Arkadas biraz eski nesil borsaci stili cevap vermiş Ben de izninizle temel analiz bakis acisi ile birkac söz söylemek isterim. bahsi gecen sirket bir girişim sermaye sirketi, bir sanayi sirketi değil. dolayisi ile klasik fk, pd dd rasyolarini farkli şekilde değerlendirmek gerekir. Oncelikle bu sirketin ne oldugu ve nasil para kazandigina bakmak lazım. Sermaye girişim şirketleri isi gereği kucuk şirketlere ortak olup, 3 5 sene büyümesini bekleyip satarlar. Dolayisi ile satis zamanlarında yuksek kar yazar, diger zamanlarda kar rakamları dusuk kalir. Ayrica surekli degerleme yaparak ellerindeki varlıkların değerlerini güncellerler. Bahse konu şirkete bakarsanız 2020-4 ve 2021-1 çeyrek karlarinin inanılmaz arttığını görürsünüz. Sebebi sirket satısıdır. Her çeyrek bu seviyede satis mumkun olmadığı için bu karlar da sürdürülebilir değildir. Ayrica yakin zamanda yaptigi bedelli sermaye artırımı ile sirket kasasına yüklü para girisi de oldu. Carpanlarin bu kadar düşük olmasının ve piyasanın gorece zayif tepki vermesinin sebebi de budur. Not: ben mevcut carpanlarin neden dusuk olduğunu açıklamaya çalıştım, sirket iyidir, kötüdür gibi bir algı olusmasin lütfen. Her sektor icin degerleme farkli yapılmalıdır, sadece fk, pd/dd ile degerleme yanlis sonuclar verebilir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 19 Mayıs 2021; 11:13:4 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Mr.Governor ile Yatırım Günlükleri (2. sayfa)
-
-
evet çok güzel anlattın,çok iyi de anladım. sağol teşekkürler.işte benim gibi tecrübesiz yatırımcı bunu normal sanayi şirketi gibi değerlendirip aha çok ucuz kalmış deli gibi de kar eden şirket buldum diye sazan gibi üstüne atlar.
-
Arkadaşlar hisse sormayınız.Konuyu amacından saptırmayalım.Hisse incelemeleri için extra bir konu açıp sorabilirsiniz.Ben zaten günlük olarak ne yaptığımı ne düşündüğümü yazıyorum.Hisse incelemeri için Ziraat,iş,halk hepsi inceleme yapıyorlar oradan bakıp karar verebilirsiniz.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Governor -- 19 Mayıs 2021; 15:53:3 > -
Konuyu amacından saptırmamak için özelden cevap verildi.
-
20.05.2021
BORSA
TEKTU——Kabine toplantısı sonrası turizm hisselerini tekrar tutuyorum.TEKTU ağustos sonunda satıcam.
VAKFN——Para bulursam İyice düşsün dip almayı deneyeceğim(9-10tl civarı).şansım yaver gider alırsam %15-20sonrası çıkarım.(ÇOK RİSKLİ)
KLKIM——Yeni halka arz oldu.Büyük firmalar hep yaptığı hareketler var. Fiyatı düşürüp milletin elindeki lotları almaya çalışıyorlar.Yeteri kadar alınca da hisseyi yukarı sürmeye başlıyorlar.15.2 altına düşerse tüm paramı KLKIM feda edeceğim.
MERCN—— Halka arz katılmaya karar verdim(700tl).STOP LOSE koyup düşmeye başladığı an(0.01 kr bile düşse)çıkacağım.(RİSKLİ)
NOT:MERCN katılacak param yok.Bank Of Anneanne den 700 tl borç alıyoruz.Hisseden çıktıktan sonra karı veya zararı yazıp 700 tl geri vereceğim.
BORSADAKİ PARAM ŞUAN 3.000 CİVARI DÜZGÜN KAR ELDE EDİP 5.000 CİVARINA ULAŞINCA HER 1000 TL KARI YATIRIM FONUNA GEÇİRECEĞİM.BORSA MAX 5.000 TL İLE KALICAK.ALMAYI DÜŞÜNDÜĞÜM YATIRIM FONLARI ALTTA.
YATIRIM FON(öncelikli sıra)(yeni çıkan fonlar genellikle ilk önceliğimdir)(hepsi 1.000 tl limitli,1.000 tlden sonra bir altındakine yatırım yapıcam)
TGR - AK PORTFÖY TURİZM VE SEYAHAT SEKTÖRÜ DEĞİŞKEN FON
IHK - İŞ PORTFÖY İŞ'TE KADIN HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
IJC - İŞ PORTFÖY YARI İLETKEN TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON
IJZ - İŞ PORTFÖY SİBER GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON
OJT - QNB FİNANS PORTFÖY TEKNOLOJİ FON SEPETİ FONU
TTE - İŞ PORTFÖY BİST TEKNOLOJİ AĞIRLIKLI SINIRLAMALI ENDEKSİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
GTY - GARANTİ PORTFÖY TREND SERBEST FON
AES - AK PORTFÖY PETROL YABANCI BYF FON SEPETİ FONU
GZH - GARANTİ PORTFÖY TEMİZ ENERJİ KARMA FON
AOY - AK PORTFÖY ALTERNATİF ENERJİ YABANCI HİSSE SENEDİ FONU
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Governor -- 21 Mayıs 2021; 15:12:10 >
-
sabah MERCN katılmayacağım diyordum.Fikrimi değiştirdim.Takip edenlere bildiri gitsin diye mesajları değiştirdikten sonra cevap yazıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
PETKM——Sabah 6.40 görüp aldım. (1000tl) 6.37 koyduğum stop lose patladı. -15 tl ile çıktım
KLKIM——PETKM parayla 14.75 den(985tl)aldım.KLKIM maliyeti(15 tl oldu)
MERCN gelirsek elimde para kalmadı.Para bulabilirsem yarına kadar katılacağım.
