Şimdi Ara

mp3 cd çalar teypte sıkıntı yok yeni teyp te ses bozulması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

pioneer Deh-2900mp / pioneer MVH125Uİ

önde cam önünde Magicvoice TS-S250 40 Mm Tweeter 250w 8 ohm 1 tkm +

Ön göğüste Roadstar RDH424XR 10cm 4 yollu 200W 4 ohm, 1 tkm

Bu ikisi (tweeter ve 10 cm olan birbirine paralel bağlı ,tweeter ucunda 1 direnç var + + ile - - ile orjinal tesisatın kablolarına üleşmiş durumda)

ön kapılarda Roadstar RDH-654S 17 cm 4 yollu 300 WATT 4 ohm sağ sol 1 tkm

Arkada pioneer TS-G1020F 10 Cm 2 Yollu 210 Watt 4 ohm sağ sol 1 tkm

Hoparlörler aracın orjinal tesisatına ,soketlerle bağlı

sorunuma gelince, ben aynı kolonlarla pioneer Deh-2900mp teybimle hiç sıkıntısız uzun zamandır kullanıyordum.

Sonra pioneer MVH125Uİ usb li teyp aldım .her iki teybin ses seviyesi 62..

yeni teypte yaklaşık 8-10 dk sonta 40 45 ses seviyesinde sesler birbirine giriyor baslar gidiyor bas geliyor tizler gidiyor , ses azalıp bir tuhaf gürültü oluyor.kapanma yok ses kesilmesi yok ,sadece sesler birbirine giriyor sesi kısınca hemen toparlıyor , ses açıp yine bikaç dk çalınca yine bozuluyor .

eski teybi takıyorum pırıl pırıl ,tekrar yeni takıyorum sorun devam . yeni teybi tamire gönderdim sorun yok .tesisatında bir problem var deniyor .

eski teybin hiç iplemediği ,yeni teybin takıldığı bu sorun ne olabilir .

(ecrasniann  hocam şu eski konudaki ohm uyumsuzluk durumumudur) yani göğüsteki 10 cm + camdaki tweeter + ön kapılardaki 17 cm bu üçü 16 ohm mu yapıyor . göğüs ve kapı hoparlörleri acaba orjinalinde 2 ohm mudur .ama neden 2 teyp farklı tepki veriyor kısa devre veya bir başka ne olabilir .

yardımlarınız için şimdiden teşekkür .

• universum kullanıcısına yanıt
    ohm uyumsuzluğu muhtemelen. eski teybin çıkış transistörleri bu yükü kaldırabilirken yeni olanda ısınmaya bağlı olarak bozulma oluyordur. o şekil bir sistem de 4 kanal amfi kullanılması daha sağlıklı olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tekrar selamlar,

hoparlör artı eksi bağlantılar kontrol edildi (multimetre ile)

teyp ses seviyesi yüksekken 8-10 dk sonra bas kısılıp tiz boğulup sesler birbirine karışıyor,teyp tamire gitti sorun yok dendi.

Anlık, ayrı ayrı ses seviyesini hiç düşürmeden ; (Aşağıda diceklerim tüm eqolaizer ayarları loud kapalı bass kapalı hepsi ayrı ayrı denendi.)

Fader ayarını , front 15 veya rear 15 yapınca,yani sesi öne arkaya kaydırınca( daha 15 e gelmeden) ses hemen düzeliyor

yada

balance ayarını , rigth 15 veya left 15 yapınca ( yine daha 15 e gelmeden ) ses hemen düzeliyor

sesler fader balance oynayınca hemen -anında düzeliyor . fader veya balance tekrar center alınca ses yine hızlıca dakkasında bozuluyor. teybi bir araçta deneme şansım da yok . başka nasıl nereye bir kontrol yapılabilir .

fazladan bağladığın hoparlörleri sök. sadece her kanala 1er adet 4ohm hoparlör takıp dene. dediğim gibi o kadar yüklenmek sağlıklı değil.

