Şimdi Ara

MPV mi SUV mu ? Araç tavsiyesi ( Fiat 500L buldum bir bakın ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
6.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam 500l hakkında bilgi istiyor kimseden çıt yok. Hedef saptırıp yok c- max yok picasso vs..Anlaşılan kimsenin 500 l hakkında bilgisi yok. Bence 75 bine alınacak en iyi araç 500 l Rockstar modelidir. 2013 1.6 105 HP modelini yaklaşık 1 ay kullandım ve araçtan inanılmaz keyif aldım. Gerek performansı gerekse yok tutuşu ve ekonomikliği 10 numara bir araç diyebilirim. Tek handikap ön konsol görünebilir ama araç mini cooper tarzı country bir model olunca böyle bir tasarım benimsenmiş. İnternette birazcık araştırayım derseniz 500l nin Avrupa'da top selling MPVs klasmanında 1. olduğunu ve burada tavsiye edilen modellere göre mantıklı ve ekonomik bir seçim olacağını görürsünüz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • picassonun cmaxin oldugu yerde 500 l nin lafi bile edilmez.

bahsedilen 2 aractan da hem konfor hem kalite olarak zayiftir.

c-max in yol tutuşuna zaten erişemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 7 Haziran 2017; 17:15:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

picassonun cmaxin oldugu yerde 500 l nin lafi bile edilmez.

bahsedilen 2 aractan da hem konfor hem kalite olarak zayif.

Picassoyu boyuttan eledik hocam eşim hayatta kullanamaz o aracı bir de büyük şehir malum park yeri vs
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Paran varsa öyle tabi. Ama f/p olarak 500 L. C- max abartılacak kadar süper ötesi bir araç değil. Gereksiz pahalı buluyorum.

• Curious_guy C kullanıcısına yanıt
    aracın otomatiğiye ilgili bilginiz var mı
  • Yol tutuşu diyorsanız 500 L yi de bi kullanın ondan sonra yorum yapın derim.

• xnoname kullanıcısına yanıt
    500 l de alınabilecek en iyi model 1.6 Multijet Rockstar. Sanırım 1.6 dizelde otomatik seçeneği yok. 1.3 de var ancak hiç bulaşmayı derim.Performansı oldukça kötüdür. Zaten 0-100 km 15 küsür saniyelerde. Sıkıntılar yaratabilir özellikle rampalarda

grand olani kastetmiyorsak picasso heybetli dursada kullanmasi zor bir araç değil.Fakat alişmak lazim.

bu arada ailecek uzun yillardir mpv kullanicisiyiz. alisinca vazgecemiyor insan ve bulaşiyor.

75 bin lirayi 500l ye baglamayacagima cok net eminim hele 95 bin tamdeli işi (2-3 ay once elde kalmiş 7 koltukluyu cok daha altina vermislerdi yine yazmiştim )
    100 bini gordunmu km olarak edecek 50 60 bin
    yani benim 500 l görüşüm değişmeyecek isteyen istedigini yazabilir.

500l otomatigi robotize sanzimandir. 1.3 te bulunuyor 1.6 da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 7 Haziran 2017; 17:47:40 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    peki sizce ne alınır bu paraya ?
    makyaj görmemiş 1.6 tdci c-max titanum model yili biraz dusuk olur belki ama ben tercih ederim. muadli picassolar zaten otomatik icin tercih.

c max ve picasso temiz bulamadigimizi varsayarsak(yada fiyati yuksek oldugunu varsayalim )

gördüğüm kadariyla temiz otomatik (edc) scenicler var piyasada onlarada bakilabilir. kasa değiştirme arifesinde sanirim sifiri listelerde yok

bu sinif olmayan bir çok araca da kayabilirim tabi.

siz bayilere gidin bir oturun içlerine test edin mutlaka sonra kendi kafaniza yatani alin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 7 Haziran 2017; 18:6:51 >
  • Bütçeniz yetiyorsa tabi ki tam otomatik EAT6 şanzımanlı , 1.6 120 hp 'lik Picasso.Boyutu gözünüzü korkutmasın 4.4mt civarında , standart c segment birçok araç bu boyutlar civarındadır.500L'yi eğer sadece boyut nedeniyle tercih edecekseniz ,
    büyük bir hata yaparsınız.(ki arada 15-20cm lik bir fark var , neredeyse bir karış)

İsteyen istediğini yazabilir Picasso ve Cmax bu sınıfın lideridir , en iyileridir.
  • Çocuk olunca şehirler arası yollarda havalar aşırı sıcak ve soğuk olmadığı sürece muhtemelen camlar açık gidersiniz.

