![](https://forum.donanimhaber.com/images/avatars/1.seri avatar/206wrc.gif)
![teğmen](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
Merhaba Arkadaşlar Doblo,
pioneer Deh-2900mp / pioneer MVH125Uİ
önde cam önünde Magicvoice TS-S250 40 Mm Tweeter 250w 8 ohm 1 tkm +
Ön göğüste Roadstar RDH424XR 10cm 4 yollu 200W 4 ohm, 1 tkm
Bu ikisi (tweeter ve 10 cm olan birbirine paralel bağlı ,tweeter ucunda 1 direnç var + + ile - - ile orjinal tesisatın kablolarına üleşmiş durumda)
ön kapılarda Roadstar RDH-654S 17 cm 4 yollu 300 WATT 4 ohm sağ sol 1 tkm
Arkada pioneer TS-G1020F 10 Cm 2 Yollu 210 Watt 4 ohm sağ sol 1 tkm
Hoparlörler aracın orjinal tesisatına ,soketlerle bağlı
sorunuma gelince, ben aynı kolonlarla pioneer Deh-2900mp teybimle hiç sıkıntısız uzun zamandır kullanıyordum.
Sonra pioneer MVH125Uİ usb li teyp aldım .her iki teybin ses seviyesi 62..
yeni teypte yaklaşık 8-10 dk sonta 40 45 ses seviyesinde sesler birbirine giriyor baslar gidiyor bas geliyor tizler gidiyor , ses azalıp bir tuhaf gürültü oluyor.kapanma yok ses kesilmesi yok ,sadece sesler birbirine giriyor sesi kısınca hemen toparlıyor , ses açıp yine bikaç dk çalınca yine bozuluyor .
eski teybi takıyorum pırıl pırıl ,tekrar yeni takıyorum sorun devam . yeni teybi tamire gönderdim sorun yok .tesisatında bir problem var deniyor .
eski teybin hiç iplemediği ,yeni teybin takıldığı bu sorun ne olabilir .
(ecrasniann hocam şu eski konudaki ohm uyumsuzluk durumumudur) yani göğüsteki 10 cm + camdaki tweeter + ön kapılardaki 17 cm bu üçü 16 ohm mu yapıyor . göğüs ve kapı hoparlörleri acaba orjinalinde 2 ohm mudur .ama neden 2 teyp farklı tepki veriyor kısa devre veya bir başka ne olabilir .
yardımlarınız için şimdiden teşekkür .
Selamlar ,
Sistem ,
i5 3450
ddr3 16 gb ram
ssd
rtx2060
H61 Gigabyte anakart
4 adet x12 cm fanlı kasa, ışıksız ,ledsiz.
oyuncu kulaklık kablolu
22 led monitör
rgb kablolu klavye -g300 mouse
500 Watt saga2 +80 psu
GTX 1060
8GB RAM vardı
Bross 600 VA ups(Aküsü -01/2019 TARİHLİ) elektrik gidince oyun açıkken film internet vs vs hiçbir şekilde sorunsuz sıkıntısız 7-8 dk dayanıyordu .Paniksiz ,rahat şekilde ,çünkü hiçbir sıkıntı yoktu , tabi çok abartmadan uygulamaları sonlandırıp normal kapatıyorduk.
Geçen ay
COUGAR stx-700 +80 psu *
RTX 2060
16 GB RAM(+8gb) aldık , diğer her şey aynı .
( * Eski Psu da kesinlikle bir sorun yoktu ,Hem yetmez ve hem yeni ekran kartına bağlantıda 6 pin /8 pin soket sorunu olması , satadan uydurma dönüştürücü alanlarda kablo erimesi duyumları , eksik voltaj olur, vs güvenemediğimiz için Psu değiştirdik )
Oyun vs hiç birşey açık değilken ,elektrik gitti Yerinden bile hiç kımıldatmadığımız, 600va UPS dayanmadı ötecek bile zaman bulamadı küt diye kapandı. Şimdi pc açıkken deniyorum elektrik gitmiş gibi fişi çekiyorum, PC bekleme konumda iken bile , yani masaüstündeyken bile hemen kapanıyor .
Tesadüfen tam Psu değişince -UPS nin (01/2019 tarihli)aküsü bozulmuş veya bitmiş olabilir mi ?
Yoksa yeni aldığımız PSU da bir sıkıntı olabilir mi .FPS Saga2 de böyle birşey yoktu .
Ve şimdi birde + olarak ,Elektrik kesilince,yada fişi prizden çıkarınca ''pc kapalıyken'' de ups ses yapıyor(Zınnnnnn uzun kalın devamlı elektrik sesi ), kasadan psu nun fişini çekince bu ses kesiliyor .''PC Kapalı''
Sadece kasadan psu fişini UPS e takınca yapıyor (UPS denemek için farklı Laptop ve tel şarjı takılınca veya monitör bağlıyken ses yok) saga2 de böyle bir seste yoktu .Yeni Psu ile ups arasında ne oluyor .
