.org/MozBackup-1.4.10-EN.exe

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.