• Selamlar, (arada geçen tavsiye üzerine ""ecrasniann") 2.el sony xm-n1004 amfi ve birde 2.el xetec 16 cm 4+4 çift bobin 100 rms 400watt subwoofer aldım.
    Kapılardaki 16 cm leri amfinin 2 kanalina (amfi ayar full olarak )bağladım.
    Göğüsteki 10 cm ve arkadaki 10 cm teybe bağlı kaldı.
    ** Ön deki boşta kalan 2 tane tweeterı nereye nasıl bağlayayım ( teybe bağlı göğüsteki10 cm mi , amfiye bağlı 16 cm kapıdakine mi ve seri mi paralelmi
    ** 16 cm 4+4 çift bobin 100 rms subwoofer kaç lt ve ne tür kutuya konmalı ( kapalı,portlu veya bandpass mı) koltuk altına koyulacak ,koltuk altı boşluk ölçüsü 22x17×30
    ** 4+4 ohm bu çiftbobin bass , bu amfiye 2 mi 8 mi kaç ohm olarak ve köprülü mü yoksa köprüsüz mü bağlanmalı.hoparlör 100 rms olduğu için bilemedim.sony sitesinde yanlış okumadıysam amfi 4 ohmda 85 rms - 2 ohm da 150 rms
    Burda benim yazmayı unutup ekleyebileceğiniz tüm bilgiye ihtiyacım var.kablo türü kalınlık ölçüm izolasyon vs internetten bakip dikkat ederek söktak işlerini boş anlarımda çok yavaş ta olsa kendim yapıyorum.
    Doğru bass kutusu şekli ölçü ve litre bilgilerini bulabilirsem bass kalbinde kendim yapacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

1 çift 2 çıkışlı crosover edinin. tweterları ve 16cm dediğiniz kapı hoparlörlerinide crosovera girecek şekilde amfinin front kanalına montaj yapın. kabin illa koltuk altına olacaksa çok bir seçenek yok zaten. oraya sığacak kadar bir kabin yapabilirsiniz. subu 4+4 ohm paralel bağlayın. amfinin rear kanalına köprülü paralel bağladığınızda subwoofer 2ohm olur. 2ohm tatmin etme açısından daha iyi olur. herşey bittikten sonra sesi açınca
    teybe bağladığınız 10cm dediğiniz hoparlörler teybe bağlı oldukları için yüksek seste bozma yapabilir. öyle bir durum olursa onları iptal etmenizi öneririm. amfi kaliteli ses için daha önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 17 Kasım 2023; 12:11:35 >
  • mp3 cd çalar teypte sıkıntı yok yeni teyp te ses bozulması

Selamlar

Sony XM-N1004 - 4+4 çiftbobin 100 rms 400 w subwoofer ( paralel bağlandı 2 ohm)

Bu amfi bu hoparlörü 2 ohm olarak köprü desteklemiyor ,doğru mu anlıyorum , 1 kanala köprüsüz 2 ohm 85w olarak bağlanabiliyor .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Müzik Cd'si sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    teknik özelliklerinde yazmasada köprülü 2ohm destkeler.

• Merhaba . şuan sistem

teyp pioneer MVH125Uİ

Amfi Sony XM-N1004 4x80 2x 120

önde cam önünde Magicvoice TS-S250 40 Mm Tweeter 250w 8 ohm 1 tkm +

Ön göğüste TS-G1020F 10 Cm 2 Yollu 210 Watt 4 ohm sağ sol 1 tkm

Arkada pioneer Roadstar RDH424XR 10cm 4 yollu 200W 4 ohm, 1 tkm

koltuk altında Xetec 4+4 çift bobin 100 rms 400 watt 16 cm subwoofer

ön Kapılardaki Roadstar RDH-654S 17 cm 4 yollu 300 WATT 4 ohm 

Kapılarda Roadstar RDH-654S 17 cm olan coaksiyel hoparlör 40 rms imiş , fark edemedim bunları , amfiye bağlamıştım gain ayarıda biraz açıktı yani bu hoparlörler malesef yandı .şimdi öndeki kapılara amfi uyumlu midrange bakıyorum , çok bütçesi olan biri değilim .komponent ve mid bass lar biraz bütçemi aşıyor .amfi uyumlu uygun fiyatlı coaksiyel de bulamıyorum .

Bulabildiğim, amfi uyumlu uygun fiyatlı midrange ler , visor mu - sunask-boscman-ads mi (bu üçü bir marka sanırım) bu ürünlerin hangisi alınmalı yorumlar yıldızlar hemen hemen aynı .visor un körüğü sanki biraz daha bass körüğü gibi .

