Şimdi Ara

Ekranda Çizgi Şeklinde Bozulma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternetten izlediğim videolarda ekranımda yatay çizgiler oluşuyor. Özellikle hızlı sahnelerde, geçişlerde meydana geliyor. Görüntüyü Pc'ye indirdiğimde gayet problemsiz net ve 3 farklı monitörde denedim fakat 3'ünde de aynı şekilde problem oldu.Sorunun tam olarak ne olduğunu anlayamadım. SS aldığımda görüntü net. Bu yüzden telefonla videosunu çektim.

https://www.youtube.com/watch?v=FFAFoBBYozk

edit: masaüstü pc ve 2 farklı tarayıcı da 3 farklı video izleme sitesinde denedim problem aynı ama kesinlikle görüntüyü pc ye indirince sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lukas34 -- 29 Mart 2016; 14:37:11 >

• lukas34 L kullanıcısına yanıt
    Farklı tarayıcılarda da aynı sorun mevcut mu?

Birde bilgisayarınız Leptop mu masaüstü mü?
  • unutmuşum eklemeyi masa üstü, 2 farklı tarayıcıda 3 farklı video izleme sitesinde denedim sorun aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lukas34 -- 29 Mart 2016; 14:38:13 >
    Başınıza gelen sıkıntı genelde oyunlarda meydana gelen bir sıkıntı ile benzerlik taşıyor.

Ekran kartından Monitöre gelen saniyelik görüntü sayısı monitörün destekledği saniyelik görüntü sayısından büyük olduğunda, oyundaki görüntüde yırtılmalar oluşuyor sizin videodaki sorun gibi.

Buda akıllara Ekran kartınızın sürücülerinde bir sıkıntı var ya da ekran kartınızın programının videolar ile ilgili ayar kısmındaki değerlerde yanlış oynamalar yapıldığını getiriyor.

O yüzden ilk olarak Ekran kartınız Nvidia ise Nvidia Denetim Masasından, amd İse AMD Catalyst programında videolar ile ilgili ayarları gözden geçirmeniz. Ayarlar ile iş çözülmüyorsa, Ekran kartınız için en yeni sürücüyü indirin veya en yeni ise eskiye dönük var olan sürücüleri indirip tek tek kurup denemeler yuapmanız gerekiyor. Biraz Meşakatli ama denemenizde fayda var.

Kolay Gelsin.

• Nvidia denetim masasında varsayılanlara getirdim ayaralrı sorun aynı. Şimdi driverlerını en baştan yükleyip denicem sonucu buraya yazarım.
  • driverları silip baştan yükledim problem hala aynı düzelmedi.
  • yok mu yardımcı olabilecek birisi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekranda çıkan yeşil çizgi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bilgisayarınıza internetten adobe flash player yükleyip internet explorer ve mozilla fireofx tarayıcılarında sorunun gidip gitmediğini tekrar kontrol edin.

Birde bilgisayarınızın güç planı seçeneklerinden yüksek performanslı olanını seçin.

Nvidia denetim masası penceresinden ise sol taraftaki Görüntü ayarlarını ön ayarla yap kısmına basıp orayı kalite'ye çek.

Bakalım bir değişme olacak mı kolay gelsin. :)
  • flash güncel güç seçenekleri yüksek performans görüntü ayarları kalite şeklinde aynen yaptım ama sonuç değişmedi.Bu sadece internette TAM EKRAN izlerken oluyor pc de video oyun vb en yüksek kalitede bile olsa sorun yok tertemiz
    Tarayıcı ismi vermediğiniz için soruyorum. Chrome'da bu sorun var mı peki?

Eğer bütün tarayıcılarda durum aynı ise o zaman geri tek şey kalıyor bana göre. Ekran kartınızın sürücüleri tarayıcılarda video oynatımı için tam olarak optimize edilmemiş. Videoları online izlerken Hd'ye ayarladığınızda da durum aynı ise şu anda bulunduğunuz windows sürümünde ekran kartınızın video ile ilgili sürücülerinde bir sıkıntı var. Ses sürücüleri ile uyumsuzluk yapıp görüntüyü bozma ihtimali de var ama son derece düşük.

Windows sürümünü değiştirip deneme imkanınız var mı bilmiyorum. Atıyorum windows 7 ise windows 8.1 yapıp. Windows 10 ise windows 7 veya windows 8.1'e dönün. Sorunun kaynağı donanımsal da olabilir. Donanımsaldan kastım ise ekran kartınız ile bilgisayarınızda ağ kartı ses kartı veya bir başka donanımın uyumsuz olmasıdır. Sürücü veya windows değiştirmek bu durum da pek fayda etmeyebilir.

Ama şansınızı denemenizde fayda var.

Size çok çok iyi anlıyorum aslında. Kafanıza bir kere takıldı o sorun çözülecek. :)

Neyse kolay gelsin.

• öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim. diğer tarayıcılarda da problem aynı şekilde. Malesef başak işletim sistemi kuramam çünkü kullandığım programların win8 ya da diğer sistemlerine uyumlu olanları elimde yok.Mecburen 7 kullanmak zorundayım.Ekrandaki kırılmanın aynı yerden olmasından dolayı Sorunun donanımsal olduğunu düşünmeye başladım..Bu videoyu bilgisayar tamircisine gösterdim ve bilmiyorum dedi.Şuan cidden sorunun tam olarak ne olduğunu kimse bilmiyor.
    Bence sürücü sıkıntısı aynı videoyu indirip izlediğinizde bir sıkıntı yok diyorsunuz. Tarayıcıdan da masaüstündende videoları oynatan donanımınız ekran kartınız.

Tarayıcılardaki videoyu oynatan programlar(playerlar) aynı dosyayı oynatmaya çalışıyor atıyorum cem yılmaz.mp4 . Siz bu cem yılmaz.mp4 dosyasını aynen bilgisayara indirip bilgisayardaki windows media player, media player classic veya başka bir player ile oynatıyorsunuz. Dosyada bir sıkıntı olmadığı için sorunsuz oynuyor.

O zaman sıkıntı tarayıcı üzerinden playerları oynatmada çıkıyor. Buda tarayıcılar ile ekran kartınızın sürücüleri arasında sıkıntı olduğunu gösteriyor bence. Tahmini tabi %100 emin olamam. Aslında pek takılmamak lazım diyecem ama herkes benim gibi videoları bilgisayarına indirip izlemiyor.Tarayıcı üzerinden izlemeyi sevenler çoğunlukta.

Neyse söyleyecek pek bir şeyim kalmadı.

Kolay gelsin.

• youtube benim için çok önemli ayrıca bugün fark ettim sadece video izlerken değil tarayıcıyı hızlıca aşağı indirip yukarı çıkardığımda da dalgalanma oluyor ortada.Dün pes2016 oynadık arkadaşla müthişti hiç bir problem yoktu sadece tarayıcıyla ilgili kafayı yemek üzereyim.
  • Çözüm önerisi olan yok mu ? YA DA PROBLEMİN İSMİ NEDİR ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.