Merhaba , selamlar olsun tecrübe ve bilgilerinizi rica ederim .Mümkünse halen hazırda bu tür teyplerden kullananlardan .
2010 Doblo Blaupunkt orjinal (cd track çalar ,mp3 yok ,usb yok)
Camda 2 adet TS- S250 tweeter ( tiz filtre kapasitör takılı ön göğüs hopr. kablosuna eklendi)
Ön göğüste 2 adet 10 cm,roadstar 2 yollu 500 w
Yanlarda 2 adet 16 cm roadstar 2 yollu 500 w
Arkada üstte 2 adet 8 cm oval
Arka bagajda 2 adet minton 800 w kabinli (18cm + 10cm+ tweeter 3 hoparlör bağlı hazır kendinden kabinli kapalı çanta gibi.arka üstteki 8 cm ovallerin kablosuna ekli ) Anfi vs extra bişey yok .
Hoparlörleri yerlerine takarken demire temas eden yerlerine keçe vs koydum cızırdama yapmasın diye . Kabloları artı ve eksiler doğru bağlı ,orjinal teyple yıllardır çalışıyor ve saatlerce çalsa tık demeyen bir basit kolon sistemi var .
Hani cd ile uğraşmayayım mp3 bile çalmıyor çünkü yenileyim gitsin diye kendi teybini çıkarıp , yerine yorumlara falan bakıp , ev*rton marka Rt2000 küsur model kumandalı teyp alıp,kendim taktım ,yüzyirmi liraya, içinden kumandası kablosu çevircisi herşeyi çıktı .Hazfıza kablosu falan herşey tamam.
Ben Orjinal teybimde müzik dinlerken müziği resmen tüm benliğimde hissediyorum. Ses dopdolu ,aracın içini komple sarıyor müzik . Yeni teypte ise çok açınca bile sesi yüksek evet , fakat kaliteye gelince, orjinal teybin yakınına yaklaşmıyor .O kadar çiğ bir sesi var ki ,Basslar kupkuru teneke sesi , yani elimi camdan çıkarıp dışardan pot pot kapıya vurunca ben elimle bile daha iyi bas sesi çıkarıyorum (Denedim ) , doygunluk sıfır.. o kadar kötü ki . Ayarlardan ne yaptıysam düzelmedi (Yine burada forumda gördüm birisi '' basslar için teybin bas ayarını 00 / veya -4 yap loud aç woofer gibi bass alırsın '' demiş ,sanki yazılımsal bir hata varmış , olay tersmiş gibi düşündüm , ama ben yeni gördüğüm bunu denememiştim) .
Bu kötü ses deneyiminden sonra Hızlıca söküp , aracın kendi teybini geri takıp cd yide koydum .Ohh be dedim arabanın içi komple müzik doldu .Ev*rton uda hemen aynı gün 60 liraya birine sattım .Yani tabiri caizse çöp .
Benim foruma yazma sebebim ise şu :
Çünkü öyle kafama takıldı ki, şimdi sürekli bu gibi teyplerin ilanlarına bakıyorum yorumlara ,
jame*on,
pira*a ,
ev*rton,
mob*ss,
jw*,
kaw*ii
kingw*n
nacami*hi
newt*on
mast*r plus
twog*
vs vs ..
Enteresan şekilde bu teypleri alanların yüzde 70 i memnun ! ,yüzde 80 i tavsiye ediyor !!! yüzde 20 si de memnun ama radyosu çekmiyor ,plastiği kötü ,ekranı az ışık veriyor ,bluetooth sesi geç gidiyor yada kargodan şikayet gibi şikayetleri var .
Yani bu kadar insan bu sıkıntıyı nasıl fark etmiyor ? sesle ilgili birşey yazmıyor ?
Acaba bana arızalı olanımı denk geldi ?
Yoksa sesleri aslında böyle çiğ değil mi ?
Hakikaten darlandım dayanamıyorum ,denemek için (belki de fena hırs yaptım) malesef yine gidip bir ucuz usb li teyp almayı planlıyorum( Jameson olucak sanırım )
Gerçektende , Orjinal teybime göre , bunların sesi , en azından hakikaten aynı olabilir mi , usb si falan extra olsun .
Belki pion*er / s*ny / yada kenwo*d / jv* vs kaliteli pahalı olanların tabii ki 2.elleri daha sonra .
Anakart işlemci uyum sorunu bios update ye rağmen
|
|
Bu monitorden hangisini tavsiye edersiniz
|
|
Film izlerken ekranda beyaz dalgalanma.
|
sapphire vaporx HD 5750 vs XFX HD5770 Hangisi
|
i5 3450 3.1ghz Default- Gigabyte H61-Asus RTX2060- 16GB Kingston HyperX DDR3- Kingston 240 SSD -LG E2240S- Edifier m3300sf- İnwin Dragon Slayer -Cougar stx700W psu -Logitech Pen Tablet-Logitech DFGT-Logitech G300 -TncWin10- ETS2-NFSRun-Crysis3-COD-GM20- |
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 118
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 6.684 (Bu ay: 28)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)