** ecrasniann hocam baktım ön kapılara hep component tavsiye etmişsiniz ama bütçe yetmiyor .önde ve arkada 10 cm ler coaksiyel , subbwoofer da var, iyi kötü bir midrange beni kurtarmaz mı .

mp3 cd çalar teypte sıkıntı yok yeni teyp te ses bozulmasıtrendyol.com
    Sunask Boschmann Ads 700 Watt 75 Rms 16 Cm Midrange Hoperlör 2 Adet Türk Malı Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/sunask/boschmann-ads-700-watt-75-rms-16-cm-midrange-hoperlor-2-adet-turk-mali-p-314629718?boutiqueId=61&merchantId=654140

• roadstar-rdh-172ci-17cm-2-yollu-komponent

vs

roadstar-rdh-m170pro-200 midrange

selamlar , buraya bu ikisine kadar geldim.yardım ve tavsiyeye ihtiyacım var.. (Bu arada cam önündeki tweeterların bir taneside yanmış.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi universum -- 20 Aralık 2023; 23:55:22 >

• Merhaba ,

Sony XM-N1004 | 4 Kanal A/B Sınıfı 1000W Güç Amplifikatörü

Özellikler
    • 4 Kanal
    • Sınıf A/B
    • 4 kanal/3 kanal/2 kanal Yapılandırma
    • Yüksek Geçişli Filtre (Ön): 80Hz (Değiştirilebilir)
    • Düşük Geçişli Filtre (Arka): 80Hz (Değiştirilebilir)
    • Sinyal-Gürültü Oranı: 100dB
    • Frekans Tepkisi: 5-50kHz
    • Hoparlör Seviyesi Girişleri
    • Altın Kaplama Konektörler
    • Tek Taraflı Bağlantılar
    • Verimli Soğutma Tasarımı
    • Otomatik Termal Kontrol
    • Yüksek Kaliteli Bileşenler
    Teknik Özellikler
    • Toplam Maksimum Güç: 1000W

• RMS Gücü

4 kanal Yapılandırması:

4 x 70W (4Ω)

4 x 85W (2Ω)

3 kanal Yapılandırması:

2 x 70W (4Ω) + 1 x 175W (4Ω)

2 x 85W (2Ω) + 1 x 175W (4Ω)

2 kanallı Yapılandırma:

2 x 175W (4Ω)

Ben bu amfiyi 3 kanal olarak ,

Front ta 4 ohm 2x90w rms tweeterlı crossoverli component takım

Rear da 2 ohm 1x 100 rms subwoofer

takılı olarak kullanıyordum ,

Subwoofer 2.kez yanıyor ,hoparlörün her iki bobinde kömür olmuş .

üstteki 3 kanal yapılandırması değerlerinde ;

sol taraf (2Ω) veya (4Ω) diyor - bende (4Ω) component tkm HPF olarak bağlı

sağ taraf , köprülü seçeneksiz sadece (4Ω) 175w diyor , bende (2Ω) 100 Rms subw.köprülü bağlı

1x175 rms (4Ω) olan sağ tarafa 1x100 rms (2Ω) subwoofer bağladığım içinmi yanıyor .

köprülü bağlantı tarafa sadece (4Ω) mu takılmalı .

** Rms mi yakıyor ohm mu . (subwoofer (4+4Ω) çift bobin (8Ω) da bağlanabilir)

** 1x175watt (2Ω) rms olan taraf, gain kısarak rms düşürülür mü .

** çift bobin 100 rms 400w olan subwoofer hoparlör (2Ω) - (4Ω) -(8Ω) bağlansa hep 100 RMS midir

** amfi , hoparlör rms farkından yanıyorsa , böyle çift bobin subwooferın (4Ω)+(4Ω) artı ve eksi uçlarını 2 kablo çekip amfiye 2 kanala ayrı ayrı taksam bu çift bobin subwoofer (4Ω) olarak çalışırmı .

Bu son sorumdan da anlaşılacağı gibi kafam çok karıştı ,umarım yeterince açıklayabilmişimdir, lütfen yardım .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.