Mokka X ile yeterince yolculuk yaptım. Ön tarafı yeterince geniş ama arkası bir MPV kadar geniş değil. Cam konusunda saatte 60 km hızdan sonra camlar açık şekilde yolculuk etmeniz mümkün değil. Çok rahatsız edici bir (ba-ba-ba şeklinde) bir uğultu çıkarıyor. Rüzgar sesinden farklı olarak böyle bir soruni var. (Focus sedanda aynı ses 79 km/h'den sonra başlıyor.)

Keyfine uzun yola çıkan biri olarak camları açıp efil efil gitmeyi seviyorum ve yeni nesil birçok modern araç bu imkanı sağlayamıyor. Düşün hocam 2002 model Doblo ile otobanda 150 km/h hızla bile camları açıp havadar havadar gidebiliyorsun.

Kullandığımız Linea'larda aynı şekilde böyle bir problem yaşamadık. Muhtemelen 500L'de de böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.

Ben sırf cam açabilmek için bile Fiat derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

makyaj görmemiş 1.6 tdci c-max titanum model yili biraz dusuk olur belki ama ben tercih ederim. muadli picassolar zaten otomatik icin tercih.

c max ve picasso temiz bulamadigimizi varsayarsak(yada fiyati yuksek oldugunu varsayalim )

gördüğüm kadariyla temiz otomatik (edc) scenicler var piyasada onlarada bakilabilir. kasa değiştirme arifesinde sanirim sifiri listelerde yok

bu sinif olmayan bir çok araca da kayabilirim tabi.

siz bayilere gidin bir oturun içlerine test edin mutlaka sonra kendi kafaniza yatani alin.

2018 de kasa makyajlanıyormuş da baktım devrim niteliğinde bir değişim yok ufak oynamayalar 2017 ler var listelerde bayilerde de satışta gidip görüştüm
  • alamre kullanıcısına yanıt
    çok fark var hocam 2015 2016 bakayım dedim 25 k yukarı gidiyor rakam düşük olanlarda kazalı boyalı değişenli vs
    daha önce kia soul demiştim. O bütçeye çıkıyorsaniz soul a da Mutlaka göz atın. Bence bütçenize uydurabilirseniz 500 L düşünmezsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

daha önce kia soul demiştim. O bütçeye çıkıyorsaniz soul a da Mutlaka göz atın. Bence bütçenize uydurabilirseniz 500 L düşünmezsiniz.

İnceledim aracı da temiz ve istediğim model koca Türkiye'de 6 tane var 3 tanesi doğuda ve 10 k bütçeyi geçiyor sıfırları zaten çıldırmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: xnoname

çok fark var hocam 2015 2016 bakayım dedim 25 k yukarı gidiyor rakam düşük olanlarda kazalı boyalı değişenli vs

İlk mesajda bütçeniz 85-90 bin yazıyordu, 60-65 bin e düştüyse ne yazıkki picasso yok o fiyatlara haklısınız.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-ilk-sahibinden-temiz-c4-5kapi-1.6-picasso-intensive-32binde-435084806/detay

• 500l almanı pek tavsiye etmen teneke türkiye fabrikasından çıkıyor italyadan şipariş etmenizi öneririm daha önce fiat 500 e bindim araba çukura giriyor tıkır tıkır ses çıkartıyor yolu arka tarafta bile çok rahatlıkla hissediyorsunuz koltuklar iyi konforlu ama araç size göre bence iyi olmaz suv alın
    Şartlı refleks bunlardan kurtulun

• Bazı akıllı vatandaşlar 500 L önermekte ama cmax ve picasso,5008 kullansalar 500L nin bir daha adı geçmez burda iyi olanı tavsiye ederiz fanatikliğin hele fiat gibi bir markayı tavsiye etmenin mantığını anlayamadım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.