Şimdi Ara

## MOZİLLA FİREFOX + EN İYİ EKLENTİLER ## Ana Konu ## (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.973
Cevap
52
Favori
326.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • greasemonkey ne işe yarıyor, birde night lunch benzeri bir personas teması bulamadım, night lunch'ın en sevdiğim özelliği kapkara olmasına rağmen yazıların çok parlamaması ama personastaki neredeyse bütün temalarda yazılar çok parlıyor
  • Arkadaşlar ben şeffaf yapmak istiyorum firefoxumu acaba öyle bir eklenti var mı ? şekil değişiyor ama şeffaf yapabiliyormuyuz bilmiyorum yapabiliyorsak eklentinin linkini verirseniz sevinirim.. (resim ekledim daha rahat anlaşılsın diye )

Burada gösterdiğim yerlerin şeffaf olmasını istiyorum..
    ## MOZİLLA FİREFOX + EN İYİ EKLENTİLER ## Ana Konu ##

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yûiji -- 5 Mart 2010; 0:58:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeWD@Li

Efet hocam çalışıyor hemde sorunsuz bende şuan çalışmayan eklenti yok resimde de görüldüğü üzere sürüm numaram 3.6

ben İE tabı özellikte devlet sitelerine girerken çok sık kullanıyorum zaten sırf İE tab ve autocopy için Nightly Tester Tool u kurmuştum

Sizde ie view eklentisi de mevcut, onunla açıyor olmasın dikkat ettiniz mi. Veya acaba " Sayfayı harici IE uygulamasında göster " e tıklayarak tamamen herşeyiyle int explorer penceresi mi açıyorsunuz. Böyle yaparsanız yani ie penceresi açtırırsanız bende de sorun olmuyor zaten. Sorun " Sayfayı IE sekmesinde aç " dediğinizde oluyor ve kapkara bir sayfa çıkıyor ortaya. Akbank sitesi olması da şart değil, böyle yaptığınızda google sayfası da açsanız direk siyah sayfa ortaya çıkıyor.

Yine de yanlış yaptığım birşeyler olabilir düşüncesiyle sizden yukarıda dediğim gibi " Sayfayı IE sekmesinde aç " diyerek firefox penceresi içinde ie motoruyla açılmış bir sitenin print screen görüntüsünü bende rica ediyorum.
    Teşekkürler..

Not: Bu ie tab eklenti sahipleri herhalde dünya değiştirdiler, bu kadar zamandır güncelleme yapılmazmı yahu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: achfighter

greasemonkey ne işe yarıyor, birde night lunch benzeri bir personas teması bulamadım, night lunch'ın en sevdiğim özelliği kapkara olmasına rağmen yazıların çok parlamaması ama personastaki neredeyse bütün temalarda yazılar çok parlıyor

quote:

Orijinalden alıntı: Es_eS_26

Arkadaşlar ben şeffaf yapmak istiyorum firefoxumu acaba öyle bir eklenti var mı ? şekil değişiyor ama şeffaf yapabiliyormuyuz bilmiyorum yapabiliyorsak eklentinin linkini verirseniz sevinirim................

Greasemonkey ile herhangi bir internet sayfasının görünümünü tamamen değiştireblir ya da severek kullandığınız sayfalara yeni özellikler ekleyebilirsiniz. GreaseMonkey için yazılmış kod parçaları, bu eklenti tarafından çalıştırılarak internet sayfalarının görüntülerini değiştirebilir. Bu eklenti için yazılmış kodları kullanabilir veya yeterli bilginiz varsa kendiniz de oluşturabilirsiniz.

Bu eklenti ile ilgili bir alıntıyı aşağıya ekliyorum.

