Hocam. çağ atlayan bilim ve teknoloji, insanlar değil. İnsan vücudu yüzyıllardır aynı işliyor, ne yazık ki o çağ atlayamadı. |
mRNA aşıları DNA'mızda bir değişime sebep olur mu? (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: TR_mahmutpekÇıldırıyorum, bir de 12 kişi beğenmiş
La imkansız la olması imkansız! Hadi oldu diyelim, aşıdaki mRNA yı geç şu an senin hücrelerindeki proteinler üretilirkenki oluşan mRNA ların da bozması gerekirdi kendi DNA nını ama bozmamış! Bozsa çoktan ölürdük, bu kadar basit!
Alıntıları GösterHocam sen baya sinirlenmişsin. Bu aşılar ve ilaçlar boşu boşuna uzun süren araştırmalardan geçmiyor, fazlardan sonra uzun süreli inceleme dönemleri var; 2 yıl, 5 yıl ve 10 yıl gibi. Bir çok aşının geliştirme aşaması 5 yıldan uzun sürmüş, 15 yıla denk gelenler de olmuş (polio gibi). Normal geliştirilen antibiyotikler de bile böyle uzun süreler olmuş. İşin sonunda eğer gereksiz olsaydı bu işler bu kadar uzun sürmezdi, sebebi vardı ki bu kadar üzün sürdü. Yoksa bu kadar iyi para getiriyor iken niye ertelesin ki?
Hani teknoloji ile alakalı da olabilir ama belki ama aşı olayında geçmişi ile bugün arasında fabrika tarafında fark var gibi görünüyor. Ama daha uzun süren çalışmalar oluyor.
İşin sonunda COVID'de böyle bir durum yok, çünkü kimse sorumluluk almıyor. Hiç bir şey de olmayabilir ama olursa kimseden şikayetçi olamıyorsun da.
-
milyar kişinin koşa koşa gelecekte nasıl bir yan etkisi olacağını bilmediği bir aşıyı olması o aşıyı güvenilir yapmıyor , acil durum dolayısıyla kullanılmasına apar topar karar verilmiş bir aşıyı güvenip olmak istemem açıkcası.Uzun vadede nasıl bir yan etkisi var onu bilip öğrenip eğer zararı yoksa ona göre gidip aşımı olabilirim ama şuan için bana erken geliyor.
-
RNA ve DNA nin ne olduğunu bilmeden sağdan soldan duyduğu haberlere ve yorumlara itibar eden insanlar aşının kanser yapabileceği yorumunda bulunuyorlar. Kullandığın cep telefonu, mikro dalga fırın, bilgisayar, tablet hatta saç kurutma makinasının kanser yapma ihtimali daha fazladır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Ulan Musk
Covid19'a normal grip, çok da büyütülecek bir şey değil diyenler konu aşıya gelince çok zararlı, sakat bırakıyor, siz şimdi aşı oluyorsunuz ama etkileri öte dünyada çıkacak falan filan demeye başlıyor. Kimin tarafındasınız?Söylediğin iki şey birbirine tezat değil ki.
Covid'in önemsiz olduğunu düşünen birisi çok düşük de olsa neden aşı riski alsın ki?
Şahsen ben aşının sağlık risklerinden ziyade(ki umrumda değil de demiyorum) prensip olarak covid gibi ölüm oranı çok çok düşük(özellikle benim yaş aralığımda 30-40 ve sağlıklı bireyler için) bir hastalık için aşı olmayı gerekli görmüyorum.
Bu arada bu konu başlığı da literatürde "strawman"(saman adam) olarak geçer.
Yani MRNA aşılarıyla ilgili soru soran insanların hepsi DNAlarının değişeceğini düşünmüyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: woltmer
Dünyada neredeyse milyar kişi mrna aşısı oldu hala yok deneysel yok uzun vadeli etkileri vb yazmaktan vazgeçmiyorsunuz. Facebooktan, İnstagramdan gördüklerinizi gelip yazıyorsunuz millette aşı karşıtı oluyor sonra...
Virolog Semih Taaren'in twitterde bu konularda güzel floodları var işi uzmanından dinleyin...Milyarlarca kişi sigara içiyor. O zaman sigara zararsızdır demekle aynı bu dayanak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: sniper23Hocam sen baya sinirlenmişsin. Bu aşılar ve ilaçlar boşu boşuna uzun süren araştırmalardan geçmiyor, fazlardan sonra uzun süreli inceleme dönemleri var; 2 yıl, 5 yıl ve 10 yıl gibi. Bir çok aşının geliştirme aşaması 5 yıldan uzun sürmüş, 15 yıla denk gelenler de olmuş (polio gibi). Normal geliştirilen antibiyotikler de bile böyle uzun süreler olmuş. İşin sonunda eğer gereksiz olsaydı bu işler bu kadar uzun sürmezdi, sebebi vardı ki bu kadar üzün sürdü. Yoksa bu kadar iyi para getiriyor iken niye ertelesin ki?
Hani teknoloji ile alakalı da olabilir ama belki ama aşı olayında geçmişi ile bugün arasında fabrika tarafında fark var gibi görünüyor. Ama daha uzun süren çalışmalar oluyor.
İşin sonunda COVID'de böyle bir durum yok, çünkü kimse sorumluluk almıyor. Hiç bir şey de olmayabilir ama olursa kimseden şikayetçi olamıyorsun da.
