Şimdi Ara

mRNA aşıları DNA'mızda bir değişime sebep olur mu? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
1
Favori
8.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biontech aşısı oldum yaklaşık bir ay önce, şimdi ikinci doz olmam gerekiyor ama kararsız kaldım. Sinovac olsaydı hemen olurdum ama iki kez Biontech olmak kafamı karıştırıyor. Bilgisi olan var mı arkadaşlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: etkinus

Ben çok araştırdım. Öyle bişey yok.

• keşke bazı insanların dna'sını cidden değiştirse. o kadar dolu ki içimizde..

• quote:

Orijinalden alıntı: zortak

kara cahil sürekli tedbirler, karantina ve aşıyla o seviyede tutuldu, hiçbir şey olmasaydı 500 binleri geçecekti, hatta virüs yok denip tam serbestlik yapılsaydı, sağlık sistemi çökeceği için ölümler diğer hastalıkları da etkileyip milyonları bulacaktı.

Kara cahil sensin galiba çünkü maske mesafe ve kapatmanın hiçbir etkisi olmadığı kanıtlandı.

Onu bırak bizim millet çok dikkat etti ya maskeye mesafeye....Toplu taşımalar falan içler acısı ................

O zaman şu anda millet hastalıktan kırılmış olması lazımdı.Yinede 50 bin .

Sen inanmaya devam et.Çok bilmiş .

• Konuyu başka yere çekmeden bizde yazalım.

Bu arada bende aşı olmadım karşıt falan da değilim.

Yıllarca peder astım ilacı kullandı.Şu içine çekilenlerden.Sonra dedilerki tabi yıllar sonra bu ilaçlar astımı tetikliyor ve kullanımı yasaklandı.

Bu bir örnek tabiki bunun gibi kaç tane var.

Faydası zararı şimdilik bilenmez aşının..En az 10 sene sonra bakılacak.Şimdilik faydaları gözüküyor.Zamanını gelince ne olduğu çıkar.

• cheers darlin kullanıcısına yanıt

Bunlar yığın medyanın dezenformasyon kanalları. Gerçek bilgileri burada bulamazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: etkinus

Bunlar yığın medyanın dezenformasyon kanalları. Gerçek bilgileri burada bulamazsın.

oof anlaşıldı, tamamdır. adios.

• symbolcu S kullanıcısına yanıt

Kanıtı atsana buraya biz de bilgilenelim. Bahsettiğin kanıt hakem onaylı bir dergide paylaşılmış bir bilimsel araştırma herhalde.

Güldür güldür mü çekiyorsunuz anlamadım yav

Ne eğitiminiz vardır ne araştırma yapacak yabancı diliniz, olanın da zaten ya ruhsal problemleri var ya çıkarları doğrusunda yalan söylüyor.

Sağda solda duyduğunuz kırıntıları burada doğruymuş gibi yazıyorsunuz. Cheers darlin jr. size fena gülüyor haberiniz olsun  

• cheers darlin kullanıcısına yanıt

Gerçek ortaya elbet çıkacak.

O zaman sende anlarsın ama çok geç....

• science advances
    Polθ reverse transcribes RNA and promotes RNA-templated DNA repair
    https://advances.sciencemag.org/content/7/24/eabf1771

geçen ay yayınlandı  11 Jun 2021 imkansız diye birşey yok gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 15 Temmuz 2021; 2:55:55 >
  • sürekli gözüme ilişen bu konuya, artık ben de bir yorum yapayım dedim.  

biraz araştırınca, mrna'nın dna karşısındaki durumunu herkes öğrenebilir. kısa bir cümleyle "mrna aşılarının görevi farklı olup, dna değişimine sebep olmaz" dememiz gerekiyor. çünkü mrna yapı farklılığı ve görevi itibariyle de dna'nın çok küçük bir kısmına karşılık geliyor. bunu da anladığım kadarıyla yazdım.

mrna ve dna konusunda araştırmalarında başka ne gördün denecek olursa, herhangi bir dna'nın okunması ve yazılması ile biyolojik anlamda sentezleme konusunda yapılan araştırmalar neticesinde, mrna çalışmalarında bir bilgi seviyesine ulaşılmış desek yanlış olmaz sanırım. dna sayısına bakıp da mrna ile çalışma yapanın halini de hayal ettiğimizde, çok yetersiz veya abartma olarak gösterilebilir, samanyolunda iğne aramak gibi bir şey diyesim geldi. yani yeni bir dna yaratması mümkün değil. ancak bozar. tabi faydalı işler yapılamayacağını söylemiyorum. ne kadar çok bozarsa o kadar çok şey öğreneceği muhakkak. öğrendiği bir şeyler de var ise bunca sayıda aşılamada, gizli işlerin döndürülmesi ihtimali de olasılık dahilinde değerlendirilebilir. insan gülerken de ağlarken de karşısındakini yanıltabilir. hal böyleyken, mikro veya makro mertebede çalışma yapan birinin faydalı işlerini, zararlı hale getirmek isteyen de çıkabilir. çıkarsa da şaşırmamak lazım. tabi sözümüz meclisden dışarı. biontech'e laf yok.  