" GreaseMonkey temelde basit bir fikre dayanıyor ve iyi uygulanmış pek çok basit fikir gibi gayet etkili, gücü, basitliğinde belki de. Yaptığı şey, Firefox'a gelen bir sayfanın istemci yani kullanıcı tarafında programlanabilir şekilde düzenlenmesi. Bir başka deyişle sevdiğiniz bir sitenin görüntüsünden, tasarımından tutun da işlevselliğine dek hemen her şeyi, o sitenin sunucu tarafını etkilemeyecek ve site programcılarının ruhu dahi duymayacak şekilde kendi kafanıza göre değiştirebiliyorsunuz. IMDB'de bulduğunuz bir artistin isminin hemen yanında yaşının da görünmesini ister misiniz? Mümkün. Ya da Amazon.com'da gezinirken gördüğünüz kitapların yanında rakip satıcıların verdiği fiyatların görünmesine ne dersiniz? Bu da mümkün. Slashdot'un tasarımı ve bazı blokları, sütunları hoşunuza gitmedi mi ve de bazı işlevsellikler mi eklemek istiyorsunuz? Hay hay, GreaseMonkey varsa, her türlü maymunluk da var. Artık güç tamamı ile son kullanıcıda ve farklı bir görüntü ya da tonla işlevsellik için ilgili web sitesini ya da siteyi yapan programcıların keyfini beklemek zorunda değiliz. Bir kez daha Internet teknolojileri özgürlüğü genele yaymak için çalışıyor ve Firefox dolayısı ile Mozilla ekibi gönüllerimizdeki yerini sağlamlaştırıyor. "

Temalar, biliyorsunuz ama yine de ekleyeyim aşağıdaki linkte, başka bilen bir arkadaş çıkmazsa buradan bakıp denemeniz gerekecek sanıyorum.

www.getpersonas.com
    Themes – Add-ons for Firefox (en-US)
    http://www.getpersonas.com/en-US/gallery/All/?sort=movers

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 5 Mart 2010; 10:15:28 >
  • firefox 1 sürümünden beri firefox kullanıyorum ama bu kadar yararlı eklentileri ilk defa farkettim gözümden kaçmış
    özellikle FastestFox ve CoolPreview eklentilerine bitiyorum, tabi çok eskiden beri kullandığım adblock plus ve search preview (eski adıyla google preview) bunların yeri ayrı
  • Bugün yüklediğim naver isimli tema çok hoşuma gitti.Herkese tavsiye ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vi®tue

Bugün yüklediğim naver isimli tema çok hoşuma gitti.Herkese tavsiye ederim...

Ekran görüntüsü ekleseydin arayıp bakmak durumunda olmazdık
  • ff da ad_block u kurup reklamları engellesemde sayfa acma suresı aynı kalmakta.
    ff reklamları yukleyıp sadece ıcerıgınımı ekrana yansıtmamakta?

ekleme:dh yonetımı ad_block u bıle sansurlemıs ya.hey allahım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 6 Mart 2010; 17:25:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MMX 166

ff da ad_block u kurup reklamları engellesemde sayfa acma suresı aynı kalmakta.
    ff reklamları yukleyıp sadece ıcerıgınımı ekrana yansıtmamakta?

ekleme:dh yonetımı ad_block u bıle sansurlemıs ya.hey allahım

Üst kısımlarda DH için tüm reklamları kapatan linkler var onları ad-blocka ekle tamamı kapanır bende sendeki sorunlar yok.
    Ayrıca Süzgeçler / Abonelik ekle den Easylist e üye ol ve yine aynı yerden güncelle belki eksik yapmışsındır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat_5320

http://forum.donanimhaber.com/m_38225139/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38225139

Bu sorunu nasıl çözebilirim ?

