Şimdi Ara

mpeg parazit giderme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tv de boyle bi ozellik var acaba ne ise yariyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence hiç açma, büyük ihtimal samsung tv.
    İki tane parazit önleme var, kablolu analog tv de yani anten girişinde işine yarar. Oda otomatikte.
    Ben yüksek yaptım, görüntü netleşti ama sorma; gölgelenmeler flulaşmalar oluştu.
    En iyisi otomatiğe getirdim.
    Anten girişini kullanmıyorsan kapat derim. Zaten antenden başka sinyalde parazit giderme, yada netleştirme gereksiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 17 Ekim 2012; 8:56:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devil33

tv de boyle bi ozellik var acaba ne ise yariyor

Tv yayınlarında kullanılan mpeg2 formatının bazı kusurları vardır Bunlardan da biri karelenme (blocking) yapması ve cisimlerinlerin etrafında nokta nokta kalıntıların kalmasıdır (mosquito noise , sivrisinek gürültü-paraziti).

Aşağıdaki resimler ne işe yaradığını daha kolay anlatacaktır. Önce işaretlenmiş yerelere bakınız sonrada orijinal resme bakarak daha net görebilirsiniz. İlk 2 resimde harici uydu alıcı ve tvnin kendi uydu alıcısı resim içinde resim (PIP) modunda yan yana duruyor. Harici uydu alıcıdan gelen görüntüDijital Parazit Filtresi : Kapalı ve Mpeg Parazit Filtresi : Kapalı ayarlarında , tvnin kendi alıcısı ise Dijital Parazit Filtresi : Yüksek
    Mpeg Parazit Filtresi : Yüksek şeklindedir.

Son 2 resim ise o anki yayının harici uydu alıcı ile yapılan kaydından bilgisayarda alınmış ekran görüntüsüdür (screenshot). Tv yayınının orijinalinde de bu görüntü sorunun nasıl belirgin olduğunu görebilirsiniz.

Tv üzerinden fotoğraf çekilmesine rağmen detay kaybını rahatlıkla görebilirsiniz.

mpeg parazit giderme

mpeg parazit giderme

mpeg parazit giderme

mpeg parazit giderme

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD delay hatalarını giderme
    9 yıl önce açıldı
    ANFİ SES KESME SORUNU !!
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.