NOT:700 tl alıcaktım 1000 tl aldım.Kalıcı olarak ekledim hesaba
BORSA BAŞLANGIÇ MİKTARI 3.750 oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Governor -- 20 Mayıs 2021; 11:47:22 > -
KLKİM çok fazla yatırım yaptım.Ya efsane olucam ya kestane.
KESTANE OLUNDU -200 tl zarar ile 26.05.2021 tarihimde çıkıldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Governor -- 26 Mayıs 2021; 13:5:51 >
kalekim ben de de var. kalekim in ürettiği ürünler kaliteli ve güzel.
büyük balinalar küçük yatırımcının elinden hisseleri ucuza almak istiyor.
ben şahsen her düşüşte kenarda param varsa bu hisseden alım yaparım.
kalekim den borsadan zarar edersem gidip kalekim hazır beton harcı alıp beton saksı yapıp satıp parayı oradan çıkartırım.
-
Kalekim bende de mevcut en az 3 ay tutmayı düşünüyorum.
21.05.2021
YATIRIM YAPACAK PARA KALMADI.
KLKIM——2.800 tl civarı yatırım (-100 tl zarar ) ort 15.02 ile girmişim
TEKTU——1.200 tl civarı yatırım (35 tl kar ) ort 1.76 ile girmişim
MERCN——Para kalmadığı için giremeyecem.(Ben giremedim ya 10 tavan çeker.)
NOT:Elime geçen ilk 1.000 tl ile TGR - AK PORTFÖY TURİZM VE SEYAHAT SEKTÖRÜ DEĞİŞKEN FON——ya da ——IHK - İŞ PORTFÖY İŞ'TE KADIN HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) katılacam.ALLAHIM PARA VER
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Governor -- 21 Mayıs 2021; 15:13:2 > -
IHK gibi fonlar bana göre değil. çünkü hisse seçimi yaparken
fk oranına,pd/dd, pd/fafök, net karı artmış mı, artmamış mı? bunlara bakmak yerine yönetim kurulunda kadın var mı yok mu buna bakıyor. kadın çalışan oranı yüksekse yönetiminde de kadın varsa tamam bu fon için.
mesela ben bireysel olarak hisse seçerken yönetim kadrosunda erkek mi var,kadın mı var,trans mı var,gay mi var buna bakmam. ekonomik ve mali tabloları iyiyse gelecekte de bu iyi mali tabloyu sürdüreceğine inandığım şirketlerin hissesini alırım.
-
ARKADAŞLAR TELEGRAM VE YOUTUBE ÜZERİNDEN İZLEDİĞİNİZ VİDEOLARA İNCELEMERE SAKIN İNANMAYIN.GRAFİK İNCELEMESİ YAPICAKSANIZ KENDİNİZ ÖĞRENİP YAPIN.KAYBEDECEKSENİZ KENDİ SEÇİMİZLE KAYBEDİN
-
Türkiye de zaten teknik analiz falan işlemiyor. tamamen gereksiz uğraş. neden çünkü çok kırılgan ekonomiyiz bir haber akışıyla yukarı doğru giden grafik bir bakmışsın şelale olmuş.
ben youtube ta sadece temel analiz videoları izliyorum,şirketlerin mali tablolarını gösteren videolar seyrediyorum. şimdi diyeceksinki sen niye kendin temel analiz yapmıyorsun? çünkü kaliteli içerik sunan siteler ücretli abonelik istiyor ben de o parayı vermiyorum.
örnek bu site güzel anlaşılır ve derli toplu ama ücretli https://fintables.com/
-
yani mali tablo güzel. ürettiği ürünler de güzel. Yani ne aldığımı iyi bildiğim için panik yapmaya hiç gerek yok.
-
Silindi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Governor -- 26 Mayıs 2021; 13:9:8 > -
23.052021
PETKM——alım fırsatını kaçırdığımı düşündüğüm için takipten çıkartıldı.
ASELS——Takibe alındı.(Uzun süreli yatırım için)
YKBNK——Takibe alındı.(kısa süreli yatırım için)
TOASO——Takibe alındı.(kısa süreli yatırım için)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Governor -- 26 Mayıs 2021; 23:46:56 > -
KLKIM——uzun süreli yatırıma kaldık.
TEKTU—— şu aralar hareketlenir inş.Ağustosta satıcam
risk bölmesi yapmadığım ve klkim çok fazla girdiğim için beni kitledi.Para lazım.Kripto para piyasasına 500 tl ile girmeyi düşünüyorum onu 1.000 tl yaparsam ASELS geçiricem. Ayın 6 sında kyk yatıcak oradan 500 tl kriptoya geçirim 1.000 tl yapınca TOASO geçiricem.
YATIRIM FONLARI ZARARDAN KIRMIZIYA DÖNDÜ.ŞU AN HER ŞEY GÜZEL GİDİYOR.KLKIM KAR YAZDIRMAYA BAŞLAYINCA SÜPER OLUCAK
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Governor -- 24 Mayıs 2021; 19:24:59 >
24.05.2021
HAFTALIK PORTFÖY
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X