• Bu sabah aşı karşıtı arkadaşım şunları söyledi

Bu aşılar aslında çiptir,asla olmam çünkü ilerde bu çip sayesinde benim gördüğümü görecekler,benim duyduğumu duyacaklar,beynimi ele geçirecekler,mesela bilimsel bi çalışma yapsam ve bunu son aşamaya getirsem benim gördüğümü onlarda gördüğü için benim bir adım önümde olacak ve o çalışmayı benden önce bitirip piyasaya sürecekler dedi

Böyle düşünen insanlarda yok değil,çocuk aşı olduktan sonra birilerinin kendisini robot gibi yönlendireceğine inanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 15 Temmuz 2021; 9:12:59 >
  • milesbroke kullanıcısına yanıt

İşi bilen insanlar bir başka oluyor.   Kısa ve öz mükemmel anlatım olmuş.

İnsanların bir kaç virüs mRNA'sına maruz kalmak yerine kontrolsüz bir şekilde üreyen virüsün tüm mRNA'larına, bu mRNA'lar kullanılarak sentezlenecek tehlikeli enzimlere(DNA değişikliğine de neden olabilecekler dahil) belirsiz miktarda olacak şekilde(virüsün vücutta çoğalması bazı hastalarda duramıyor) maruz kalma isteklerini anlamıyorum.

Tek sorum, kansere neden olan virüsler beraberinde ürettirdikleri enzimleri kullanıp DNA'mızı değiştirerek mi kansere neden oluyor yoksa bizim DNA'mızda kansere neden olabilecek gen bölgelerinin daha fazla çalışmasına sağlayarak mı hastalığa neden oluyor?

Genetik bilimi herkesin sandığı gibi sadece kimyasallarla ve şırıngılarla değil, aynı özellikteki canlıların çiftleştirilmesi/tozlaşması ve ırk saflaştırılması ile doğal olarak da yapılıyor.

• kırılanhayaller kullanıcısına yanıt

çakma doktor o kitap ezberleyerek dokr olmuş... mRNA aşısı yenide değil ki en az 30 yıllık... sars virüsünün devamı olan covid-19 için daha etkili seçenek yok...

atladığınız detay var covid-19 virüsü kanserli hücreleri yiyor... her virüs kkanser yapmıyor...

• Vict0ry kullanıcısına yanıt

o göğüs büyümesi değil aslında lenf bezleri büyüyümce göğüsleri büyümüş gözüküyor...

• raxetul kullanıcısına yanıt
    Mekanizmalarına çok hakim değilim ama genelde şöyle oluyor: DNA'sini DNA'miza entegre ettiği için mutasyona sebep olabiliyor, sonuçta DNA nin belli bir dizisi var ve araya yeni bir kod girdiği zaman bu dizideki bozulma mutasyona sebep olabiliyor. Diğer seçenek ise beraberinde getirdikleri genetik kod sonucunda üretilen enzimler/proteinler hücre döngüsüne zarar verebiliyor, böylece hücre kontrolsüz şekilde bölünüyor. Ya da tümör baskılayıcı mekanizmayı baskılıyor, böylece hücreler tümör oluşumunu engelleyemiyor. Ama enzimlerin DNA'nin kendisine müdahalesi olabilir mi çok sanmıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krone

Deneysel ilaç nedir ya ? Bunların laboratuvar ortamında deneyleri zaten yapılıp öyle piyasaya sürülüyor. İnsan denekler üzerinde de testleri yapılıyor.

O zaman 50-100 yıldır piyasada olan aşılara da deneysel diyelim. Ne de olsa hala bilinmeyen yan etkileri illaki vardır. Aşı karşıtlığının lüzumu yok. Gelişmiş ülkelerdeki bütün vatandaşlar aşılandı. Bir onlar göremedi şu böyük oyunu..

Faz3'te sonuçta teknik olarak deneysel sayılabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu millete sürekli cahil diyenler... Bunu cahil dediğiniz adamın suratına söyleyebilir misiniz? ya da hayatınızda hiç birinin suratına cahil dediniz mi? dedikten sonra, ağzınız yüzünüz yer değiştirdi mi? akşam eve gidince, kapıyı acan anneniz, buyrun kimi aramıstınız dedi mi?  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 15 Temmuz 2021; 12:7:49 >

Aşı ile vücudumuza sentezlettirilen yabancı proteinler vücudumuz tarafından saldırıya uğrayarak yok ediliyor, bağışıklık sistemi hafızaya atıyor, yani uzun süre bu yabancı moleküller kalmıyor.

İlaç tarafında ise üretilen bir molekülün vücutta uzun süre kalıp kalmayacağı, alakasız dokularda alakasız sonuçları hem kısa hem de uzun vadede doğurup doğurmayacağı daha belirsiz bir durum.

Aşılardaki proteinlere öyle ya da böyle canlıların tarihinin başından veri maruz kalıyoruz ama kare prizma gibi doğal olmayan bir yapı ile vücudumuz daha yeni karşılaşmış oluyor. İlaçlar aşılara göre daha tehlikeli, kaldı ki hastanede yatarken uygulanan tedavilerin uzamasında kimi zaman baş rolde ilaçlar olabiliyor.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.