Şimdi Ara

Mozilla : Firefox OS'nin Android'e alternatif olmasını hedefliyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • androidin en ciddi rakiplerden biri bana göre Ubuntu'dur. herşey nasıl pazarladıklarına nasıl reklam yaptıklarına bağlı
    buyrun izleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sub -- 24 Haziran 2013; 8:39:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

quote:

Orijinalden alıntı: MegaWolt38

android gibi çöp olmasın da her türlü gideri var...

Androidli Nexus cihaz kullanirsaniz diger telefonlarda kullanilan sistemlere (ios ve diger markalarda kullanilan Androidler; Samsung, Sony vs) asil ozaman cop deyeceksiniz

Tamam Google tekel olmaya basladi vs (bende bundan dolayi hayal kirikligina ugradim) ama yine kendi cihazlarina yaptigi sistem bir numara, Google Nexus var bende, cihaz cift cekridekli ve 1 gb olmasina ragmen stabilite ve akicilik konusunda hem S4'ten hem Xperia Z hem de iPhone5'ten cok acik ve net sekilde ustun

Nexus u olan arkadaşım var, onun cihazını da kısa süreli de olsa kullandım. Android aynı android işte..
    Hız-stabil çalışma ve uygulama zenginliğinde kimse ios u geçemez, ios a laf eden de boş konuşuyor demektir bana göre. apple fanı falan değilim ama adamlar yapmış, android mandroid hikaye...

• Firefox un işi zor ama firefox addonlarına bir bakın binlerce geliştiricisi var.Bunların hepsi js ile geliştirildiğinden çok kolay bir şekilde telefon içinde uygulamalar çıkartacaklardır.Zaten FFnin amacı en üst seviye değil giriş seviyesine hitap etmek uygun fiyatlada piyasaya girerse alternatif olarak çok iyi bir konuma geleceğini düşünüyorum Android kullanıcısı ve geliştiricisiyim ama kesinlikle alternatiflerinin olmasını istiyorum tekel kadar kötü bir şey yok (bkz TTNET) nasıl android çıkıp işleri değiştirdiyse TIZEN FIREFOX UBUNTU gibi alternatiflerde çok iyi atılım yapıp planları değiştirebilir.

• yandexte bir işletim sistemi yapsa da rahatlasak.en azından türkiye desteği olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firefox OS güveniyoruz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: aydemir__black

...Google insanların açık kaynağa duyduğu güveni kullanarak tekel olup insanları sömürmeye başladı...

Harika bir tesbit.. açık kaynak söylemi altında tekel olmanın yolları şeklinde üniversitelerde ders konusu bile yapılabilir. En güzel örnek ise google olur..

mozillanın en büyük avantajı düşük bütçeli akıllı telefonlar kullanılabilecek olması. bugün 512MB ram tek çekirdekli bir akıllı tel var mı? Mozilla sayesinde son derece performanslı ve düşük konfigürasyonda çalışan akıllı telefonlar mümkün olabilir.

• çeşitlilik iyi mi kötümü bakacağız bakalım yapsınlar.
  • Bekliyoruz
  • Android istediği kadar açık kaynak olsun, temelde google'a bağımlı bırakan, kullandığınız her verinin google tarafından izlendiği, verilerinizin telefon rehberinizin reklama dönüştüğü bir işletim sistemi.
    Firefox bunu değiştirirse ve herşeyden bağımsız çalışırsa gerçek anlamda açık kaynaklı bir mobil işletim sistemi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

Ayrica arkadaslar Google tekel olmus falan diyorsunuz da, Firefox gibi mis gibi (bana gore oyle) tarayici varken gidip Chromea atlarsaniz tabiki Google simaracak

mobil cihazlarda firefox pek te başarılı değil malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

quote:

Orijinalden alıntı: aydemir__black

...Google insanların açık kaynağa duyduğu güveni kullanarak tekel olup insanları sömürmeye başladı...

Harika bir tesbit.. açık kaynak söylemi altında tekel olmanın yolları şeklinde üniversitelerde ders konusu bile yapılabilir. En güzel örnek ise google olur..

mozillanın en büyük avantajı düşük bütçeli akıllı telefonlar kullanılabilecek olması. bugün 512MB ram tek çekirdekli bir akıllı tel var mı? Mozilla sayesinde son derece performanslı ve düşük konfigürasyonda çalışan akıllı telefonlar mümkün olabilir.

bi zahmet üreticiler kötüyü kakalamayı bırakıp adam gibi chipsetleri uygun fiyata sunsunlar.

hala 512 ramli telefon kullanıcaz diye bir ısrara gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Android istediği kadar açık kaynak olsun, temelde google'a bağımlı bırakan, kullandığınız her verinin google tarafından izlendiği, verilerinizin telefon rehberinizin reklama dönüştüğü bir işletim sistemi.
    Firefox bunu değiştirirse ve herşeyden bağımsız çalışırsa gerçek anlamda açık kaynaklı bir mobil işletim sistemi olur.

Adamsın. İşte android kullanıcılarına iletilmesi gereken bu. Ağzına sağlık. Firefox OS dışında, Firefox web tarayıcısını zamanında çok kullanıp sonradan kötüleyenler evvela sabit disklerini değiştirmelidir. Hibrit ya da 'Katı Hal Sürücü' takarak hızlanabilirler. Ayrıca tarayıcı çerezlerini arşiv yapmak için saklamamalı kimse. Çerezler güvenlik riskidir. Firefox sabit disk üzerinden çalışmakta. Chromium tabanlı tarayıcılar ise ram önbellek üzerinden çalıştıklarından hızlı görünmekteler. Tümüne rağmen Firefox web tarayıcısıyla üstün olduğu gibi, Firefox OS işletim istemi ile de başarıyı yakalayacaktır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.