Alıntıları GösterHocam sinirlenirim tabii ki de. İnsanlığın belki de en mükemmel icatlarından birine karşı böyle bir tutum sergilemek sadece kendinize değil çevrenize de zarar, bu hastalık bulaşıcı.
Evet aşı çalışmaları onlarca yıl bulabiliyor hocam ama sence bu aşıyı bulan bilim adamları bunu bilmiyor mu? :))))))))))
Temkinli yaklaşmanızı anlayabiliyorum ama bu pandemide çok yanlış bir hareket, belki biontech den dolayı anaflaksi vs nadiren görülebilir ama bu pandemiyi aşı ile yeneceğiz burası kesin!
-
Onların da az, hatta ispatlanmış bir şekilde kablosuz ağların DNA'yı değiştirdiği bilgisi yok, sadece vücudumuzdaki su üzerinde ısıl etkisi var.
Yabancı mRNA'lar bizde mutasyona neden olsaydı, uçuk yapan virüs bile bizi Ninja Kaplumbağa'ya dönüştürürdü. Virüsün çoğalma mekanizmasında mRNA'sını bizim vücudumuza salmak var zaten, başka türlü çoğalamıyor. Burada insanlar almışlar, 100'lerce 1000'lerce mRNA olmasın virüsün ana RNA'sı, DNA'sı da olmasın da sadece iki tanesi ile insana tanıtalım demişler.
-
Hocam tezatlık konu hastalık olunca zararları yalan, ilaç olunca da faydaları yalan olması. Size gelirsek hastalığı zarar görmeden atlatma ihtimalinizin yüksek olması bunu zarar görebilecek birine bulaştırmanızı engellemiyor. Zaten en başından beri en büyük problem bu. Hastalık gökten yağmur ile inseydi ve insandan insana bulaşmasaydı herkesin kendi tercihi derdik.
-
Çıkartılması kötü bir şey diyerekten cevap vereyim:
Yahu 40-60 yaş arasındakiler bile biyoloji bilgisi yoksunu olarak aşı karşıtı, bunlar evrimi ders olarak almıştı...
Meseleyi dar bir kapsama indirmeye gerek yok, yıllardır eldeki kumaş bu, daha fazlası olmuyor işte.
-
İmkansız değil fakat kanıtı yok. Santral dogma denen sistemin bazı m.organiznalarca replikasyon aşamasında tersine çalışabildiği gösterildi. Dolayısıyla bu mrna'ların da geri replikasyon yapamayacağını söylemek doğru olmaz. Ama olduğunu da gösteremedi kimse. Ben de aşı oldum bu arada. Hiçbir işe yaramasa bile bilim yapanlara yardımcı olmuş olurum.
quote:
Orijinalden alıntı: hopeyoung
İmkansız değil fakat kanıtı yok. Santral dogma denen sistemin bazı m.organiznalarca replikasyon aşamasında tersine çalışabildiği gösterildi. Dolayısıyla bu mrna'ların da geri replikasyon yapamayacağını söylemek doğru olmaz. Ama olduğunu da gösteremedi kimse. Ben de aşı oldum bu arada. Hiçbir işe yaramasa bile bilim yapanlara yardımcı olmuş olurum.Olabilir tabii ki de ama bizim şu an hiçbir risk faktörü olmamasına rağmen kalp krizinden ölme olasılığımız da var, %0.00000000001 vardır, bu santral dogma olayı da ona giriyor. Sırf bu olasılıklar için BÜTÜN DÜNYANIN sağlığını görmezden gelemeyiz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ProjectMan
soru ; mRNA aşıları DNA'mızda bir değişime sebep olur mu?
cevap ; ahir zamana hoş geldiniz :) muhahahah :DKemal Milar Facebook Watch'tafacebookKemal Milar Facebook Watch'tahttps://www.facebook.com/watch/?v=1342441412800031 -
''Ancak bunun olabileceğine dair hiçbir kanıt yok.''
ama olmayacağına dair de kanıt yok onu ne yapacağız :D
-
mısırın geniyle de oynadılar diye mısır ölüyor mu mantığın güzelmiş takdir ettim
-
Şu aşıya guvenmemin tek nedeni israil. Adamlar bütün vatandaşlarina bu aşıyı ta Şubat ayında yaptı, bitirdi.
quote:
Orijinalden alıntı: xamaximax
mısırın geniyle de oynadılar diye mısır ölüyor mu mantığın güzelmiş takdir ettimBen tek seferlik gen düzenlenmesinden bahsetmedim, genin sürekli eklenmesi/bozulmasından bahsettim. Ve ayrıca ikincisinin ne kadar kaotik olduğunun farkındasın değil mi?
-
Olmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evrimi sözde benim neslim de ders olarak aldı.
hoca anlatırken evrim diye bir şey var ama ben inanmıyorum biz maymundan gelmedik diye anlatıyordu.
kağıt üzerinde anlatılan bile fiyaskoydu.
sonra komple kaldırdılar.
-
Mısırın sadece ismi kaldı geriye bişeyi kalmadı ki..yapısı görüntüsü tamamen değişti.Yamuk yumuk irili ufaklı taneler,içeriğindeki besin değeri 0 artık.Sadece görüntü ona da mısır diyoruz gerçeğine benzediği için
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X