Şimdi Ara

Mozilla : Firefox OS'nin Android'e alternatif olmasını hedefliyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  Mozilla'nın mobil cihaz pazarına yeni bir soluk getirmek amacıyla geliştirdiği Firefox OS, önümüzdeki aylarda raflara çıkmaya başlayacak. İlk etapta gelişmekte olan ülke pazarlarını hedefleyen ve büyük bir iddiası olmayan platform, Android'e alternatif olmayı amaçlıyor.

Mozilla başkan yardımcısı Miranda Chuang; ZTE, LG, Huawei, Sony gibi devlerin kendi markaları altında Firefox OS cihazları satacağını, kendi markalarını taşıyan cihazların şimdilik rekabet edemeyeceklerini düşündükleri için bu yola başvurmayacaklarını belirtti.

Chuang, Android ortaklarının geri planda bir endişe taşıdıklarını ve bunun da Google'ın gelecekte platform ile ilgili kökten değişiklik yapma ihtimalinden kaynaklandığını dile getirdi. Motorola'nın satın alınması sonrasında üreticilerin Firefox'a ciddi bir ilgi gösterdiklerini ifade eden Chuang, bunun sebebini de üreticilerin alternatif arayışı içinde olmasına bağladı.

Chuang ayrıca Firefox için uygulama geliştirenlerin HTML5 gibi tüm platformlarla uyumlu olan bir standarttan faydalanacaklarını da sözlerine ekledi.

• android gibi çöp olmasın da her türlü gideri var...

• bizde neler istiyoruz ama istemekle olmuyor stabil olacak market desteği iyi olacak donanımı sömürmeycek vs vs çok zor iş anca samsung sony htc gibi firmalarla organik bağ olacak yüksek donanımlı ürünler düşük fiyatlı satılacakki piyasada yer etsin (bende konuşuyorum sanki adamlar bunun farkında değiller )

• MS gibi bir dev Wp8 ile İos ve Android karşısında bocalıyorken Firefox'un işi çok zor

• Google tekel olmaya başladı.Yeni sürümler ertelenmeye başladı. Hizmetler ABD dışına yayılması nerdeyse durdu. Google'a acilen sıkı rakipler lazım Windows Phone 8 yanı sıra Mozilla OS gelmesi Google köşeye sıkıştıracaktır. Mozilla bu konuda destekleyeceğim. Mozilladan tek beklentim Firefox yaptığı hataları yapmaması olacaktır.

Not: Android'in ciddi stabilite ve güncelleme sıkıntılarının ayrıca Google Play hizmetlerinin ve ödeme yöntemlerinin ABD dışına çıkarılmaması. Üreticilerin kullanıcıları mağdur etmesine izin vermesi Windows Phone 8 baltalaya çalışması(You Tube ,Maps, Gmail ya arayüzü bozması yada sunmaması)
    Google duyduğum güveni sarstı. Biraz sonra yazıcağın cümle için eksiline bilirim ama Google insanların açık kaynağa duyduğu güveni kullanarak tekel olup insanları sömürmeye başladı. Not:Samsung Galaxy S3 kullanıyorum. Eskidende Google bayağı seviyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: web101

MS gibi bir dev Wp8 ile İos ve Android karşısında bocalıyorken Firefoxun işi çok zor

Microsoft; tamamen kendini beğenmişliği yüzünden iOS ve Android karşısında bocalıyor. Bu şekilde katı kurallarla da bocalamaya devam edecek gibi.

• Alternatif olmasın rakip olsun daha iyisi olsun. Bekliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Google Youtube'den indirmeyi durdur tuşunu kaldırdı ve benim nefretimi kazandı.
    Diyeceğim bunlar her şeyi yapabilir. Herkes bunun farkında ve karşı pozisyon almaya çalışıyorlar. Birisi olmazsa diğeri başarılı bir rakip olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baysan240

bizde neler istiyoruz ama istemekle olmuyor stabil olacak market desteği iyi olacak donanımı sömürmeycek vs vs çok zor iş anca samsung sony htc gibi firmalarla organik bağ olacak yüksek donanımlı ürünler düşük fiyatlı satılacakki piyasada yer etsin (bende konuşuyorum sanki adamlar bunun farkında değiller )

Sistemi somurmeyecek diyorsun Android'e rakip olmasi icin, hani su 4+4 cekirdekli S4 de bile iOS den yavas calisan Android'e.

Astem somuren bir sey biliyorsam, o da Android'dir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Wp gibi market berbat olacaksa, kapalı olacaksa, kısıtlı olacaksa, berbat arayüzlü olacaksa, gereksiz pahalı olacaksa, herşeyiyle kötü olacaksa olmasın.

• Yapması gereken 3 şey var: stabilite - hız - uygulama mağazası. iOS u iOS yapan bunlardı başka bişey değil.

• Rekabet iyidir, bu durumda fanlığın lüzumu yok. Umarım wp8 de gelişir, tizen de gelişir, firefox os da gelişir ve rekabet artar. Bu durum en çok biz tüketicilerin işine yarar.
  • Ucuz, stabil olursa ve güncellemeler zamanında gelirse neden olmasın? Tabi gerçekçi düşünürsek şu saatten Mozilla'nın işi zor gibi gözüküyor.
  • Her şey olabilir, 3-4 sene önce Samsung'un java tabanlı işletim sistemlerini kullanırken şimdi geldiğimiz durumu görünce her şeye ihtimal veriyorum. Google çok hata yapmasına rağmen akıllı telefon özelliklerini ucuz-pahalı her telefona getirebildiği için kazandı, şimdi daha ucuz modellerle ve adam akıllı uygulama desteğiyle Firefox gelirse 2-3 seneye ortamı değiştirebilir.

• su samsungun tızenlı ısletım sıstemını gorseydık ondan baya umutluyum :D

• Alternatif her zaman iyidir Ama bu saatten sonra tutulması çok zor, çok düşük bir kitleye hitap edebilir ve en önemlisi telefon üreticilerini ikna edebilmeleri.Sonuçta Android'de açık kaynaklı ve hiçbir üretici Google'a para ödemiyor yazılım için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MegaWolt38

android gibi çöp olmasın da her türlü gideri var...

Androidli Nexus cihaz kullanirsaniz diger telefonlarda kullanilan sistemlere (ios ve diger markalarda kullanilan Androidler; Samsung, Sony vs) asil ozaman cop deyeceksiniz

Tamam Google tekel olmaya basladi vs (bende bundan dolayi hayal kirikligina ugradim) ama yine kendi cihazlarina yaptigi sistem bir numara, Google Nexus var bende, cihaz cift cekridekli ve 1 gb olmasina ragmen stabilite ve akicilik konusunda hem S4'ten hem Xperia Z hem de iPhone5'ten cok acik ve net sekilde ustun

• Ayrica arkadaslar Google tekel olmus falan diyorsunuz da, Firefox gibi mis gibi (bana gore oyle) tarayici varken gidip Chrome'a atlarsaniz tabiki Google simaracak

• Benim için telefon,

Ses kalitesi iyi olsun
    İnternette performanslı bir şekilde gezineyim
    Kamerası kaliteli olsun yeter.

Oyun oynayan bir insan değilim zaten.
  • Benim gönlümde yatan Ubuntu, merakla bekliyorum onu da

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.