Aşağıdaki linkten yeni sürüm flash yükleyin. Sonuç değişmezse uninstaller programlarıyla tamamen kaldırıp tekrar kurun. Bende sizdeki gibi sorunlar olmuyor hiç. Sorununuz Firefox dışında işletim sisteminizle ilgili de olabilir..

http://get.adobe.com/flashplayer/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 6 Mart 2010; 20:25:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByAdmin

quote:

• quote:

Bende Past Modern Kullanıyorum bunuda deneyeyim bakalım, Past modern içinde ss aşağıda.

addons.mozilla.org
    Add-ons for Firefox (en-US)
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/7249

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ByAdmin

quote:

Bu eklentinin linki bu mu oluyor ?

addons.mozilla.org
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/13232

Düzeltme; Sanırım bu link, kurdum, güzelmiş. teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 8 Mart 2010; 15:24:58 >
  • Boşverin şu Operayı yaa biz yibe FF muhabbetine devam edelim.

Şu kelime reklam olayını bi nebze engelledim ama tam olmadı. Aşağıdakini ekleyince reklam olan kelimelerin üzerine gelice reklam çıkmıyor ama yazı yine kırmızı kalıyor.

forum.donanimhaber.com##TABLE#DHTEXT

Aşağıdakini yazmışsınız ama oda işe yaramadı varmı tam çözümü.

kelimereklam.donanimhaber.com
    http://www.kelimereklam.donanimhaber.com

ikiside işe yaramıyorki İsabet kısmında 0 yazıyor.
  • Hocam Firefox da benim hiçbir sorunum kalmadı diyebilirim. Bakmayın siz diğer tarayıcıları da deniyorum ama tam istediğim gibi sonuç alamıyorum, belki de sizin dediğiniz gibi alışkanlıktandır yoksa Chrome olsun Opera 10.50 olsun oldukça iyi ve hızlı tarayıcılar..

Sizin engelleyemediğiniz reklam hangisi ss yapın isterseniz bir görelim çünkü bende hiç reklam yok ff da.. Tabii sizde firefox dan bahsediyorsanız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 8 Mart 2010; 16:25:20 >
  • Evet FF den bahsediyorum, Opera 10.50 son sayfasından ss eklediğim. İkiside mause orda iken alındı.

1.de forum.donanimhaber.com##TABLE#DHTEXT ekli iken sadece reklam olan yazının kırmızı olmasını gösteriyor ama reklamı göstermyor.

2.dede forum.donanimhaber.com##TABLE#DHTEXT ekli değilken kelime reklamları açık.

Ben diyorumki yazıyıda kırmızı göstermesin orda kelime reklamı olduğunu hiç görmeyelim, renkten anlaşılıyor bu şekilde reklam olduğu.
  • arkadaşlar ff nin önerdiğiniz yada birden çok temalarını bulabileceğim siteler önerebilirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

arkadaşlar ff nin önerdiğiniz yada birden çok temalarını bulabileceğim siteler önerebilirmisiniz?

Hangi siteye gidersen git seni https://addons.mozilla.org/en-US/ ya yönlendirir.
  • Tema yerine Personas kullanıyorum tavsiye ederim.

gTranslate
    Google çeviri hizmetini firefox'da daha rahat kullanılmasını sağlıyor.Eklentiyi kurduktan sonra ingilizce içerikli herhangibir metin ve ya kelimeyi seçip sağ tıklıyoruz.Açılan menüden en altta bulunan Translate'nin üzerine gelip seçtiğimiz metnin çevirimini görebiliriz.
    Not:İstersek çeviri dil ayarlarını yapabilirsiniz.

addons.mozilla.org
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/918

Omnibar
    Benim favori eklentilerimden biri.Firefox'da bulunan arama motorunu adres çubuğuna entegre etmemizi sağlıyor.Ayrıca şu adrestenhttp://mycroft.mozdev.org/ sitelerin arama motorlarını bularak firefox ekleyebilmekteyiz.
    Örneğin eklediğimiz youtube'nin arama motorunu omnibarda kullanmak için öncelikle adres çubuğuna @youtube aranan kelime veya @y aranan kelime yazıp giriş yaptığımızda youtube'de yazdığımız kelimenin sonuçları karşımıza çıkar.

addons.mozilla.org
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/8823
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.