Şimdi Ara

Film izlerken ekranda beyaz dalgalanma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar.Sorunumu aşağıya yazıyorum , bazen küçük bir ayrıntı problem gidermede yardımcı oluyor .Bir bakarmısınız ben neyi atlıyorum .
    XFX HD5770
    18.5'' AOC 1366X768 - 60 hz (60 hz den başka destek yok ) vga analog.
    W7ultimate yüklü

Bilgisayarda Harddiske kayıtlı yada internetten(TT ADSL) , mkv /mp4 /flv /avi film- video izlemeye çalışınca ekranda , beyaz aşağı yukarı yatay ve keskin bir çizgi olmayan -bulutumsu bir dalgalanma oluyor .
    Renklerde bozulma yok ve görüntü net .
    Tivibu izlerken en küçük bir sıkıntı yok .
    DVD Film izlerken sıkıntı yok .
    3D Oyunlarda NFS Run CODMW3 BF3 vs son oyunlar dahil hiçbir sıkıntı yok
    Bios ekranında ve boş beklemede masaüstünde en küçük bir sıkıntı yok
    Reset atma -Donma-Mavi ekran yok
    jpeg resim -mp3 -İnternet java oyunlarda sıkıntı yok.
    En son ve üç öncesi Ati driver serisi eskileri tamamen kaldırılıp yeniden kurularak denendi şu an son en driver yüklü-Orjinal CD deki eski driverda denendi sonuç değişmedi
    Directx9c son sürüm yüklü
    Hem vga mavi kablo hem güç kablosu değişti sonuç değişmedi.
    Monitor etrafındaki 2+1 hoparlor cepve kablosuz ev telefonları diğer elektrik ,modem kabloları v.s. toplandı sonuç değişmedi.
    3lü priz ve duvardaki Priz yenisi ile değiştirildi topraklama kontrol edildi sonuç değişmedi.
    Format atılıp W7+SON GÜNCEL DRİVERLAR+KLİTE CODEC PACK FULL yüklendi sonuç değişmedi
    Daum player yüklendi sonuç değişmedi.

Edit=imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi universum -- 17 Kasım 2011; 10:38:16 >

• Merhaba,

Diğer denemelerinde sorun olmadığına göre, yüksek muhtemelen codec sıkıntısı gibi görünüyor. Sistemdeki bütün codecleri kaldırıp, internet den "VLC player" adlı programı indirip kurarmısın ?
  • Tamam ,tabiki akşam deneyecem.Sitede araştırırken en çok çodec sorunu yaşadığım kafama yatmıştı .Ama sürekli olarak tavsiye edilen Klite codec yükleyip- silip durdum.Düzelme olmayınca codecle ilgisi yok deyip kablo v.s. donanıma çattım.Vlc yada başka bir codec hiç denemedim.
  • onboard ekran kartın varsa birde ondan dene yada başka bir ekran kartıyla deneme şansın varsa onunla dene
    en azından sorunun karttamı olduğunu bu şekilde anlayabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn666 -- 17 Kasım 2011; 11:53:18 >
  • Evet Onboard var (HD4500) , denememiştim ,tamam bunuda deniyecem.
  • Arkadaşlar öncelikle yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim .

Deneme ve Sonuçları :

Onboard ekran kartında da aynı dalgalanma oldu .

Daum Pot player ve Klite codec Pack i tamamen silinip , VLCPlayer yüklendikten sonra ;

Şöyle söyliyim bilgisayardaki Hdd. kayıtlı mkv /mp4 /flv /avi ve diğer tüm formattaki videoları VLC ile izlerken dalgalanma TAMAMEN ortadan kalktı .

İnternette video izlerken ise dalgalanmada sanki azaldı fakat devam ediyor .
  • başka monitorde deneyiniz sorun yok ise kullandığınız monitor muhtemelen harici adaptör ile beslemeli

yani psu su dışarda olan bir monitor ve anlaşılan tam regüleli çıkış vermiyor..

led olduğu için inverterla alakalı bir şey demiyeceğim çünki yok onun yerine led driver var ancak onda bu tip bir olay oluşmaz yetersiz voltaj geldiğinde komple kapatır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.